Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο, ανοίγω αυτό το θέμα αφενός για να ενημερωθεί όποιος δε γνωρίζει και αφετέρου για να γίνει μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο καθένας, αν χρησιμοποιεί το ΙΟΤ, να γίνουν προτάσεις και να πάρουμε ιδέες ο ένας απ τον άλλο. Ε και γιατί κάπως πρέπει να περάσει η καραντίνα :P 

Για όποιον ίσως να μην γνωρίζει 

Spoiler

Το Internet of Things (IoT) είναι μια έννοια της πληροφορικής που περιγράφει τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι συνδεδεμένα στο Internet και θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον εαυτό τους σε άλλες συσκευές

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, τηλεοράσεις, dvd player, συστήματα κεντρικής θέρμανσης και ψύξης, τον φωτισμού του σπιτιού, τους μετρητές της ΔΕΗ και του νερού κλπ.

Δημοσ.

Αυτές οι χρήσεις είναι οι πιο απλές (ψυγεία, φωτισμός κλπ).

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εφαρμογή στην βιομηχανία ή σε έξυπνες πόλεις. για παράδειγμα:

Εξυπνη διαχείριση φαναριών και δρομολόγηση της κίνησης.

Εξυπνη εύρεση παρκινκγ, όπου δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις αλλά θα βρίσκεις τον πιο κοντινό μέσω αισθητήρων.

Εξυπνη διαχείριση ενέργειας από τον πάροχο ρεύματος, όπου μέσω αλγορίθμων και αισθητήρων θα γίνεται δρομολόγηση εκεί που χρειάζεται περισσότερο

Δημοσ.

Εγω εχω 2 μπριζακια blitzwolf στα οποια εχω βαλει αυτη την στιγμη τα φωτακια του χριστουγεννιατικου δεντρου και ενα πορτατιφ (τα οποια εχω ρυθμισει να ανοιγουν με την δυση του ηλιου και να κλεινουν συγκεκριμενη ωρα).

Επισης εχω εναν ir reader στον οποιο εχω συνδεσει 2 κλιματιστικα και μια τηλεοραση.

Τελος ολα αυτα τα εχω περασει κα ιστην αλεξα και κανω δουλιτσα και φωνητικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νόμιζα το IoT είχε σχέση με τα τεράστια δεδομένα που πλέον μπορεί να χει κάποιος για τους ανθρώπους, τη ψυχολογία τους και τις συνήθειες τους χάρις το ίντερνετ. Είχα την εντύπωση ότι δεν είναι τεχνολογικός όρος αλλά πιο πολύ σχετίζεται με έρευνα.

Οντως τώρα που το διαβάζω βλέπω έχει σχέση καθαρά με τεχνολογία.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, vforvaggelis said:

Εγω εχω 2 μπριζακια blitzwolf στα οποια εχω βαλει αυτη την στιγμη τα φωτακια του χριστουγεννιατικου δεντρου και ενα πορτατιφ (τα οποια εχω ρυθμισει να ανοιγουν με την δυση του ηλιου και να κλεινουν συγκεκριμενη ωρα).

Χαχα το ίδιο κι εγω στο σπίτι και στο γραφείο άλλη μια πρίζα όπου μπαίνει η σόμπα. Την ανάβω απ το σπίτι όταν ξεκινάω και μόλις φτάσω το γραφείο είναι φούρνος :P . Τώρα θέλω να πάρω άλλη μια πρίζα για την ηλεκτρική κουβέρτα να την σετάρω να δουλεύει καμια ωρίτσα το βράδυ και άλλο τόσο το πρωί.

2 hours ago, vforvaggelis said:

Επισης εχω εναν ir reader στον οποιο εχω συνδεσει 2 κλιματιστικα και μια τηλεοραση.

Αυτο με ενδιαφέρει. Και ανοίγεις τα κλιματιστικά με εφαρμογή;

On 09/12/2020 at 16:50, The_Judas said:

Αυτές οι χρήσεις είναι οι πιο απλές (ψυγεία, φωτισμός κλπ).

Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εφαρμογή στην βιομηχανία ή σε έξυπνες πόλεις. για παράδειγμα:

Εξυπνη διαχείριση φαναριών και δρομολόγηση της κίνησης.

Εξυπνη εύρεση παρκινκγ, όπου δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις αλλά θα βρίσκεις τον πιο κοντινό μέσω αισθητήρων.

Εξυπνη διαχείριση ενέργειας από τον πάροχο ρεύματος, όπου μέσω αλγορίθμων και αισθητήρων θα γίνεται δρομολόγηση εκεί που χρειάζεται περισσότερο

Δεδομένου ότι είναι ακόμα στην αρχή του, θεωρώ πως θα επεκταθούν οι εφαρμογές, απλά πρέπει να εξοικειωθεί πρώτα ο κόσμος με την διαδικασία.

Επεξ/σία από Kostasspil
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Αυτο με ενδιαφέρει. Και ανοίγεις τα κλιματιστικά με εφαρμογή;

Τα ανοιγω ειτε μεσω της εφαρμογης του blitzwolf ειτε με φωνητικη εντολη απο Αλεξα. Βεβαια θα πρεπει το ir reader να ειναι σε σημειο που πιανει τις συσκευες.

Δημοσ.
16 minutes ago, vforvaggelis said:

Τα ανοιγω ειτε μεσω της εφαρμογης του blitzwolf ειτε με φωνητικη εντολη απο Αλεξα. Βεβαια θα πρεπει το ir reader να ειναι σε σημειο που πιανει τις συσκευες.

Και υπάρχει δυνατότητα να ανοίγουν μεμονομενα; Η ανοίγουν και τα 2;

• Moderators
Δημοσ.

Αν θέλετε στο /Gadgets εχει θεμα για SmartHome και αλλο ενα για Home Assistant ( πιο εξιδεικευμενο) και τα συζηταμε ολα αυτα εκει..

Η χρήση του IoT σε καποιες συσκευές ειναι λιγο περιττη πχ πλυντήριο σε αλλα ειναι απαραίτητη.. 

Αυτα περι παρκινκ, φωτα κλπ γινονται ηδη σε αλλες χωρες απλα εδω ακομη δεν εχουμε βαλει LED.

Μια απλή χρήση της τεχνολογιας για εξοικονόμηση ειναι παντου στους δρόμους LED λαμπες με Solar panel απο πανω, ολη μερα φορτιζει τη μπαταρια και το βραδυ χρησιμοποιει αυτη για τον φωτισμο και σε περιπτωησ αναγκης τραβαει ρευμα.. Επίσης τα φωτα ανάβουν αυτόματα σύμφωνα με την φωτεινότητα που έχει στο εκάστοτε σημειο. Ετσι μειωνεις κατανάλωση σε ρευμα, ασκοπες ωρες χρήση των φώτων και εχεις παντα φως οταν χρειαζεται

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Και υπάρχει δυνατότητα να ανοίγουν μεμονομενα; Η ανοίγουν και τα 2;

Τι εννοεις; Μεσω blitzwolf ανοιγω οποιο ξεχωριστα οποια συσκευη θελω ενω μεσω alexa απλα λεω turn on "ονομα συσκευης" και την ανοιγει.

https://www.blitzwolf.com/BlitzWolfBW-RC1-WiFi-Smart-IR-Controller-with-360-Transmission,-APP-Control,-Works-with-Alexa,-Automatic-Identification,-DIY-Pairing-and-Slim-Design-p-409.html

Το μονο κακο ειναι οτι δεν εχω καταφερει να περασω ενα παλιο air condition carrefour. Δεν το διαβαζει με τιποτα ειτε απο τα αυτοματα που εχει ειτε χειροκινητα.

Επεξ/σία από vforvaggelis
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...