Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Έχω ένα mid-2011 Macbook Air, το οποίο σε κάποια φάση πριν κανά τρίμηνο κόλλησε και το έσβησα από το κουμπάκι. Από τότε μόλις bootάρει δείχνει μαύρη οθόνη και κάνει τρία κοφτά μπιπ, τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε λίγα δευτερόλεπτα (μέχρι να πατήσω παρατεταμένα το power button ξανά για να σωπάσει).

Η λιγοστή εμπειρία μου φωνάζει «RAM» μέσα στο κεφάλι μου, αλλά με ένα σύντομο search είδα ότι όταν χτυπάνε οι μνήμες στα Macbook κάνουν ένα κοφτό μπιπ (και όχι τρία) που επαναλαμβάνεται κάθε τόσο. Τελοσπάντων έκατσα τις προάλλες και ασχολήθηκα, το άνοιξα, έβαλα και ξαναέβαλα την μνήμη και κάνει πάλι το ίδιο πράγμα.

Το ερώτημα είναι πως μπορώ να σιγουρευτώ 110% ότι φταίει η RAM; Μην μπω στην διαδικασία να ψάξω για ανταλλακτικό (που δεν ξέρω καν αν με συμφέρει σε τόσο παλιό μηχάνημα) και μετά φάω ήττα αν και πάλι δεν δουλέψει.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν συμφέρει η επισκευή του και θα βάλω στο πρόγραμμα να τσιμπήσω ένα M1 Pro, αλλά έλεγα να κάνω μια προσπάθεια πριν το σκοτώσω για ανταλλακτικά.

Δημοσ.

Δεν ειναι soldered αυτη? Μπορεις να την αλλαξεις? Αν ναι δοκιμασε το! 😀
The entry-level "Mid-2011" MacBook Air model -- the MC968LL/A configuration of the MacBook Air "Core i5" 1.6 11-Inch (Mid-2011) -- has 2 GB of RAM standard and could be upgraded to 4 GB at the time of purchase. All other "Mid-2011" MacBook Air models have 4 GB of RAM soldered in place and cannot be upgraded at all.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Έχω ένα mid-2011 Macbook Air, το οποίο σε κάποια φάση πριν κανά τρίμηνο κόλλησε και το έσβησα από το κουμπάκι. Από τότε μόλις bootάρει δείχνει μαύρη οθόνη και κάνει τρία κοφτά μπιπ, τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε λίγα δευτερόλεπτα (μέχρι να πατήσω παρατεταμένα το power button ξανά για να σωπάσει).

Η λιγοστή εμπειρία μου φωνάζει «RAM» μέσα στο κεφάλι μου, αλλά με ένα σύντομο search είδα ότι όταν χτυπάνε οι μνήμες στα Macbook κάνουν ένα κοφτό μπιπ (και όχι τρία) που επαναλαμβάνεται κάθε τόσο. Τελοσπάντων έκατσα τις προάλλες και ασχολήθηκα, το άνοιξα, έβαλα και ξαναέβαλα την μνήμη και κάνει πάλι το ίδιο πράγμα.

Το ερώτημα είναι πως μπορώ να σιγουρευτώ 110% ότι φταίει η RAM; Μην μπω στην διαδικασία να ψάξω για ανταλλακτικό (που δεν ξέρω καν αν με συμφέρει σε τόσο παλιό μηχάνημα) και μετά φάω ήττα αν και πάλι δεν δουλέψει.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν συμφέρει η επισκευή του και θα βάλω στο πρόγραμμα να τσιμπήσω ένα M1 Pro, αλλά έλεγα να κάνω μια προσπάθεια πριν το σκοτώσω για ανταλλακτικά.

Δοκιμασε να κανεις ενα pram/vram reset 

Shut down your Mac, then turn it on and immediately press and hold these four keys together: Option, Command, P and R. You can release the keys after about 20 seconds, during which time your Mac may appear to restart.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Malthador είπε

Μνήμη είναι, αλλά δες αν λειτουργεί σε άλλο μηχάνημα αυτή η μνήμη ή έχει τελικά θέμα στην υποδοχή η μητρική. Δοκιμάσε να το ανοίξεις με μια από τις μνήμες γιατί μπορεί το πρόβλημα να είναι στην μία μόνο. Λογικά έχεις το pro με το χοντρό σασί, γιατί και εγώ νομίζω πως είναι soldered στο αιρ.

Επεξ/σία από bioentre
  • Moderators
Δημοσ.
On 07/12/2020 at 12:23, najinblue3 said:

Δοκιμασε να κανεις ενα pram/vram reset 

Shut down your Mac, then turn it on and immediately press and hold these four keys together: Option, Command, P and R. You can release the keys after about 20 seconds, during which time your Mac may appear to restart.

Το έχω δοκιμάσει, δεν δούλεψε.

--------------------------------------------

Τελοσπάντων, μόλις συνειδητοποίησα ότι αυτό που ξεσύνδεσα και ξανασύνδεσα ΔΕΝ ήταν η μνήμη και δεν έχω ιδέα τι ήταν.Η μνήμη είναι soldered κάτω από την μπαταρία, οπότε τζίφος. 😕

Δεν μπαίνω στην διαδικασία να φτιάξω λάπτοπ δεκαετίας, τα έχει βγάλει τα λεφτά του ούτως ή άλλως. Θα κρατήσω τον SSD για external και το υπόλοιπο θα το σπρώξω για ανταλλακτικά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...