SabotazNic Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, visualizer είπε Τι νταβατζιλικι είναι αυτό..?? Χρεώνονται όλα τα δέματα από 22+ ευρώ 100% ? Υπαρχει αυτο εδω και χρονια. Ηταν εν γνωση σου οταν εκανες την παραγγελια. Προφανως μην ρωτησεις αν φας το τελωνειο και δεν παραλαβεις τι γινεται. Θα γυρισει πισω και κατα 99% ουτε και τα χρηματα σου θα παρεις πισω (της παραγγελιας). Επισης πανω απο 22 ευρω συνολικης αξιας παραγγελιας (μετα απο εξοδα μεταφορικων, ασφαλειας και τυχων κωδικων εκπτωσης), τα ελτα εχουν +15 ευρω +24%, ενω τα κουριερ εχουν 70 ευρω εξοδα εκτελωνισμου, +24%, + εξοδα αποθηκευσης (νομιζω μετα την 3η μερα?). Απο 150 και πανω, +δασμους (μονο ελτα? δεν γνωριζω) Περισσοτερα εδω Στις 12/12/2020 στις 1:59 ΜΜ, czarjuly είπε Οπως γινοταν προτου επιβληθει ο ΦΠΑ ο οποιος ηταν φορος για την ενταξη μας στην ΕΕ και θα επρεπε να αποσυρθει αφοτου ενταχθηκαμε αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια Στην Ελλάδα καθιερώθηκε την 1η Ιανουαρίου 1987
GeorgeHellas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε Υπαρχει αυτο εδω και χρονια. Ηταν εν γνωση σου οταν εκανες την παραγγελια. Προφανως μην ρωτησεις αν φας το τελωνειο και δεν παραλαβεις τι γινεται. Θα γυρισει πισω και κατα 99% ουτε και τα χρηματα σου θα παρεις πισω (της παραγγελιας). Επισης πανω απο 22 ευρω συνολικης αξιας παραγγελιας (μετα απο εξοδα μεταφορικων, ασφαλειας και τυχων κωδικων εκπτωσης), τα ελτα εχουν +15 ευρω +24%, ενω τα κουριερ εχουν 70 ευρω εξοδα εκτελωνισμου, +24%, + εξοδα αποθηκευσης (νομιζω μετα την 3η μερα?). Απο 150 και πανω, +δασμους (μονο ελτα? δεν γνωριζω) Περισσοτερα εδω Στην Ελλάδα καθιερώθηκε την 1η Ιανουαρίου 1987 Καλησπέρα. Επειδή φαίνεται να γνωρίζεις αρκετά και επειδη δεν καταλαβα ακριβώς. Εκανα μια παραγγελία από Κίνα αξιας 32 ευρώ. 18 ευρω το προϊόν και 14 τα μεταφορικά. Σε περίπτωση τελωνείου υπολογίζεται σαν 18 ή 32; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από GeorgeHellas
SabotazNic Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, GeorgeHellas είπε Καλησπέρα. Επειδή φαίνεται να γνωρίζεις αρκετά και επειδη δεν καταλαβα ακριβώς. Εκανα μια παραγγελία από Κίνα αξιας 32 ευρώ. 18 ευρω το προϊόν και 14 τα μεταφορικά. Σε περίπτωση τελωνείου υπολογίζεται σαν 18 ή 32; Επισης πανω απο 22 ευρω συνολικης αξιας παραγγελιας (μετα απο εξοδα μεταφορικων, ασφαλειας και τυχων κωδικων εκπτωσης) 1
karaLRS Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Πότε δεν κατάλαβα γιατί ένα αντικειμένου πρέπει να έχει άλλους δασμούς ανάλογα με το ποσό γρήγορα έρχεται...
SabotazNic Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, karaLRS είπε Πότε δεν κατάλαβα γιατί ένα αντικειμένου πρέπει να έχει άλλους δασμούς ανάλογα με το ποσό γρήγορα έρχεται... Τι εννοεις? Ο πελατης επιλεγει το ποσο γρηγορα επιθυμει να ερθει (ελτα vs courier), και η καθε υπηρεσια εχει διαφορετικο τιμοκαταλογο.
karaLRS Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Τι εννοεις? Ο πελατης επιλεγει το ποσο γρηγορα επιθυμει να ερθει (ελτα vs courier), και η καθε υπηρεσια εχει διαφορετικο τιμοκαταλογο. Η τιμή cif που βγαίνει ο δασμος όμως αλλάζει ανάλογα αν πληρώσω 1€ για να έρθει αργά ή πληρώσω 300€ για να έρθει σε 24ωρες
SabotazNic Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, karaLRS είπε Η τιμή cif που βγαίνει ο δασμος όμως αλλάζει ανάλογα αν πληρώσω 1€ για να έρθει αργά ή πληρώσω 300€ για να έρθει σε 24ωρες cif < 22 ευρω= οχι επιπλεον εξοδα 22 < cif < 150 = αμοιβη τελωνη (ελτα κανα 15αρι, κουριερ κανα 50-70) + φπα 24% cif > 150 = αμοιβη + 24% + δασμους Οι δασμοι δεν βγαινουν στην τιμη, αλλα στο προιον (αν δεν κανω λαθος). Το μονο που αλλαζει μεταξυ ελτα/κουριερ ειναι η αμοιβη και προφανως πιο ακριβα εξοδα αποστολης = επιπλεον ποσο οταν προσθεσουν φπα. @makfil
zygorito Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, karaLRS είπε Η τιμή cif που βγαίνει ο δασμος όμως αλλάζει ανάλογα αν πληρώσω 1€ για να έρθει αργά ή πληρώσω 300€ για να έρθει σε 24ωρες Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα σε αντικείμενο αξίας €45+€10μτφ να δηλωθεί τιμή αγοράς €5 και τιμή μεταφορικών €50. Με αυτή τη λογική θα έλεγε ο άλλος €5 κάνει γιατί να πληρώσω φπα. Ούτως ή άλλως υπομονή καταργείται εντελώς η ατέλεια των €22 τον Ιούλιο του 2021. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από zygorito
karaLRS Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, zygorito είπε Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα σε αντικείμενο αξίας €45+€10μτφ να δηλωθεί τιμή αγοράς €5 και τιμή μεταφορικών €50. Με αυτή τη λογική θα έλεγε ο άλλος €5 κάνει γιατί να πληρώσω φπα. Ούτως ή άλλως υπομονή καταργείται εντελώς η ατέλεια των €22 τον Ιούλιο του 2021. 14 λεπτά πριν, SabotazNic είπε cif < 22 ευρω= οχι επιπλεον εξοδα 22 < cif < 150 = αμοιβη τελωνη (ελτα κανα 15αρι, κουριερ κανα 50-70) + φπα 24% cif > 150 = αμοιβη + 24% + δασμους Οι δασμοι δεν βγαινουν στην τιμη, αλλα στο προιον (αν δεν κανω λαθος). Το μονο που αλλαζει μεταξυ ελτα/κουριερ ειναι η αμοιβη και προφανως πιο ακριβα εξοδα αποστολης = επιπλεον ποσο οταν προσθεσουν φπα. @makfil Γνωρίζω αρκετά καλά όλα αυτά που λέτε (ασχολούμαι με το άθλημα από το 1999). Αν θέλω ένα έγγραφο μηδαμινής αξίας (πχ φωτοτυπία της ταυτότητας μου) αλλά το θέλω να έρθει σε χρόνο dt, θα πρέπει να πληρώσω δασμούς γιατί ο τελώνης θεωρεί αξία του προϊόντος το ποσό που πληρώνω στο Courier.
