Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

είμαι 19 ετών φοιτητής στην Θεσσαλονίκη με δουλειά κυρίως την σεζον. σκεφτομαι να αγοράσω αμαξι ή μηχανη ωστόσο δεν μπορω να κατασταλαξω στο τι είναι πιο χρήσιμο και το πιο κατάλληλο. 

Το μεταφορικό θα το χρειαζομαι για μεσαίες αποστάσεις μέσα στην πόλη και αν γίνεται και για αποστάσεις περίπου 130χλμ εκτός πόλης.

Budget: 3.000-3.5000 ευρώ για μηχανή και ως 5.000 ευρώ για αμάξι

σκέφτηκα για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αλλά φοβάμαι το τι ζημιές μπορεί να μου βγάλει στο άμεσο μέλλον και όπως προανέφερα δεν έχω σταθερή πηγή εσόδων που έιναι και κάτι που με κάνει να τείνω προς την μηχανή καθώς είναι πιο φτηνή η επισκευή της.

για μηχανή σκεφτόμουν είτε κατι σε 125cc όπως mt125, gsx125s είτε την z125  οπότε σίγουρα όχι παπάκι. ενώ την ίδια στιγμή δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο να περιμένω μισό χρόνο να γίνω 20 και να βγάλω το επόμενο δίπλωμα για κάτι μεγαλύτερο σε κυβικά αν και σε μηχανή έχω ανέβει μόνο στα μαθήματα οδήγησης.

επίσης σημαντικό είναι ότι δεν έχω κλειστό γκαράζ και η μετακίνηση από και προς την πόλη καταγωγής μου είναι 130χλμ οπότε και θα πρέπει να πηγαίνω είτε με το αμάξι είτε να δοκιμάσω με την μηχανή αλλιώς να την στέλνω κάπως. 

τέλος ξέρετε αν οι μεταφορικές κάνουν ζημιές στις μηχανές που μεταφέρουν καθως ακούγεται αυτη η φήμη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σα το αμάξι δε έχει 

Για εμένα δες Fiat Punto & Fiat Panda, με φυσικό αέριο (όχι υγραεριο) που είναι η οικονομικοτερη μετακίνηση, με 3 πρατήρια σήμερα στη Θεσσαλονίκη, 1 ΕΚΟ Πυλαίας πριν από το αεροδρόμιο, 1 το ΒΡ στα Διαβατά πριν την έξοδο για τον περιφερειακό (πριν τα lidl) και ένα μέσα στη Σινδο ( promethan) θα πηγαινοερχεσαι στο πατρικό σου με 10€ (130+130χλμ)

Επεξ/σία από terry308
  • Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, terry308 said:

Σα το αμάξι δε έχει 

Αντίστοιχα μπορείς να πεις πως σαν τη μηχανή δεν έχει αφού είναι διαφορετικά πράγματα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά θα το κάνω. Αυτά mt125, gsx125s είτε την z125 είναι λίγο καλύτερα παπάκια. Μην νομίζεις οτι παίρνεις μηχανή. Στην συνέχεια, αν είσαι διατεθειμένος να κυκλοφορείς με μηχανάκι όλο τον καιρό χρειάζεσαι και μπουφαν/κρανος/γαντια κτλ και κυρίως αν είναι να πηγαινεις με αυτήν τα 130km πηγαινε και τα άλλα 130km έλα από την πόλη σου, θα κουραστείς πολύ εύκολα.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, VonLoutsos said:

αν είσαι διατεθειμένος να κυκλοφορείς με μηχανάκι όλο τον καιρό χρειάζεσαι και μπουφαν/κρανος/γαντια

Αυτά βέβαια τα χρειάζεται ακόμα και το μισό καιρό να κυκλοφορεί με μηχανή. 

Δεν πάνε ανάλογα με τα ποσοστά χρήσης. 

Δημοσ.

Το αμαξι σε ολες τις πολέις τις ελλαδας εναι σχεδον αχρηστο αφου δεν εχει που να παρκαρεις και σε τρωει και το μποτιλιαρισμα κλπ κλπ

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, NickTG said:

Αυτά βέβαια τα χρειάζεται ακόμα και το μισό καιρό να κυκλοφορεί με μηχανή. 

Δεν πάνε ανάλογα με τα ποσοστά χρήσης. 

Δεν το έθεσα σωστά. Για το κράνος δεν πάει προφανώς με το ποσοστό χρήσης. Αλλά αν είναι με βροχή πχ να μην την χρησιμοποιεί δεν χρειάζεται να επενδύσει πολλά χρήματα για μπουφαν/γαντια.

Δημοσ.
30 minutes ago, VonLoutsos said:

Δεν το έθεσα σωστά. Για το κράνος δεν πάει προφανώς με το ποσοστό χρήσης. Αλλά αν είναι με βροχή πχ να μην την χρησιμοποιεί δεν χρειάζεται να επενδύσει πολλά χρήματα για μπουφαν/γαντια.

Εγώ πάλι διαφωνώ σε αυτό. 

Δεν φοράω μπουφάν και κράνος για να μην βραχώ αλλά για να με προστατέψουν. 

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Thomas5498771233 είπε

δεν έχω σταθερή πηγή εσόδων που έιναι και κάτι που με κάνει να τείνω προς την μηχανή καθώς είναι πιο φτηνή η επισκευή της.

Απαντησες μονος σου. Μονο και μονο η συντηρηση ( ασφαλεια κτεο τελη  σερβις ) αρκει για να μη μπορεις να ανταπεξελθεις.

Δε συζηταμε αν παθεις καμια ζημια,μηχανικη  και μη.Αυτα εαν παρεις αμαξι στο ταληρο,οπως αναφερεις.

για μηχανή σκεφτόμουν είτε κατι σε 125cc όπως mt125, gsx125s είτε την z125  οπότε σίγουρα όχι παπάκι.

Δεν ειναι μηχανες αυτα,με το ζορι δεν ειναι παπακια. 

10 ώρες πριν, NickTG είπε

Δεν φοράω μπουφάν και κράνος για να μην βραχώ αλλά για να με προστατέψουν. 

Ετσι ακριβως ειναι. 

η μετακίνηση από και προς την πόλη καταγωγής μου είναι 130χλμ οπότε και θα πρέπει να πηγαίνω είτε με το αμάξι είτε να δοκιμάσω με την μηχανή

Δεν ειναι κατι αδιανοητο το να πας με μηχανακι,εκτος και αν ειναι δυσπροσιτη περιοχη,κακοι δρομοι και στροφιλικια χωρις αυριο.

Εαν δεν εισαι διατεθειμενος να "κακοπερασεις" πανω σε ενα διτροχο ( κρυο/βροχη/χιονι/καυσωνας) ,καλυτερα να παρεις καποιο πολυ μικρο αυτοκινητο,σχετικα παλιο,που  δε θα πληρωνεις πολλα για τα παγια του,και θα μπορεις να κυκλοφορεις τις  μερες που με τη μηχανη θα ταλαιπωριοσουν.

Ειναι στον ανθρωπο βεβαια,εγω πχ εχω συνηθισει και κυκλοφορω με αδιαβροχα πανω στο παπι,αντι να παιρνω το αμαξι,εκτος και αν ριχνει καρεκλοποδαρα.

Στην αντιπερα οχθη,με το αυτοκινητο εχεις να αντιμετωπισεις και το θεμα του παρκινγκ και του κυκλοφοριακου.

Στο τελος,follow your heart!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/12/2020 στις 5:59 ΜΜ, Thomas5498771233 είπε

Γεια σας,

είμαι 19 ετών φοιτητής στην Θεσσαλονίκη με δουλειά κυρίως την σεζον. σκεφτομαι να αγοράσω αμαξι ή μηχανη ωστόσο δεν μπορω να κατασταλαξω στο τι είναι πιο χρήσιμο και το πιο κατάλληλο. 

Το μεταφορικό θα το χρειαζομαι για μεσαίες αποστάσεις μέσα στην πόλη και αν γίνεται και για αποστάσεις περίπου 130χλμ εκτός πόλης.

Budget: 3.000-3.5000 ευρώ για μηχανή και ως 5.000 ευρώ για αμάξι

σκέφτηκα για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αλλά φοβάμαι το τι ζημιές μπορεί να μου βγάλει στο άμεσο μέλλον και όπως προανέφερα δεν έχω σταθερή πηγή εσόδων που έιναι και κάτι που με κάνει να τείνω προς την μηχανή καθώς είναι πιο φτηνή η επισκευή της.

για μηχανή σκεφτόμουν είτε κατι σε 125cc όπως mt125, gsx125s είτε την z125  οπότε σίγουρα όχι παπάκι. ενώ την ίδια στιγμή δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο να περιμένω μισό χρόνο να γίνω 20 και να βγάλω το επόμενο δίπλωμα για κάτι μεγαλύτερο σε κυβικά αν και σε μηχανή έχω ανέβει μόνο στα μαθήματα οδήγησης.

επίσης σημαντικό είναι ότι δεν έχω κλειστό γκαράζ και η μετακίνηση από και προς την πόλη καταγωγής μου είναι 130χλμ οπότε και θα πρέπει να πηγαίνω είτε με το αμάξι είτε να δοκιμάσω με την μηχανή αλλιώς να την στέλνω κάπως. 

τέλος ξέρετε αν οι μεταφορικές κάνουν ζημιές στις μηχανές που μεταφέρουν καθως ακούγεται αυτη η φήμη..

Καλησπερα,εγω θα πρότεινα ενα μικρο αυτοκίνητο μεχρι 1300cc βενζινη,αν ησουν επαρχια ιδανικό θα ηταν το πετρελαιο.
Επισης με το αμαξι μεταφέρεις και πραγματα στο πατρικό σου ή το ανάποδο.

Εγω ως φοιτητής σε νησί εχω ενα 1300cc Diesel, με 30€ πηγαίνω Θεσσαλονίκη και μενει καύσιμο.Το θεμα ειναι τα εισιτήρια στο καράβι που ανεβάζουν πολυ το κόστος.

Επεξ/σία από NikolasKon14
Δημοσ.

Με τη βροχή στη Θεσσαλονικη είναι και ζόρι και κίνδυνος για μηχανή με τις βροχές και τα κρύα 4 μήνες τον χρόνο (Νοέμβριο-Φλεβαρη). Χώρια ότι τα 125 κυβικά που ψάχνεις είναι σκέτη ταλαιπωρία για τα 130χλμ που θες να κανεις οταν γυρνάς στην πολη σου και το κοστος μεγαλο για να το φορτωνεις σε μεταφορικη.

Απ'την άλλη η Θεσσαλονικη είναι η χειρότερη πόλη στο θέμα πάρκινγκ. Εξαρτάται και σε ποιες περιοχές πηγαίνεις. Αν είσαι φοιτητης στο ΑΠΘ ή το ΠΑΜΑΚ τότε το θέμα πάρκινγκ είναι τραγωδία. Αν μένεις στο κέντρο επίσης.
Τέλος στο μπάτζετ που ψάχνεις με 5000χιλ αμάξι οι πιθανότητες για να πάρεις κάτι που θα σου βγάζει προβλήματα των 80-150 ευρώ σχετικά συχνά είναι αρκετές. Ποσά που ισούνται με μισό νοικι δλδ για έναν φοιτητή ή για το σούπερ μάρκετ όλου του μήνα.

Δημοσ.

Έχοντας κάνει 25.000χλμ σχεδόν όλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  με ενα Runner 125vx σαν φοιτητής θα σου έλεγα ξέχνα αυτά τα μηχανάκια που κοιτάς, τζάμπα θα δώσεις χρήματα για κάτι που είτε παίζει να σου το κλέψουν είτε θα το βαρεθείς. Βρες ένα μεταχειρισμένο με 1000€, ακόμα και σκούτερ να κάνεις την δουλειά σου και να απολαύσεις την πόλη όπως την απόλαυσα και εγώ και παράλληλα να μάθεις πως να μην σκοτωθείς στην ζούγκλα. Μάζεψε λίγα ακόμα χρήματα , κάτσε να βγάλεις και το μεγάλο δίπλωμα και μετά αποφασίζεις αν θα πας κάτι καλύτερο ή σε αμάξι. Άμα μένεις κέντρο είναι βασικό να πάρεις κάτι που δεν το κλέβουν. Το δικό μου το πάρκαρα Αγ. Δημητρίου στο πεζοδρόμιο και απλά μου κλέψανε ορισμένα πραγματάκια από επάνω , του κολλητού το GLX 80ri μπιμπελό του το έκλεψαν στον 1 μήνα που το έφερε στην γειτονιά.Είναι λίγο να πιάσεις την νοοτροπία των κλεφτρονιών της περιοχής.  Να φανταστείς το πάρκαρα και στα ΚΤΕΛ, το άφηνα 5-10 μέρες και πάντα το έβρισκα.

Δημοσ.
Στις 8/12/2020 στις 7:07 ΜΜ, terry308 είπε

Σα το αμάξι δε έχει 

Για εμένα δες Fiat Punto & Fiat Panda, με φυσικό αέριο (όχι υγραεριο) που είναι η οικονομικοτερη μετακίνηση, με 3 πρατήρια σήμερα στη Θεσσαλονίκη, 1 ΕΚΟ Πυλαίας πριν από το αεροδρόμιο, 1 το ΒΡ στα Διαβατά πριν την έξοδο για τον περιφερειακό (πριν τα lidl) και ένα μέσα στη Σινδο ( promethan) θα πηγαινοερχεσαι στο πατρικό σου με 10€ (130+130χλμ)

εχω ακουσει οτι το fiat panda ομως βγαζει πολλες ζημιες κα γρήγορα 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thomas5498771233 είπε

εχω ακουσει οτι το fiat panda ομως βγαζει πολλες ζημιες κα γρήγορα 

Εγώ έχω ακούσει ότι είναι σκυλί και οικονομικότατο, αλλά που να ξέρω εγώ 

... ίσως σου απαντήσει καλύτερα ο @korakios, να σου πει πόσες ζημιές είχε έως τώρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα καινούριο είναι ,τώρα άνοιξε το μοτέρ ! Αλλά εννοείται το έψαξα προτού το πάρω ...

Μια ζημιά που μπορεί να σου βγάλει μια φορά είναι το πάγωμα τιμονιού 100-300Ε . Απο εκεί και μετά δεν βγάζουν θέματα και αφού πας και σε μεταχειρισμένο με τον 1200άρι που είναι γερό μοτέρ προχώρα το.

Σε κοντινό μου περιβάλλον 2 πάντα και ένα πούντο δε βγάλανε τίποτα τόσα χρόνια....

Τα ανταλλακτικά είναι τα φθηνότερα απο κάθε άλλη μάρκα και θα καις λιγότερο απο μηχανή....

Αν βρεις κάτι σε καλή τιμή τσέκαρε καθημερινά

https://www.car.gr/classifieds/cars/?sort=pra&make=124&model=143&model=144&model=3367&fuel_type=11&significant_damage=f&st=private

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...