cratsil Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, snm είπε This is what I have found. The NFC tag is type: MIFARE Ultralight C, No Authentication and the OTP (One-Time Programmable Bytes ) Page 3 has been set to E1101200 on all figures. If you create a tag you will need to program this and then you will not be able to change this after (kind of locking the tag to the box). The serial/security code is not used. Also to note is the 16 bit counter is always 0400Hex (decimal 16384) on page 41 According to the specs and not used , the following Bytes have been set on all figures and I don't know why: Page 40 Byte 3 : BD Page 41 Byte 3 : FF Page 42 Byte 1 : 05 The last point is the NFC tag has a Data retention of 5 years so expect the figures to start failing after this time. I do not have any tags of this type but I am ordering some so I cannot test it but I hope the info provided allows you to make a backup of your figures data. How did you check that the correct tags are the Mifare Ultralight C? Usually all android .apk show us that the manufacturer and the IC type is unknown. Some of them give a result like "Ultralight or Ultralight C". Did you check the NTAG213? They shared almost the same specs except encryption. Many tech support sites report that there are compatibility between NTAG213 and Ultralight C. What did you think? Nowadays is cheaper and easier to find NTAG213. Please provide us a little more technical info about the right tag. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από cratsil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dytakos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Έχει κάποιος καταφέρει να ηχογραφήσει την γιαγιά και να ακούγεται από την φιγούρα ; Βασικά πήγα να σβήσω την ιστορία και έμεινε κολλημένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpIChri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Ναι. Το έχω κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snm Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, cratsil είπε How did you check that the correct tags are the Mifare Ultralight C? Usually all android .apk show us that the manufacturer and the IC type is unknown. Some of them give a result like "Ultralight or Ultralight C". Did you check the NTAG213? They shared almost the same specs except encryption. Many tech support sites report that there are compatibility between NTAG213 and Ultralight C. What did you think? Nowadays is cheaper and easier to find NTAG213. Please provide us a little more technical info about the right tag. The simple answer is Byte by Byte and comparing it to the specs data structure (see MF0ICU2) and it fits perfectly. The only issue I can see is the first byte of the serial number should be 04h for NXP but this is a manufacturer ID (similar to the first 3 bytes of a MAC addresses on a PC) so the tag is identical but probably some Chinese clone. The NTAG213 on a quick look both are very similar (about 5 min) they differ on the last 5 pages but there is a very height chance they both will work and they are compatible. So for the price just give it a try. The specs recommend the MF0ICU2 can be used for toys and if I was the developer I would go with this one. Just remember set the OTP and the other bytes I mentioned above and I think it will work too. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dytakos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Πως γίνεται ; Ηχογραφείς αποθεκηυεις και μετά παίζει από την φιγούρα η με Bluetooth ? Επίσης μου έδωσαν 2 φιγούρες και όταν δοκίμασα να το σβήσω κόλλησε και στις 2 (από iOS ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpIChri Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Ηχογραφείς στο κινητό, αποθηκευεις, συνδέεις το ηχειο στον υπολογιστή, κατεβάζεις την εφαρμογή του και συγχρονίζεις τις φιγούρες που θέλεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dytakos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Οκ θα δοκιμάσω αν και είχα πρόβλημα ότι δεν αποθήκευε πχ 1 λεπτό και πάνω αλλά μόνο δευτερολέπτων . Όταν πήγαινα να τα σβήσω κολλούσε και έμενε έτσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
songless_bird Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Στις 19/12/2020 στις 10:38 ΜΜ, Tsiolas είπε Καλησπέρα σας, Συνδέοντας το ηχείο στον υπολογιστή, είδα πως έχει αποθηκευτικό χώρο. Μέσα είχε 6 αρχεία .smp, 5 μεγάλα και ενα μικρό. Θεωρώ πως τα 5 είναι για τους χαρακτήρες με τα παραμύθια και το 6ο για τη γιαγιά που ηχογραφούμε το δικό μας. Μετά απο λίγο ψάξιμο, βρήκα τον κωδικό που έχει η δική μου φιγούρα (το ξωτικό) και με λίγο ψάξιμο ακόμα, βρήκα όλους τους κωδικούς από όλες τις φιγούρες, τις οποίες μπορούμε να το προγραμματίσουμε σε ένα nfc tag (ή και στην ίδια τη φιγούρα!) και να παίζει από εκεί. Όλοι οι κωδικοί NFC: 02200408001000 - Το Ξωτικό 02200408001100 - Το ελαφάκι του Άι Βασίλη 02200408001200 - Ο στρουμπουλός χιονάνθρωπος 02200408001300 - Ο Άγιος Βασίλης 02200408001400 - Το έλατο και το ελατάκι 02200408001500 - Η κυρία Άι Βασίλη (για δικές σας ηχογραφήσεις) Μπορειτε να προγραμματίσετε τα nfc tag ή την ίδια σας τη φιγούρα, με χρήση της παρακάτω εφαρμογής: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wakdev.wdnfc Ως εξής... (δείτε συνημμένες φωτογραφίες) στην εφαρμογή nfc tools, καρτέλα read, τέρμα κάτω το record0 είναι ο κωδικός του χαρακτήρα μου (ξωτικό) οπότε σας κάνω εγώ την αρχή ώστε να προγραμματίσετε στα nfc tag σας αλλάζοντας την εγγραφή της με το write ως text. Στην εφαρμογή nfc tools, καρτέλα write, Add a record, Text, γράφετε έναν από τους παραπάνω κωδικούς και κατόπιν πατήστε το ΟΚ. Ακολούθως επιλέξτε το Write και θα σας πει να πλησιάσετε το nfc tag ή τη φιγούρα (το κάτω μέρος) ώστε να το προγραμματίσει. Επίσης για όσους έχουν nfc tags και έχουν ή βρουν όλες τις φιγούρες, μπορούν να κάνουν αντιγραφή του κωδικού nfc με το other - copy tag! (φωτογραφία) Επίσης, βρήκα το παρακάτω άρθρο για να καταλάβετε τι παίζει: AudioCuentos Audiobook Category Audio Files Format Binary .SMP File Association 8 An SMP file is an encrypted .MP3 file that can be found on a memory card used by a Salvat AudioCuentos or Märchenheld Sammlung audio player. It contains a children's audiobook. SMP files can be played only by AudioCuentos and Märchenheld audio players. More Information Both Salvat AudioCuentos and Märchenheld offer a series of children's audiobooks that are played by placing a figurine atop a square, blue audio player (sometimes referred to as an audio cube). The audio player contains a memory card that stores a number of SMP files, each of which contains an audiobook. When a child places a figurine atop the audio player, the player loads and plays that figurine's associated SMP file. In most circumstances, those who use AudioCuentos and Märchenheld audiobooks should never have to encounter or manually open an SMP file. The only way you would encounter an SMP file is if you removed the memory card from a AudioCuentos or Märchenheld audio player and connected it to your computer. How do I open an SMP file? You cannot open or play an SMP audiobook file on a computer or mobile device. The only way to play an SMP file is to place it on a memory card, place the memory card within a AudioCuentos or Märchenheld audio player, and then place the SMP file's associated figurine atop the player. Programs that open SMP files No programs available Πολύ καλό! Τώρα ο μικρός με δύο φιγούρες που έχω ακούει διαφορετικά παραμύθια . Αν βρούμε και συμβατά nfc να τα έχουμε κοπια θα ήταν ιδανικό . Δυστυχώς το emulation από εφαρμογή σε κινητό δεν παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpIChri Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Το ωραίο θα είναι αν μπορούμε να αλλαξουμε τα αρχεία του ηχείου με άλλα δικά μας, νέα παραμύθια.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μπορείς με την δουλειά που κάνουμε στο github, θα χρειαστείς να τρέξεις ένα python script όμως. Ειναι εύκολο, είναι όλα στα αγγλικά. Αν έχεις δυσκολίες πες μου να ετοιμάσω μια μετάφραση των κανόνων. Το ωραίο θα ήταν να βρούμε συμβατά nfc tags στην Ελλάδα να πάρουμε μια δεκάδα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atrias Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 NFC tags έχει στο ιταλικό https://www.shopnfc.com/en/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oliz Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά κ χρόνια πολλά!! Έχω καταφέρει κ εχω συλλέξει όλες τις φιγουρες! Δυστυχως η γιαγιά ενώ ακολούθησα της οδηγίες ηχογράφησα δηλαδή στον κινητό την ιστορία σκαναροντας την κ στην συνέχεια σύνδεσα το ηχείο στο pc για να μεταφέρω την ιστορία αλλά η εφαρμογή μου βγάζει μνμ ότι έβαλα λάθος κωδικό.. Κ η εφαρμογή στο κινητό κολησε όταν έβαλα να σβήσω την ιστορία της γιαγιάς. Έχω κ το ηχείο κ καποιες φιγουρες απ την σειρά με τα παραμύθια αλλά δεν λειτουργεί η μια με το άλλο.. Τι μπορώ να κάνω για την ιστορία της γιαγιάς; υπάρχει τρόπος να κάνω ένα mp3 σε smp αρχείο; ελεος γιατί τόσα κλειδωματα! Εδώ έχω επιλέξει διαγραφη κ εχει μεινει έτσι ώρες.. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2020 από oliz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oliz Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Στις 28/12/2020 στις 1:42 ΜΜ, Dytakos είπε Έχει κάποιος καταφέρει να ηχογραφήσει την γιαγιά και να ακούγεται από την φιγούρα ; Βασικά πήγα να σβήσω την ιστορία και έμεινε κολλημένο καταφερατε να το ξεκολλήσετε? μαλλον ο σερβερ τους θα φταιει! προφανως ανεβαζει το ηχογραφημενο αρχειο σε εναν σερβερ για να μπορει να μοιραστει συνεχεια σε αλλους υπολογιστες κτλπ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snaker Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, απ ότι έχω καταλάβει η ηχογράφηση πάει σε κάποιον online server. Στη συνέχεια συνδέοντας το ηχείο συγχρονίζεις από το pc και την κατεβάζει στο ηχείο σε smp . Επειδή έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με τις online υπηρεσίες της εφαρμογής. Αν είμαστε τυχεροί και κάποια στιγμή ξεκολλήσει, πρέπει να ηχογραφήσουμε όσα πιο πολλά τραγούδια ή παραμύθια μπορούμε, να τα συγχρονίζουμε κάθε φορά ένα ένα απο το pc στο ηχείο και να κρατάμε backup τα smp της γιαγιάς στο pc μας, ώστε να τα περνάμε χειροκίνητα στο ηχείο χωρίς να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή. Επίσης για 3 μέρες δεν μπορούσες να κατεβάσεις την εφαρμογή storyland απο το site της lidl, που σημαίνει οτι γενικότερα έχει και θα έχει θέματα ο server.... Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2020 από snaker 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oliz Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, snaker είπε Καλησπέρα, απ ότι έχω καταλάβει η ηχογράφηση πάει σε κάποιον online server. Στη συνέχεια συνδέοντας το ηχείο συγχρονίζεις από το pc και την κατεβάζει στο ηχείο σε smp . Επειδή έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με τις online υπηρεσίες της εφαρμογής. Αν είμαστε τυχεροί και κάποια στιγμή ξεκολλήσει, πρέπει να ηχογραφήσουμε όσα πιο πολλά τραγούδια ή παραμύθια μπορούμε, να τα συγχρονίζουμε κάθε φορά ένα ένα απο το pc στο ηχείο και να κρατάμε backup τα smp της γιαγιάς στο pc μας, ώστε να τα περνάμε χειροκίνητα στο ηχείο χωρίς να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή. Επίσης για 3 μέρες δεν μπορούσες να κατεβάσεις την εφαρμογή storyland απο το site της lidl, που σημαίνει οτι γενικότερα έχει και θα έχει θέματα ο server.... Τα προβλήματα με τα lidl δεν σταματάνε ποτέ εκτός απ το τηλεφωνικο κεντρο που δεν λειτουργησε ποτέ για τις υπηρεσίες click away τώρα μέχρι κ οι φιγουρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα