Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ως πελάτης πρώην Cyta και σε διαδικασία μεταφοράς στη Vodafone (από τους τελευταίους λογικά) αποφάσισα να μεταφέρω τη γραμμή μου στον ΟΤΕ.

Όλα καλά, σήμερα έγινε η ενεργοποίηση, πρακτικά σε μία εργάσιμη από τη στιγμή που έδωσα το οκ στη Vodafone για την αποδέσμευση.

Το router προφανώς δεν έχει έρθει και έβαλα το παλιό modem της Cyta, το οποίο συγχρονίζει μια χαρά. Ήταν ενεργοποιημένο και το bridge mode, οπότε έχω ήδη το δικό μου router από πίσω.

Τα στατιστικά της γραμμής είναι αυτά. Με τη Cyta ήμουν στα 35 σταθερά συγχρονισμό, 32 πραγματικά. Επειδή το είχα σε bridge και δεν έβλεπα το interface του, δε θυμάμαι στατιστικά καθόλου. 

1048525417_DSLOTEThomson.png.2713543f5cc9f50d12bebe81316c53bd.png

Από ότι βλέπω εδώ https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

image.png.e6ffe1dc7dbf2887d9066cc2617442a7.png

δεν πάει παραπάνω με βάση το attenuation μου. 

Υπάρχει κάποιο περιθώριο βελτίωσης; Θα αγοράσω νέο modem router, περιμένω να βγάλει η Fritz νέο 7590 με ΑΧ WIFI, θα δω στον συγχρονισμό κάποια βελτίωση;

Τέλος πρακτικά είναι αδύνατο να μιλήσεις με το support για να πάρεις τους κωδικούς της τηλεφωνίας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Υπάρχει κάποιο περιθώριο βελτίωσης; Θα αγοράσω νέο modem router, περιμένω να βγάλει η Fritz νέο 7590 με ΑΧ WIFI, θα δω στον συγχρονισμό κάποια βελτίωση;

Τέλος πρακτικά είναι αδύνατο να μιλήσεις με το support για να πάρεις τους κωδικούς της τηλεφωνίας.

Ευχαριστώ.

Και να μιλήσεις δε θα σου δώσουν κωδικούς, αλλά αν σου στείλουν το H300s, που είναι το πιο πιθανό, μπορείς να τους ψαρέψεις με ένα utility που υπάρχει στο forum.

Αν θες έναν ακόμα έλεγχο για την ταχύτητα, πέρα από τον πολύ καλό οδηγό που πόσταρε ο poulinos, δες που είναι η καμπίνα που σε εξυπηρετεί από τον χάρτη εδώ. Τον αριθμό της καμπίνας μάλλον θα τον βρεις πάνω ή δίπλα στον κατανεμητή της πολυκατοικίας ή του σπιτιού. Για να υπολογίσεις απόσταση, κατ'ελάχιστο μετράς ότι το καλώδιο πάει με το δρόμο και όχι διαγώνια, οπότε αν τα 1079 μέτρα τα βγάζεις πχ 800, μικρά περιθώρια υπάρχουν. Αν όμως η καμπίνα είναι απέναντι, υπάρχει "ψωμί" για να ψαχτείς.

edit: τώρα είδα ότι γράφεις πως σε εξυπηρετεί το ΑΚ. Η ίδια διαδικασία είναι, απλά γλυτώνεις το ψάξιμο για τον αριθμό.

Επεξ/σία από iddqdiddqd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, poulinos είπε

Τα περισσότερα τα έχω δει ήδη. Θα κοιτάξω λίγο και τις πρίζες, βασικά μια πρίζα χρησιμοποιώ. Να αποσυνδέσω ότι πάει παρακάτω, αν είναι υπάρχει συνέχεια προς τις άλλες πρίζες του σπιτιού;

Το σπίτι είναι νεόδμητο σχετικά, οπότε η καλωδίωση είναι αρκετά καλή από το box μέχρι το σπίτι. Το χειρότερο στη γραμμή μου είναι ότι στο box έρχονται μόνο 5 ζεύγη (ανάγκες για 10) και μου δίνουν από γέφυρα στην απέναντι πολυκατοικία.

2 ώρες πριν, iddqdiddqd είπε

Και να μιλήσεις δε θα σου δώσουν κωδικούς, αλλά αν σου στείλουν το H300s, που είναι το πιο πιθανό, μπορείς να τους ψαρέψεις με ένα utility που υπάρχει στο forum.

Αν θες έναν ακόμα έλεγχο για την ταχύτητα, πέρα από τον πολύ καλό οδηγό που πόσταρε ο poulinos, δες που είναι η καμπίνα που σε εξυπηρετεί από τον χάρτη εδώ. Τον αριθμό της καμπίνας μάλλον θα τον βρεις πάνω ή δίπλα στον κατανεμητή της πολυκατοικίας ή του σπιτιού. Για να υπολογίσεις απόσταση, κατ'ελάχιστο μετράς ότι το καλώδιο πάει με το δρόμο και όχι διαγώνια, οπότε αν τα 1079 μέτρα τα βγάζεις πχ 800, μικρά περιθώρια υπάρχουν. Αν όμως η καμπίνα είναι απέναντι, υπάρχει "ψωμί" για να ψαχτείς.

edit: τώρα είδα ότι γράφεις πως σε εξυπηρετεί το ΑΚ. Η ίδια διαδικασία είναι, απλά γλυτώνεις το ψάξιμο για τον αριθμό.

Ήμουν σε Vodafone, τώρα έβαλα Cosmote, οπότε θα μου τους δώσουν λογικά.

Η πραγματική απόσταση από το DSLAM είναι περίπου 600m, η καλωδιακή προφανώς μεγαλύτερη, αλλά πόσο δεν μπορώ να το ξέρω.

EDIT

@poulinos Χρειάζεται το spitter στη γραμμή που είναι voip η τηλεφωνία;

Επεξ/σία από djuan1988
Δημοσ.

Τελικά μου έδωσαν από κατάστημα το Speedport Plus (sercom).

Κλειδώνει καλύτερα με καλύτερα χαρακτηριστικά 

image.png.e13d4169f24447b2b9f023e4e59d252f.png

Δε θα έπρεπε να κλειδώνει καλύτερα με αυτό το attenuation;

Δημοσ.

απο τη στιγμη που εισαι στο Α/Κ και δεν υπαρχει η τεχνολογια vectoring, η οποια εφαρμοζετε στις καμπινες και διαχειριζεται καλυτερα το θορυβο μεταξυ των γραμμων, καλα εισαι. αν εδινε και ο ΟΤΕ profile VDSL 8b απο το Α/Κ θα ηταν καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει δεν έχω παράπονο, κυρίως το upload ήθελα να ανέβει (είχα 3 πριν). Απλά όσο παραπάνω, τόσο καλύτερα.

Καλούτσικο το speedport plus πάντως, δεν το περίμενα. Σε αναμονή Fritz με wifi ax τώρα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 08/12/2020 at 23:37, djuan1988 said:

Τα περισσότερα τα έχω δει ήδη. Θα κοιτάξω λίγο και τις πρίζες, βασικά μια πρίζα χρησιμοποιώ. Να αποσυνδέσω ότι πάει παρακάτω, αν είναι υπάρχει συνέχεια προς τις άλλες πρίζες του σπιτιού;

Το σπίτι είναι νεόδμητο σχετικά, οπότε η καλωδίωση είναι αρκετά καλή από το box μέχρι το σπίτι. Το χειρότερο στη γραμμή μου είναι ότι στο box έρχονται μόνο 5 ζεύγη (ανάγκες για 10) και μου δίνουν από γέφυρα στην απέναντι πολυκατοικία.

Ήμουν σε Vodafone, τώρα έβαλα Cosmote, οπότε θα μου τους δώσουν λογικά.

Η πραγματική απόσταση από το DSLAM είναι περίπου 600m, η καλωδιακή προφανώς μεγαλύτερη, αλλά πόσο δεν μπορώ να το ξέρω.

EDIT

@poulinos Χρειάζεται το spitter στη γραμμή που είναι voip η τηλεφωνία;

αποσυνδεσε οτι αλλο συνεχιζει προς τις αλλες πριζες.δεν το χρειαζεσαι.και δεν θες σπλιττερ.στο πριζακι θα πρεπει να ειναι μονο ενα ζευγαρι καλωδια.

Δημοσ.

Θεωρητικά θα έπρεπε σχεδόν να την τερματίζεις την 50αρα, έχουμε δει να την τερματίζουν ακόμα και με εξασθένηση 16-17dB, έχοντας προσέξει την εσωτερική εγκατάσταση (συνδέσεις στις πρίζες, εξωτερικά κουτιά, απομόνωση άλλων πριζών) να πιάνουν 48-55 mbps

Το σήμα του VDSL είναι πολύ ευαίσθητο, να φανταστείς πως πχ σε legrand πρίζες (, σε φίλους, έπιαναν 30-32, συνδέοντας μόνο το ζεύγος που έρχεται από έξω, απομονώνοντας δηλαδή τις υπόλοιπες πρίζες έπιασαν 42, ενώ κόβοντας το απογυμνωμένο μέρος του καλωδίου και τοποθετώντας το χωρίς να το απογυμνώσεις έπιασαν 50mbps, με εξασθένηση 17dB, έχοντας ελάχιστα CRC

Επίσης, φυσικά  και δε κάνουμε επιστροφή τηλεφωνίας, όπως αναφέρει πολύ σωστά ο @poulinos παραπάνω

Αν τα κάνεις όλα αυτά και δεν δεις διαφορά, ίσως να είναι κάτι εξωτερικό που θα πρέπει να το δει τεχνικός..

Πρίζες με υποδοχές σαν αυτή

Αναφορά σε κείμενο

Δημοσ.
2 hours ago, Kozanitis1 said:

Θεωρητικά θα έπρεπε σχεδόν να την τερματίζεις την 50αρα, έχουμε δει να την τερματίζουν ακόμα και με εξασθένηση 16-17dB, έχοντας προσέξει την εσωτερική εγκατάσταση (συνδέσεις στις πρίζες, εξωτερικά κουτιά, απομόνωση άλλων πριζών) να πιάνουν 48-55 mbps

Το σήμα του VDSL είναι πολύ ευαίσθητο, να φανταστείς πως πχ σε legrand πρίζες (, σε φίλους, έπιαναν 30-32, συνδέοντας μόνο το ζεύγος που έρχεται από έξω, απομονώνοντας δηλαδή τις υπόλοιπες πρίζες έπιασαν 42, ενώ κόβοντας το απογυμνωμένο μέρος του καλωδίου και τοποθετώντας το χωρίς να το απογυμνώσεις έπιασαν 50mbps, με εξασθένηση 17dB, έχοντας ελάχιστα CRC

Επίσης, φυσικά  και δε κάνουμε επιστροφή τηλεφωνίας, όπως αναφέρει πολύ σωστά ο @poulinos παραπάνω

Αν τα κάνεις όλα αυτά και δεν δεις διαφορά, ίσως να είναι κάτι εξωτερικό που θα πρέπει να το δει τεχνικός..

συγκεκριμενα με τις legrand που βαζεις τα καλωδια και τα στριβεις θελει προσοχη.

α.η λεπιδα θα γυμνωσει λεπτο καλωδιο πχ σαν Utp και οχι ραζιμ.αν δεν το γυμνωσει δεν κανει καλη επαφη οποτε εχεις θεματα.αν εχεις δυο καλωδια τα βαζεις σε ξεχωριστες τρυπες και οχι δυο μαζι που εχω δει.αν εχεις παραπανω απο 2 τοτε πρεπει να κανεις προεκταση.αν τα ζορισεις τα χαλας. εχω δει πολλα ξεχαρβαλωμενα.

τωρα καλως η κακως και στο adsl και στο vdsl η αποσταση ειναι σχετικη.μπορει να εισαι 100 μετρα και να πιανεις 40 και να εισαι 100 μετρα και να πιανεις 140. ποσες φορες εχει κοπει /ενωθει ο χαλκος ,ποσο οξειδωση μπορει να υπαρχει καπου κτλ ειναι ολα παραγοντες που επηρεαζουν.

On 10/12/2020 at 21:06, djuan1988 said:

Τελικά μου έδωσαν από κατάστημα το Speedport Plus (sercom).

Κλειδώνει καλύτερα με καλύτερα χαρακτηριστικά 

Δε θα έπρεπε να κλειδώνει καλύτερα με αυτό το attenuation;

μολις παρεις fritz κανε το tweak ωστε να ριξεις το margin κοντα στο 6 για να κερδισεις σε ταχυτητα.απλα πρεπει να δεις αν θα εισαι σταθερος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Έτσι είναι αυτή τη στιγμή η πρίζα 

https://1drv.ms/u/s!Apktr2DBvnvcgqxh5gwL1RLTCQwdmw?e=kljHhD

image.png.c42370e5923af139dc8fcf097beda25c.png

Και το τηλέφωνο το έχω βάλει επάνω στο router. Δεν έχω ούτε επιστροφές, ούτε τίποτα.

2 ώρες πριν, poulinos είπε

συγκεκριμενα με τις legrand που βαζεις τα καλωδια και τα στριβεις θελει προσοχη.

α.η λεπιδα θα γυμνωσει λεπτο καλωδιο πχ σαν Utp και οχι ραζιμ.αν δεν το γυμνωσει δεν κανει καλη επαφη οποτε εχεις θεματα.αν εχεις δυο καλωδια τα βαζεις σε ξεχωριστες τρυπες και οχι δυο μαζι που εχω δει.αν εχεις παραπανω απο 2 τοτε πρεπει να κανεις προεκταση.αν τα ζορισεις τα χαλας. εχω δει πολλα ξεχαρβαλωμενα.

τωρα καλως η κακως και στο adsl και στο vdsl η αποσταση ειναι σχετικη.μπορει να εισαι 100 μετρα και να πιανεις 40 και να εισαι 100 μετρα και να πιανεις 140. ποσες φορες εχει κοπει /ενωθει ο χαλκος ,ποσο οξειδωση μπορει να υπαρχει καπου κτλ ειναι ολα παραγοντες που επηρεαζουν.

μολις παρεις fritz κανε το tweak ωστε να ριξεις το margin κοντα στο 6 για να κερδισεις σε ταχυτητα.απλα πρεπει να δεις αν θα εισαι σταθερος.

Το κακό είναι ότι περιμένω να βγει 7590ΑΧ, οπότε πριν τον Μάρτιο δε βλέπω να αγοράζω Fritz.

Περισσότερο φοβάμαι ότι δημιουργεί πρόβλημα η γέφυρα που έχουν κάνει πριν το box για να έρθει ζεύγος στην οικοδομή. 

Να δηλώσω βλάβη να έρθουν να μετρήσουν κάτω;

Επεξ/σία από djuan1988
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά θα σου έλεγα να περιστρέψεις αριστερόστροφα τις θέσεις 2-3 που μπαίνουν τα καλώδια ώστε να τα απελευθερώσεις 

Κόψε τις άκρες που είναι απογυμνωμένες ώστε να έχει το καλώδιο τη πλαστική μόνωση του   και τοποθέτησε πάλι στις θέσεις 2-3 (χωρίς να τα απογυμνώσεις) προσεκτικά "ασφάλισε" τα καλώδια γυρνώντας τις υποδοχές δεξιόστροφα, δοκίμασε με το χέρι ελαφρά αν αποσυνδέονται και κάνε μια δοκιμή να δεις στατιστικά, μετά θα πρέπει να δεις έξω τι παίζει.., ειδικότερα φωτογραφίες από το κουτί έξω θα ήταν χρήσιμες

Ελπίζω να βοήθησα

Τώρα πρόσεξα πως ίσως να μη μπορέσει η λεπίδα να κόψει τη μόνωση από ραζιμ καλώδιο, όπως είπε ο poulinos

Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αν πιάνουν τα χέρια σου και θέλεις να δοκιμάσεις καλώς..

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Αρχικά θα σου έλεγα να περιστρέψεις αριστερόστροφα τις θέσεις 2-3 που μπαίνουν τα καλώδια ώστε να τα απελευθερώσεις 

Κόψε τις άκρες που είναι απογυμνωμένες ώστε να έχει το καλώδιο τη πλαστική μόνωση του   και τοποθέτησε πάλι στις θέσεις 2-3 (χωρίς να τα απογυμνώσεις) προσεκτικά "ασφάλισε" τα καλώδια γυρνώντας τις υποδοχές δεξιόστροφα, δοκίμασε με το χέρι ελαφρά αν αποσυνδέονται και κάνε μια δοκιμή να δεις στατιστικά, μετά θα πρέπει να δεις έξω τι παίζει.., ειδικότερα φωτογραφίες από το κουτί έξω θα ήταν χρήσιμες

Ελπίζω να βοήθησα

Τώρα πρόσεξα πως ίσως να μη μπορέσει η λεπίδα να κόψει τη μόνωση από ραζιμ καλώδιο, όπως είπε ο poulinos

Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αν πιάνουν τα χέρια σου και θέλεις να δοκιμάσεις καλώς..

Από ότι καταλαβαίνω έχει η πρίζα δικές της λεπίδες μέσα και για αυτό μπορείς να βάλεις το καλώδιο με μόνωση και το κόβει στην περιστροφή ή κατάλαβα λάθος;

Αν το βάλω και δεν το κόψει μπορώ να το ξεγυμνώσω μόνος μου, έχει περιθώριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...