janus5555 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Γειά σας, στον υπολογιστή της δουλειάς μου κάνανε μαζεμένα όσα update είχα να κάνω κανά χρόνο και τώρα έχω προβλήματα με την αναζήτηση αρχείων. Εξηγούμαι, έχω πρόσβαση σε αρχεία στο server όπου μέχρι πρότεινος με λέξη κλειδί στην ενσωματωμένη αναζήτηση των windows, έψαχνα μέσα σε ένα φάκελο πχ και εμφανιζόντουσταν σχεδόν αμέσως όλα τα σχετικά αρχεία (συνήθως doc, xls) που είχαν στο όνομα αρχείου ή στο περιεχόμενο τη λέξη αναζήτησης. Μετά το update, στον ίδιο φάκελο, κάνω αναζήτηση και επιστρέφει εξαιρετικά αργά κάποια αποτελέσματα, ίσως όχι όλα. Επισημαίνω ότι είναι αρχεία στο δίκτυο και όχι τοπικά στον υπολογιστή επειδή δεν έχω ίδιο θέμα όταν κάνω αναζήτηση σε αρχεία στον τοπικό σκληρό, απ'ότι φαίνεται εκεί λειτουργούν όλα κανονικά. Δοκίμασα τη ρουτίνα επιδιόρθωσης των προβλημάτων αναζήτησης του συστήματος, δοκίμασα να ξανακάνω ευρετήριο, δεν είδα φως. Σε ένα γρήγορο googlάρισμα είδα ότι από κάποιο update των windows και μετά προκύπτουν προβλήματα στην αναζήτηση. Μήπως σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο; Έχετε κάποια ιδέα πως το διορθώνω; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
micos000 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν κάνει αργά την αναζήτηση σημαίνει ότι μάλλον δεν είναι οι κοινόχρηστοι δίσκοι δηλωμένοι για δεικτοδότηση. Βασικά δεν είπες τι windows έχεις και αν έχεις 10άρια σε ποια έκδοση ήσουν πριν και ποια έκδοση σου έβαλαν τώρα. Επίσης τα αρχεία στο δίκτυο που αναφέρεις σε τι σέρβερ είναι; Έχεις κάνει αντιστοίχιση δίσκου δικτύου ή τα ψάχνεις μέσω συντόμευσης κοινόχρηστου φακέλου; Δοκίμασες να κάνεις αναδόμηση του ευρετηρίου; Πήγαινε Πίνακας ελέγχου->(Αλλαγή σε Όλα τα στοιχεία)->Επιλογές ευρετηρίου, μετά κλικ στο Για προχωρημένους και τέλος κλικ στο Αναδόμηση. Πέρα όμως από τους περιορισμούς των windows μπορείς να χρησιμοποιήσεις το everything το οποίο είναι ανεξάρτητο πρόγραμμα και δημιουργεί δικό του indexing. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από micos000
janus5555 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 καλημέρα, σ'ευχαριστώ πολύ για τη λεπτομερή απάντηση. Έχω windows 10 pro(το γράφει και στο θέμα!), το build μετά το τελευταίο update που μου κάνανε είναι το 1903. Δεν έχω κάνει αντιστοίχηση δίσκου, όχι, είναι με συντόμευση κοινόχρηστου φακέλου. Έκανα ήδη αναδόμηση ευρετηρίου, όπως και την επίλυση προβλημάτων, δεν έπιασε. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι φάκελοι του server ποτέ δεν ήταν στο ευρετήριο αλλά η αναζήτηση λειτουργούσε σωστά και αποδοτικά. Μετά το τελευταίο update έχουμε πρόβλημα, και λέω έχουμε διότι και άλλοι χρήστες που χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό δεν μπορούν να κάνουν σωστά αναζήτηση. Να χρησιμοποιήσω διαφορετικό πρόγραμμα δεν είναι εφικτό επειδή είναι υπολογιστής εργασίας και το IT δε θα χαρεί αν βάλω πρόγραμμα χωρίς να ενημερώσω. Και προφανώς αν ενημερώσω θα πρέπει να συζητήσουμε για ποιό λόγο γίνεται αυτό. Αντίστοιχα δεν μπορώ να κάνω αντιστοίχιση δίσκου δικτύου επειδή ο server είναι κοινόχρηστος για πολλά τμήματα και σίγουρα θα επηρεαστούν όλοι με μια τέτοια αλλαγή. Κάποιος τρόπος να λυθεί το bug που προήλθε λόγω update? Spoiler Και προφανώς επειδή είναι ΙΤ, δεν υπάρχει καμία ελπίδα συννενόησης! Για να καταλάβεις, ξεκίνησα ρωτώντας για ποιό λόγο δεν βγαίνουν αποτελέσματα για keyword που υπάρχει μέσα στο αρχείο και η απάντηση ήταν "δεν γίνεται κάτι τέτοιο, ποτέ δεν βγαίνουν τέτοια αποτελέσματα από την αναζήτηση, το έχεις κάνει ποτέ αυτό, δείξε μου ένα παράδειγμα...."! και μόλις έδειξα ένα παράδειγμα σε άλλο φάκελο/ σημειο που δεν είχε πρόβλημα μου είπε ,α ναι, δίκιο έχεις, και γω το δουλεύω έτσι! αλλά δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω με αυτό το φάκελο...
micos000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Αντίστοιχα δεν μπορώ να κάνω αντιστοίχιση δίσκου δικτύου επειδή ο server είναι κοινόχρηστος για πολλά τμήματα και σίγουρα θα επηρεαστούν όλοι με μια τέτοια αλλαγή. Με την αντιστοίχιση δε θα επηρεαστεί κανένας. Η λειτουργία αυτήν αφορά μόνο εσένα. Όσον αφορά την αναζήτηση με 3rd party software, αν έχετε τόσο ανάγκη την αναζήτηση στον σέρβερ και αυτό δε λειτουργεί μετά την αναβάθμιση, τότε μπορείτε να συνεννοηθείτε με το IT τμήμα σας να ελέγξουν το πρόγραμμα για να δουν ότι είναι καθαρό και να σας το εγκαταστήσουν αυτοί. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα