Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Είχα βάλει στόχο ψυχολογία αλλά δεν πέρασα φέτος οπότε λέω να φύγω εξωτερικό και έλεγα για Αγγλία αλλά τώρα με το Brexit δεν δίνουν φοιτητικά δάνεια οπότε δεν έχω κάποια οικονομική δυνατότητα για δώσω τόσα πολλά λεφτά στο πανεπιστήμια τους.Αλλά κοιτούσα για την Σκωτία ότι ήταν δωρεάν και Ουαλία που ήταν χαμηλά τα δίδακτρα οπότε σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να πάω εκεί.

Επίσης θέλω να μου πείτε για χώρες με αγγλικά προγράμματα και λίγα δίδακτρα Η αν έχει πολλά δίδακτρα να μπορεί να διαθέτει το κράτος φοιτητικό δάνειο σαν της Βρετανίας.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, arisspan είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Είχα βάλει στόχο ψυχολογία αλλά δεν πέρασα φέτος οπότε λέω να φύγω εξωτερικό και έλεγα για Αγγλία αλλά τώρα με το Brexit δεν δίνουν φοιτητικά δάνεια οπότε δεν έχω κάποια οικονομική δυνατότητα για δώσω τόσα πολλά λεφτά στο πανεπιστήμια τους.Αλλά κοιτούσα για την Σκωτία ότι ήταν δωρεάν και Ουαλία που ήταν χαμηλά τα δίδακτρα οπότε σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να πάω εκεί.

Επίσης θέλω να μου πείτε για χώρες με αγγλικά προγράμματα και λίγα δίδακτρα Η αν έχει πολλά δίδακτρα να μπορεί να διαθέτει το κράτος φοιτητικό δάνειο σαν της Βρετανίας.

Στην Σκανδιναβία (Δανία/Σουηδία) δεν έχεις δίδακτρα. Στην Δανία εάν δουλεύεις ~10ώρες/εβδομάδα ως φοιτητής παίρνεις ~1000€ επίδομα και έχεις και δικαίωμα σε πολύ φτηνούς κοιτώνες (για τα δεδομένα της χώρας). Πολύ καλά πανεπιστήμια και πολλαπλά προγράμματα σε μεταπτυχιακά στα αγγλικά, δεν ξέρω όμως τι παίζει στα BSc. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, arisspan είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Γνωμη μου ειναι να στρωθεις στο διαβασμα και να ξαναδωσεις, αν δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για να υποστηριξει τα διδακτρα και το κοστος διαβιωσεις στο εξωτερικο, αστο καλυτερα, θα εισαι παντα με την ψυχη στο στομα διοτι δεν σου φτανουν τα χρηματα (που θα τα χρωστας διοτι ψαχνεις για δανειο) και δεν θα εχεις ποτε την ηρεμια να διαβασεις!!!!!!

Δημοσ.

Στρώσου στο διάβασμα και ξαναδώσε. Καλύτερα να δωσεις λίγα χρήματα για φροντιστήρια αν δε μπορείς να τα καταφέρεις μονος/η σου παρά να ψάχνεις για δάνεια. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 8/12/2020 στις 7:20 ΜΜ, arisspan είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Καλησπερα,στην βρετανια υπαρχουν διδακτρα σε ολα τα πανεπιστημια που κυμαινονται απο 5500 gbp εως 7000τον χρονο.Το μεγαλυτερο ομως κοστος ειναι η διαβιωση,οπου τα ενοικια ειναι παρα πολυ υψηλα.Για παραδειγμα ενα δωματιο με τουαλετα στο λονδινο εχει περιπου 160-200 λιρες την εβδομαδα.Καθολου αμελητεα ειναι η διατροφη και τα λοιπα εξοδα διαβιωσης.Ολα αυτα μαζι δινουν ενα ποσο που δεν μπορει να πεσει  κατω απο 1500 λιρες μηνιαιως(διδακτρα-διαβιωση κλπ)Αλλες χωρες εχουν λιγωτερα η σχεδον καθολου διδακτρα αλλα ιδια και ακριβωτερα εξοδα διαβιωσης.Επιπροσθετως δεν διατιθενται ολα τα προγραμματα στα αγγλικα,ιδιως σε προπτυχιακα.Τα φοιτητικα δανεια εχουν καποιες προυποθεσεις και ορους ,διαφορετικα θα πηγαινε ο καθενας θακανε μια εγγραφη και θα τσεπωνε το δανειο.Μαλλον εχουν δικαιο οι υπολοιποι σχολιαστες διαβασε ,προετοιμασου και ξαναδωσε εξετασεις σε ελληνικο ΑΕΙ

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σου έχω τη λύση..περίπου.. 

Έψαχνα που λες κ εγώ για κάποιο πανεπιστήμιο με χαμηλά δίδακτρα, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε πασοκ, αλλά είμαι κ εγώ λίγο συγκεκριμένη στο τι θέλω...και εκεί που είχα αρχίσει να τα παρατάω βρίσκω ένα "παράρτημα" ;;(CEARS) υποθέτω, ενός Πανεπιστημίου στην Ιταλία(Guglielmo Marconi University)...θα σου βάλω τα λινκ πιο κάτω..

Το θέμα είναι πως εγώ έψαχνα για εξ αποστάσεως προγράμματα και δε μπορώ να ξέρω αν θα σε βολέψει, αξίζει πάντως να το αναφέρω.. 

Λοιπόν, έχουν πρόγραμμα Ψυχολογίας το οποίο διαρκεί 3 χρόνια και το συνολικό κόστος της τριετίας είναι 6000 ευρώ (τους ρώτησα και σε email, γιατί κόλλησα λίγο όταν το είδα στο site).

Το πτυχίο αναγνωρίζεται, καλύτερα να το δεις και μόνος/η σου, γιατί δεν έδωσα και πολύ σημασία..πάντως αυτό που θυμάμαι και μου είπαν ξανά και στο email, είναι πως έχει εγκριθεί ας πουμε ως ισάξιο με ένα ελληνικό πτυχίο Ψυχολογίας και στο site του Marconi University λέει πως αναγνωρίζεται και στην Ιταλία..επίσης αναγνώριζεται κ από το ΑΤΕΕΝ (δεν έχω ιδέα τι είναι, αλλά το λέει και στο site του CEARS) 

Δεν έχω μιλήσει από τηλέφωνο ακόμα μαζί τους, όποτε σου λέω απλά όσα είδα και θυμάμαι. 

Α και το CEARS είναι Πάτρα απ'όσο είδα. 

Να και τα λινκ: 

https://cears.edu.gr/courses/επιστήμες-ψυχολογίας-και-τεχνικές-bachelor-of-psy/

http://www.unimarconi.gr/

Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας πει! 

Ελπίζω να βοήθησα κάπως! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/12/2020 στις 6:22 ΜΜ, Caspersen είπε

Καλησπερα,στην βρετανια υπαρχουν διδακτρα σε ολα τα πανεπιστημια που κυμαινονται απο 5500 gbp εως 7000τον χρονο.

Παλιά στο Τexas αυτά. 9250 είναι παντού στην Αγγλία αλλά από αυτόν τον Σεπτέμβριο μόνο για Βρετανούς. Σκωτία ήταν δωρεάν για Ευρωπαίους αλλά τώρα πια μόνο για Σκωτσέζους. Κάτοικοι Ε.Ε. ετοιμαστείτε για 15ρια και 20ρια τον χρόνο και χωρίς δικαίωμα φοιτητικού δανείου. Ίσως μόνο στις ΗΠΑ να είναι πιο ακριβά πια...

Επεξ/σία από ncrp
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, epp είπε

Γιατι κοιτας UK ενω εχουν διδακτρα ΚΑΙ εχουν βγει απο ΕΕ? 

Τσεκαρε Σκανδιναβικες χωρες

Όχι μόνο. Στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης τα προπτυχιακά είναι δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν ειδικά για πολίτες της Ε.Ε. Γαλλία και Γερμανία πχ είναι γύρω στα 200-250 Ευρώ τον χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Το ιδιο και Βελγιο που μπορεις να βρεις ανετα αγγλοφωνα προγραμματα οσο και δωρεαν (σχεδον ολα τα πανεπιστημια εκει εχουν αυτες τις επιλογες). Το προβλημα (οπως και στη Γαλλια) δεν ειναι τα διδακτρα σα κοστος: το προβλημα ειναι κυριως να βρεις καποιο φθηνο μερος να μεινεις. Γκαρσονιερα τυπου 300 ευρ ή εστια ξεχνα το. Αν εισαι τυχερος μπορεις με 450 να βρεις δωματιο (αλλα σε κανα κοινοβιο με αλλα 4-8 ατομα). Επισης οτι εχει σχεση με υπηρεσια....ποναει (π.χ ραφτης/ηλεκτρολογος κτλ)

Στα υπολοιπα σουπερ μαρκετ/διασκεδαση μπορεις να βρεις μερη αν ψαξεις με τιμες σα την Ελλαδα (delivery το ξεχνας απλα:ξεκινα να μαθαινεις μαγειρικη)

Δημοσ.

Θέλω να σπουδάσω στο εξωτερικό αλλά κατάργησαν  το φοιτητικό δάνειο και τα δίδακτρα ανέβηκαν σε τιμή,το επάγγελμα που θέλω να σπουδάσω είναι μηχανικός πλοίου.ξερεις κάποιος κάποια σχολή στο εξωτερικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να μπορώ να ανταπεξελθω μόνος μου στις ανάγκες και στην πληρωμή του Πανεπιστημίου ;παρακαλώ αν γίνεται στην κατηγορία του μηχανικού πλοίου  

Δημοσ.

Όπως έχει γραφτεί και εδώ, τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη είναι χωρίς δίδακτρα ή με ελάχιστα δίδακτρα. 'Αρχισε να ψάχνεις στιε σελίδες τους στο internet για τα  προγράμματα τους και το κόστος της πόλης που βρίσκονται.

Ξεκίνα να ψάχνεις σε σελίδες όπως αυτή:

https://www.bachelorsportal.com/search/#q=kw-ship%20engineering|lv-bachelor|tc-EUR|tr-[0,500],[500,1000],[1000,5000]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ως καποιος που σπουδασε και εξω, να ξερεις οτι ειναι γερό μανίκι. Αλλά δε θα το αλλαζα καθολου. σπουδασα εξτρα κατι που ηθελα, σε καλη σχολή και εμαθα ολα αυτα που ηθελα να μαθω. Κ ταυτοχρονα με εβγαλε εξω απο την χώρα και μου έδωσε τρομερη "εκπαιδευση ζωής" με το να γνωρίσω εκατονταδες αλλα ατομα απο αλλες χωρες, αλλες κουλτούρες, αλλες ιδεες κλπ. 
Θεωρω οτι ολοι πρεπει να ζησουν τουλαχιστον 1 χρονο στο εξωτερικο αν οχι παραπανω, κανει πολυ καλο :)

απο εκει κ περα, θα πρεπει να πας με τη λογικη "ηρθα εδω να μαθω και να δουλεψω" και οχι με λογικη Ελληνικο ΑΕΙ και ηρθα να ξυθω. γιατι με εξαιρεση κατι πανεπιστημια 3ης κατηγοριας, και δε παιζει να τελειωσεις τις σπουδες σου στα υπολοιπα αλλα και δεν εχει κ νοημα να περασεις τετοιο λουκι. Γιατι θα ειναι λουκι. εγω κ δανειο ειχα αλλα και δουλευα πρωινα και πηγαινα μετα στη σχολη ή αναποδα. ειδικα τον πρωτο χρονο που ειναι ο πιο δυσκολος παντα (προσαρμογη, νεος τροπος διδασκαλιας, παρα πολλες νεες πληροφοριες κλπ), παιζει να κοιμόμουν 5-6 ωρες τη μερα με τετοιο τρεξιμο που ειχα. Απο 2ο κ μετα εγιναν ολα πιο βατα.

Επισης μη πας με λογικη Ελληναρα "η χωρα σας ειναι χάλια και η Ελλαδα σας σκιζει", μονο κομπλεξ δημιουργεί αυτό και θα σε εμποδίσει και να χαρεις τα χρονια που θα περάσεις αλλα και να γνωρισεις κοσμο (οι Ελληνες που κλεινονται μονο στην Ελληνικη παρέα ειναι λιγο γκετο). Ακόμα, θα ελεγα να παρεις εξ αρχης αποφαση οτι θα μενεις με συγκατοίκους. Σε αυτη τη φαση ειναι τρομερα πεταμενα λεφτα να μενεις μονος σου και αντικειμενικα πολυ δυσκολα θα μπορεις να το πληρωνεις κ τζαμπα θα φεσωθείς δάνειο παραπανω διχως λογο. Μεινε με αλλους 3-4-5-6. να ειναι καθαρο, φθηνο και κοντα στη σχολη/δουλειά σου θελεις ή με ευκολη μετακίνηση και ας εισαι με πολλα ατομα.
Τελος, πολλες σχολές έχουν και προγράμματα που κανεις ημι-φοιτηση (part time). δλδ παρακολουθείς μονο τα μισα μαθηματα καθε χρονο. Τραβαει περισσότερο προφανως αλλά ειναι μια λυση για πιο φυσιολογικες σπουδες/εργασια. δε το εκανα για να τελειωσω πιο γρηγορα αλλα μου βγηκε λιγο η πιστη.

Απο εκει κ περα, δυστυχως δε ξερω τιποτα για τη σχολη σου για να σου πω που εχει καλα πανεπιστημια. Αλλα θα πω ξανα οτι αν ειναι να κανεις ενα τοσο μεγαλο βημα, καλο ειναι να το κανεις στην καλύτερη σχολή που μπορείς να πας (προφανως και που μπορεις να πληρωσεις, δεν εχει νοημα να πας στο καλυτερο πανεπιστημιο αν τα διδακτρα ειναι 30χιλιαρικα κ εσυ με δανειο).

Καλη τύχη ;) 

Επεξ/σία από Skywalker333

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...