mihalis19 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια βοήθεια αν ξέρει κάποιος. Έχω ένα video από gameplay. Το βίντεο είναι γραμμένο σε 1080p 60fps και 40Mbps bitrate. Μετά από το edit Που έκανα στο premiere βλέπω ότι μου μειώνει την ποιότητα αρκετά. Και μόλις το ανέβασα και στο Youtube έγινε ακόμα χειρότερο. Έκανα μια δοκιμή σε vbr pass1 στα 14 και 15 max αλλά δεν μου άρεσε η ποιότητα. Το δεύτερο export Που έκανα το έκανα με τις εξής ρυθμίσεις: h264 mp4 vbr pass 1 στα 40 και 41 max (εννοείται το αρχείο βγήκε πολύ μεγάλο) render at maximum depth use maximum render quality Τι προτείνετε? Ευχαριστώ Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από mihalis19
apostolos22 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Στο export νομίζω έχει preset Youtube. Για δοκίμασε αυτό.
mihalis19 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 όχι. Δεν βοήθησε. πάντως είναι σίγουρο ότι το βασικό μου αρχείο δεν pixelιάζει. μόνο το exported.
CheOnWeb Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 23 hours ago, mihalis19 said: Μια βοήθεια αν ξέρει κάποιος. Έχω ένα video από gameplay. Το βίντεο είναι γραμμένο σε 1080p 60fps και 40Mbps bitrate. Μετά από το edit Που έκανα στο premiere βλέπω ότι μου μειώνει την ποιότητα αρκετά. Και μόλις το ανέβασα και στο Youtube έγινε ακόμα χειρότερο. Έκανα μια δοκιμή σε vbr pass1 στα 14 και 15 max αλλά δεν μου άρεσε η ποιότητα. Το δεύτερο export Που έκανα το έκανα με τις εξής ρυθμίσεις: h264 mp4 vbr pass 1 στα 40 και 41 max (εννοείται το αρχείο βγήκε πολύ μεγάλο) render at maximum depth use maximum render quality Τι προτείνετε? Ευχαριστώ (Υποθέτω ότι κάνεις export σε 1080p@60fps.) 1. Οπωσδήποτε 2 pass vbr 2. Αν θες να διατηρήσεις την ποιότητα του πρωτοτύπου, θες τουλάχιστον 40Mbps και maximum 80. 3. Αν θες να μειώσεις τον όγκο (δεν βλέπω του λόγο αφού θα ανάβει YouTube), δοκίμασε με 16mbps και maximum 40 (ή και παραπάνω). Αν συνεχίζει να πιξελιάζει, τότε ίσως είναι αδυναμία του encoder (το video έχει πολύ γρήγορες κινήσεις;) και θα πρέπει να βγάλεις κάτι τύπου DNxHD ή uncompressed και να δοκιμάσεις σε άλλον encoder. (π.χ. Handbrake)
mihalis19 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δοκίμασα όσο λέει το yt στις ρυθμίσεις του. Δηλαδή 12με max 50. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Καμια σχέση. Στις γρήγορες κινήσεις ελάχιστο θα κάνει. Οποτε ωραία ιδέα είναι να βγάλω αρχείο ίδιο με το record. Δηλαδή 60mbps (το ανέβασα από 40) και να παίξω με το handbreak. Οποτε για να πάω σε handbreak μετά τις ρυθμίσεις που είπες τις τελευταίες που τις κάνω? Δεν τις ξερω . Ευχαριστώ
