doakes Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Στη φωτογραφία που ανέβασες φαίνεται να έχει φαγωθεί τελείως σε ενα σημείο.
Mank Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια μητρική που κατά 99% είναι πλήρες λειτουργική, ένα 60ρικο κάτω απ' ότι την πήρα.. ε όχι και άσχημα!! Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από Mank
doakes Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Άμα είναι πλήρως λειτουργική κι απλά βραχυκυκλώνει η βίδα που λες ότι ακουμπάει τότε έπρεπε να δοκιμάσεις χώρις να βάλεις καθόλου βίδα σ αυτό το σημείο και να δεις αν postάρει. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από doakes
Mank Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, doakes είπε Στη φωτογραφία που ανέβασες φαίνεται να έχει φαγωθεί τελείως σε ενα σημείο. Όχι φίλε μου την έβγαλα και φωτό υψηλής ανάλυσης. Έχει φαγωθεί ακριβώς πριν φτάσει τη γραμμή. Δηλαδή έχει ακόμη σημάδια του καλύμματος της πρώτης γραμμής από πάνω. Μόλις τώρα, doakes είπε Άμα είναι πλήρως λειτουργική κι απλά βραχυκυκλώνει η βίδα που λες ότι ακουμπάει τότε έπρεπε να δοκιμάσεις χώρις να βάλεις καθόλου βίδα σ αυτό το σημείο και να δεις αν postάρει. Δεν βραχυκυκλωνει. Δεν την δοκίμασα. Απλώς υπάρχει κίνδυνος για βραχυκύκλωμα αν δε μονωθει. Είναι αχρησιμοποίητη. Εγώ απλά ξενέρωσα που γρατζουνιστηκε. Για αυτό την έδωσα. Δηλαδή δεν με ενδιέφερε αν δουλεύει ή όχι.. για μένα τελείωσε μόλις έγινε η γρατζουνιά.. δεν την ήθελα. 2 ώρες πριν, leros2004 είπε Αφου την πουλάει, τι να ασχοληθεί παραπάνω? Και εσυ βρε αδελφέ μου αφου βλέπεις δεν σε πάει, μια η μητρική, μια η ψύκτρα που δεν χωράει στο κουτί σου. Πάρε μια κονσόλα να ησυχάσεις Χαχαχα μια χαρά με πάει! Μακάρι να είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ζωής μου αυτά. Κονσόλα λέει.. 😂 με τρολαρεις έτσι; 🤪 Πέρα από το αστείο της κονσόλας, το pc αυτό δεν προορίζεται για gaming απλά επειδή είναι gaming η μητρική.. θα ανοίγει πολύ σπάνια γενικά και πιθανόν να κάνω χαλαρό video editing! Δηλαδή για να το βλέπω το πήρα επειδή μου αρέσει.. για αυτό δεν γίνεται με γρατζουνισμενη μητρική! Χαχα
snbblp Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, Mank είπε Όχι φίλε μου την έβγαλα και φωτό υψηλής ανάλυσης. Έχει φαγωθεί ακριβώς πριν φτάσει τη γραμμή. Δηλαδή έχει ακόμη σημάδια του καλύμματος της πρώτης γραμμής από πάνω. Δεν βραχυκυκλωνει. Δεν την δοκίμασα. Απλώς υπάρχει κίνδυνος για βραχυκύκλωμα αν δε μονωθει. Είναι αχρησιμοποίητη. Εγώ απλά ξενέρωσα που γρατζουνιστηκε. Για αυτό την έδωσα. Δηλαδή δεν με ενδιέφερε αν δουλεύει ή όχι.. για μένα τελείωσε μόλις έγινε η γρατζουνιά.. δεν την ήθελα. Χαχαχα μια χαρά με πάει! Μακάρι να είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ζωής μου αυτά. Κονσόλα λέει.. 😂 με τρολαρεις έτσι; 🤪 Πέρα από το αστείο της κονσόλας, το pc αυτό δεν προορίζεται για gaming απλά επειδή είναι gaming η μητρική.. θα ανοίγει πολύ σπάνια γενικά και πιθανόν να κάνω χαλαρό video editing! Δηλαδή για να το βλέπω το πήρα επειδή μου αρέσει.. για αυτό δεν γίνεται με γρατζουνισμενη μητρική! Χαχα Μας δουλεύεις ρε φίλε; Την τσάκισες την κακομοίρα...
Mank Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, snbblp είπε Μας δουλεύεις ρε φίλε; Την τσάκισες την κακομοίρα... Λες ε; Τι να κάνεις.. θα δούμε. Θα μου πει ο άνθρωπος το σκ! Αυτή η φωτό που βλέπεις είναι υψηλής ανάλυσης και το κάνει τεράστιο.
snbblp Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Mank είπε Λες ε; Τι να κάνεις.. θα δούμε. Θα μου πει ο άνθρωπος το σκ! Αυτή η φωτό που βλέπεις είναι υψηλής ανάλυσης και το κάνει τεράστιο. Οχι μόνο κόπηκε, αλλά ακουμπάει και γη.
Mank Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, snbblp είπε Οχι μόνο κόπηκε, αλλά ακουμπάει και γη. Ρεσυ, μπας και είσαι και μέσα στη μητρική εσύ; Κάτσε να σε ακολουθήσω να ξέρω ποιόν να ρωτήσω στο μέλλον.. Και κόλαση να νομίζεις ότι ακουμπάει, το θέμα είναι ότι σε περίπτωση που δεν έχει κοπεί, όχι μόνο δουλεύει κανονικά αλλα είναι και καινούργια. Θα το μάθουμε σύντομα. Γενικά δεν χρειάζομαι περαιτέρω σχόλια σ αυτο το θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται όλοι ξαφνικά. Είπαμε ο άνθρωπος θα πάρει τα λεφτά του πίσω αν δεν δουλεύει. Οπότε ποιο το θέμα; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από Mank 1
snbblp Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Mank είπε Ρεσυ, μπας και είσαι και μέσα στη μητρική εσύ; Κάτσε να σε ακολουθήσω να ξέρω ποιόν να ρωτήσω στο μέλλον.. Και κόλαση να νομίζεις ότι ακουμπάει, το θέμα είναι ότι σε περίπτωση που δεν έχει κοπεί, όχι μόνο δουλεύει κανονικά αλλα είναι και καινούργια. Θα το μάθουμε σύντομα. Γενικά δεν χρειάζομαι περαιτέρω σχόλια σ αυτο το θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται όλοι ξαφνικά. Είπαμε ο άνθρωπος θα πάρει τα λεφτά του πίσω αν δεν δουλεύει. Οπότε πιο το θέμα; Ευχαριστώ. 🤣🤣🤣🤣🤣
Coppermine Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Κάνω χάζι στο τέλος της μέρας που βρήκα αυτό το thread διαμάντι....μου αρέσει που έχουμε γεμίσει "ειδικούς" που δίνουν συμβουλές και μανουριάζουν κι όλας.......προσπάθησε ο κακομοίρης ο snbblp να εξηγήσει κάτι βασικό αλλά μάλλον κατάλαβε οτι από το να εξηγεί σε ορισμένους ηλεκτρονικά είναι σαν να διδάσκει σε μια μαιμού ποίηση......έχει καλές προθέσεις και γνώσεις αλλά όχι και το αντίστοιχο κοινό με το ανάλογο υπόβαθρό 'Οσο άσχημα και να ακούγονται αυτά που διατυπώνω και απευθύνομαι στον Τέρη π.χ. που έγραψε "Κι εγώ σκέφτομαι να επιχειρήσω να αλλάξω καμμένα VRM mosfet σε scrap μητρικές μου..." Πράγματα όπου δεν έχεις ούτε το γνωστικό υπόβαθρο ούτε την εμπειρία ΑΝ θέλεις να γίνεις ηλεκτρονικός τεχνικός πηγαίνεις σε σχολή οτιδήποτε, τότε ξεκινάν από τα απλά του τι εστί ηλεκτρισμός και δεν αρχίζεις από τα πολύπλοκα όπως μια μητρική όπου και το σχέδιο της να σου δώσω δεν θα μπορείς να το διαβάσεις πιθανότατα και με αντίστροφη μηχανική να καταλάβεις τι γίνεται.....όχι πως είναι αδύνατο έξυπνα άτομα μπορεί να βγάλουν άκρη αλλά σε κάθε περίπτωση ο κόπος είναι 2 πλος και 3πλός...... Και μόνο η πρόταση σου είναι λάθος, γράφεις "VRM mofet" για να καταλάβεις τι έγραψες θα στο διατυπώσω παρακάτω ως εξής Διάταξη εξομάλυνσης της τάσης Voltage Regulator Module Back Converter ΟΛΑ αυτά αποτελούνται στην απλούστερη τους μορφή από 1mosfet 1 πηνίο και 1 πυκνωτή, και το σύνολο τους δημιουργεί μια διάταξη (module) όπου ο σκοπός της είναι να εξομαλύνει την τάση (voltage) και δημιουργούν το VRM 'Ενα mosfet από μόνο του δεν αποτελεί απολύτως τίποτε, τώρα το mosfet λειτουργεί σαν διακόπτης στην διάταξη μας, φυσικά διαφοροποιούνται σε mosfet n,p που ανοίγει ή κλείνει η πύλη ανάλογα με την τάση στην πηγή, υπάρχουν διατάξεις με 2 mosfet high low για να εξομαλύνουν την τάση και ταυτόχρονα να μην πέφτει κάτω από μια κατώφλια τιμή π.χ. vrm cpu, επίσης μπορούν τα mosfet low high να είναι σε single package και και...... 'Ολα αυτά ξαναγράφω γίνονται για να εξομαλυνθεί η τάση στο κύκλωμα μας και αυτό γίνεται με αντιστάσεις R από την φυσική του γυμνασίου (V=I/R) Αυτές είναι είτε χωρητικές, είτε ωμικές είτε επαγωγικές...... Δεν προχωρώ παραπέρα και ούτε φυσικά οφείλει να τα γνωρίζει οποιοσδήποτε χρήστης Η/Υ αλλά όταν κάθε ένας βαφτίζει τον εαυτό του γνώστη δίνει συμβουλές εδώ και εκεί και μάλιστα στην περίπτωση του χρήστη Mank γίνεται και αναιδης απέναντι στον χρήστη snbblp που είναι γνώστης επειδή δεν καταλαβαίνει να ξεχωρίσει δυο γαιδάρων άχυρο τότε τα πόδια σηκώνονται να χτυπήσουν το κεφάλι, πράγμα που με εκνευρίζει γιατί δεν γίνεται ο κάθε (νομίζω μου φαίνεται είδα ένα βίντεο στο you tube) κατσαβιδάκιας να έχει και άποψη διατυπόνωντας ΜΠΟΥΡΔΕΣ παίρνοντας και άλλους στον λαιμό του 2
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Coppermine είπε απευθύνομαι στον Τέρη *Ελευθέριος! 13 λεπτά πριν, Coppermine είπε προσπάθησε ο κακομοίρης ο snbblp Κορυφή! 13 λεπτά πριν, Coppermine είπε έχουμε γεμίσει "ειδικούς" που δίνουν συμβουλές και μανουριάζουν κι όλας... Ένα πλαστικό κρικάκι είπαμε να βάλει ή πλαστική ταινία για να μην έχουμε τυχών βραχυκύκλωμα και εγώ σκέφτηκα ''αν δεν μπορεί να κάνει κάτι τόσο απλό, που να λέγαμε να κάνει και επισκευή''. 23 λεπτά πριν, Coppermine είπε ΑΝ θέλεις να γίνεις ηλεκτρονικός τεχνικός πηγαίνεις σε σχολή οτιδήποτε Δυστυχώς, αλλά από μαθηματικά δεν... 24 λεπτά πριν, Coppermine είπε Και μόνο η πρόταση σου είναι λάθος, γράφεις "VRM mofet" Πως ονομάζεται το επισημασμένο: Spoiler
Coppermine Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Mosfet Μαζί με το πηνιο και τους πυκωτες αποτελεί ένα vrm, στην συγκεκριμένη φωτο έχεις 3 vrm για την τροφοδοσία του επεξεργαστή όπου δουλευει ένα κάθε φορά διαδοχικά η αλλιώς 3 φάσεις vrms 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) RAM, τεύχος δεν θυμάμαι, κάπου το 1994 ή 5, ήμουνα πολύ μικρός τότε, δημοτικό. Νίκος Δήμου, στήλη "Από τη σκοπιά του Απλού Χρήστη". Περιέγραφε ένα παρόμοιο περιστατικό. Κάτι επιχείρησε σε ένα ολοκαίνουργο μηχάνημα και έκανε στη μητρική "μια γρατσουνιά σχεδόν αόρατη, μόλις 1mm". Όταν έβαζε μπρός το μηχάνημα ακουγόταν ένας βόμβος και δεν ξεκινούσε. Η διήγηση κατέληγε με τα εξής "Το πράγμα δεν έπαιρνε γιατρειά και αναγκάστηκα να πάρω καινούρια μητρική". Σχεδόν 25 χρόνια μετά το θυμάμαι πάντα, και ποτέ δεν επιχείρησα να κάνω τον Κύρο Γρανάζη σε ακριβά ηλεκτρονικά. Βέβαια ο Δήμου είχε λεφτά και έπαιρνε πάντα ότι καλύτερο κυκλοφορούσε.... - Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Βρε παιδιά, πείτε μου και εμένα απορία που την έχω. Πριν χρόνια είχα κάψει καταλάθος το ups μου με νερό. Εφόσον κάηκε, είπα να πειραματιστώ να βγάλω απλώς τους πυκνωτές με το κολλητήρι απλά για να μάθω αποκολλήσεις και όχι για να το φτιάξω. Γενικά θυμάμαι πως ήταν πολύ ζόρικες οι κωλύσεις και μετά από μερικά πράγματα που έβγαλα το άφησα, καθώς κατά την προσπάθεια τα κατέστρεφα με την συνεχόμενη θερμότητα που ασκούσα προσπαθώντας να τα βγάλω. Βέβαια είχα και φθηνό κολλητήρι... Εσείς σε τι βαθμούς έχετε το κολλητήρι σας για να κάνετε αυτές τις δουλειές.
tzitzikas2 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Με τέτοια γρατζουνιά, scrap την έκανες μπρο... Στον πελάτη είπες ότι έχει τέτοιο θέμα? Πάνω από 20€ δεν θα έδινα με τέτοια ζημιά, γιατί ακόμα και αν δουλεύει τώρα σε λίγο καιρό μπορεί να προκύψουν θέματα 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις