Προς το περιεχόμενο

Δαχτυλίδι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Φοράω ένα δαχτυλίδι κ με έσπασε το γατζακι από το δαχτυλίδι που κρατάει το διαμαντακι , θέλω να μάθω αν φτιάχνεται να με φύγει το άγχος μέχρι να ανοίξουν τα μάγαζια ; Και αν έχει τύχει σε κανεναν άλλον αυτό;

Δημοσ.

Είμαι άσχετος με το θέμα. 

ΑΛΛΑ, όπως ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει, έτσι και ότι χαλάει επισκευαζεται. Υπάρχουν αργυροχρυσοχοοι που μπορούν να το φτιάξουν, τώρα το κόστος και ποιον θα βρεις που θα ειναι ικανός για να το φτιάξει όπως το αρχικό, είναι άλλο θέμα. 

Αν αγόρασες το δαχτυλίδι από κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί κοσμημάτων να το πας εκεί που το αγόρασες. 

Δημοσ.

Αν εχει σπασει ενα απο τα σιδερακια που το κρατανε θελει χρυσοχωο.Αν είναι ακριβο τοτε να απαιτησεις να εισαι μπροστα.

• Moderators
Δημοσ.

Φτιαχνεται και συνηθως φτιαχνεται ευκολα (φυσικα παιζει ρολο το δεσιμο) διχως να φαινεται. Μια ενωση θα σου κανει με το ιδιο μεταλλο. Τυχαινει καποιες φορες αν πιαστει καπου κλπ. Εγω θα το πηγαινα στο καταστημα αγορας.

Δεν μπορει να απαιτησει να ειναι μπροστα, αυτο ελλειπε να ειναι μπροστα ο πελατης στο εργαστηριο οποιουδηποτε τεχνιτη ξερωγω. Μπορει να γινει, αλλα σιγουρα δεν μπορει να απαιτηθει κατι τετοιο. Επισης σιγα μην μπει ο επαγγελματιας στη διαδικασια να κλεψει το διαμαντι. Οκ, εχει συμβει αλλα πρεπει να ειναι κανενα τεραστιο διαμαντι τρελης κοπης, που αν εχεις κατι τετοιο εχεις σιγουρα και κοσμηματοπωλειο που εμπιστευεσαι για την επιδιορθωση του (οπως και την αγορα του δλδ).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stormrain είπε

Επισης σιγα μην μπει ο επαγγελματιας στη διαδικασια να κλεψει το διαμαντι. Οκ, εχει συμβει αλλα πρεπει να ειναι κανενα τεραστιο διαμαντι τρελης κοπης, που αν εχεις κατι τετοιο εχεις σιγουρα και κοσμηματοπωλειο που εμπιστευεσαι για την επιδιορθωση του (οπως και την αγορα του δλδ).

Χμμ, μήπως ισχύει το αντίθετο;

Εννοώ, αν ο πολύτιμος λίθος παραείναι πολύτιμος και ακριβός, φαντάζομαι ο πελάτης θα είναι πολύ πιο υποψιασμένος απ' ότι αν είναι της σειράς.

Οπότε αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μπει στη διαδικασία να κλέψει ο χρυσοχόος, μήπως θα προτιμούσε να το κάνει εκεί που δε θα τον πάρουν χαμπάρι εύκολα; Μικρότερο κέρδος μεν, αλλά περισσότερες φορές.

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Χμμ, μήπως ισχύει το αντίθετο;

Εννοώ, αν ο πολύτιμος λίθος παραείναι πολύτιμος και ακριβός, φαντάζομαι ο πελάτης θα είναι πολύ πιο υποψιασμένος απ' ότι αν είναι της σειράς.

Οπότε αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μπει στη διαδικασία να κλέψει ο χρυσοχόος, μήπως θα προτιμούσε να το κάνει εκεί που δε θα τον πάρουν χαμπάρι εύκολα; Μικρότερο κέρδος μεν, αλλά περισσότερες φορές.

Κοιτα τωρα αντικειμενικα μιλωντας, αν ενα μεσο διαμαντι κατι λιγοτερο απο μισο καρατι (0,30/0,40), κοστιζει χονδρικη κατω απο 500 ευρω (τωρα σου λεω ενδεικτικες καταστασεις, παιζει ρολο καθαροτητα/κοπη κλπ), δεν ξερω αν θα ρισκαρε ο μεσος επαγγελματιας να κλεψει κατι τετοιο. Θελω να πω ενταξει, αν πας σε καμια τρυπα ή κατι τετοιο ολα μπορει να συμβουν, αλλα ειναι ειναι αντιστοιχο με το να πας να φτιαξεις το κινητο σου καπου και ο τεχνικος να σου αλλαξει parts. Τεχνικα ειναι εφικτο, αλλα παιζει?  Ειναι οπως σε ολα τα πραγματα, εχει να κανει με το αν εμπιστευεσαι αυτον που το πας βασικα. 

Αν τωρα εχεις ενα διαμαντι τυπου 1 καρατι και το χεις πληρωσει 2k-3k (διχως τον χρυσο), ε εκει εισαι οντως υποψιασμενος αλλα και παλι, θα εχεις σιγουρα κοσμηματοπωλειο αξιοπιστο πχ, οποτε δεν σε ενδιαφερει καν να ψαξεις αν γινεται να επιδιορθωσεις το δεσιμο. 

Στο κατω κατω αν φοβασαι μη σου αλλαξουν το διαμαντι (αρα εχεις το πιστοποιητικο του), το πας μετα καπακι σε εναν γεμολογο και στο τσεκαρει. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι ΟΚ, πιθανόν να είναι όπως τα λες, απλά εγώ (όντας έξω απ' το χώρο) είπα πώς θα σκεφτόμουν αν ήμουν στη θέση ενός όχι και τόσο νόμιμου χρυσοχόου. Ότι αν ήταν να την κάνω, θα την έκανα εκεί που είχα τις λιγότερες πιθανότητες να γίνω αντιληπτός.

Ξαναλέω όμως ότι είμαι εντελώς εκτός χώρου, οπότε πιθανόν έχει ελάχιστη βαρύτητα η άποψή μου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...