Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, χθες έχτισα το νέο μου pc και του πέρασα windows 10 (ssd δεν πήρα νέο). Παρατηρώ κάποια θεματάκια...

Ο ssd μου φαίνεται να μην έχει υποστεί format καθώς βρήκα μέσα κάποια αρχεία πριν το format και γενικά δεν έχει πλέον τόσο χώρο. Στο φορμάτ δεν έβαλα να παραμείνουν τα αρχεία που είχα. Πριν είχα αρκετά προγράμματα, τώρα δεν του εχω βάλει ακόμη τίποτα και ήδη πιάνει πολύ χώρο. Διέγραψα κάποια, αλλά τα άλλα δεν τα ξέρω για να καταλάβω ποια θέλουν διαγραφή.

Επίσης όταν πατάω ανανέωση στην επιφάνεια εργασίας, το εικονίδιο "υπολογιστής" πάει σε μια συγκεκριμένη θέση άσχετα από κει που το έχω βάλει.

Λέτε να ξανακάνω format? Ή να διαγράψω όλα τα αρχεία πριν την χθεσινή ημερομηνία? 

-----

Τώρα μόλις βρήκα έναν φάκελο με το όνομα Windows.old και μέσα έχει όλα όσα είχα πριν το format και πιάνει 95gb... Από τι διαβάζω αυτό το αρχείο δημιουργείται μετά από αναβαθμήσεις, μάλλον θα το διαγράψω (γνωρίζω πως δεν διαγράφεται με κλασικό τρόπο).

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε

Από τι διαβάζω αυτό το αρχείο δημιουργείται μετά από αναβαθμήσεις, μάλλον θα το διαγράψω (γνωρίζω πως δεν διαγράφεται με κλασικό τρόπο).

Δεξι κλικ στο δισκο - ιδιότητες - εκκαθάριση δίσκου - εκκαθάριση αρχειων συστήματος κλικ σε αυτό που θελεις - διαγραφή  Επανεκκίνηση 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είχες κάνει όντως format δεν θα είχε μείνει τίποτα στο δίσκο. Έτσι όπως το λες, πέρασες από πάνω τα Windows, δηλ. έκανες αναβάθμιση.

Δημοσ.

Τελικά όλα οκ με τον σκληρό, δεν ξέρω γιατί έγινε έτσι (και τα win10 τα έχω περάσει σε 5-6 pc χωρίς τέτοιο θέμα) αλλά το θέμα λύθηκε. Όσο για το άλλο θέμα με τον "υπολογιστή" παρατηρώ πως πάει πάντα κάτω από το τελευταίο φάεκελο που έχω στην επιφάνεια εργασίας. Αλλά δεν το θεωρώ σοβαρό, θα το ψάξω να βρω λύση αλλά δεν το θεωρώ συμπαντικό. 

3 ώρες πριν, hp8 είπε

Δεξι κλικ στο δισκο - ιδιότητες - εκκαθάριση δίσκου - εκκαθάριση αρχειων συστήματος κλικ σε αυτό που θελεις - διαγραφή  Επανεκκίνηση 

Και εγώ αυτήν την διαδικασία είχα κατα νου :) 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Όσο για το άλλο θέμα με τον "υπολογιστή" παρατηρώ πως πάει πάντα κάτω από το τελευταίο φάεκελο που έχω στην επιφάνεια εργασίας.

Μήπως έχεις ορίσει την αυτόματη τακτοποίηση;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς όπως σου γράφει πιο πάνω o micos000 έχεις ενεργοποιήσει την "Αυτόματη Τακτοποίηση Εικονιδίων" και τα εικονίδια εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά πρώτα τα ξενόγλωσσα (Αγγλικά) και στο τέλος τα Ελληνικά.

Για να το διορθώσεις: Δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό σημείο της Επιφάνειας Εργασίας ------> Αριστερό κλικ στο Προβολή -----> Ξετικάρεις την "Αυτόματη Τακτοποίηση Εικονιδίων" -----> έτοιμος.

Ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ αυτή την στιγμή είναι win7 οπότε ίσως να έχει κάποιες μικροδιαφορές στα win10 αλλά σε γενικές γραμμές αυτή είναι η λύση. Αν και απ' ότι θυμάμαι είναι ίδια.

Επεξ/σία από afm
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι αυτό έψαχνα και δεν θυμόμουν πως λεγόταν "αυτόματη τακτοποίηση", τελικά δεν ήταν ενεργό. Ούτως ή άλλως τα άλλα εικονίδια δεν είχαν θέμα. Το θέμα το έλυσα (περίπου) όταν ξετίκαρα την άλλη επιλογή "στοίχιση στο πλέγμα". Με αυτό όλα οκ πλέον, απλά στο μέλλον όποτε χρειαστεί να βάλω νέο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας (κάτι που κάνω σπάνια), θα πρέπει να ενεργοποιήσω την "στοίχιση στο πλέγμα" για να μπουν στο "πλέγμα" και να μην είναι το ένα λίγο πιο κάτω και το άλλο λίγο πιο πάνω. Να πω πως την πρώτη φορά τίκαρα την "αυτόματη τακτοποίηση", μετά την ξετίκαρα και το θέμα έφτιαξε, μετά από επανεκκίνηση όμως πάλι τα ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...