Προς το περιεχόμενο

pc kai ygeia

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, σημαντικό ρόλο παίζει το καθισμα, και η σταση του σώματος...

Η πλάτη πρέπει να είναι όρθια, προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε και να μην ξαπλώνετε στην καρέκλα σας.

Τα χέρια πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία (στον αγκώνα δηλαδή), όπως επίσης τα πόδια πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία (στα γόνατα) και να μην κρέμονται από την καρέκλα.

Εκτός από τα διαλείματα, που είναι φυσικά ευπρόσδεκτα, προσπαθήστε όσο πιο συχνα μπορείτε να πέρνετε το βλέμμα σας από το μόνιτορ και να κοιτάτε άλλα σημεία στο δωμάτιο σας, σε διαφορετικό εστιακό βάθος. Ξεκολλήστε λίγο το βλέμμα σας από το μόνιτορ και περιφέρτε το μέσα στο δωμάτιο. Τα μάτια μας κουράζονται με την συνενεχή προσπάθεια εστίασης στο μονιτορ, οπότε έτσι τα ξεκουράζουμε.

Εγώ επίσης στο σπίτι χρησιμοποιώ mouse μόνο για τα παιχνίδια. Για όλα τα υπόλοιπα και την γενικότερη χρήση των windows έχω ταυτόχρονα συνδεμένη μια Wacom Tablet (ταμπλέτα με στυλό δηλαδή). Είναι σαν να χρησιμοποιείς στυλό, δεν κουράζει τον καρπό, πιο ξεκούραστο από το ποντίκι, μεγαλύτερης ακρίβειας και πιστεύω το συνηθίζεις σε μια βδομάδα. Είναι μια καλή εναλλαγή, μιας και αρκετές ώρες της ημέρας στην δουλειά μου αναγκαστικά χρησιμοποιώ ποντίκι. Οπότε τις ώρες που είμαι σπίτι δεν επιβαρύνω άλλο τον καρπό μου.. Δοκιμάστε το.. Αξίζει τα χρήματά του...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To wacom tablet πως ειναι δυνατον να χειριστει ολο το φασμα των win?

Ειναι εναλλακτικο του ποντικιου?

Νομιζα οτι ηταν μονο για σχεδιαστες...

Δημοσ.

Εγώ κάθομαι αρκετές(πολλές) ώρες κάθε μέρα επί 20 χρόνια.

Προς το παρόν δεν έχω καταλάβει κάτι κακό.

Βέβαια δεν κάθομαι συνεχώς. Δηλ.

. κάπου-κάπου σηκώνομαι για καφέ, κουλούρι κλπ.

. Μόνιμα έχω ένα ποτήρι νερό το οποίο σιγοπίνω (καλό, πολύ καλό για πάρα πολλές περιπτώσεις να πίνει κανεις πολύ νερό),

. δεν κοιτάω συνέχεια την οθόνη, ρίχνω το βλέμα μου κάπου όσο πιο μακριά γίνεται για λίγο.

. Εφτιαξα γραφείο φαρδύ ειδικά για να βάλω την οθόνη όσο πιο μακριά από τα μάτια μου γίνεται.

. Προσέχω κάπου κάπου μήπως η στάση του σωματός μου δεν είναι καλη.

. Προσέχω επίσης το χέρι που κρατάει το ποντίκι μήπως το γραφείο "κόβει" το χέρι από κάτω δίπλα στο καρπό. Αν δεν το προσέξει κανείς τότε αρχίζουν τα μουδιάσματα μέχρι που μπορεί να επέλθει παράλυση.

. Ενα άλλο (ιδέα από μια νόσο στα αεροπλάνα που κάποιοι μετά από πολλές ώρες πτήσης και ακινησίας στην καρεκλα πεθαίνουν). Αν κούναγαν λένε οι ειδικοί τα πόδια τους όπως μας πιάνει νευρικότητα καμμιά φορά, θα είχαν γλυτώσει.

. Οι ζαλάδες από ότι ξέρω προέρχονται κυρίως από το στατικό ηλεκτρισμό της οθόνης. Στις σημερινές οθόνες δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.

. Για τον ανήσυχο ύπνο, πριν κοιμηθώ βλέπω περίπου 10 λεπτά οτιδήποτε βλακεία στην τηλεόραση (όχι θρίλερ).

Πολλά απ΄αυτά βέβαια έχω την ευχέρεια να τα κάνω επειδή δουλεύω σπίτι μου.

Πάντως είτε έτσι είτε αλλοιώς ΖΗΤΩ τα PC!!!!!!! (για αυτούς τουλάχιστον που τα καταλαβαίνουν)

Δημοσ.

Επειδή είμαι και εγώ απο τους ULTRA CAMMENOUS GTX η οφθαλμίατρος μου είπε ότι καθε τόσο να κοιτάω έξω απο το παράθυρο (όχι windows) να ξεφέυγει το βλέμμα, αυτό γιατί όταν είσαι μπροστά στην οθόνη το μάτι εστιάζει μόνιμα σε ένα σημείο και δέν ανοιγοκλείνουν όπως πρέπει και δέν υγρένονται (κοκκινίζουν). Κατα τ'άλλα πάρε επικάρπιο (σύνδρομο επικαρπίου σωλλήνα), πάρε καλή καρέκλα με καλή στήριξη στην πλάτη, και πάνω απ'ολα :

ΒΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑ θα σε γλυτώσει απο ΠΟΛΛΕΣ ώρες κάψιμμο (από εμπειρία στο λέω)

Δημοσ.

Εχω παρει επικαρπιο.

Ε, πριν το επικαρπιο δεν ενιωθα καμια ενοχληση. Τωρα με το επικαρπιο το οποιο ειπα να χρησιμοποιησω προληπτικα, νιωθω το χερι μου να κουραζεται!

Δεν το τοποθετω σωστα?

Ξερει κανεις να πει που το τοποθετουμε ακριβως σε σχεση με το χερι-καρπο, ή ακομη καλυτερα να ποσταρει μια φωτο με την σωστη τοποθετηση?

Δημοσ.

Οι ταμπλέτες της WACOM δουλεύουν ως εξής:

Είναι συνδεμένο ταυτόχρονα με το ποντίκι στο PC. Δουλεύουν δηλαδή και τα 2 ανά πάσα στιγμή. Αντικαθιστά πλήρως το ποντικι σε όλες του τις χρήσεις...

Μετά από χρόνια χρήσης του δεν το αλλάζω με το ποντίκι.. Αλλωστε στην δουλειά μου δουλεύω πάντα με ποντίκι και έτσι μπορώ να τα συγκρίνω άμεσα..

Επίσης είπα ότι για τα παιχνίδια χρησιμοποιώ το mouse. Εδώ πρέπει να διευκρινήσω ότι εννοούσα κυρίως τα first person shooters (Doom, Quake και τα συναφή)... Σε άλλα είδη παιχνιδιών όπως τύπου Mahjongg, Arkanoid, παχνίδια λογικής αλλά και strategy (αν θυμάμαι καλά, καθώς έχω πολύ καιρό να παίξω κάποιο), χρησιμοποιώ την ταμπλέτα, καθώς είναι πιο γρήγορη και ακριβής...

Δημοσ.

Η δική μου είναι η Graphire, είναι όμως αρκετα παλιά... Η αντίστοιχη τώρα είναι η Graphire 4 Classic.. Απ' ότι βλέπω τώρα παίζει και πιο φτηνή λύση, η VOLITO 2 A6 USB

Δημοσ.

Παντως ο MasterX έχει δίκιο για το κάθισμα.......αν και είναι λίγο άκυρο αυτό που θα πω......απλά θέλω να το καταθέσω και να με συμπαθατε....

είχα σκοπό να αγοράσω ένα καλό κάθισμα παίδες γιατι (όπως και οι περισσότεροι απο μας) κάθομαι πολλές ώρες στατικά στον υπολογιστή......

Ένας λόγος παραπάνω έλεγα στον εαυτό μου γιατι είμαι λιγάκι ψιλός και όχι απλά πιάνεται ο αυχένας μου, αλλά αναγκάζεται σχεδόν η μισή πλάτη μου να μην είναι σε ευθεία και να κυρτώνει.

Είπα και γω να κάνω οικονομίες για να αγοράσω ένα καλό ανατομικό κάθισμα και έβαλα στόχο να κρατήσω για καρέκλα γύρω στα 300 ευρώ....

Με το μυαλό μου είχα την εντύπωση ότι είναι πολλά αλλά έλεγα να κάνω τον χουβαρτνα στον εαυτό μου.............

Πάω με το μυαλό και γω να ρωτήσω για τιμές στην SATO......και μου απαντάνε χαμογελαστά οι άνθρωποι ότι μια καλή ανατομική καρέκλα ξεκινάει από 300 μέχρι 3000..............

Είναι περιττό να πώ ότι δεν μπορούσα στην αρχή να συνειδητοποιήσω την ανάλογία του ποσού μετο προϊόν.......και βέβαια στο τέλος ένοιωσα ότι ήμουν και πολύ φτηνιάρης που έβαλά για προυπολογισμό μιας καρέκλας το πολύ 300......!!!!

Και να φανταστείτε ότι με τα 300 ήταν μια κλασική καρέκλα πάνινη από τις γνωστές μόνο που είχε μεγάλη πλάτη....

Το σχόλιο που μπορεί κανείς να κάνει είναι........ότι ακόμα και η υγεία στην σημερινή εποχή είναι για λίγους....

Αυτά.....:)

Δημοσ.

mjmj πιστεύω η VOLITO 2 A6 είναι ότι πρέπει. Την συγκρινα με την Graphire 4 Classic που έχει 2-3 πραγματάκια παραπάνω, περιττά μάλλον για τους περισσότερους που δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με σχέδιο-ρετουσάρισμα..

Εχουν και οι 2 ενεργή περιοχή μεγεθους Α6 και έχουν 512 Επίπεδα Πίεσης.

Διαφορά υπάρχει στα dpi, η VOLITO είναι στα 1000, η Graphire στα 2000 (το Πλαίσιο γράφει 2000 lpi αλλά προφανώς εννοουν dpi). Για αντικατάσταση του mouse τα 1000 είναι αρκετά, νομίζω και τα περισσότερα κοινά mouse δεν έχουν τόσα (μπορεί να κάνω και λάθος, διορθώστε με). Οπότε προτείνω VOLITO.

Επίσης η Wacom απ' οτι ξέρω στις ταμπλέτες, είναι ότι η Creative στις κάρτες ήχου..

katevastiras εγώ την καρέκλα την έχω 5 χρόνια. Την είχα πάρει τότε 40000 και δεν είναι κάποιας μάρκας. Είναι του στυλ καρέκλας γραφείου ανατομική-εργονομική αλλά μέτριας ποιότητας. Δεν συγκρίνεται με την SATO που έχουμε στη δουλεια, και από άποψη των ρυθμίσεων αλλά και την ποιότητας. Η SATO καταλαβαίνεις ότι στηρίζει αρκετά καλά τη μέση. Μάλλον αξίζει τα λεφτά της..

Τώρα πόσα αξίζει να δώσεις για μια τέτοια καρέκλα, δεν ξέρω. το σίγουρο είναι ότι οι γνωστές μάρκες τα χτυπάνε, αλλά δεν είναι ανάγκη να πάρεις τα ακριβά τους μοντέλα. Προσπάθησε να πάρεις κάτι κάπως καλό γιατί η υγεία σου είναι το σημαντικότερο. Αν σου δημιουργηθούν προβλήματα από τη χρήση υπολογιστή, θα χρειαστείς πολύ περισσότερα για θεραπείες... Δεν το έχω ψάξει όσον αφορά τις καρέκλες γραφείου πρόσφατα, αλλά όπως είπες πολλά πράγματα στις μέρες μας είναι για λίγους.. :(

Ελληνική κατάντια...

Δημοσ.

Παντως, εαν υπαρχουν φυσικα στο διαδικτυο, θα ηταν χρησιμο να παρατεθει εδω κανενα λινκ που να δειχνει εικονες απο πραγματικα εργονομικες καρεκλες, γιατι οι περισσοτεροι πωλητες λενε οτι οι καρεκλες τους ειναι εργονομικες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...