CheOnWeb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εάν αποφασίσεις να κάνεις πρώτα export απ' το Premiere και μετά να κάνεις 2ο encoding στο Handbrake (χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα αλλά το handbrake γενικά θεωρείται καλός encoder), για να έχει νόημα η διαδικασία, θα πρέπει να βγάλεις απ' το Premiere ένα αρχείο χωρίς απώλειες. Μια περίπτωση είναι να επιλέξεις QuickTime στο format και στις ρυθμίσεις του Video Codec να βάλεις DNxHD/HR με resolution 1080p HQ. Θα βγει τέρας (1.5 GB/min) αλλά θα το μικρύνεις μετά. Αλλά ΠΡΙΝ μπλέξεις με αυτή τη διαδικασία, θέλω να μου πεις το εξής. Έχεις επιλογή για Export HECV στο Premiere? Αν ναι, κάνε μια δοκιμή με τις ρυθμίσεις που σου δίνω. Είναι στα 120Mbps και προφανώς θα βγει διπλάσιο σε όγκο αλλά αν έχεις σκοπό να το ανεβάσεις στο YT είναι ίσως η καλύτερη λύση. Μην σε ξενίζει το upscale σε UHD, δεν το κάνω για να βελτιώσω την ποιότητα (εξάλλου δεν βελτιώνεται) αλλά για να αναγκάσεις τον encoder του YT να χρησιμοποιήσει τον VP9 codec αντί του h264 (που χρησιμοποιεί by default στα video έως 1080p). Κι εγώ τώρα το έμαθα, παρόλο που δεν ασχολούμαι με YT αλλά έπεσα πάνω σ' αυτό το video του Casey Faris. Σου στέλνω και το Preset έτοιμο αν ξέρεις να το περάσεις. Στον Encoder 13 το έκανα. UHD@60_YT.epr Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από CheOnWeb
mihalis19 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 ΟΥΑΟΥ!!! Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Μισό τώρα για να καταλάβω. Το αρχείο που γίνεται rec σε 40 ή 60mbps . Αν το κάνω σε 120 γιατί το κάνω? απλά για να αναγκαστεί ο encoder να ανέβει σε ποιότητα? . Όντως θα βγεί τεράστιο το αρχείο. Μήπως θα ήταν πιο εύκολο να έγραφα κατευθείαν σε άλλα MBPS? Το youtube έχει συγκεκριμένα mbps που θέλει. Αν το πας παραπάνω όπως και το είχα κάνει χαλάει ΠΑΑΑΡΑ πολύ την ποιότητα. Δεν έχω κρατήσει και δείγμα να δεις. Δηλαδή έγραψα σε 40 mbps και έκανα export σε 40. Πέρα από το ότι το αρχείο ήταν πολύ μεγάλο και δημιουργεί άλλα προβλήματα πχ αργεί να ανέβει , δεσμεύει πολύ χώρο , με καθυστερεί σε όλη την διαδικασία, - χαλάει και την ποιότητα κατά πολύ. Εδώ το link από τα προτεινόμενα του youtube. https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en Τώρα όπως κάνω export με τα προτεινόμενα του youtube. Είναι μικρό το αρχείο, Ανεβαίνει γρήγορα, δεν δεσμεύει πολύ χώρο και έχει καλύτερη ποιότητα από ότι στην πάνω περίπτωση. Άρα πρέπει να βρω ένα τρόπο που συμφέρει Άριστη ποιότητα πραγματική 1080p 60fps, μικρό αρχείο, Ναι ξέρω όλα δεν μπορώ να τα έχω αλλά να βρω τον καλύτερο συνδυασμό. Δηλαδή βλέπω άλλα αντίστοιχα βίντεο από άλλους που είναι αψεγάδιαστα. Πως το καλό τα βγάζουν. πχ https://www.youtube.com/watch?v=XiRYeXa4T5A
CheOnWeb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 5 minutes ago, mihalis19 said: ΟΥΑΟΥ!!! Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Μισό τώρα για να καταλάβω. Το αρχείο που γίνεται rec σε 40 ή 60mbps . Αν το κάνω σε 120 γιατί το κάνω? απλά για να αναγκαστεί ο encoder να ανέβει σε ποιότητα? . Όντως θα βγεί τεράστιο το αρχείο. Μήπως θα ήταν πιο εύκολο να έγραφα κατευθείαν σε άλλα MBPS? Το youtube έχει συγκεκριμένα mbps που θέλει. Αν το πας παραπάνω όπως και το είχα κάνει χαλάει ΠΑΑΑΡΑ πολύ την ποιότητα. Δεν έχω κρατήσει και δείγμα να δεις. Δηλαδή έγραψα σε 40 mbps και έκανα export σε 40. Πέρα από το ότι το αρχείο ήταν πολύ μεγάλο και δημιουργεί άλλα προβλήματα πχ αργεί να ανέβει , δεσμεύει πολύ χώρο , με καθυστερεί σε όλη την διαδικασία, - χαλάει και την ποιότητα κατά πολύ. Εδώ το link από τα προτεινόμενα του youtube. https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en Τώρα όπως κάνω export με τα προτεινόμενα του youtube. Είναι μικρό το αρχείο, Ανεβαίνει γρήγορα, δεν δεσμεύει πολύ χώρο και έχει καλύτερη ποιότητα από ότι στην πάνω περίπτωση. Άρα πρέπει να βρω ένα τρόπο που συμφέρει Άριστη ποιότητα πραγματική 1080p 60fps, μικρό αρχείο, Ναι ξέρω όλα δεν μπορώ να τα έχω αλλά να βρω τον καλύτερο συνδυασμό. Δηλαδή βλέπω άλλα αντίστοιχα βίντεο από άλλους που είναι αψεγάδιαστα. Πως το καλό τα βγάζουν. πχ https://www.youtube.com/watch?v=XiRYeXa4T5A Αυτό που κατάλαβα (δεν έχω κάνει τεστ) απ' το βίντεο του Casey, είναι ότι το YT κρατάει υψηλό bitrate και καλύτερη ποιότητα λόγω VP9 (αντί για h264), όταν το video είναι πάνω από 1080. Τα 120Mbps τα βάζει λόγω UHD. Σκέψου ότι το UHD είναι 4 φορές μεγαλύτερο απ' το HD, οπότε με 120Mbps είναι σαν να έχεις 4 HD στα 30Mbps το καθένα. Μπορείς να δοκιμάσεις και με μικρότερο Bitrate αν σε ικανοποιεί η ποιότητα. Σημαντικό όμως είναι να πας στο UHD (ίσως και 1440) εφόσον ισχύει αυτό που λέει ο Casey και κυρίως να το κάνεις H265 (HECV) αν μπορείς (ακόμα κι αν αποφασίσεις να το κάνεις 1080), μια που αυτό σου δίνει την καλύτερη σχέση ποιότητας/όγκου. Απ' την άλλη μεριά, επειδή είναι πολλές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο (το περιεχόμενο του βίντεο, η μέθοδος grabbing κλπ), τα δικά σου τεστ είναι και η ασφαλέστερη μέθοδος. • Έχεις δυνατότητα για h265? Ποια Version Premiere και Adobe Media Encoder έχεις; • Το Grab με τι codec το κάνεις; ΥΓ. Κάνε quote τις απαντήσεις για να βλέπω ειδοποίηση.
mihalis19 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Αυτό που κατάλαβα (δεν έχω κάνει τεστ) απ' το βίντεο του Casey, είναι ότι το YT κρατάει υψηλό bitrate και καλύτερη ποιότητα λόγω VP9 (αντί για h264), όταν το video είναι πάνω από 1080. Τα 120Mbps τα βάζει λόγω UHD. Σκέψου ότι το UHD είναι 4 φορές μεγαλύτερο απ' το HD, οπότε με 120Mbps είναι σαν να έχεις 4 HD στα 30Mbps το καθένα. Μπορείς να δοκιμάσεις και με μικρότερο Bitrate αν σε ικανοποιεί η ποιότητα. Σημαντικό όμως είναι να πας στο UHD (ίσως και 1440) εφόσον ισχύει αυτό που λέει ο Casey και κυρίως να το κάνεις H265 (HECV) αν μπορείς (ακόμα κι αν αποφασίσεις να το κάνεις 1080), μια που αυτό σου δίνει την καλύτερη σχέση ποιότητας/όγκου. Απ' την άλλη μεριά, επειδή είναι πολλές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο (το περιεχόμενο του βίντεο, η μέθοδος grabbing κλπ), τα δικά σου τεστ είναι και η ασφαλέστερη μέθοδος. • Έχεις δυνατότητα για h265? Ποια Version Premiere και Adobe Media Encoder έχεις; • Το Grab με τι codec το κάνεις; ΥΓ. Κάνε quote τις απαντήσεις για να βλέπω ειδοποίηση. Λοιπόν. Είδα ακριβώς τι παίζει. Το τσέκαρα Live σε video. Μπορεί κατευθείαν να δεις με τι codec τα φτάχνει. Τελικά ενώ εγώ βγάζω καλό και καθαρό αρχείο το youtube τα κανει encode με avc encoder και όχι vp9. Ουσιαστικά αυτό που μου έλεγες. Κάποια στιγμή υπήρχε ένα κολπάκι που έκανες edit το video στο yt και από avc το έκανε μόνο encode Πάλι σε vp9. Όμως μάλλον δεν ισχύει ακόμα. Η επόμενη λύση είναι να πάω σε 1440p ανάλυση όπου με αυτήν θα κάνει μόνο του encode σε vp9 και όχι σε avc. Εδώ λοιπόν έχω μια απορία άλλη. τώρα όλες οι αναλύσεις που έχω σε οθόνη και παιχνίδι είναι 1080p . Θα πρέπει και εκείνες τις κάνω 1440p? Το record το κάνω από το πρόγραμμα της gpu μου AMD. Όπου και εκεί έχει να γράφει σε 1080p Επίσης: Δεν έχω media encoder. Δεν κάνω queue Κάνω export Grab τί είναι? Μπορώ να έχω h265 . Η έκδοση είναι premiere pro cc 2019 Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από mihalis19
CheOnWeb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Προφανώς και αν τρέχεις το παιχνίδι και το record (grab) σε 1440 θα έχεις καλύτερη ανάλυση αρκεί να αντέχει το PC. Δεν είναι όμως απαραίτητο για να αναγκάσεις το YT να πάει σε VP9, αρκεί μόνο το τελικό export να είναι 1440p κι ας είναι "ψεύτικο", προερχόμενο δηλαδή από 1080. Αφού έχεις h265, κάνε δοκιμές με διάφορα bitrates για να βρεις το ελάχιστο ικανοποιητικό νούμερο που θα σου δώσει καλή σχέση ποιότητας/όγκου. Το αρχικό record που κάνεις είναι σε avc? Έχεις άλλη επιλογή;
mihalis19 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 43 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Προφανώς και αν τρέχεις το παιχνίδι και το record (grab) σε 1440 θα έχεις καλύτερη ανάλυση αρκεί να αντέχει το PC. Δεν είναι όμως απαραίτητο για να αναγκάσεις το YT να πάει σε VP9, αρκεί μόνο το τελικό export να είναι 1440p κι ας είναι "ψεύτικο", προερχόμενο δηλαδή από 1080. Αφού έχεις h265, κάνε δοκιμές με διάφορα bitrates για να βρεις το ελάχιστο ικανοποιητικό νούμερο που θα σου δώσει καλή σχέση ποιότητας/όγκου. Το αρχικό record που κάνεις είναι σε avc? Έχεις άλλη επιλογή; Οπότε βάση αυτής της λογικής θα μπορούσα να μείνω στο 1080p και να κανω export σε 1440 ψεύτικο όπως λες. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Θα το δω. Αν το κάνω αυτό δεν θα μου μεγαλώσει το canvas? Θα πρέπει λογικά να μεγαλώσω με scale τα αρχεία των video? Δεν ξέρω απλά το σκέφτομαι. Το αρχικό αρχείο μπορώ να το κανω rec σε HEVC ή AVC
CheOnWeb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 35 minutes ago, mihalis19 said: Θα πρέπει λογικά να μεγαλώσω με scale τα αρχεία των video? Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι πέραν του να βάλεις στο export 2560Χ1440 και θα κάνει το scale μόνο του. Αν αντέχει το PC να γράφει HECV ίσως να κερδίσεις κι από 'κει κάτι.
mihalis19 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Το pc είναι καλό τσεκαρε την υπογραφή μου. Θα δοκιμάσω και θα σου πω. Ευχαριστώ για όλα φιλε πραγματικά.
mihalis19 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Αδερφέ το πετύχαμε. Ανέβασα ένα τεστ βίντεο που το είχα κάνει export με τα εξής. 20mbps 50mbps max vbr pass2 1440p high profile 5.2 Ανέβασα το βιντεο τεστ λοιπόν και είναι τέλειο. Το έκανε encode με vp09. Ευχαριστώ για όλα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα