Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ξεθάβω το θέμα αφου έχω μια ερωτηση για κάτι που δεν έχω καταλάβει. Η ΚΟυνιαδα μου θελει να μας στειλει ενα πακετο με χρησιμοποιημενα παιδικα ρουχα απο Αυστραλια. Τα έξοδα αποστολης είναι 80 ευρω. ΛΑμβάνοντας υποψιν ότι δεν προκειται για αγοραπωλησια θα υπάρχει φορολογηση της αποστολης και αν ναι επι ποιου ποσου?

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, louben είπε

Παιδια ξεθάβω το θέμα αφου έχω μια ερωτηση για κάτι που δεν έχω καταλάβει. Η ΚΟυνιαδα μου θελει να μας στειλει ενα πακετο με χρησιμοποιημενα παιδικα ρουχα απο Αυστραλια. Τα έξοδα αποστολης είναι 80 ευρω. ΛΑμβάνοντας υποψιν ότι δεν προκειται για αγοραπωλησια θα υπάρχει φορολογηση της αποστολης και αν ναι επι ποιου ποσου?

Τα μη εμπορικού σκοπού δέματα έχουν αφορολογητο όριο 44 ευρώ αντί για 22. Όλα τα άλλα είναι τα ίδια. 

That said, μου έχει στείλει ο αδερφός μου καινούργια βιβλία από Αμερική με έξοδα αποστολής 90 δολάρια (και 150 δολάρια κόστος τα ίδια τα βιβλία), και πλήρωσα μόνο παρουσία (3 ευρώ). 

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελπίζεις και να προσπαθήσεις να το κάνεις λίγο πιο δελεαστικο για να περάσει τζάμπα: βάλε τιμή μηδέν, σημείωσε ότι είναι μεταχειρισμένα ρούχα, αν μπορείτε βάλτε να το στείλει κάποιος που έχει το ίδιο επώνυμο με τον παραλήπτη, και τα σχετικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για την απάντηση.

Όταν λες αφορολόγητο όριο επι της αξιας των προιοντων συμπεριλαμβανομένου του κόστους αποστολης ή χωρις αυτο.

Ανηκουμε πάντως στην ίδια κατηγορια αφου θα τα στειλει η μια αδερφη στην άλλη και προκειται για μεταχειρισμενα παιδικα ρουχα.

Δημοσ.

Τα τελωνεία υπολογίζουν τα πάντα με το λεγόμενο CIF. Είναι η τιμή του αντικειμένου + έξοδα αποστολής + ασφάλεια (+σπάνια πράγματα όπως δικαιώματα).

Αν το CIF είναι πάνω από 22 ευρώ για εμπορικές συναλλαγές ή 44 για ιδιώτες, πρέπει να εκτελωνιστει και να πληρωθεί ΦΠΑ και τυχών δασμοί. 

Τέλος, πρόσεξε με ποια εταιρία θα σταλεί το δέμα. Οι κούριερ περνάνε σχεδόν τα πάντα τελωνείο γιατί το εκτελωνιζουν αυτοί και βγάζουν λεφτά. Με τα ΕΛΤΑ έχεις περισσότερες πιθανότητες να την γλυτώσεις (όπως είπαμε, με 0 τιμή, καθαρή αναγραφη ότι είναι μεταχειρισμένα, ίδια επώνυμα κτλ)

Δημοσ.

Με απλο ταχυδρομειο θα το στείλει απο Αυστραλια (australia post) και θα μου ελθει με elta.

Ακομη δεν έχω καταλάβει πώς μπορει να υπολογιστει η τιμη cif σε μεταχειρισμενα ρουχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έστω τα ρούχα μηδέν και τα ταχυδρομικά 80.

Θα κλειθεις να καταβάλεις έξοδα και φπα επί των 80.

Για αυτό απλά να ελπίζεις ότι θα περάσει ανώδυνα. 

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ γιατί δεν βλέπω στις επιλογές πια στο aliexpress τις "priority shipping " και μια αλλη που δεν τη θυμάμαι.Το συγκεκριμένο προιόν που θέλω να αγοράσω https://www.aliexpress.com/item/1005001787033208.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7090504dBCjOMl&algo_pvid=d3c44b15-6f42-4da2-8223-964dc59a615f&algo_expid=d3c44b15-6f42-4da2-8223-964dc59a615f-7&btsid=0bb0623d16218012064611555e5e3e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Το λινκ είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι affiliate . Ηθελα να σας ρωτήσω το συγκεκριμένο επειδή δεν εχει επιλογές priotiry και έρχεται απο Κίνα.Με τις αλλαγές που εγιναν το γλυτώνω το τελωνείο?Ευχαριστώ για το χρόνο σας.Ρωτάω γιατί έχω κάμποσα χρόνια να αγοράσσω απο Κίνα και είμαι εκτός παιχνιδιού.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ γιατί δεν βλέπω στις επιλογές πια στο aliexpress τις "priority shipping " και μια αλλη που δεν τη θυμάμαι.Το συγκεκριμένο προιόν που θέλω να αγοράσω https://www.aliexpress.com/item/1005001787033208.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7090504dBCjOMl&algo_pvid=d3c44b15-6f42-4da2-8223-964dc59a615f&algo_expid=d3c44b15-6f42-4da2-8223-964dc59a615f-7&btsid=0bb0623d16218012064611555e5e3e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Το λινκ είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι affiliate . Ηθελα να σας ρωτήσω το συγκεκριμένο επειδή δεν εχει επιλογές priotiry και έρχεται απο Κίνα.Με τις αλλαγές που εγιναν το γλυτώνω το τελωνείο?Ευχαριστώ για το χρόνο σας.Ρωτάω γιατί έχω κάμποσα χρόνια να αγοράσσω απο Κίνα και είμαι εκτός παιχνιδιού.

Με 14 ευρω δεν πληρωνεις τιποτα. Νομιζω μεχρι τα 22 ευρα δεν πληρωνεις τελωνειο.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AmixReckless είπε

Με 14 ευρω δεν πληρωνεις τιποτα. Νομιζω μεχρι τα 22 ευρα δεν πληρωνεις τελωνειο.

Ευχαριστώ πολύ φίλε γιατί διάβασα μια ανακοίνωση που είχε βγει στις αρχές του 2020 πως είχε καταργηθεί αυτό ,οτι δεν πληρώνεις τίποτα κάτω απο 22.Αλλά προφανώς ήταν λάθος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Ευχαριστώ πολύ φίλε γιατί διάβασα μια ανακοίνωση που είχε βγει στις αρχές του 2020 πως είχε καταργηθεί αυτό ,οτι δεν πληρώνεις τίποτα κάτω απο 22.Αλλά προφανώς ήταν λάθος.

Ναι ειχε γινει κατι τετοιο αλλα το καταργησαν μετα απο πολλα παραπονα.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AmixReckless είπε

Ναι ειχε γινει κατι τετοιο αλλα το καταργησαν μετα απο πολλα παραπονα.

Απλός για λόγους πληρότητας δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εφαρμογή του μέτρου πήρε παράταση και θα εφαρμοστεί από 01/07/2021. Είναι ευρωπαική οδηγία να καταργηθεί και θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες. Από ιδιώτη σε ιδιώτη τα 45 ευρώ θα παραμείνουν. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

Έστω τα ρούχα μηδέν και τα ταχυδρομικά 80.

Θα κλειθεις να καταβάλεις έξοδα και φπα επί των 80.

Για αυτό απλά να ελπίζεις ότι θα περάσει ανώδυνα. 

Αν υποθέσουμε ότι η ατέλεια για ιδιώτες είναι 44 ευρω πληρώνω φόρο για όλο το ποσο (80 ευρω) ή για αυτο που απομενει αν αφαιρεθει η ατέλεια (80-44=36)?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, louben είπε

Αν υποθέσουμε ότι η ατέλεια για ιδιώτες είναι 44 ευρω πληρώνω φόρο για όλο το ποσο (80 ευρω) ή για αυτο που απομενει αν αφαιρεθει η ατέλεια (80-44=36)?

Όχι. Πάνω από 45 ευρώ, πληρώνεις για όλο το ποσό. Επιπλέον, αν σταματήσει στο τελωνείο (πολύ πιθανόν καθώς θα είναι μεγάλο το δέμα και πλεον τα περισσότερα σταματάνε), δύσκολο έως απίθανο ο τελωνειακός να κοστολογήσει με μηδενική αξία το περιεχόμενο και να πληρώσεις φπα μόνο για τα μεταφορικά. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νομιζω οτι εμπλεξα καλα.
Αγορασα απο Aliexpress εναν 3d εκτυπωτη, η αποστολη εγινε απο Πολωνια οποτε δεν ειχαμε τελωνειο. Ηρθε ομως με προβλημα και χρειαστηκε ανταλλακτικο μεσα σε εγγυηση (βασικα εκανε βλακεια ο αποστολεας στην συσκευασια, αποδεχθηκε το λαθος του) και μου στελνουν το ογκωδες ανταλλακτικο απο Κινα, το tracking number τελειωνει σε BE.
Παρολαυτα σημερα ελαβα το παρακατω "ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI ΓIA EKTEΛΩNIΣMO TOY LDΧΧΧΧΧΧΧΧΧBE AΠAITEITAI PAYPAL H TIMOΛOΓIO H AΠOΔEIΞH AΓOPAΣ. ΠAPAKAΛOYME NA AΠOΣTAΛEI ΣTO [email protected]"

Πως θα τους εξηγησω οτι ειναι οντως προιον εγγυησης και δεν εχω πληρωσει κατι για αυτο το δεμα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, safridia είπε

Νομιζω οτι εμπλεξα καλα.
Αγορασα απο Aliexpress εναν 3d εκτυπωτη, η αποστολη εγινε απο Πολωνια οποτε δεν ειχαμε τελωνειο. Ηρθε ομως με προβλημα και χρειαστηκε ανταλλακτικο μεσα σε εγγυηση (βασικα εκανε βλακεια ο αποστολεας στην συσκευασια, αποδεχθηκε το λαθος του) και μου στελνουν το ογκωδες ανταλλακτικο απο Κινα, το tracking number τελειωνει σε BE.
Παρολαυτα σημερα ελαβα το παρακατω "ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI ΓIA EKTEΛΩNIΣMO TOY LDΧΧΧΧΧΧΧΧΧBE AΠAITEITAI PAYPAL H TIMOΛOΓIO H AΠOΔEIΞH AΓOPAΣ. ΠAPAKAΛOYME NA AΠOΣTAΛEI ΣTO [email protected]"

Πως θα τους εξηγησω οτι ειναι οντως προιον εγγυησης και δεν εχω πληρωσει κατι για αυτο το δεμα;

Έμπλεξες σίγουρα :) Πρέπει ο Αποστολέας να έχει εκδώσει μηδενικό τιμολόγιο (ως προϊόν για αντικατάσταση/επισκευή) και αυτό να προσκομίσεις. Τώρα με τους κινέζους.. πιάσ' τ' αβγό και κούρευ' το.. Χωρίς κάτι τέτοιο, δε ξέρω πως θα βγάλεις άκρη. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...