Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Τον ηπιαμε δλδ. Γιατι λεγανε παραπανω οτι δε θα εχουμε τελωνειο για το 21,απο αγγλια;;;

ιδεα δεν εχω τι λεγανε, σου λεω τι ισχυει. Απο 31/12/2020 το ΗΒ ειναι εκτος τελωνειακης ενωσης, τελος. Οτι ερχεται απο εκει περναει τελωνειο, οπως και αν ερχοταν απο ΗΠΑ, Κινα, Ινδια κλπ.Υπαρχει η συμφωνια που διευκολυνει το εμποριο, για προιοντα της ΕΕ και του ΗΒ, αλλα προφανως κανεις ευρωπαιος δεν θα εκανε συμφωνια να γινει το ΗΒ μεταπωλητης της Κινας (λεμε) στην ΕΕ, χωρις δασμους.

• Thanks 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

ιδεα δεν εχω τι λεγανε, σου λεω τι ισχυει. Απο 31/12/2020 το ΗΒ ειναι εκτος τελωνειακης ενωσης, τελος. Οτι ερχεται απο εκει περναει τελωνειο, οπως και αν ερχοταν απο ΗΠΑ, Κινα, Ινδια κλπ.Υπαρχει η συμφωνια που διευκολυνει το εμποριο, για προιοντα της ΕΕ και του ΗΒ, αλλα προφανως κανεις ευρωπαιος δεν θα εκανε συμφωνια να γινει το ΗΒ μεταπωλητης της Κινας (λεμε) στην ΕΕ, χωρις δασμους.

Ευχαριστω αρχηγε μου.

Δημοσ.

Γεια σας.

Θέλω να ρωτήσω. 

Επειδή θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα από το ebay και aliexpress, γιατί έχουν βάλει τελωνείο;

Επίσης, θέλω να μάθω ποια είναι τα θετικά και αρνητικά του;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, alexgr10 είπε

Γεια σας.

Θέλω να ρωτήσω. 

Επειδή θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα από το ebay και aliexpress, γιατί έχουν βάλει τελωνείο;

Επίσης, θέλω να μάθω ποια είναι τα θετικά και αρνητικά του;

Τελωνείο βάζουν επειδή τα εμπορεύματα έρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αρνητικό είναι ότι θα πληρώσεις δασμό, φπα και έξοδα εκτελωνισμού, συν παραπάνω καθυστέρηση για να διεκπαιρεωθούν οι διαδικασίες.

Το θετικό είναι ότι ενισχύεται το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να κάνει δράσεις που προωθούν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και παράλληλα προστατεύονται οι ευρωπαίοι παραγωγοί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά σε όλους παιδιά..

Λοιπόν έχω κάποιες αποριουλες και όποιος είναι σχετικός με το αντικείμενο και μπορεί να απαντήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα..Έκανα παραγγελία από Αμερική μια μπλούζα και ένα άλμπουμ στα 32€ γύρω μαζί με τα μεταφορικά..δεν είχα ιδέα από τελωνείο ώσπου ενημερώθηκα αργότερα..τέλος πάντων στάλθηκε από εκεί με dhl και κάπως βρέθηκε στα γερμανικά ταχυδρομεία και έπειτα με ΕΛΤΑ και ανακουφιστηκα λόγω του ότι αν ερχόταν με dhl θα χρησοπληρωνα λογικά..

1.Πως κατέληξε από dhl σε ΕΛΤΑ;

2.Αν ξαναπαραγγειλω από το ίδιο site θα σταλθούν με τον ίδιο τρόπο;

3.Αυτη είναι η εξέλιξη της παραγγελίας μέσω της σελίδας της ΕΛΤΑ..Μένω Σέρρες.σε πόσο καιρό ενδέχεται να είναι εδώ με βάση τα όσα ξέρετε;

4. Υπάρχει πιθανότητα να μη πληρώσω καν τελωνείο;

θα εκτιμούσα μερικές απαντήσεις

IMG_20210116_020147.jpg

Επεξ/σία από Alexamdros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 ευρώ έξοδα εκτελονισμού ΕΛΤΑ και 32*0,24 =7,68 ευρώ Φ.ΠΑ. 

Σύνολο 22,68 ευρώ.

DHL είναι courier αλλά είναι και τα Γερμανικά Ταχυδρομεία .

Οπότε μάλλον ταχυδρομήθηκε με το DHL ταχυδρομείο.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πακέτο από Τρίτη χώρα με ΕΛΤΑ έφτασε Αερολιμενα Αθηνών 3/1/20 

Απο τότε δείχνει

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

ποσες μέρες κάνουν τα παλικάρια να εκτελωνίσουν ; 

Επεξ/σία από Tribag
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Ψάχνομαι να παραγγείλω κάτι ογκώδες από Alibaba (πρωτάρης εκεί), σαν ιδιώτης. Μίλησα με κάποιους και πήρα τιμές της τάξης των 300$ (αντικείμενο + freight). Επειδή έχω διαβάσει διάφορα χρήσιμα σχετικά με το θέμα εδώ στο insomnia, όποιος μπορεί να επιβεβαιώσει / ενημερώσει για τα εξής:

1. Το "freight" είναι EMS? Ρωτάω διότι δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος παράδοσης, ας αργήσει. Με ενδιαφέρει να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα κόστη στο τελωνείο.

2. Ζω στην επαρχία. Προφανώς ο εκτελωνισμός θα πρέπει να γίνει Αθήνα. Απαιτείται φυσική παρουσία; Ενημερώνομαι κάπως;

3. Έχει αλλάξει κάτι ως προς το CIF*24% + Τέλος ΕΛΤΑ + Δασμοί 2%?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, BigM είπε

Καλησπέρα παιδιά

Ψάχνομαι να παραγγείλω κάτι ογκώδες από Alibaba (πρωτάρης εκεί), σαν ιδιώτης. Μίλησα με κάποιους και πήρα τιμές της τάξης των 300$ (αντικείμενο + freight). Επειδή έχω διαβάσει διάφορα χρήσιμα σχετικά με το θέμα εδώ στο insomnia, όποιος μπορεί να επιβεβαιώσει / ενημερώσει για τα εξής:

1. Το "freight" είναι EMS? Ρωτάω διότι δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος παράδοσης, ας αργήσει. Με ενδιαφέρει να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα κόστη στο τελωνείο.

2. Ζω στην επαρχία. Προφανώς ο εκτελωνισμός θα πρέπει να γίνει Αθήνα. Απαιτείται φυσική παρουσία; Ενημερώνομαι κάπως;

3. Έχει αλλάξει κάτι ως προς το CIF*24% + Τέλος ΕΛΤΑ + Δασμοί 2%?

1) freight = μεταφορά, γενικότερα. Δεν προσδιορίζει αυτή η λέξη τον τρόπο αποστολής.

2) Θα ειδοποιηθείς είτε από ΕΛΤΑ είτε από τον κουριερ να στείλεις τα απαραίτητα έγγραφα μέσω email. Δεδομένου οτι θα δεχτείς το κόστος εκτελωνισμού για να κάνουν εκείνοι τη δουλειά, δε χρειάζεται η δική σου παρουσία στο σημείο εκτελωνισμού.

3) Οι δασμοί γνωρίζω πως είναι αναλόγως της κατηγορίας του προϊόντος, δεν είναι flat 2% για όλα.

Επεξ/σία από l3ft3r1s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ισχύει ότι είναι προτιμότερη η αποστολή με EMS διότι το κόστος εκτελωνισμού είναι μικρότερο; Κάποιο άλλο τιπ για να γλιτώσω επιπλέον κόστος;

Update: Ο προμηθευτής με ενημέρωσε ότι λόγω όγκου το αντικείμενο δεν μπορεί να σταλεί με EMS. Θα σταλεί με πλοίο. Εφόσον δεν είναι EMS ούτε κουριερ εφόσον πάει με πλοίο, τί είναι; Και με ποια διαδικασία να πληρώσω τελωνείο;;;

Επεξ/σία από BigM
Νεα δεδομένα
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αγόρασα κάτι από το ebay και συγκεκριμένα από τη Γερμανία. Το κόστος είναι κοντά στα 150€. Έχω τις ακόλουθες τρεις ερωτήσεις:

i) Θα περάσει τελωνείο ή θα έχω κάποια επιπλέον έξοδα; Το αντικείμενο έρχεται με την DHL Parcel. Αν ναι, πόσο περίπου είναι το κόστος;

ii) Όταν φτάσει στην Ελλάδα, θα μου το παραδώσει η DHL Ελλάδας ή τα ΕΛΤΑ;

iii) Στο ebay βλέπω ως προσδοκώμενη ημερομηνία παραλαβής την 10/2/2021. Θεωρείται ότι είναι πολύ αισιόδοξο αυτό το σενάριο;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Tsol είπε

Καλησπέρα.

Αγόρασα κάτι από το ebay και συγκεκριμένα από τη Γερμανία. Το κόστος είναι κοντά στα 150€. Έχω τις ακόλουθες τρεις ερωτήσεις:

i) Θα περάσει τελωνείο ή θα έχω κάποια επιπλέον έξοδα; Το αντικείμενο έρχεται με την DHL Parcel. Αν ναι, πόσο περίπου είναι το κόστος;

ii) Όταν φτάσει στην Ελλάδα, θα μου το παραδώσει η DHL Ελλάδας ή τα ΕΛΤΑ;

iii) Στο ebay βλέπω ως προσδοκώμενη ημερομηνία παραλαβής την 10/2/2021. Θεωρείται ότι είναι πολύ αισιόδοξο αυτό το σενάριο;

Ευχαριστώ πολύ.

1) Αν το αγόρασες από τη Γερμανία και έρχεται όντως από εκεί, όχι δεν θα περάσει τελωνείο ούτε θα πληρώσεις κάτι παραπάνω.

2) Εξαρτάται πως το έστειλαν. Καθώς στη Γερμανία η DHL είναι courrier αλλά και απλό ταχυδρομείο. 

3) Και πάλι εξαρτάται. Μάλλον εξαιτίας της ημερομηνίας, πιθανόν να στο έστειλαν με απλό ταχυδρομείο και να έρθει με τα ΕΛΤΑ. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

1) Αν το αγόρασες από τη Γερμανία και έρχεται όντως από εκεί, όχι δεν θα περάσει τελωνείο ούτε θα πληρώσεις κάτι παραπάνω.

2) Εξαρτάται πως το έστειλαν. Καθώς στη Γερμανία η DHL είναι courrier αλλά και απλό ταχυδρομείο. 

3) Και πάλι εξαρτάται. Μάλλον εξαιτίας της ημερομηνίας, πιθανόν να στο έστειλαν με απλό ταχυδρομείο και να έρθει με τα ΕΛΤΑ. 

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Στο 2ο σημείο, γράφεις πως εξαρτάται πως το έστειλαν. Στο ebay βλέπω στο postal service γράφει "Standard Delivery (Standard International)". Άρα να υποθέσω ότι είναι το απλό ταχυδρομείο και θα έρθει με ΕΛΤΑ; Το κόστος των μεταφορικών ήταν 10€ αν αυτό βοηθάει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tsol είπε

Στο 2ο σημείο, γράφεις πως εξαρτάται πως το έστειλαν. Στο ebay βλέπω στο postal service γράφει "Standard Delivery (Standard International)". Άρα να υποθέσω ότι είναι το απλό ταχυδρομείο και θα έρθει με ΕΛΤΑ; Το κόστος των μεταφορικών ήταν 10€ αν αυτό βοηθάει.

DHL = Ελτα,αλλο που εμεις ξερουμε μονο την κουριερ.

Με Ελτα θα σου ερθει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...