JiovanniGeorgeo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δεν ξέρω καν τι είναι.. μάλλον θα τους καλέσω να δω και ενημερώνω μετά. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ Έχω το μπλε χαρτί της κλήσης, με 80€ ποσό (τι κοστίζει τόσο άραγε;), το οποίο και είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω μέχρι την αλλαγή του έτους αυτού! Εγώ προφανώς με 600€ / μήνα, τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.α. διάφορα δεν έχω τη δυνατότητα να το αποπληρώσω.. Αν ΔΕΝ το πληρώσω..; ΕΦΟΡΙΑ; Προσαύξηση πόσο και κάθε πότε; Ευχαριστώ! Υ.Γ.: Διάβασα ολόκληρο το τόπικ, που ήταν παρόντας και ο paredwse και λέγατε πως των ΔΗΜΩΝ πια πάνε κατευθείαν ΔΟΥ.. Αλλά θέλω να το διευκρινίσουμε λίγο γιατί καίγομαι.. -.-
papoys1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Δεν ξέρω καν τι είναι.. μάλλον θα τους καλέσω να δω και ενημερώνω μετά. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ Έχω το μπλε χαρτί της κλήσης, με 80€ ποσό (τι κοστίζει τόσο άραγε;), το οποίο και είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω μέχρι την αλλαγή του έτους αυτού! Εγώ προφανώς με 600€ / μήνα, τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.α. διάφορα δεν έχω τη δυνατότητα να το αποπληρώσω.. Αν ΔΕΝ το πληρώσω..; ΕΦΟΡΙΑ; Προσαύξηση πόσο και κάθε πότε; Ευχαριστώ! Υ.Γ.: Διάβασα ολόκληρο το τόπικ, που ήταν παρόντας και ο paredwse και λέγατε πως των ΔΗΜΩΝ πια πάνε κατευθείαν ΔΟΥ.. Αλλά θέλω να το διευκρινίσουμε λίγο γιατί καίγομαι.. -.- Εάν πήγαιναν κατευθείαν ΔΟΥ δεν θα σου έστελναν ειδοποίηση. Προσαύξηση παίρνουν κάθε χρόνο όπως όλες οι οφειλές. Ενδεχομένως αν πας ταμείο θα βρεις και προσαυξήσεις αφού είναι του 2006. Τι να κάνεις;;; Εξαρτάται;;; Εγώ είχα αφήσει μία στον Πειραιά καμιά 10αριά χρόνια με τις προσαυξήσεις είχε πάει πάνω από το διπλό. Νομίζω ότι υπάρχει διάταξη ότι οι προσαυξήσεις δεν μπορούν να υπερβούν το τριπλάσιο του αρχικού ποσού (δηλαδή 240 στην περίπτωσή σου) Είχαν περάσει μία διάταξη πριν 2-3 χρόνια αν τις πλήρωνες εφάπαξ χαρίζονταν τα πρόστιμα πήγα και την πλήρωσα γιατί είχα βαρεθεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή που θέλουν να κλείσουν προϋπολογισμό να μου στέλνουν χαρτάκι.
N3M3SiS Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δεν ειναι κληση την οποια εχεις ηδη πληρωσει και μπορεις να βρεις την αποδειξη πληρωμης, δυστυχως πρεπει να την πληρωσεις. Οντως οι κλησεις του Δημου Αθηναιων, ειδικα δε αν εισαι και δημοτης, πανε στην ΔΟΥ. Μπορεις να περιμενεις να εμφανιστει στο ΑΦΜ σου και να την πληρωσεις τοτε. Η προσαυξηση θα ειναι απο μηδενικη εως ελαχιστη, απο οσο ξερω (αφου δεν εχει παει ακομα στην ΔΟΥ). Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω για τις σχετικες προσαυξησεις, ας μας ενημερωσει. Αλλα για να την γλυτωσεις και να την αφησεις γενικως απληρωτη, πολυ δυσκολο. Εκτος αν βρεις την αποδειξη πληρωμης -αν την εχεις πληρωσει στο παρελθον και ειναι απο λαθος- Υ.Γ. 80€ ειναι για παρανομο παρκαρισμα, συνηθως σε ραμπα. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από N3M3SiS
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Δεν ξέρω καν τι είναι.. μάλλον θα τους καλέσω να δω και ενημερώνω μετά. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ Έχω το μπλε χαρτί της κλήσης, με 80€ ποσό (τι κοστίζει τόσο άραγε;), το οποίο και είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω μέχρι την αλλαγή του έτους αυτού! Εγώ προφανώς με 600€ / μήνα, τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.α. διάφορα δεν έχω τη δυνατότητα να το αποπληρώσω.. Αν ΔΕΝ το πληρώσω..; ΕΦΟΡΙΑ; Προσαύξηση πόσο και κάθε πότε; Ευχαριστώ! Υ.Γ.: Διάβασα ολόκληρο το τόπικ, που ήταν παρόντας και ο paredwse και λέγατε πως των ΔΗΜΩΝ πια πάνε κατευθείαν ΔΟΥ.. Αλλά θέλω να το διευκρινίσουμε λίγο γιατί καίγομαι.. -.- 80 συνήθως είναι παράνομη στάθμευση.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μίλησα με το τμήμα ΕΣΟΔΩΝ και η ευγαινέστατη κυρία μου είπε, κάθετα και με βεβαιότητα τα εξής : ΔΕΝ πάνε εφορία αυτά. Μετά από 20 έτη ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Μπορώ να τα κάνω 2 δόσεις εκεί, ή από e-mail αν είμαι ευπαθή ομάδα. Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει λόγος να μην την εμπιστευθώ;
Narayan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Ήρθε και στην αδερφή μου αντίστοιχη κλήση από Δήμο Πειραιά για στάθμευση το 2017. Το θέμα είναι πως α) εκείνη την περίοδο έμενε εξωτερικό οπότε δεν παίζει να κατέβηκε Πειραιά και β) το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πωληθεί πριν την ημερομηνία της κλήσης. Μάλλον στέλνουν τυχαία σε 1000 άτομα και όποιος τσιμπήσει. 1 1
SabotazNic Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 36 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει λόγος να μην την εμπιστευθώ; Να την πληρωσεις και να μην σκεφτεσαι να την αφησεις για 20 χρονια.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 ^ Δεδομένου του ακριβώς παραπάνω μηνύματος είναι που έχω ξεκινήσει να υπερασπίζω την τσέπη μου απέναντι στο κράτος. Τους έχω αφήσει 1000€ από το στρατό (δε πήγα ποτέ να πάρω τα χρήματα των αλεξιπτώτων γιατί με στέλνανε μακριά), και πλήρωσα και διάφορα άλλα κερατιάτικα ανά καιρούς. Δε θέλω άλλα. Και ούτε να μου πούνε το πως και το πότε για να υπερασπίσω τον εαυτό μου, και 80€ για κακό παρκάρισμα τα βρίσκω πολλά, ΚΑΙ λάθη γίνονται. Γι' αυτά και αυτά ψάχνομαι.. 1
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, Narayan είπε Ήρθε και στην αδερφή μου αντίστοιχη κλήση από Δήμο Πειραιά για στάθμευση το 2017. Το θέμα είναι πως α) εκείνη την περίοδο έμενε εξωτερικό οπότε δεν παίζει να κατέβηκε Πειραιά και β) το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πωληθεί πριν την ημερομηνία της κλήσης. Μάλλον στέλνουν τυχαία σε 1000 άτομα και όποιος τσιμπήσει. Στέλνουν πολλές φορές ανακριβείς κλήσεις. Μπορεί να είναι άλλου αυτοκινήτου και με αναγραμματισμό της πινακίδας να έρθει σαν δικό σου. Αν συμβεί κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι δεν αφορά αυτοκίνητο που είχε κάποιος στην κατοχή του, στέλνει τα δικαιολογητικά μέσω μαιλ και του τη σβήνουν .
polaki Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Το πρόβλημα σε αυτές τις κλήσεις είναι ότι εκτός του ότι μαζεύεται ποσό με τις προσαυξήσεις, αν θέλήσεις να κάνεις κάτι με το δημόσιο υπάρχει μερικές φορές πρόβλημα. Προσωπικά έπρεπε να πληρωθώ για την παροχή μίας υπηρεσίας απ'το Δημόσιο και επειδή "χτύπαγε" στο σύστημα κλήσεις που είχα από Δήμο Αθηναίων αλλά ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ (είχα φάει το 2011 κλήση για παρκάρισμα όταν πήγα σε νησί), δεν μπορούσα να πληρωθώ. Έπρεπε να τρέχω στους δήμους να δω τί είναι αυτό, να πάρω κωδικό πληρωμής, και μετά από κάποιο διάστημα να "καθαρίσει" το ΑΦΜ μου και να μπορέσει ο άσχετος Δήμος (Δήμος Περάματος) να με πληρώσει. Δεν μπορούσε φυσικά να γίνει συμψηφισμός. Γενικότερα ταλαιπωρήθηκα ΑΚΡΑΙΑ (το ακραια είναι λίγο) και έπρεπε να πληρώσω καμιά 200άρα για να πληρωθώ τα 500 που είχαμε συμφωνήσει. Η άποψή μου είναι πληρώστε τα να τελειώνετε. Και εμένα προχτές μου ήρθε και τα πλήρωσα γιατί γράφει ότι αν περάσει το χρονικό όριο μετά μπορείς μόνο απ'τα ταμεία του Δήμου. Επειδή έτρεχα στα ταμεία, με όλη μου την καρδιά σας λέω DON'T F****NG DO IT, απλά πληρώστε το τώρα να μην το βρείτε μπροστά σας. 1
k_w_t Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, Narayan είπε Ήρθε και στην αδερφή μου αντίστοιχη κλήση από Δήμο Πειραιά για στάθμευση το 2017. Το θέμα είναι πως α) εκείνη την περίοδο έμενε εξωτερικό οπότε δεν παίζει να κατέβηκε Πειραιά και β) το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πωληθεί πριν την ημερομηνία της κλήσης. Μάλλον στέλνουν τυχαία σε 1000 άτομα και όποιος τσιμπήσει. Εχει ξανασυμβει... Εστειλαν κληση για μοτοποδηλατο που ειχε ιδια πινακιδα με μηχανακι απο την Ηγουμενιτσα στην Αθηνα...
SabotazNic Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε ^ Δεδομένου του ακριβώς παραπάνω μηνύματος είναι που έχω ξεκινήσει να υπερασπίζω την τσέπη μου απέναντι στο κράτος. Δεν εχεις πει μεχρι τωρα οτι οντως δεν παρκαρες παρανομα. Θα προστατευες την τσεπη σου με το να εισαι σωστος οδηγος. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, Narayan είπε Ήρθε και στην αδερφή μου αντίστοιχη κλήση από Δήμο Πειραιά για στάθμευση το 2017. Το θέμα είναι πως α) εκείνη την περίοδο έμενε εξωτερικό οπότε δεν παίζει να κατέβηκε Πειραιά και β) το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πωληθεί πριν την ημερομηνία της κλήσης. Μάλλον στέλνουν τυχαία σε 1000 άτομα και όποιος τσιμπήσει. Δεν παίζει να στέλνουν τυχαία. Πιθανότατα έκανε λάθος ο αστυνομικός τον αριθμό πινακίδας η δεν ήταν ευανάγνωστο τι έγραψε και έγινε μπέρδεμα και λάθος αργότερα.
freelove Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε Μίλησα με το τμήμα ΕΣΟΔΩΝ και η ευγαινέστατη κυρία μου είπε, κάθετα και με βεβαιότητα τα εξής : ΔΕΝ πάνε εφορία αυτά. Μετά από 20 έτη ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Μπορώ να τα κάνω 2 δόσεις εκεί, ή από e-mail αν είμαι ευπαθή ομάδα. Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει λόγος να μην την εμπιστευθώ; Πού το αναφέρει ότι μετά από 20 χρόνια διαγράφονται?? Πρώτη φορά το ακούω
papoys1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε ^ Δεδομένου του ακριβώς παραπάνω μηνύματος είναι που έχω ξεκινήσει να υπερασπίζω την τσέπη μου απέναντι στο κράτος. Τους έχω αφήσει 1000€ από το στρατό (δε πήγα ποτέ να πάρω τα χρήματα των αλεξιπτώτων γιατί με στέλνανε μακριά), και πλήρωσα και διάφορα άλλα κερατιάτικα ανά καιρούς. Δε θέλω άλλα. Και ούτε να μου πούνε το πως και το πότε για να υπερασπίσω τον εαυτό μου, και 80€ για κακό παρκάρισμα τα βρίσκω πολλά, ΚΑΙ λάθη γίνονται. Γι' αυτά και αυτά ψάχνομαι.. Ο καθένας υπερασπίζει τον εαυτό του όπως θεωρεί ότι είναι σωστό και δεν περιμένει να του πει ο ένας και ο άλλος τι να κάνει. Θα σου πω ότι κακώς τους χάρισες 1000 ευρώ (ούτε ένα ευρώ δεν θα τους χάριζα) ο γιος μου για την ίδια αιτία με την προτροπή μου και τη βοήθειά μου έτρεχε καιρό για 600 και τα πήρε. Καταρχήν θα πήγαινα στο Δήμο όπως έκανα με κλήση που είπα παραπάνω αν δεν έχεις την πρωτότυπη που σου είχαν κολλήσει στο παμπρίζ γιατί δεν την βρήκες με την ελπίδα να έχει γίνει κάποιο λάθος στο χρώμα του αυτοκινήτου ή σε κάποια άλλο σημείο και τότε ακυρώνεται. Δες εδώ σε ποιες περιπτώσεις. Αν όντως όλα είναι σωστά στην κλήση και νομίζεις ότι στα 20 χρόνια που σου είπαν ότι παραγράφεται δεν θε έχεις κάποιο πρόβλημα άφησέ την. Ποιος όμως σου λέει ότι μετά από 5 χρόνια δεν αλλάξει ο Νόμος ώστε να μπορεί ο Δήμος να διεκδικήσει από την Εφορία ή από την Τράπεζα τα χρήματα και με τις προσαυξήσεις να σου πάρει 250;; Ίδιο ποσό όπως είπα και παραπάνω δεν μου έτρεχαν από τα πατζάκια αλλά επειδή ξέρω πόσο σάπιο είναι το Ελληνικό σύστημα πήγα και τους τα έδωσα και ειλικρινά μετά από δύο χρόνια είμαι ήρεμος και θεωρώ ότι καλά έκανα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα