nikpap2000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ , θα ήθελα τη βοήθεια σας για κάτι στο εξέλ. Θα ήθελα να βάλω στο εξελ κάποιους τύπους σε ένα φύλλο εργασίας και να δίνω δεδομένα και να μου βγάζει αποτελέσματα. Το δοκίμασα με απλό τρόπο αλλα όταν δίνω συγκεκριμένα δεδομένα μόνο αν αλλάξω μια παράμετρο δεν βγάζει αποτέλεσμα (λογικό γιατί διαλέγω τα κελία) Υπάρχει κάποιος τρόπος με μακροεντολή το είχα κάνει και παλιότερα νομίζω αλλά δεν θυμάμαι πως. Για παράδειγμα αυτό που θέλω ειναι να έχω εναν τύπο πχ κ=5x+3y και ότι δεδομένα και να δώσω ή το κ και το χ να βγάζει υ αποτέλεσμα, ή πχ να δίνω το χ υ και να βγάζει το κ αποτέλεσμα. Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
patclo Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 51 λεπτά πριν, nikpap2000 είπε Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ , θα ήθελα τη βοήθεια σας για κάτι στο εξέλ. Θα ήθελα να βάλω στο εξελ κάποιους τύπους σε ένα φύλλο εργασίας και να δίνω δεδομένα και να μου βγάζει αποτελέσματα. Το δοκίμασα με απλό τρόπο αλλα όταν δίνω συγκεκριμένα δεδομένα μόνο αν αλλάξω μια παράμετρο δεν βγάζει αποτέλεσμα (λογικό γιατί διαλέγω τα κελία) Υπάρχει κάποιος τρόπος με μακροεντολή το είχα κάνει και παλιότερα νομίζω αλλά δεν θυμάμαι πως. Για παράδειγμα αυτό που θέλω ειναι να έχω εναν τύπο πχ κ=5x+3y και ότι δεδομένα και να δώσω ή το κ και το χ να βγάζει υ αποτέλεσμα, ή πχ να δίνω το χ υ και να βγάζει το κ αποτέλεσμα. Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν κατάλαβα καλά τι θέλεις να κανεις, ο ευκολότερος τρόπος είναι να φτιάξεις μια custom function η οποία θα δίνει αποτέλεσμα ανάλογα με το ποια τιμή λείπει. Ένα παράδειγμα θα βρεις εδώ http://cis.poly.edu/~mleung/CS394/f06/VBA/CustomFcns/optionalArguments.html
nikpap2000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, patclo είπε Αν κατάλαβα καλά τι θέλεις να κανεις, ο ευκολότερος τρόπος είναι να φτιάξεις μια custom function η οποία θα δίνει αποτέλεσμα ανάλογα με το ποια τιμή λείπει. Ένα παράδειγμα θα βρεις εδώ http://cis.poly.edu/~mleung/CS394/f06/VBA/CustomFcns/optionalArguments.html αρκετά πολύπλοκο αν σκεφτεις οτι θελω να το κανω για πολλές εξισωσεις, παλια το ειχα κανει με ενα τροπο στην βιζουαλ μπεισικ που όριζα ποια κελια ειναι μεταβλητες και όριζα απλά τον τύπο που χρησιμοποιώ δεν το είχα κανει με λόγια ευχαριστω πάντως
patclo Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nikpap2000 είπε αρκετά πολύπλοκο αν σκεφτεις οτι θελω να το κανω για πολλές εξισωσεις, παλια το ειχα κανει με ενα τροπο στην βιζουαλ μπεισικ που όριζα ποια κελια ειναι μεταβλητες και όριζα απλά τον τύπο που χρησιμοποιώ δεν το είχα κανει με λόγια ευχαριστω πάντως Μήπως το είχες κάνει απλά με IF συναρτήσεις χωρίς να χρησιμοποιείς καθόλου visual basic. Δηλαδή έγραφες τους 3 τύπους λύσης ανάλογα με το ποια μεταβλητή λείπει μέσα σε μια if συνάρτηση και έπαιρνες το αποτέλεσμα; πχ αν οι μεταβλητές σου είναι στις στήλες Α,Β,C, και ο τύπος ήταν a= 5b + 3c έγραφες στην D στήλη =IF(A1="";5*B1+3*C1;IF(B1="";(A1-3*C1)/5;IF(C1="";(A1-5*B1)/3;"Error"))) , το τράβαγες μέχρι κάτω να συμπληρώσει αυτόματα και σου έδινε τις απαντήσεις; Αυτό που λες με κώδικα στην visual basic να δίνεις τον τύπο και να σου δίνει την λύση ως προς την μεταβλητή που θα λείπει γίνεται μεν αλλά δεν είναι και τόσο απλό. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις στον vba κώδικα το Application.Evaluate(Expr) και να σκεφτείς αν είναι εύκολο να λύνει ως προς την μεταβλητή που λείπει κτλ. Function SOMEEXAMPLE(Expr As String, input1, input2) Expr = Replace(Expr, "x", input1) Expr = Replace(Expr, "y", input2) SOMEEXAMPLE = Application.Evaluate(Expr) End Function Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από patclo 1 1
nikpap2000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 καταλαβα νομιζω θα δω κάτι θα κάνω ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα