jim_p Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Εφοσον εβαλες το ιδιο ssid και το ιδιο κλειδι, ισως να μην χρειαστει σεταρισμα ουτε ο εκτυπωτης. Στον δειχνει μεσα στο web interface του 2i? Εδω θα βρεις ολες τις "παρατηρησεις" μου για το συγκεκριμενο ρουτερ. Ξεκινα απο το τελος https://www.adslgr.com/forum/threads/900889-Speedport-Entry-2i 1
manolis940 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ίδιο πρόβλημα είχα παλαιώτερα με 2i . Είναι σαν να χαλάει το bridge/γέφυρα ανάμεσα στο switch και το access point και έτσι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το πρόβλημα επίσης δεν παρέμενε μόνο στο samba αλλά και στα ERP προγράμματα όπου με το laptop δεν μπορούσα να δω τον server αλλά στον ασύρματο εκτυπωτή ήμουν ο μόνος που μπορούσα να εκτυπώσω 😎 .Εμένα βέβαια με reset δεν έφτιαξε και έτσι με λίγο ζόρι έπεισα την cosmote να στείλει καινούργιο στο οποίο έκανα τις εξής απλές ρυθμίσεις που είχα κάνει και στο προηγούμενο. Αλλάγή στο range του DHCP. Από 192.168.1.50-254 γιατί εγώ ήθελα να έχω 50 στατικές IP και φρόντιζα όλες να είναι κάτω απ το 50 (έχω IP κάμερες και αρκετά άλλα) DHCP Binding ( αυτό με τις MAC ADDRESS ) δεν το χρησιμοποιώ γιατί στην περίπτωση που πρέπει να αλλάξεις router πρέπει να κάνεις να σετάρεις ξανά μία μία την συσκευή. Σε 1-2- συσκευές μόνο οι οποίες είναι δήθεν έξυπνες πχ Xiaomi Repeater και κάτι διακόπτες έξυπνους που δεν έχουν ρυθμίσεις για στατική IP τους κάνω binding στην 192.168.1.51, 52 ,53 κ.ο.κ. Μέσα σε 5 λεπτά είχα στήσει ξανά το δίκτυο μου και όλα δούλευαν ρολόι . EDIT: Κάτι τελευταίο μιας και προσπάθησε να δώσεις στατική IP στα smartphone για παράδειγμα. Θέλω να το κάνω και εγώ στο δίκτυο μου για όλους τους υπολογιστές ωστόσο με 2i δεν έχει νόημα. Οι ρυθμίσεις του είναι πολύ περιορισμένες ( άσε που πολλές δεν δουλεύουν όπως πρέπει πχ QoS) και δεν θα μου προσφέρει κάτι. Πχ δεν μπορώ να έχω στατιστικά πια συσκευή τρώει το bandwidth και με τι είδους πακέτα δεδομένων. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από manolis940
Sant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Αυτό το DHCP Binding του 2i πρέπει να έχει κάψει πολύ κόσμο... Μετά το factory reset έδωσα σε όλες τις συσκευές static IP μέσω DHCP (ακόμα και σε αυτό το smartphone - για το πείσμα της υπόθεσης) και το Samba δουλεύει άψογα. Ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου στο ότι μπορεί να έχει φάει σκάλωμα το 2i. Και η δική μου (φιλοσοφική) απορία είναι η εξής: ΟΚ θέλει ο εκάστοτε πάροχος να προσφέρει router με περιορισμένες δυνατότητες, δεκτόν - δικαίωμά του, θέλει να το προσφέρει δίχως ένα αξιοπρεπές εγχειρίδιο χρήσης (δεν αναφέρομαι στο τι σηματοδοτεί το τάδε ή το δείνα ledάκι ή κουμπώστε το τάδε καλώδιο στη δείνα υποδοχή) για το GUI, δικαίωμά του μεν, δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό-ηθικό. Το να προσφέρει όμως συσκευές με πάμπολλα κουσούρια, ελαττώματα (το link σου Τζιμ με το νήμα στο adslgr είναι άκρως διαφωτιστικό - σε ευχαριστώ) θεωρεί ότι τον τιμά; Θα μου πει κάποιος, "τι ασχολείσαι, εδώ ο απλός χρήστης δεν μπορεί να το βάλει στη πρίζα και αν του μπουκώσει καλεί την εξυπηρέτηση πελατών να τον καθοδηγήσει"....!!!
jim_p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Αυτο ακριβως, ο απλος χρηστης μπορει ισα ισα να το βαλει στην πριζα και τερμα. ΟΛΑ τα υπολοιπα τα εχει στοκ και δεν νοιαζεται για ολα αυτα που λεμε εμεις γιατι δεν εχει απαιτησεις. Απο ενα τετοιο χρηστη ακουσα το εξης θεϊκο πριν λιγες βδομαδες: του εδωσε η vodafone ενα h300s (ενα μεγαλο μαυρο ρουτερ) και μου εκανε παραπονα γιατι δεν του αρεσει το ρουτερ! Αισθητικα! Ενα σκαλακι πανω απο αυτο το χρηστη ειναι αυτος που θα αλλαξει το ssid και το κλειδι, αντε και τον default κωδικο του admin. Εγω, που εχω: αλλαγμενο ssid, κλειδι, καναλι, ~10 port forwards, dynamic dns, qos κλειστο (μιας και ειναι για γελια το qos του 2i), περιορισμενο τον dhcp σερβερ γιατι εχω σταθερες ip στο δικυο μου και ΕΝΑ dhcp binding, εχω προφανως και μεγαλυτερες απαιτησεις. Επισης, αν σου φαινεται το 2i περιορισμενο, που να δεις τι χαλια εχουν αυτα της vodafone. Φιλος μου αλλαξε σε vodafone πριν ~1 μηνα, πηρε ενα σαπιο h267a που δεν εδινε την δυνατοτητα για port forward, αρα δεν μπορουσε πλεον να δει τις καμερες απο το μαγαζι του! Επρεπε ο τεχνικος να μπει με αλλα credentials (username root και εναν περιεργο κωδικο που δεν τον θυμαμαι) ωστε να εμφανιστουν ολες οι επιλογες στο web ui του. Καραγκιοζιλικια των παροχων, τι να πεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα