Vasileios-gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 φυσικά έχουν άλλη αξία. Γιατί και τα ταχυδρομικά έχουν Φ.Π.Α όταν αγοράζεις από Ελλάδα. Οπότε στην μία περίπτωση πληρώνεις τον Φ.Π.Α του ταχυδρομείου και στην άλλη τον Φ.Π.Α του ακριβώτερου κούριερ. Μου φαίνετε λοιπόν απόλυτα ηθικό να πληρώνω Φ.Π.Α. στα ταχυδρομικά όταν έρχετε από την Κίνα 2
SabotazNic Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε φυσικά έχουν άλλη αξία. Γιατί και τα ταχυδρομικά έχουν Φ.Π.Α όταν αγοράζεις από Ελλάδα. Οπότε στην μία περίπτωση πληρώνεις τον Φ.Π.Α του ταχυδρομείου και στην άλλη τον Φ.Π.Α του ακριβώτερου κούριερ. Μου φαίνετε λοιπόν απόλυτα ηθικό να πληρώνω Φ.Π.Α. στα ταχυδρομικά όταν έρχετε από την Κίνα Δεν λεει για τον φορο, δεν εχει θεμα να τον πληρωσει, αλλα γιατι στα 149 ευρω να μην εχει δασμους, και να εχει στα 151 (επειδη επελεξε το τρακινγκ). Επειδη δεν βγαζω ακρη, την επομενη φορα που θα βρεθω με καποιον υπουργο κτλ της εεττ , θα προτεινω να βαλουν δασμους απο 22 και πανω για να μην υπαρχει αυτη η συγχηση. Επισης, να κανουν κατι με το αμαζον αμερικης που προ πληρωνουμε λιγοτερα εξοδα τελωνειου. Δηλαδη καπου ελεος. Δεν ειναι οτι δεν εχουμε λεφτα για 5-10 κιλοτες
Vasileios-gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν όρια. Για 1 ευρώ χάνεις το κοινωνικό μέρισμα η δεν περνεις ΚΟΤ. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για τα όρια. Δίκαιο είναι να πληρώνεις στα 151 διότι οι φόροι είναι έσοδο του κράτους . Άδικο είναι να απαλασεσε στα 149. Για αυτό και φόρο απαλλαγές τελωνείου τέλος από 1/6/21.
czarjuly Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Στις 26/12/2020 στις 6:41 ΜΜ, JohnGTA είπε Ααα δηλαδή άλλες χώρες δεν έχουν ΦΠΑ; 🤣🤣 Ηταν προσωρινος φορος ο οποιος παγιωθηκε κατι σαν τον Ενφια
kallair Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Στις 27/12/2020 στις 3:46 ΜΜ, karaLRS είπε πως στα κομμάτια αυξάνει η αξία ενός αντικειμένου ΕΠΕΙΔΗ πληρώνω άλλα λεφτά στην μεταφορική;;;; δηλαδή αν σου στείλω μια κιλότα με απλό ελτά ταχυδρομείο και μια άλλη κιλότα με ελτά courier έχουν άλλη αξία; σύνελθε Εστω οτι εισαι εμπορος. και αγοραζεις 1 κοντεινερ βρακιά απο την Κινα. στον υπολογισμό του πόσο σου εχει κοστίσει το αντικειμενο, για να δεις ποσο θα πρεπει να το πουλησεις, δεν θα υπολογισεις και το κοστος μεταφοράς τους εδώ; (Ακομα και μονος σου να πας να παρεις κατι πχ απο ενα μαγαζι στην πολη σου, στην εξισωση πρεπει να βαλεις κ την βενζινη που θα κάψεις) η πραγματικη εισαχθεα αξια (και δασμολογητεα) ενος αντικειμενου ειναι το ποσο που εδωσες συνολικά για να σου ερθει. 1
ObeyWario! Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οι Αυστραλοί όταν αγοράζουν απο ebay έχουν ένα φόρο κάπου 10% το όποιο πληρώνουν στο ebay και αυτό το αποδίδει στο κράτος. Κάτω απο τη διεύθυνση αποστολής υπάρχει ένας κωδικός που λέει ότι έχει πληρώσει και ελέγχονται δειγματοληπτικά ελάχιστα πακέτα Κάτι αντίστοιχο υπάρχει στην Αμερική. Εδώ που δεν έχουμε λεφτά σαν κράτος και τα ελτα προσωπικό να μοιράσει τα δέματα η τεράστια καινοτομία που θέλουν να κάνουν είναι να αλλάξουν τους ταχυδρομικούς κώδικες Είχαν κάποιον βλαμμένο εκεί στα ΕΛΤΑ που έπρεπε να δικαιολογήσει τις μερικές χιλιάδες που παίρνει και λέει το βρήκα, φταίει το πενταψήφιο που δεν φτάνουν γρήγορα τα δέματα αν αντί για 54 543 γράφουμε ΤΗ4 543 θα σωθούμε Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2020 από ObeyWario!
Angelogks Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Είχα παραγγείλει απο Αγγλία κάτι στις 27Νοεμβρίου.. Εν τέλη το δέμα έφυγε 7Δεκεμβρίου από Αγγλία με RoyalMail και άργησε πάρα πολυ μου έλεγαν απο τα ΕΛΤΑ ότι έρχεται οδικός. Εν τέλη το δέμα 1Ιανουαρίου φάνηκε να έφτασε Αθήνα. Δεν νομίζω να μου ζητήσουν τπτ λεφτά για το τελωνείο θα τρελαθώ... Κανονικά το τελωνείο πρέπει να ισχ'υει απο παραγγελείες μετά τη 1 Ιανουαρίου. Δεν φταίω εγώ που το δέμα μου έκανε 1 μήνα ενώ από άλλες εταιριες που είχα παραγγείλει ακόμη και απο Αγγλία είχαν ερθει. Γνωρίζει κανείς τι παίζει?
ObeyWario! Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 8 ώρες πριν, Angelogks είπε Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. 99,99% δεν θα έχεις πρόβλημα
StamTheMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Εχω και εγω προβλημα με εναν αγγλο,τωρα με το brexit. Δεν ξερω ποιος ευθυνεται,ή αν εχει λογικη,αλλα χτυπησα ενα μηχανημα,το οποιο εχει 28 λιρες μεταφορικα,και 32 τελωνειο!! Γιατι μου εμφανιζεται τελωνειο απο Αγγλια;;; Παιζει ρολο αν ερχται με το σκατενιο συστημα του ebay, το global?
SabotazNic Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εχω και εγω προβλημα με εναν αγγλο,τωρα με το brexit. Δεν ξερω ποιος ευθυνεται,ή αν εχει λογικη,αλλα χτυπησα ενα μηχανημα,το οποιο εχει 28 λιρες μεταφορικα,και 32 τελωνειο!! Γιατι μου εμφανιζεται τελωνειο απο Αγγλια;;; Παιζει ρολο αν ερχται με το σκατενιο συστημα του ebay, το global? Σιγουρα το αντικειμενο ερχεται απο Αγγλια? Δεν εχει σημασια το .co.uk
StamTheMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Σιγουρα το αντικειμενο ερχεται απο Αγγλια? Δεν εχει σημασια το .co.uk Ναι,ελεγχω την τοποθεσια παντα. Το βλεπω συχνα τωρα με το brexit,σε πολλους πωλητες.
fredd0 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εχω και εγω προβλημα με εναν αγγλο,τωρα με το brexit. Δεν ξερω ποιος ευθυνεται,ή αν εχει λογικη,αλλα χτυπησα ενα μηχανημα,το οποιο εχει 28 λιρες μεταφορικα,και 32 τελωνειο!! Γιατι μου εμφανιζεται τελωνειο απο Αγγλια;;; Παιζει ρολο αν ερχται με το σκατενιο συστημα του ebay, το global? φυσικα και πλεον εχει τελωνειο απο Αγγλια ... Σε οτι αφορα τον καταναλωτη, το ΗΒ πλεον ειναι σε αντιστοιχη κατηγορια με τις ΗΠΑ και την Κινα, τριτες χωρες, οτι εισαγεται δασμολογειται. Μεχρι 150 ευρω συνολικο κοστος μονο με φπα, πανω απο 150 ευρω φπα και δασμοι. Μονη εξαιρεση, προιοντα πιστοποιημενης προελευσης και κατα 99% μονο Β2Β, οχι Β2C (Β2C εχει παλι ΦΠΑ)
StamTheMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε φυσικα και πλεον εχει τελωνειο απο Αγγλια Νομιζα οτι η συμφωνια προεβλεπε να μην υπαρχουν δασμοι. Εχω ρωτησει παλι εδω οταν εγινε το brexit,και μου παρεθεσαν αναλογο link..
fredd0 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Νομιζα οτι η συμφωνια προεβλεπε να μην υπαρχουν δασμοι. Εχω ρωτησει παλι εδω οταν εγινε το brexit,και μου παρεθεσαν αναλογο link.. nope δεν εχει δασμους σε προιοντα που κατασκευαζονται εξ ολοκληρου στο ΗΒ (αλλα παλι εκει, αν ειναι πωληση σε τελικο καταναλωτη εχει ΦΠΑ) Δηλαδη ενα ανταλλακτικο αυτοκινητου πες Jaguar που κασκευαζεται στο ΗΒ δεν εχει δασμους για να το φερει ο ελληνας αντιπροσωπος. Αν το αγορασεις εσυ ως ιδιωτης απο καταστημα στο ΗΒ θα πληρωσεις ΦΠΑ οταν μπει στην Ελλαδα, οπως θα κανεις και αν στο πουλησει ο αντιπροσωπος εδω. Αντιθετα μια πχ καρτα γραφικων κατασκευης Κινας , ενα ζευγαρι παπουτσια Nike made in Vietnam, ρουχα made in India κλπ εχουν και δασμους, και φπα. Για ποσα ανω των 150 ευρω. Μεχρι 150 ευρω μονο ΦΠΑ. Κατω απο 22 ευρω τιποτα. Οτι ισχυει για τριτες χωρες οπως Κινα, ΗΠΑ κλπ. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από fredd0
StamTheMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, fredd0 είπε Οτι ισχυει για τριτες χωρες οπως Κινα, ΗΠΑ κλπ. Τον ηπιαμε δλδ. Γιατι λεγανε παραπανω οτι δε θα εχουμε τελωνειο για το 21,απο αγγλια;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα