Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 hours ago, Kozanitis1 said:

Αρχικά θα σου έλεγα να περιστρέψεις αριστερόστροφα τις θέσεις 2-3 που μπαίνουν τα καλώδια ώστε να τα απελευθερώσεις 

Κόψε τις άκρες που είναι απογυμνωμένες ώστε να έχει το καλώδιο τη πλαστική μόνωση του   και τοποθέτησε πάλι στις θέσεις 2-3 (χωρίς να τα απογυμνώσεις) προσεκτικά "ασφάλισε" τα καλώδια γυρνώντας τις υποδοχές δεξιόστροφα, δοκίμασε με το χέρι ελαφρά αν αποσυνδέονται και κάνε μια δοκιμή να δεις στατιστικά, μετά θα πρέπει να δεις έξω τι παίζει.., ειδικότερα φωτογραφίες από το κουτί έξω θα ήταν χρήσιμες

Ελπίζω να βοήθησα

Τώρα πρόσεξα πως ίσως να μη μπορέσει η λεπίδα να κόψει τη μόνωση από ραζιμ καλώδιο, όπως είπε ο poulinos

Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αν πιάνουν τα χέρια σου και θέλεις να δοκιμάσεις καλώς..

και να κοψει την μονωση θα ζοριστει πολυ. σε ολα τα Legrand με ραζιμ παντα γυμνωνω το καλωδιο αμα δεν ειναι δικτυου.και οταν το στριβεις φαντασου ζοριζει καμποσο για να στριψει.απλα γυμνωνεις λιγακι στην ακρη. επισης η πιο απλη δοκιμη ειναι να δοκιμασεις ποσο συγχρονιζεις στο πριζακι και μετα να βγαλεις τα καλωδια οπως ειναι γυμνα και να ενωσεις με γυμνο τηλεφωνικο απευθειας πανω για να δεις ποσο παιζει χωρις το πριζακι.

12 hours ago, djuan1988 said:

Από ότι καταλαβαίνω έχει η πρίζα δικές της λεπίδες μέσα και για αυτό μπορείς να βάλεις το καλώδιο με μόνωση και το κόβει στην περιστροφή ή κατάλαβα λάθος;

Αν το βάλω και δεν το κόψει μπορώ να το ξεγυμνώσω μόνος μου, έχει περιθώριο.

ναι οι λεπιδες ειναι μεσα στο πριζακι.οταν το στριβεις στενευει η λεπιδα. δες το πιο πανω που εγραψα για να μην κοβεις τζαμπα το καλωδιο.

28 minutes ago, Kozanitis1 said:

@djuan1988 άρα κάνε αν θέλεις μια δοκιμή, μήπως και σε πείσει 😉

καλο το ραζιμ αλλα χοντρο για αυτα τα πριζακια.δεν χανει κατι βεβαια να το δοκιμασει.εδω και οι Krone ζοριζονται με τα ραζιμ και εχω δει αρκετες σπασμενες.εκει βεβαια το γυμνωνει.

19 hours ago, djuan1988 said:

Έτσι είναι αυτή τη στιγμή η πρίζα 

https://1drv.ms/u/s!Apktr2DBvnvcgqxh5gwL1RLTCQwdmw?e=kljHhD

Και το τηλέφωνο το έχω βάλει επάνω στο router. Δεν έχω ούτε επιστροφές, ούτε τίποτα.

Το κακό είναι ότι περιμένω να βγει 7590ΑΧ, οπότε πριν τον Μάρτιο δε βλέπω να αγοράζω Fritz.

Περισσότερο φοβάμαι ότι δημιουργεί πρόβλημα η γέφυρα που έχουν κάνει πριν το box για να έρθει ζεύγος στην οικοδομή. 

Να δηλώσω βλάβη να έρθουν να μετρήσουν κάτω;

υπομονη για το Fritz εκτος αν σου κανει το 7530AX Που νομιζω εχει βγει. για την γεφυρα δεν μπορω να πω κατι .εξαρτατε απο πολλα.

το πριζακι σωστο ειναι.ενα ζευγαρι εχεις πανω οποτε ολα οκ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας! Έμαθα και 2-3 πράγματα παραπάνω.

7 ώρες πριν, poulinos είπε

και να κοψει την μονωση θα ζοριστει πολυ. σε ολα τα Legrand με ραζιμ παντα γυμνωνω το καλωδιο αμα δεν ειναι δικτυου.και οταν το στριβεις φαντασου ζοριζει καμποσο για να στριψει.απλα γυμνωνεις λιγακι στην ακρη. επισης η πιο απλη δοκιμη ειναι να δοκιμασεις ποσο συγχρονιζεις στο πριζακι και μετα να βγαλεις τα καλωδια οπως ειναι γυμνα και να ενωσεις με γυμνο τηλεφωνικο απευθειας πανω για να δεις ποσο παιζει χωρις το πριζακι.

ναι οι λεπιδες ειναι μεσα στο πριζακι.οταν το στριβεις στενευει η λεπιδα. δες το πιο πανω που εγραψα για να μην κοβεις τζαμπα το καλωδιο.

καλο το ραζιμ αλλα χοντρο για αυτα τα πριζακια.δεν χανει κατι βεβαια να το δοκιμασει.εδω και οι Krone ζοριζονται με τα ραζιμ και εχω δει αρκετες σπασμενες.εκει βεβαια το γυμνωνει.

υπομονη για το Fritz εκτος αν σου κανει το 7530AX Που νομιζω εχει βγει. για την γεφυρα δεν μπορω να πω κατι .εξαρτατε απο πολλα.

το πριζακι σωστο ειναι.ενα ζευγαρι εχεις πανω οποτε ολα οκ.

Άρα το αφήνω έτσι. Θα ανεβάσω φώτο από τη γέφυρα, μου φαίνεται λίγο χάλι.

Αν αλλάξω πρίζα, υπάρχει καμία πρόταση που θα δουλέψει με  άκοπο ραζίμ;

Τέλος το 7530AX μου κάνει, το 7590 είναι υπερβολή για τη χρήση που κάνω (δε χρειάζομαι 2 τηλέφωνα, ούτε τη USB), αλλά πιθανόν το 7590AX θα έχει καλύτερες κεραίες από το 30άρι και χρειάζομαι το καλύτερο wifi για να μη μπλέκω με ακόμη μια συσκευή και mesh.

Επεξ/σία από djuan1988
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα να ζητήσεις τεχνικό να κάνει μετρήσεις πριν τις διακλαδώσεις στο κουτί.., πιθανότατα εκεί θα έχει γίνει καμία "πατάτα", ελπίζω να βγάλεις άκρη

Έχω δει να αλλάζουν καλώδιο από το box (τετράγωνο μεταλλικό) έως το σπίτι (καινούργιο καλώδιο) και να ματίζουν τις επαφές στο box αλλά και στο κουτί που μπαίνει στο σπίτι.., ούτε καν να βάζουν scotchlok, εν έτη 2020..., μετά αρχίζει το παραμύθι τόσο πάει η περιοχή, υγρασίες κλπ..

Ίσως και να είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά θεωρώ πως με τις VDSL συνδέσεις, κάποιοι εργολάβοι νομίζουν πως απλά θέλουμε τηλέφωνο και καμία 25-30 Mbps (και πολύ μας είναι)

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Καλύτερα να ζητήσεις τεχνικό να κάνει μετρήσεις πριν τις διακλαδώσεις στο κουτί.., πιθανότατα εκεί θα έχει γίνει καμία "πατάτα", ελπίζω να βγάλεις άκρη

Έχω δει να αλλάζουν καλώδιο από το box (τετράγωνο μεταλλικό) έως το σπίτι (καινούργιο καλώδιο) και να ματίζουν τις επαφές στο box αλλά και στο κουτί που μπαίνει στο σπίτι.., ούτε καν να βάζουν scotchlok, εν έτη 2020..., μετά αρχίζει το παραμύθι τόσο πάει η περιοχή, υγρασίες κλπ..

Ίσως και να είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά θεωρώ πως με τις VDSL συνδέσεις, κάποιοι εργολάβοι νομίζουν πως απλά θέλουμε τηλέφωνο και καμία 25-30 Mbps (και πολύ μας είναι)

Θα δηλώσω μια βλάβη από εβδομάδα, μετά τις γιορτές να έρθουν τουλάχιστον να μετρήσουν κάτω και βλέπουμε. Θα το προσπαθήσω πάντως.

Δημοσ.
12 hours ago, djuan1988 said:

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας! Έμαθα και 2-3 πράγματα παραπάνω.

Άρα το αφήνω έτσι. Θα ανεβάσω φώτο από τη γέφυρα, μου φαίνεται λίγο χάλι.

Αν αλλάξω πρίζα, υπάρχει καμία πρόταση που θα δουλέψει με  άκοπο ραζίμ;

Τέλος το 7530AX μου κάνει, το 7590 είναι υπερβολή για τη χρήση που κάνω (δε χρειάζομαι 2 τηλέφωνα, ούτε τη USB), αλλά πιθανόν το 7590AX θα έχει καλύτερες κεραίες από το 30άρι και χρειάζομαι το καλύτερο wifi για να μη μπλέκω με ακόμη μια συσκευή και mesh.

γιατι θες υποχρεωτικα να βαλεις το ραζιμ μεσα χωρις να το γυμνωσεις?δεν αλλαζει κατι.και σε αλλο πριζακι να πας συνηθως το γυμνωνεις λιγο για να μπει.δεν εχουν ολα τα πριζακια την νοοτροπια της Legrand συν οτι αυτα τα πριζακια εχουν φτιαχτει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ για πιο λεπτα καλωδια. το 7590 απλα δινει λιγο καλυτερο wifi συγκριτικα με το απλο 7530 δινει isdn interface και μπροεις να συνδεσεις και την tdm ωστε να την περασεις στο Router. και νομιζω και μια usb Παραπανω συν μια Wan αντι για wan/lan.Μικρες διαφορες δηλαδη. το ax δεν θα σου δωσει μεγαλυτερη εμβελεια.μην νομιζεις δηλαδη οτι αμα το παρεις συγκριτικα με το απλο 7530 οτι ξαφνικα θα καλυψεις ολο το σπιτι χωρις θεμα.οποτε μπορει να χρειαστει και καποιο Mesh repeater πχ της fritz.

9 hours ago, Kozanitis1 said:

δυστυχως σε απειροελαχιστες περιπτωσεις ο οτε θα βαλει scotchlok.διοτι θα πρεπε  καθε φορα να τα κοβουν.οποτε απλα τα στριβουν και βαζουν αυτο το υποτιθεμενο λαστιχοσωληνακι που δεν κανει πολλα αν το κουτι δεν ειναι στεγανο.

8 hours ago, djuan1988 said:

Θα δηλώσω μια βλάβη από εβδομάδα, μετά τις γιορτές να έρθουν τουλάχιστον να μετρήσουν κάτω και βλέπουμε. Θα το προσπαθήσω πάντως.

το πιο απλο τεστ ειναι καλωδια εκτος απο το πριζακι και ενωνεις τηλεφωνικο και κατευθειαν στο ρουτερ ωστε να δεις αν χανεις κατι στο πριζακι.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα κατανοητά, προσωπικά έχω πιάσει στα χέρια μου μόνο πριζάκια της Legrand με αυτού του τύπου τις υποδοχές, όλες ήταν με UTP, για αυτό είπα να μη το γδύσει, οπότε θεώρησα πως ήθελαν όλα έτσι.., ευτυχώς εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε

Απλά για να γνωρίζω, μέχρι πού μπορούμε να βάλουμε "χέρι" εμείς, ώστε να μην βρούμε το μπελά μας αργότερα;

Πχ στις πολυκατοικίες που έχουν κατανεμητή, μέχρι εκεί

Στις μονοκατοικίες ή παλαιότερα κτίσματα, όπου απλά ενώνονται σε ένα χωνευτό κουτί πάνω σε εξωτερικό τοίχο, σε αυτό μπορούμε να παρέμβουμε;

Πχ εκεί να πάμε εμείς και να βάλουμε scotchlok ή έστω κάτι αντίστοιχο;

Δημοσ.
5 minutes ago, Kozanitis1 said:

Όλα κατανοητά, προσωπικά έχω πιάσει στα χέρια μου μόνο πριζάκια της Legrand με αυτού του τύπου τις υποδοχές, όλες ήταν με UTP, για αυτό είπα να μη το γδύσει, οπότε θεώρησα πως ήθελαν όλα έτσι.., ευτυχώς εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε

Απλά για να γνωρίζω, μέχρι πού μπορούμε να βάλουμε "χέρι" εμείς, ώστε να μην βρούμε το μπελά μας αργότερα;

Πχ στις πολυκατοικίες που έχουν κατανεμητή, μέχρι εκεί

Στις μονοκατοικίες ή παλαιότερα κτίσματα, όπου απλά ενώνονται σε ένα χωνευτό κουτί πάνω σε εξωτερικό τοίχο, σε αυτό μπορούμε να παρέμβουμε;

Πχ εκεί να πάμε εμείς και να βάλουμε scotchlok ή έστω κάτι αντίστοιχο;

με απλα λογια βαζεις χερι μεχρι εκει που ενωνεται το κσλωδιο του οτε με το δικο σου(χωνευτη,κατανεμητης)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/12/2020 στις 10:23 ΠΜ, poulinos είπε

γιατι θες υποχρεωτικα να βαλεις το ραζιμ μεσα χωρις να το γυμνωσεις?δεν αλλαζει κατι.και σε αλλο πριζακι να πας συνηθως το γυμνωνεις λιγο για να μπει.δεν εχουν ολα τα πριζακια την νοοτροπια της Legrand συν οτι αυτα τα πριζακια εχουν φτιαχτει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ για πιο λεπτα καλωδια. το 7590 απλα δινει λιγο καλυτερο wifi συγκριτικα με το απλο 7530 δινει isdn interface και μπροεις να συνδεσεις και την tdm ωστε να την περασεις στο Router. και νομιζω και μια usb Παραπανω συν μια Wan αντι για wan/lan.Μικρες διαφορες δηλαδη. το ax δεν θα σου δωσει μεγαλυτερη εμβελεια.μην νομιζεις δηλαδη οτι αμα το παρεις συγκριτικα με το απλο 7530 οτι ξαφνικα θα καλυψεις ολο το σπιτι χωρις θεμα.οποτε μπορει να χρειαστει και καποιο Mesh repeater πχ της fritz.

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Δε θέλω να το βάλω υποχρεωτικά να το κάνω, επειδή το ανέφερε πολλές φορές ο Kozanitis επέμενα και εγώ.

Για αυτό θέλω να περιμένω το 7590, διότι έχει ΜΙΜΟ 4Χ4, σε αντίθεση με το 7530 (ΑΧ) που είναι 2Χ2. Με αυτό λογικά δε θα έχω θέμα να καλύψω όλο το σπίτι. 

Τα υπόλοιπα features του 7590 δε με ενδιαφέρουν, ακόμη και τα ports δε τα χρειάζομαι, όλες οι συσκευές μου είναι πάνω σε  switch.

Δημοσ.
On 01/01/2021 at 12:04, djuan1988 said:

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Δε θέλω να το βάλω υποχρεωτικά να το κάνω, επειδή το ανέφερε πολλές φορές ο Kozanitis επέμενα και εγώ.

Για αυτό θέλω να περιμένω το 7590, διότι έχει ΜΙΜΟ 4Χ4, σε αντίθεση με το 7530 (ΑΧ) που είναι 2Χ2. Με αυτό λογικά δε θα έχω θέμα να καλύψω όλο το σπίτι. 

Τα υπόλοιπα features του 7590 δε με ενδιαφέρουν, ακόμη και τα ports δε τα χρειάζομαι, όλες οι συσκευές μου είναι πάνω σε  switch.

οτι εχει mimo 4x4 δεν σημαινει οτι θα φτασεις πιο μακρυα σε εμβελεια......σε ταχυτητα ναι σε εμβελεια ...

αλλο τοσο στα 5ghz.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Απλά να αναφέρω μετά από μήνες ότι με Fritz 7530 που αγόρασα για έναν φίλο και το δοκίμασα στη γραμμή μου κλείδωσα στα 48,5 με snr 3.

Τρομερά μηχανήματα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...