SabotazNic Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, karaLRS είπε Γνωρίζω αρκετά καλά όλα αυτά που λέτε (ασχολούμαι με το άθλημα από το 1999). Αν θέλω ένα έγγραφο μηδαμινής αξίας (πχ φωτοτυπία της ταυτότητας μου) αλλά το θέλω να έρθει σε χρόνο dt, θα πρέπει να πληρώσω δασμούς γιατί ο τελώνης θεωρεί αξία του προϊόντος το ποσό που πληρώνω στο Courier. Αν βρεις καποια εταιρεια κουριερ που θα σου χρεωσει 150 ευρω μεταφορικα (150.10 μαζι με την φωτοτυπια), δεν νομιζω πως εχεις θεμα στο να τα πληρωσεις.
zygorito Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, karaLRS είπε Γνωρίζω αρκετά καλά όλα αυτά που λέτε (ασχολούμαι με το άθλημα από το 1999). Αν θέλω ένα έγγραφο μηδαμινής αξίας (πχ φωτοτυπία της ταυτότητας μου) αλλά το θέλω να έρθει σε χρόνο dt, θα πρέπει να πληρώσω δασμούς γιατί ο τελώνης θεωρεί αξία του προϊόντος το ποσό που πληρώνω στο Courier. τα έγγραφα δεν ειναι μη εμπορικα αγαθα οποτε ειναι €45;
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, karaLRS είπε Γνωρίζω αρκετά καλά όλα αυτά που λέτε (ασχολούμαι με το άθλημα από το 1999). Αν θέλω ένα έγγραφο μηδαμινής αξίας (πχ φωτοτυπία της ταυτότητας μου) αλλά το θέλω να έρθει σε χρόνο dt, θα πρέπει να πληρώσω δασμούς γιατί ο τελώνης θεωρεί αξία του προϊόντος το ποσό που πληρώνω στο Courier. Τα εγγραφα εκτελωνίζονται;
karaLRS Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έστω στέλνω έναν άδειο φάκελο με την υπέρ γρήγορη υπηρεσία next hour worldwide της ups με κόστος 200€...πληρώνω ή όχι τελωνείο; 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Αν βρεις καποια εταιρεια κουριερ που θα σου χρεωσει 150 ευρω μεταφορικα (150.10 μαζι με την φωτοτυπια), δεν νομιζω πως εχεις θεμα στο να τα πληρωσεις. Αυτό είναι το θέμα; αν έχω; ή αν είναι κουλό το σύστημα δασμολογησης; Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από karaLRS
SabotazNic Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, karaLRS είπε Έστω στέλνω έναν άδειο φάκελο με την υπέρ γρήγορη υπηρεσία next hour worldwide της ups με κόστος 200€...πληρώνω ή όχι τελωνείο; Δεν θα το πληρώσεις εσύ, αλλά ο παραλήπτης. 6 λεπτά πριν, karaLRS είπε Αυτό είναι το θέμα; αν έχω; ή αν είναι κουλό το σύστημα δασμολογησης; Οι δασμοί έχεις καταλάβει ότι μπαίνουν για άνω των 150 ευρώ, έτσι? Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κουριερ για να στείλεις 1 φάκελο για 150 ευρώ. Έστω ότι βρίσκεις, Googlαρε πόσο είναι οι δασμοί των εγγράφων για χώρες εκτός ΕΕ (και αν υπάρχουν). Και γιατί είναι κουλό. Αν κάτι βγαίνει 147 cif με ελτα και 150+ με κουριερ, δικιά σου επιλογή θα είναι να το φέρεις πιο γρήγορα Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από SabotazNic
karaLRS Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν θα το πληρώσεις εσύ, αλλά ο παραλήπτης. Οι δασμοί έχεις καταλάβει ότι μπαίνουν για άνω των 150 ευρώ, έτσι? Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κουριερ για να στείλεις 1 φάκελο για 150 ευρώ. Έστω ότι βρίσκεις, Googlαρε πόσο είναι οι δασμοί των εγγράφων για χώρες εκτός ΕΕ (και αν υπάρχουν). Και γιατί είναι κουλό. Αν κάτι βγαίνει 147 cif με ελτα και 150+ με κουριερ, δικιά σου επιλογή θα είναι να το φέρεις πιο γρήγορα Μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός. Έστω αγοράζω κάτι που έχει 149€. Αν το πάρω με τζάμπα μεταφορικά δεν έχει δασμούς ενώ αν δώσω πχ αλλά 2€ για tracking number το αντικείμενο θα έχει δασμούς. Το θεωρείς λογικό αυτό το σύστημα με τις αξίες cif? 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν θα το πληρώσεις εσύ, αλλά ο παραλήπτης. Έχεις χάσει το νόημα αυτών που γράφω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα