IKARIWTHS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Ναι αλλά μπορεί στο raspberry να παίξει παράλληλα με το pi hole άραγε; Αξίζει να περιμένω νέο UAP-6 Lite? Στις 9/12/2020 στις 4:14 ΜΜ, Ledis είπε Το roaming στο WiFi ειναι καθαρά θέμα του Client, όχι των Access Points. Οκ φίλε μου αλλά τα συστήματα με wifi mesh δεν στηρίζονται στον client ,ακόμα και με παλιά συσκευή που δεν υποστηρίζει το 802.11r κυκλοφορείς στο σπίτι χωρίς να καταλαβαίνεις σε ποιο acces point είσαι.
logvphys Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Ναι αλλά μπορεί στο raspberry να παίξει παράλληλα με το pi hole άραγε; Αξίζει να περιμένω νέο UAP-6 Lite? Οκ φίλε μου αλλά τα συστήματα με wifi mesh δεν στηρίζονται στον client ,ακόμα και με παλιά συσκευή που δεν υποστηρίζει το 802.11r κυκλοφορείς στο σπίτι χωρίς να καταλαβαίνεις σε ποιο acces point είσαι. Πρεπει να υπαρχει το χαρακτηριστικο station roaming και στο repeater και στον client για να δουλευει το mesh.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 23 hours ago, IKARIWTHS said: Ναι αλλά μπορεί στο raspberry να παίξει παράλληλα με το pi hole άραγε; Αξίζει να περιμένω νέο UAP-6 Lite? Δεν γνωρίζω. Πάρτο από το Ευρωπαϊκό κατάστημα της Ubiquiti αν βιάζεσαι. Για αγορές άνω των 100 ευρώ έχει δωρεάν μεταφορικά, δλδ αν πάρεις πάνω από 1.
dtm_lar Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Στις 12/12/2020 στις 11:11 ΠΜ, IKARIWTHS είπε Ναι αλλά μπορεί στο raspberry να παίξει παράλληλα με το pi hole άραγε; Αξίζει να περιμένω νέο UAP-6 Lite? Οκ φίλε μου αλλά τα συστήματα με wifi mesh δεν στηρίζονται στον client ,ακόμα και με παλιά συσκευή που δεν υποστηρίζει το 802.11r κυκλοφορείς στο σπίτι χωρίς να καταλαβαίνεις σε ποιο acces point είσαι. Στην ερώτηση σου αν παίζει σε raspberry γίνεται με docker αλλά καλό είναι να στηθεί σε pi4. Τώρα για το αν είναι λειτουργικό για σένα δεν μπορώ να σου πω. Για το mesh μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία ότι δουλεύει έτσι ακριβώς όπως το θέλεις αρκεί να το σεταρεις από τον controller.
IKARIWTHS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Απο οτι βλεπω εδω γινεται η χρηση και του pi hole και του unifi controller μαζι , H επομενη ερωτηση ειναι αν γνωριζουμε ποιες διαφορες εχουν αυτα τα ετοιμα συστηματα wifi mesh οπως της tp link σε σχεση με το να αγορασω 2 acces points της ubiquiti ,κανουν κατι περισσοτερο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Της TP-Link (φαντάζομαι ότι ρωτάς γι' αυτό που έσκασε στις προσφορές) είναι WiFi 5 ενώ τα συγκεκριμένα APs που πρότεινα WiFi 6. Από εκεί και πέρα η Ubiquiti βγάζει κυρίως "enterprise"/prosumer προϊόντα. Επιδόσεις/αξιοπιστία/διαχείριση και support. Πάντα σε σχέση με τα οικιακά, δεν συγκρίνω με άλλα enterprise προϊόντα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Btw @IKARIWTHS αν πας για τα UniFi 6 Lite, πρόσεξα σε unboxing ότι δεν έχουν PoE injector μαζί όπως είχαν τα WiFi 5, οπότε είτε θα χρειαστείς switch με PoE είτε θα τα αγοράσεις ξεχωριστά.
IKARIWTHS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Nαι το ειδα και εγω,εχει επιλογη φιλε thresh να αλλαζεις τα db του wifi?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 8 hours ago, IKARIWTHS said: Nαι το ειδα και εγω,εχει επιλογη φιλε thresh να αλλαζεις τα db του wifi? Εννοείς transmit power? Ασφαλώς. Αν δεν βαριέσαι χάζεψε το demo του controller. https://demo.ui.com/manage/site/office/dashboard Ουσιαστικά βλέπεις όλες τις ρυθμίσεις, για διάφορα προϊόντα της.
IKARIWTHS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Φίλε Thresh περιμένω η ευρωπαϊκή αποθήκη να φέρει τα injectors και θα προχωρήσω σε αγορά ,εν τω μεταξύ διαβάζω ότι υπάρχει δυσκολία στο wifi schedule ,εσύ το έχεις κάνει;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 2 hours ago, IKARIWTHS said: Φίλε Thresh περιμένω η ευρωπαϊκή αποθήκη να φέρει τα injectors και θα προχωρήσω σε αγορά ,εν τω μεταξύ διαβάζω ότι υπάρχει δυσκολία στο wifi schedule ,εσύ το έχεις κάνει; Όχι δεν το έχω τεστάρει μιας και δεν μου χρησιμεύει σε κάτι, θέλω να έχω WiFi 24/7.
IKARIWTHS Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Τα ψάχνω εδώ και ένα μήνα τα unifi 6 lite αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά ,ξέρετε από που μπορώ να τα προμηθευτώ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δυστυχώς δεν έχουν έρθει ακόμα Ελλάδα και στο EU Store της Ubiquiti γίνονται Sold Out αρκετά γρήγορα.
johnyboy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) πάντως αυτά που θες τα κάνουν και τα mikrotik. Οι απόψεις διίστανται βέβαια για το αν αξίζουν τα mikrotik ap. Δεν έχουν τόσο καλή εμβέλεια και το roaming τους το κράζουν και κάποιοι λένε ότι δεν έχουν καν roaming. Προσωπική μου άποψη, η mikrotik δεν αξίζει για wifi, η unifi είναι πολύ καλύτερη στο κομμάτι αυτό. Ούτε και για switch βέβαια κάνει η μτ, αλλά είναι άλλη κουβέντα. Αξίζει να τα περιμένεις. υγ βέβαια, τα mikrotik cap ac, έχουν την μισή τιμή από τα unifi 6, οπότε μπορείς να να βάλεις περισσότερα με χαμηλό power και να έχεις πολύ καλύτερο wifi. αλλά τα συγκεκριμένα δεν θα πάρουν ποτέ wifi 6. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2021 από johnyboy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα