Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ήρθε η ώρα να αγοράσω access points για να καλύψω ένα σπίτι δύο ορόφων και 170τμ ,το σπίτι έχει δομημένη καλωδίωση  άρα δεν υπάρχει ανάγκη για γρήγορο wifi ,θέλω όμως να πιάνει παντού .οπότε χρειάζομαι 2-3 συσκευές και οι ανάγκες είναι:

Α) να παίζει στα 2.4ghz .

Β)να έχει wifi schedule έτσι ώστε να κλείνει αυτόματα στις 12 το βράδυ .

Γ) να έχει roaming (wifi mesh?)

Δ) αν είναι δυνατόν να λειτουργεί με poe (λιγότερο σημαντικό)

Από ότι είχα διαβάσει γίνεται με mikrotik και capsman αλλά ποιες συσκευές να αγοράσω;

Άλλες προτάσεις εκτός mikrotik;

• Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, IKARIWTHS said:

Άλλες προτάσεις εκτός mikrotik;

Ubiquiti, το θέμα όμως είναι μέχρι πόσα χρήματα δίνεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση ,αλλά αν μπορείς πες μου περισσότερα,κάνει όλα όσα ζητάω; Θέλει κόπο για το roaming ,ποια μοντέλα λες;

• Super Moderators
Δημοσ.
28 minutes ago, IKARIWTHS said:

ποια μοντέλα λες;

Γι' αυτό ρώτησα μέχρι πόσα δίνεις. 😛

Η πιο VFM επιλογή  πλέον είναι μάλλον το νέο UAP-6 Lite https://eu.store.ui.com/collections/unifi-network-access-points/products/unifi-ap-6-lite (τα 79 είναι χωρίς ΦΠΑ)

28 minutes ago, IKARIWTHS said:

Θέλει κόπο για το roaming

Τι ακριβώς εννοείς? Αν έχεις πάνω από ένα access point και γίνεται γρήγορη εναλλαγή μιας συσκευής (σε ποιο AP να συνδέεται) όταν κυκλοφορείς στο σπίτι με αυτή ή ανάλογα το που κάθεσαι?

Δημοσ.

Δεν είδα το 'ποσα δινεις' ,εύκολα θα πήγαινα μέχρι τα 150 ευρώ , περισσότερα αν αξίζει μόνο .

Το roaming το θέλω για όταν κινούμαστε μέσα στο σπίτι να διαλέγει αυτόματα το ισχυρότερο δίκτυο χωρίς να το καταλαβαίνω 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, IKARIWTHS said:

Δεν είδα το 'ποσα δινεις' ,εύκολα θα πήγαινα μέχρι τα 150 ευρώ , περισσότερα αν αξίζει μόνο .

Το roaming το θέλω για όταν κινούμαστε μέσα στο σπίτι να διαλέγει αυτόματα το ισχυρότερο δίκτυο χωρίς να το καταλαβαίνω 

Ναι δεν υπάρχει θέμα γι' αυτό, υποστηρίζει και 802.11R για ακόμα καλύτερη εφαρμογή. 

Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν θα σου φτάνει ένα, θα χρειαστείς και δεύτερο για τον άλλο όροφο.

Wifi Scheduling έχει, 2.4ghz προφανώς, PoE είναι επίσης (802.3af). Ελπίζω για το τελευταίο να έχεις αντίστοιχο switch, αλλιώς θα παίζεις με PoE Injectors.

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής έχω ένα μόντεμ της ΟΤΕ και ένα acces point με openwrt,έχω ενεργοποιήσει το 802.11r στο openwrt αλλά το πρόβλημα παραμένει ,διαβάζω ότι καλό είναι να επικοινωνούν τα acces point μεταξύ τους για να στέλνουν αυτά την συσκευή στο acces point με το καλύτερο σήμα ,γι'αυτό είχα καταλήξει σε mikrotik με capsman η σε κάποιο wifi mesh σύστημα .τα ubiquity υποστηρίζουν κάποια τέτοια τεχνολογία ;

• Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, IKARIWTHS said:

Μέχρι στιγμής έχω ένα μόντεμ της ΟΤΕ και ένα acces point με openwrt,έχω ενεργοποιήσει το 802.11r στο openwrt αλλά το πρόβλημα παραμένει ,διαβάζω ότι καλό είναι να επικοινωνούν τα acces point μεταξύ τους για να στέλνουν αυτά την συσκευή στο acces point με το καλύτερο σήμα ,γι'αυτό είχα καταλήξει σε mikrotik με capsman η σε κάποιο wifi mesh σύστημα .τα ubiquity υποστηρίζουν κάποια τέτοια τεχνολογία ;

Ναι, αλλά από την στιγμή που έχεις δομημένη, θα τα συνδέσεις με καλώδιο για να μην χάνεις throughput. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει σωστή κάλυψη του σπιτιού με πάνω από ένα access point θα γίνεται σωστά η εναλλαγή με τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Οκ τότε αν σου είναι εύκολο θα ήθελα συγκεκριμένα πρόταση για συσκευές,καθώς και κάποιο βίντεο η λινκ που να εξηγεί το πώς θα στήσω το roaming

• Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, Ledis said:

Το roaming στο WiFi ειναι καθαρά θέμα του Client, όχι των Access Points.

To υποστηρίζουν όλα? Σίγουρα πάντως δεν το έχουν default enabled.

Κατα τα άλλα ναι, πρέπει να είναι συμβατά και τα clients.

2 hours ago, IKARIWTHS said:

Οκ τότε αν σου είναι εύκολο θα ήθελα συγκεκριμένα πρόταση για συσκευές,καθώς και κάποιο βίντεο η λινκ που να εξηγεί το πώς θα στήσω το roaming

https://help.ui.com/hc/en-us/articles/115004662107-UniFi-Fast-Roaming

Προσωπικά θα πήγαινα σε αυτά που linkαρα που πάνω, https://eu.store.ui.com/collections/unifi-network-access-points/products/unifi-ap-6-lite

Δεν έχουν έρθει ακόμα Ελλάδα όμως.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω φιλε μου σκεφτομαι σοβαρα να τα αγορασω μιας και το ενα θα παει σε ταβανι και βολευει.Διαβαζω οτι χρειαζονται ξεχωριστο controller για να δουλεψουν ισχυει ?Γνωριζεις αν μπορω σε raspbian που τρεχει ηδη pi hole να τρεξω τον κοντρολερ τους? .

Eπειδη αυτες τις μερες θα κανω την αγορα εχει καποιος αλλος εμπειρια σε mikrotik η σε καποιο αλλο συστημα mesh?

• Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, IKARIWTHS said:

Σε ευχαριστω φιλε μου σκεφτομαι σοβαρα να τα αγορασω μιας και το ενα θα παει σε ταβανι και βολευει.Διαβαζω οτι χρειαζονται ξεχωριστο controller για να δουλεψουν ισχυει ?Γνωριζεις αν μπορω σε raspbian που τρεχει ηδη pi hole να τρεξω τον κοντρολερ τους? .

Eπειδη αυτες τις μερες θα κανω την αγορα εχει καποιος αλλος εμπειρια σε mikrotik η σε καποιο αλλο συστημα mesh?

Όχι για να δουλέψουν, για τα να ρυθμίζεις ή να τα κάνεις "monitoring" αν θες. Μπορείς να το installάρεις είτε στο PC είτε σε Raspberry είτε να πάρεις ξεχωριστό hardware της Ubiquiti. 

Μέχρι πρότινος το έτρεχα από το PC (αν θυμόμουν να το ανοίξω 😛 ), πλέον τρέχει από το Ubiquiti Dream Machine που έχω.

Σε Raspberry είναι πολύ καλή λύση γιατί ξοδεύει ελάχιστο ρεύμα και συνήθως το έχεις ανοιχτό 24/7.

https://pimylifeup.com/rasberry-pi-unifi/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...