Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα Γνωρίζει κάποιος τι βγαίνει από την Ανωτάτη σχολή καλών τεχνών και αν αξίζει κάποιος να πάει σε αυτή τη σχολή? Ρωτάω εκ μέρους ενός συγγενικού μου προσώπου, που ξαφνικά αποφάσισε του χρόνου να μη δώσει πανελλήνιες και να κάνει ειδικά μαθήματα φροντιστήριο όπως σχέδιο γι αυτή τη σχολή
Moderators Kercyn Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Με πανελλήνιες δε μπαίνεις εκεί;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 33 λεπτά πριν, Kercyn είπε Με πανελλήνιες δε μπαίνεις εκεί; Όχι είναι ξεχωριστές διαδικασίες. Δεν υπάρχει στο μηχανογραφικό. Κάθε ΑΣΚΤ έχει διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με το που δίνεις (Φλώρινα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα).
Moderators Kercyn Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Όχι είναι ξεχωριστές διαδικασίες. Δεν υπάρχει στο μηχανογραφικό. Κάθε ΑΣΚΤ έχει διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με το που δίνεις (Φλώρινα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα). Δεν το ήξερα αυτό, ευχαριστώ!
tzitzikas2 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Η αδελφή μου έχει τελειώσει ΑΣΚΤ στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια. Έδωσε ΑΣΕΠ και διορίστηκε καθηγήτρια σε δημόσια σχολεία (με ότι αυτό συνεπάγεται, μετακινήσεις κτλ). Παράλληλα κάνει και εκθέσεις αλλά εκεί δεν έχει ψωμί. Αν δεν μπεις στην δημόσια εκπαίδευση, είναι δύσκολα τα πράγματα. Δίνουν σχέδιο γραμμικό και ελεύθερο αντί πανελλαδικών. Είναι δύσκολο να μπεις.
filipN Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Η αδελφή μου έχει τελειώσει ΑΣΚΤ στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια. [...] Δίνουν σχέδιο γραμμικό και ελεύθερο αντί πανελλαδικών. Είναι δύσκολο να μπεις. Τι εννοείς δύσκολο και για ποιους; Είναι η μοναδική σχολή που μπορούν να μπουν ακόμα και κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου που "έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση". Η μοναδική Σχολή που μπορούν να μπουν αρκετά άτομα χωρίς να κάνουν ούτε μια μέρα φροντιστήριο. Δύσκολο είναι μόνο στην περίπτωση αυτών που δεν είχαν ποτέ κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες στο σχέδιο ούτε και στη δημιουργία έργου με χρώμα και προσπαθούν να το πετύχουν σε λίγους μήνες, μέσω των ειδικών "φροντιστηρίων". Αυτών δηλαδή που επιδιώκουν να αποκτήσουν δεξιότητες που έχουν αποκτήσει άλλοι μετά από συνεχή άσκηση πολλών χρόνων. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, filipN είπε Τι εννοείς δύσκολο και για ποιους; Είναι η μοναδική σχολή που μπορούν να μπουν ακόμα και κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου που "έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση". Η μοναδική Σχολή που μπορούν να μπουν αρκετά άτομα χωρίς να κάνουν ούτε μια μέρα φροντιστήριο. Δύσκολο είναι μόνο στην περίπτωση αυτών που δεν είχαν ποτέ κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες στο σχέδιο ούτε και στη δημιουργία έργου με χρώμα και προσπαθούν να το πετύχουν σε λίγους μήνες, μέσω των ειδικών "φροντιστηρίων". Αυτών δηλαδή που επιδιώκουν να αποκτήσουν δεξιότητες που έχουν αποκτήσει άλλοι μετά από συνεχή άσκηση πολλών χρόνων. δεν μπαίνεις εύκολα. Αυτό το γνωρίζω καλά. Αν δεν έχεις ταλέντο στο σχέδιο και στην ζωγραφική δεν μπαίνεις. Και λογικό είναι. Ζωγράφος, γλύπτης κτλ, πας όχι προγραμματιστής ή φιλόλογος. Πρόκειται για τέχνη και πρέπει να έχεις καλλιτεχνικό ταλέντο για να παράξεις τέχνη. Η αδερφή μου γνώρισε (πριν περάσει στην σχολή, κατα την διάρκεια των φροντιστηρίων που έκανε στο σχέδιο στην Αθήνα) άτομα που είχαν δώσει πολλές φορές και ήταν σε ηλικίες άνω των 30 ετών. Κάποιοι τα κατάφεραν μετά πολλές φορές εξετάσεων, κάποιοι ποτέ. Να στο πω απλά εγώ π.χ και ο περισσότερος κόσμος, 20 χρόνια φροντιστήριο στο σχέδιο να έκανα, δεν θα περνούσα ποτέ. Εσύ αν επιτρέπεται έχεις κάποια επαφή με την εν λόγω σχολή ή άτομο στο περιβάλλον σου που έχει δώσει εξετάσεις και έχει τελειώσει την ασκτ? Η αδελφή μου είχε περάσει την ίδια χρονιά και Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ανεξάρτητες εξετάσεις) και επέλεξε Αθήνα. Είχε δώσει και στην Β' Λυκείου με τα ταλέντα αλλα δεν τα κατάφερε.
Glator Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, filipN είπε Τι εννοείς δύσκολο και για ποιους; Είναι η μοναδική σχολή που μπορούν να μπουν ακόμα και κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου που "έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση". Η μοναδική Σχολή που μπορούν να μπουν αρκετά άτομα χωρίς να κάνουν ούτε μια μέρα φροντιστήριο. Δύσκολο είναι μόνο στην περίπτωση αυτών που δεν είχαν ποτέ κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες στο σχέδιο ούτε και στη δημιουργία έργου με χρώμα και προσπαθούν να το πετύχουν σε λίγους μήνες, μέσω των ειδικών "φροντιστηρίων". Αυτών δηλαδή που επιδιώκουν να αποκτήσουν δεξιότητες που έχουν αποκτήσει άλλοι μετά από συνεχή άσκηση πολλών χρόνων. Μάλλον δεν έχεις και ιδιαίτερη επαφή με την διαδικασία καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική εξέταση η οποία απαιτεί αρκετές ώρες εξάσκησης . Το να έχει κάποιος απλά ταλέντο σιγουρά βοηθάει, δεν σημαίνει όμως και ότι μπορεί να περάσει την εξέταση. Δεν σου δίνουν μια κόλλα χαρτί και σου λένε "ζωγράφισε"..
velociraptoras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, filipN είπε Τι εννοείς δύσκολο και για ποιους; Είναι η μοναδική σχολή που μπορούν να μπουν ακόμα και κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου που "έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση". Η μοναδική Σχολή που μπορούν να μπουν αρκετά άτομα χωρίς να κάνουν ούτε μια μέρα φροντιστήριο. Δύσκολο είναι μόνο στην περίπτωση αυτών που δεν είχαν ποτέ κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες στο σχέδιο ούτε και στη δημιουργία έργου με χρώμα και προσπαθούν να το πετύχουν σε λίγους μήνες, μέσω των ειδικών "φροντιστηρίων". Αυτών δηλαδή που επιδιώκουν να αποκτήσουν δεξιότητες που έχουν αποκτήσει άλλοι μετά από συνεχή άσκηση πολλών χρόνων. Δεν είναι αριβώς έτσι. Χρειάζεται και ταλέντο και εξάσκηση. Για τα Γιάννενα που γνωρίζω δεχεται (μέχρι πριν λίγα χρόνια τουλάχιστον) και με μηχανογραφικό με τα ειδικά μαθηματα και με εξετάσεις. Στις εξετάσεις χρειάζεται απολυτήριο λυκείου, ένα πορτφόλιο με έναν αριθμό έργων σου και εξετάσεις σε σχέδιο και σε ιστορία της τέχνης
airtrelomike13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Στις 9/12/2020 στις 11:01 ΜΜ, tzitzikas2 είπε Η αδελφή μου έχει τελειώσει ΑΣΚΤ στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια. Έδωσε ΑΣΕΠ και διορίστηκε καθηγήτρια σε δημόσια σχολεία (με ότι αυτό συνεπάγεται, μετακινήσεις κτλ). Παράλληλα κάνει και εκθέσεις αλλά εκεί δεν έχει ψωμί. Αν δεν μπεις στην δημόσια εκπαίδευση, είναι δύσκολα τα πράγματα. Δίνουν σχέδιο γραμμικό και ελεύθερο αντί πανελλαδικών. Είναι δύσκολο να μπεις. Kαι στη Δημόσια Εκπαίδευση για να μπεις δεν είναι εύκολο. Γίνεται χαμός. Απλά το πλεονέκτημα είναι ότι μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στις 3 σχολές των Καλών τεχνών που έχει η χώρα, και κάπως διαφοροποιείται το θέμα. Ωστόσο, μετά χρειάζεσαι μεταπτυχιακό, προυπηρεσία, και 2η ξένη γλώσσα για τα μόρια. Θέλω να καταλήξω ότι από τότε που μπήκε η αδερφή σου, μέχρι σήμερα που μιλάμε, δεν είναι εύκολο να μπεις στη δημοσια εκπαιδευση ακόμα και με το πτυχιο των καλών τεχνών. Σίγουρα όμως έχεις πιο πολλές πιθανότητες από έναν απόφοιτο φιλολογίας, μαθηματκου, φυσικου, χημικου, οικονομικού ( καλά εκεί γίνεται ο ΧΑΜΟΣ)
tzitzikas2 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Kαι στη Δημόσια Εκπαίδευση για να μπεις δεν είναι εύκολο. Γίνεται χαμός. Απλά το πλεονέκτημα είναι ότι μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στις 3 σχολές των Καλών τεχνών που έχει η χώρα, και κάπως διαφοροποιείται το θέμα. Ωστόσο, μετά χρειάζεσαι μεταπτυχιακό, προυπηρεσία, και 2η ξένη γλώσσα για τα μόρια. Θέλω να καταλήξω ότι από τότε που μπήκε η αδερφή σου, μέχρι σήμερα που μιλάμε, δεν είναι εύκολο να μπεις στη δημοσια εκπαιδευση ακόμα και με το πτυχιο των καλών τεχνών. Σίγουρα όμως έχεις πιο πολλές πιθανότητες από έναν απόφοιτο φιλολογίας, μαθηματκου, φυσικου, χημικου, οικονομικού ( καλά εκεί γίνεται ο ΧΑΜΟΣ) ναι, έχεις δίκιο σε μεγάλο βαθμό. Η αδελφή μου μπήκε μετά το 2000, αλλα δεν θυμάμαι έτος. Απλα οι εικαστικοί σε σχέση με τους φιλολόγους, μαθηματικούς κτλ είχαν περισσότερες πιθανότητες σε ΑΣΕΠ. Τότε περνούσε 1 στους 4. Πλέον δεν γίνονται διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, μόνο αναπληρωτές κτλ και όντως είναι με μόρια.
airtrelomike13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε ναι, έχεις δίκιο σε μεγάλο βαθμό. Η αδελφή μου μπήκε μετά το 2000, αλλα δεν θυμάμαι έτος. Απλα οι εικαστικοί σε σχέση με τους φιλολόγους, μαθηματικούς κτλ είχαν περισσότερες πιθανότητες σε ΑΣΕΠ. Τότε περνούσε 1 στους 4. Πλέον δεν γίνονται διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, μόνο αναπληρωτές κτλ και όντως είναι με μόρια. Mια φορά και έναν καιρό. Τώρα πλέον όχι μόνο δεν γίνονται διορισμοί, αλλά θα το πάνε και έμεσα μεσω ΑΣΕΠ όπως κάνουν με όλες τις προκηρύξεις και ΑΝ βγει προκήρυξη. Άσε που τα καλλιτεχνικά, συζητούσαν κάποτε να τα βγάλουν από τα σχολεία
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Kάνετε λάθος. Μια χαρά διορίζονται απλά είναι ως αναπληρωτές και το κυριότερο δεν υπάρχει χρονιά που να μην διοριστούν. Απλά τους πάνε μακρυά από το σπίτι τους και είναι ζόρι
MadPax Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, λίγο ξέθαμα αλλά αφού μου το βεήκε η αναζήτηση, για να μην ανοίγω άλλο θέμα ας κάνω την ερώτηση εδώ. Φιλοξενώ από την επαρχία την ανηψιά μου που θέλει να προετοιμαστεί για να δώσει εισαγωγικές στην ΑΣΚΤ, και ψάχνω για φροντιστήριο που προετοιμάζει φοιτητές στο σχέδιο, τη ζωγραφική και γενικά στα μαθήματα εισαγωγής στην ΑΣΚΤ, έχω κάνει ένα ψάξιμο στο Google και έχω βρεί κάποια ειδικά φροντιστήρια, αλλά αν έχει κανείς κάποια γνώμη ή πληροφορία θα ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ
tzitzikas2 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 8/12/2020 στις 9:06 ΜΜ, Επισκέπτης είπε Καλησπέρα Γνωρίζει κάποιος τι βγαίνει από την Ανωτάτη σχολή καλών τεχνών και αν αξίζει κάποιος να πάει σε αυτή τη σχολή? Ρωτάω εκ μέρους ενός συγγενικού μου προσώπου, που ξαφνικά αποφάσισε του χρόνου να μη δώσει πανελλήνιες και να κάνει ειδικά μαθήματα φροντιστήριο όπως σχέδιο γι αυτή τη σχολή η αδελφή μου έχει τελειώσει αυτή την σχολή στην Αθήνα και συγκεκριμένα ζωγραφική. δίνεις εξετάσεις αποκλειστικά για την σχολή και ειδικά για την κατεύθυνση που θες (έχει ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική νομίζω και ίσως και άλλα). Δεν είναι εύκολο να μπείς, πολλοί προσπαθούν πολλά χρόνια, φυσικά θα πρέπει να έχεις ταλέντο σε αυτές τις τέχνες. Μαθήματα δεν έδιναν τότε, μόνο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο. Είναι 5αετής σχολή, και αν παρακολουθήσεις και όλο τον κύκλο θεωρητικών μαθημάτων έχεις δικαίωμα να γίνεις καθηγητής στην εκπαίδευση. Η αδελφή μου έχει διοριστεί στην δημόσια εκπαίδευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα