mpiftekisxxx Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Έχω 2 ερωτήσεις που ελπίζω να απαντηθούν χωρίς να ξεφύγουμε. Μένω σε επαρχία, χωριό. 1. Θέλω να πάω βόλτα με το ποδήλατο να ξεσκασω. Θα στείλω μήνυμα για άθληση. Αλλά, πρέπει να φοράω μάσκα; Πόσο μπορώ να απομακρυνθώ. 2. Στα 15 -20 χιλιόμετρα υπάρχει μεγάλη πόλη. Ίδιος Νομός, αλλά άλλος δήμος. Συνεχόμενα οι δήμοι. Μπορώ να πάω με το αυτοκίνητο μου για ψώνια; Εννοώ μάρκετ. Εδώ που μένω έχει μικρά μάρκετ και δε παλεύεται η κατάσταση. Επιτρέπεται; Κάποιοι λένε ότι δε δικαιολογείται εκτός δήμου. Άλλοι λένε εκτός νομού.
SabotazNic Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Για άθληση να μείνεις εντός δήμου. Τώρα νταξ, αν μένεις στα όρια δεν έγινε και κάτι αν πας σε κάνα μονοπάτι ή κάτι που να είναι σε άλλο δήμο. Μάσκα φοράς συνέχεια θεωρητικά. Δεν ξέρω που μένεις, αλλά τουλάχιστον σε αυτήν την καραντίνα είναι και bonus γτ η μάσκα σε προστατεύει και από το κρύο 😛 Για μεγάλο σούπερ κανονικά πας σε διπλανή πόλη. Μίνι μάρκετ έχετε μόνο? Ρώτα και αστυνομία για σιγουριά, αλλά δεν θα έχεις θέμα.
BrocasHelm Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Για άσκηση όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός χτες στην συνέντευξη, αλλά όπως είχε δηλώσει και ο εκπρόσωπος τύπου, εντός περιφερειακής ενότητας. Αφού είσαι επαρχία, αυτό είναι ισοδύναμο με τον νόμο. Πχ αν είσαι Αργολίδα μπορείς από Μυκήνες να πας Πόρτο Χέλι. Προσοχή αν είσαι Αττική, εκεί υπάρχουν πολλές περιφερειακές ενότητες. Πχ από το κέντρο (Περιφερειακή ενότητα κεντρικού τομέα Αθηνών) δεν μπορείς να πας Πάρνηθα. Φυσικά είναι και τι αστυνομικό θα πετύχεις. Για σιγουριά καλό είναι να είσαι εντός των ορίων του Δήμου, που και πάλι στην επαρχία είναι αρκετά μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Κάτι αυτό επηρεάζει και το 2ο ερώτημα σου. Μπορείς να ρωτήσεις στο ΑΤ του δήμου σου για σιγουριά.
georgebi1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, mpiftekisxxx είπε Έχω 2 ερωτήσεις που ελπίζω να απαντηθούν χωρίς να ξεφύγουμε. Θα στείλω μήνυμα για άθληση. Αλλά, πρέπει να φοράω μάσκα; Όπως λέει ο πρωθυπουργός στο 54.15 η μάσκα στη ποδηλασία ΔΕΝ επιβάλλεται. Εγώ το έβαλα και στο κινητό μου σε περίπτωση που μου πουν κάτι....😃
nvel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, BrocasHelm είπε Για άσκηση όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός χτες στην συνέντευξη, αλλά όπως είχε δηλώσει και ο εκπρόσωπος τύπου, εντός περιφερειακής ενότητας. Αφού είσαι επαρχία, αυτό είναι ισοδύναμο με τον νόμο. Πχ αν είσαι Αργολίδα μπορείς από Μυκήνες να πας Πόρτο Χέλι. Προσοχή αν είσαι Αττική, εκεί υπάρχουν πολλές περιφερειακές ενότητες. Πχ από το κέντρο (Περιφερειακή ενότητα κεντρικού τομέα Αθηνών) δεν μπορείς να πας Πάρνηθα. η πάρνηθα ανήκει στην ανατολική αττική, ο πρωθυπουργός πήγε ως κάτοικος ανατολικής αττικής ή μήπως μπορεί να αθλείται όπου θέλει λόγω τις θέσης του; Γιατί και εγώ θέλω να αθληθώ εκτός της περιφερειακής μου ενότητας.
mpiftekisxxx Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 εννοείται ότι με το ποδήλατο δε θα βγω εκτός δήμου, Δεν έχω σκοπό να κάνω τόσο μεγάλη απόσταση. όσον αφορά το ποδήλατο η ερώτηση είναι για τη μάσκα, Οπότε λύθηκε, δε χρειάζεται. θα έχω μια μαζί μου στην τσέπη να υπάρχει. μαρκετ έχουμε στην περιοχή μας κανονικά και κρεοπωλεία απ όλα. Οπότε μπορεί κάποιος να πει ότι δεν υπάρχει θέμα μιας και αγοράζεις ό,τι θέλεις. Απλά ξέρετε πως είναι, μικρή ποικιλία και αυξημένες τιμές. Εγώ ποτέ πριν δεν αγόραζα από εδω και πήγαινα στη διπλανή πόλη. κάτι που πουλάνε εδώ 2€ το παίρνεις σε μεγάλο μαρκετ με 1€. άρα αν με σταματήσουν και πω ότι πάω για ψώνια θα με αφήσουν ή θα μου πουν και τι θέλεις 15χμ μακριά, στο χωριο σου δεν εχει μαρκετ? Spoiler επίσης το τι έκανε ο πρωθυπουργός δεν έχει σημασία. Ο πρωθυπουργός μπορεί να πει ότι απαγορεύεται το ποδήλατο και την ίδια στιγμή να κανει βόλτα με ποδήλατο. Κανείς δε θα του κόψει κλήση. Ξέρουμε πως πάνε αυτά.
BrocasHelm Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, nvel είπε η πάρνηθα ανήκει στην ανατολική αττική, ο πρωθυπουργός πήγε ως κάτοικος ανατολικής αττικής ή μήπως μπορεί να αθλείται όπου θέλει λόγω τις θέσης του; Γιατί και εγώ θέλω να αθληθώ εκτός της περιφερειακής μου ενότητας. Ως κάτοικος κέντρου πήγε. Βέβαια δεν τον πιάνουν αυτόν και τους άλλους της κυβέρνησης αυτά, και μπορούν να κινούνται και εκτός νομών κλπ, για την "εκτέλεση των καθηκόντων τους". Που δεν ήταν κάτι τέτοιο η βόλτα με το ποδήλατο, αλλά οκ. Το βασικό είναι πως ο περιορισμός, και να μην υφίσταται για αυτόν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, υφίσταται για την σύζυγό του που ήταν μαζί, καθώς αυτή δεν έχει βουλευτικό αξίωμα. Αλλά μην το κάνουμε πολιτικό το θέμα. Το ρεζουμέ είναι πως εντός περιφερειακής ενότητας πας όπου θες σίγουρα για άθληση. Το οποίο είναι αστείο, να φεύγει ο άλλος από την Πύλο και να καταλήγει εκδρομούλα στην Καρδαμύλη, ή από τα Λαγκάδια να καταλήγει θάλασσα στο Άστρος Κυνουρίας. Και από την άλλη, αν μένεις στο κέντρο στην Αθήνα να είσαι εγκλωβισμένος εκεί.
nvel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 δεν το κάνω πολίτικο, απλά είναι τα πράγματα οι κάτοικοι του κέντρου (είμαι) μπορουν να αθληθούν εκτός του κεντρικού τομέα; Μπορώ να πάω πάρνηθα ή ΚΠΙΣΝ;
BrocasHelm Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, nvel είπε δεν το κάνω πολίτικο, απλά είναι τα πράγματα οι κάτοικοι του κέντρου (είμαι) μπορουν να αθληθούν εκτός του κεντρικού τομέα; Μπορώ να πάω πάρνηθα ή ΚΠΙΣΝ; Για σιγουριά δεν θα το έκανα, και πιστεύω κανείς άλλος. Οι περιορισμοί κινήσεων υπάρχουν για να μειωθεί η διασπορά του ιού, και αν άλλοι είναι ανεύθυνοι (ακόμα κι αν είναι υψηλόβαθμα στελέχη κυβερνήσεων), δεν χρειάζεται να είμαστε κι εμείς. Εκτός αν έχεις κάποιο επώνυμο που φέρνει σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, οπότε εκεί μπορεί και να την σκαπουλάρεις από τον έλεγχο.
duende Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 που μπορει να ρωτησει καποιος για τετοιες διευκρινισεις? Υπαρχει καποιο τηλ? Πας στο ΑΤ κ ρωτας τον αξιωματικο υπηρεσιας ξερω γω?
Bitbit Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 υπάρχουν κάπου γραμμένα αυτά ή είναι στο φλου και ό,τι κάτσει; έχουν οριστεί με ακρίβεια οι περιορισμοί ή είναι ανάλογα τα κέφια του αστυνόμου και πως θα το πάρει; πχ για άθληση με ποδήλατο που συζητάμε, λέει κάπου ότι μπορείς να κινείσαι μέσα στο δήμο ή στο νομό σου. ή το έχουν αφήσει μετέωρο ...σε εύλογη απόσταση; χωρίς να προσδιορίζεται με ακρίβεια; Η απόσταση Πύλος - Καρδαμύλη που αναφέρθηκε είναι μεγάλη. Επιτρέπεται επίσημα κάτι τέτοιο; Να πάω πχ με το ποδήλατο; αν μένω στα Μάταλα, μπορώ να πάω Ηράκλειο για ψώνια; Λογικά δεν πρέπει να επιτρέπεται Που μπορούμε να τηλεφωνήσουμε για να μάθουμε επίσημα; 1
mpiftekisxxx Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 διάβασα κάπου ότι ενδέχεται από Δευτέρα να επιτραπούν τα ψώνια σε διαφορετικούς νομούς. Άρα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα