KIKI80 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Γεια σε όλους, χρειάζομαι την βοήθειά σας!🙂 Εχω πλέον έναν πολύ μεγάλο όγκο επαγγελματικών αρχείων κυρίως photoshop και illustrator. Ο υπολογιστής μου έχει φουλάρει πρέπει να διαγράψω πολύ υλικο......Τα έχω σώσει όλα ήδη σε 2 σκληρούς δίσκους εξωτερικούς. Νομίζω όμως πλέον, χρειάζομαι και κάτι επιπλέον γιατί δεν νιώθω ασφαλής μόνο με τους σκληρούς και τα αρχεία αν πάθουν κάτι..χάθηκα. Πού μπορώ να τα αποθηκεύσω που να είναι ασφαλές από πρόσβαση τρίτων?? Υπάρχει κάτι σε ψηφιακή μορφή για επαγγελματιες που να ειναι σιγουρα ασφαλες( εστω με καποια συνδρομη)????Ευχαριστώ πολύ!
poulinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 η σε cloud η σε δισκο που δεν θα βρισκεται παρεα με τους αλλους.πχ σε αλλο σπιτι On 08/12/2020 at 17:45, KIKI80 said: Γεια σε όλους, χρειάζομαι την βοήθειά σας!🙂 Εχω πλέον έναν πολύ μεγάλο όγκο επαγγελματικών αρχείων κυρίως photoshop και illustrator. Ο υπολογιστής μου έχει φουλάρει πρέπει να διαγράψω πολύ υλικο......Τα έχω σώσει όλα ήδη σε 2 σκληρούς δίσκους εξωτερικούς. Νομίζω όμως πλέον, χρειάζομαι και κάτι επιπλέον γιατί δεν νιώθω ασφαλής μόνο με τους σκληρούς και τα αρχεία αν πάθουν κάτι..χάθηκα. Πού μπορώ να τα αποθηκεύσω που να είναι ασφαλές από πρόσβαση τρίτων?? Υπάρχει κάτι σε ψηφιακή μορφή για επαγγελματιες που να ειναι σιγουρα ασφαλες( εστω με καποια συνδρομη)????Ευχαριστώ πολύ!
snb21srf Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Απο τη στιγμη που τα αρχεια σου ειναι σημαντικα για σενα και σκοπευεις να δωσεις καποια χρηματα νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να τα αποθηκευσεις σε μηχανικους δισκους.Μπορεις να δεις και τις συσκευες nas βαζοντας τους δισκους σε raid 1 για να εχεις καθε στιγμη backup των αρχειων σου αλλα και προσβαση σε αυτα απο οπου κι αν εισαι.
poulinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 44 minutes ago, snb21srf said: Απο τη στιγμη που τα αρχεια σου ειναι σημαντικα για σενα και σκοπευεις να δωσεις καποια χρηματα νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να τα αποθηκευσεις σε μηχανικους δισκους.Μπορεις να δεις και τις συσκευες nas βαζοντας τους δισκους σε raid 1 για να εχεις καθε στιγμη backup των αρχειων σου αλλα και προσβαση σε αυτα απο οπου κι αν εισαι. παντα θες και σε αλλο μερος.εχω δει εταιρεια που μπηκαν μεσα και πηραν τα παντα.αλλιως θα πρεπει να τον παιρνει μαζι καθε μερσ
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για τέτοιες περιπτώσεις cloud θα πρότεινα, κυρίως για Backup και άμεση πρόσβαση με το ανάλογο κόστος φυσικά. Εναλλακτικά λύσεις στυλ synology με 2 δίσκους (Μέγεθος δίσκων ανάλογα με τις απαιτήσεις) σε raid 1 και φυσικά offsite backup αυτών. Όλα έχουν το κόστος τους φυσικά ζυγίζεις και επιλέγεις. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2020 από Dragonlordcv2002
fchris81 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Όπως είπε ο προλαλήσαντας μάλλον σε συμφέρει να πας σε cloud backup service (βλέπε idrive, Backblaze, acronis) που παίζουν με ~60 ευρώ το χρόνο Αν πας στη λογική offsite backup, θυρίδα στην τράπεζα, στο πατρικό δίπλα στο παλιό βίντεο ή κριμένο κάτω από το στρώμα, έχει και το αντίστοιχο operation (της ανανέωσης των αρχείων), όπου για να έχεις ήδη δύο δίσκους καταλαβαίνεις πόσο επίπονο είναι.
jgeorgiou Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Στις 8/12/2020 στις 5:45 ΜΜ, KIKI80 είπε Γεια σε όλους, χρειάζομαι την βοήθειά σας!🙂 Εχω πλέον έναν πολύ μεγάλο όγκο επαγγελματικών αρχείων κυρίως photoshop και illustrator. Ο υπολογιστής μου έχει φουλάρει πρέπει να διαγράψω πολύ υλικο......Τα έχω σώσει όλα ήδη σε 2 σκληρούς δίσκους εξωτερικούς. Νομίζω όμως πλέον, χρειάζομαι και κάτι επιπλέον γιατί δεν νιώθω ασφαλής μόνο με τους σκληρούς και τα αρχεία αν πάθουν κάτι..χάθηκα. Πού μπορώ να τα αποθηκεύσω που να είναι ασφαλές από πρόσβαση τρίτων?? Υπάρχει κάτι σε ψηφιακή μορφή για επαγγελματιες που να ειναι σιγουρα ασφαλες( εστω με καποια συνδρομη)????Ευχαριστώ πολύ! εξαρτάται από το πόσα ΤΒ είναι , αν είναι "λίγα" και το κόστος στο cloud φθηνό και τα ανεβάζεις σε εύλογο χρόνο τότε CLOUD Αλλιώς θα αγοράσεις 2 μεγάλους USB 3 ή γρηγορότερους και τον έναν θα τον πηγαίνεις σε άλλο χώρο (πχ πατρικό) για αποθήκευση εκεί.
duffyduck Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 το cloud δεν ειναι λυση. Παρε Synology NAS με δυο WD RED Pro 4TB ή μεγαλυτερους και του βαζεις σε RAID1 Αντιστοιχα μπορεις να παρεις δυο εσωτερικους δισκους για το υπολογιστη σου και με ενα προγραμμα π.χ. GoodSync να κανεις συγχρονισμο αρχειων απο τον ενα στον αλλο. 1 1
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, duffyduck είπε το cloud δεν ειναι λυση. Παρε Synology NAS με δυο WD RED Pro 4TB ή μεγαλυτερους και του βαζεις σε RAID1 Αντιστοιχα μπορεις να παρεις δυο εσωτερικους δισκους για το υπολογιστη σου και με ενα προγραμμα π.χ. GoodSync να κανεις συγχρονισμο αρχειων απο τον ενα στον αλλο. Αυτή η λύση θα του δώσει διαθεσιμότητα μόνο των αρχείων ! Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα 4TB+ για backup στο σενάριο αυτό μιας και το raid δεν είναι backup σε καμιά περίπτωση και επίσης κάτι βασικό που συνήθως παραβλέπετε και δεν αναφέρετε.... σε κάθε λύση NAS πρέπει να συνδυάζετε και με UPS για να μην γίνει κάνα δωράκι από τάση της ΔΕΗ.
angmar Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μια και διαβάζουμε συνέχεια τα ίδια, ας το πούμε άλλη μια μπας και σωθεί κανένας που θα διαβάσει αυτό το thread. Όσοι προτείνετε NAS με RAID1 για backup επανεξετάστε τη στρατηγική του backup σας γιατί, όπως θα έπρεπε να είναι γνωστό ως τώρα πια, RAID is not backup. Σαφέστατα ένα NAS με ο,τι RAID config και να χει δεν είναι εναλλακτική σε ένα cloud/offsite backup. Πλέον το cloud storage είναι τόσο φτηνό που το προτεινόμενο 3-2-1 backup strategy ίσως πρέπει να γίνει 4-2-2.
prometheas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) backblaze crashplan Τα οικιακά NAS με RAID δεν μπορουν να αποτελέσουν αξιόπιστη λύση backup. To RAID δεν ειναι backup. Για πολύτιμα δεδομένα, διπλά αντιγραφα και εννοείται 3-2-1 backup strategy Εχω δει στον επαγγελματικό μου βίο πανάκριβα Storage Arrays με μηδενικά υποτίθεται single point of failures να τινάζουν τα πέταλα και να παιρνουν μαζί τους πολλά από τα πολύτιμα δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα σε αυτά επειδή οι χρήστες τους (κυρίως εταιρείες) είχαν πειστεί οτι "δεν χαλάνε" Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από prometheas
duffyduck Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Προσωπικα τι κανω εγω: Στον βασικό μου υπολογιστη σε 3 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους έχω φτιάξει φακέλους τους οποίους συγχρονιζω μεταξύ τους. Δηλαδή έχω τον ενα δισκο ως βασικο, εκει που κάνω τις αλλαγες στα αρχεια μου (σβησιμο/γραψιμο) και στη συνέχεια με ένα προγραμματάκι συγχρονιζω τους φακέλους στους αλλους δυο δισκους. Στη συνέχεια και μέσω εσωτερικού LAN κανω συγχρονισμο στους φακελους που έχω στον 2ο υπολογιστη (τον πιο παλιο).
KIKI80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Η αλήθεια είναι πως γέρνω προς την επιλογή του cloud...να βρω μια εταιρία σαν και αυτές που αναφέρατε έως 60/χρόνο και να ανεβάσω τα αρχεία. Ελπίζω να είναι αξιόπιστοι!!Εχω φυλαξει και στο πατρικο αλλα επειδη πηγαινω σπανια και τα αρχεια συνεχως πληθαινουν και δημιουργουνται, δεν ειναι λυση........θα πρεπει συνεχως να μπορω να ανεβαζω καπου τα νεα αρχεια!Δεν με ενδιαφερει τοσο η ΑΜΕΣΗ προσβαση μιας και θα εχω αντιγραφα και αλλου, με ενδιαφερει κυριως να ειναι προστατευμενα απο εκτακτες συνθηκες που μπορουν να συμβουν σε ενα σπιτι/γραφειο και να μην αγχωνομαι μηπως χτυπησει ο σκληρος και τα χασω ολα.....Μεχρι εκει μπορω να καταλαβω μιας και τα υπολοιπα τεχνικα δεν τα κατεχω!οποτε ψαχνω κατι απλο που απλως να δινω καποια λιγα χρηματα και θα ειμαι καλυμμενη!Καλες γιορτες σε ολους ευχομαι!! Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από KIKI80
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 13 hours ago, KIKI80 said: ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Η αλήθεια είναι πως γέρνω προς την επιλογή του cloud...να βρω μια εταιρία σαν και αυτές που αναφέρατε έως 60/χρόνο και να ανεβάσω τα αρχεία. Ελπίζω να είναι αξιόπιστοι!!Εχω φυλαξει και στο πατρικο αλλα επειδη πηγαινω σπανια και τα αρχεια συνεχως πληθαινουν και δημιουργουνται, δεν ειναι λυση........θα πρεπει συνεχως να μπορω να ανεβαζω καπου τα νεα αρχεια!Δεν με ενδιαφερει τοσο η ΑΜΕΣΗ προσβαση μιας και θα εχω αντιγραφα και αλλου, με ενδιαφερει κυριως να ειναι προστατευμενα απο εκτακτες συνθηκες που μπορουν να συμβουν σε ενα σπιτι/γραφειο και να μην αγχωνομαι μηπως χτυπησει ο σκληρος και τα χασω ολα.....Μεχρι εκει μπορω να καταλαβω μιας και τα υπολοιπα τεχνικα δεν τα κατεχω!οποτε ψαχνω κατι απλο που απλως να δινω καποια λιγα χρηματα και θα ειμαι καλυμμενη!Καλες γιορτες σε ολους ευχομαι!! το να τα ανεβαζεις και στο πατρικο σου δεν ειναι τιποτα δυσκολο απλα μπορει να θελει χ ωρα αναλογως την ταχυτητα που εχεις απο εκει που θα τα στελνεις.το ιδιο ισχυει και για το Cloud βεβαια.
CheOnWeb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 On 30/12/2020 at 22:03, KIKI80 said: ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Η αλήθεια είναι πως γέρνω προς την επιλογή του cloud...να βρω μια εταιρία σαν και αυτές που αναφέρατε έως 60/χρόνο και να ανεβάσω τα αρχεία. Ελπίζω να είναι αξιόπιστοι!!Εχω φυλαξει και στο πατρικο αλλα επειδη πηγαινω σπανια και τα αρχεια συνεχως πληθαινουν και δημιουργουνται, δεν ειναι λυση........θα πρεπει συνεχως να μπορω να ανεβαζω καπου τα νεα αρχεια!Δεν με ενδιαφερει τοσο η ΑΜΕΣΗ προσβαση μιας και θα εχω αντιγραφα και αλλου, με ενδιαφερει κυριως να ειναι προστατευμενα απο εκτακτες συνθηκες που μπορουν να συμβουν σε ενα σπιτι/γραφειο και να μην αγχωνομαι μηπως χτυπησει ο σκληρος και τα χασω ολα.....Μεχρι εκει μπορω να καταλαβω μιας και τα υπολοιπα τεχνικα δεν τα κατεχω!οποτε ψαχνω κατι απλο που απλως να δινω καποια λιγα χρηματα και θα ειμαι καλυμμενη!Καλες γιορτες σε ολους ευχομαι!! 1. Τι όγκο έχουν συνολικά τα data που θέλεις να κάνεις backup? 2. Τι όγκο έχουν τα data που δημιούργησες τον προηγούμενο χρόνο; 3. Τι ταχύτητα Internet έχεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα