Mank Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, λίγο βοήθεια. Εχτές έβαλα καινούργια ψυκτρα στον επεξεργαστή μου. Επειδή δεν κουμπωνε εύκολα, έδωσα λίγο παραπάνω δύναμη σε μια βίδα (όχι βίδες για τη μητρική αλλά κάτι λίγο πιο χοντρές που πατάει πάνω η ψυκτρα που χρησιμοποιούνται σαν βάσεις) και γρατζουνισα λίγο μία γραμμή της μητρικής. Είναι ίσα ίσα.. δεν νομίζω ότι την έκοψα αλλά ίσα ίσα φαίνεται το μέταλλο από μέσα. Έχω πρόβλημα; Κανονικά, πρέπει να τα ξανά λύσω όλα και να καλύψω το συγκεκριμένο σημείο με μονοτικη ταινία για να μη γίνει καμία στραβή; Η βίδα της ψυκτρας πατάει πάνω στη γρατζουνισμενη περιοχή (ίσα ίσα).. Θα εκτιμούσα πολύ λίγο βοήθεια. (Δεν έχω φωτό γιατί εχω δέσει το pc γιατί δεν ήξερα.. δεν πρέπει να έχω κόψει τη γραμμή αλλά διάβασα ότι αν φαίνεται έστω και ελάχιστα το μέταλλο, σημαίνει ότι χαλασα την λεπτή μόνωση που έχει από πάνω ας πούμε οπότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα; Ειδικά αν την ακουμπάει η βίδα;) Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από Mank
SPYRER_007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Αν φαίνεται μεταλο λογικα δεν έχεις κοψει την γραμμη.Για μόνωση βαλε βερνικη των νυχιών.Εκει που παταει η βιδα της ψήκτρας λογικα δεν εινα γραμμη της μητρικής......... 1 1
Mank Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Αν φαίνεται μεταλο λογικα δεν έχεις κοψει την γραμμη.Για μόνωση βαλε βερνικη των νυχιών.Εκει που παταει η βιδα της ψήκτρας λογικα δεν εινα γραμμη της μητρικής......... Δηλαδή δεν το γλυτώνω το λύσιμο ξανά; (Μέταλλο όπως λέμε χρώμα αλουμινίου έτσι.. απλά για να σιγουρεψω ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα) Το βερνίκι νυχιών δε θα σπάσει όταν ξαναβιδωσω την βίδα από πάνω; Μόλις πατήσει πάνω; "Εκει που παταει η βιδα της ψήκτρας λογικα δεν εινα γραμμη της μητρικής........." Εννοείς ότι μπορεί να έχω καταστρέψει κάτι άλλο ή γενικά επειδή είναι Ελαχιστα γρατζουνισμενο να το βγάλω απτό μυαλό μου ότι έχω χαλάσει κάτι;
SPYRER_007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Mank είπε Εκει που παταει η βιδα της ψήκτρας λογικα δεν εινα γραμμη της μητρικής........." Εκει στα στρογυλα κυκλακια που παταει η βιδα και γυρω δεν ειναι γραμμη αρα δεν χαλασες και κατι .Το μεταλλο εινα χαλκος.θελει φωτο.......δοκιμασες να την ξεκινησεις. Αν εννοεισ γυρω απο τα 4 τρυπακια οχι δεν υπαρχει προβλημα Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από SPYRER_007
Mank Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Εκει στα στρογυλα κυκλακια που παταει η βιδα και γυρω δεν ειναι γραμμη αρα δεν χαλασες και κατι .Το μεταλλο εινα χαλκος.θελει φωτο.......δοκιμασες να την ξεκινησεις. Αν εννοεισ γυρω απο τα 4 τρυπακια οχι δεν υπαρχει προβλημα Γύρω από τον επεξεργαστή έχει τέσσερα τρυπακια. Στο αριστερό κάτω όπως βλέπεις τη φωτό (αυτή ακριβώς είναι η μητρική μου) Γρατζουνισα την πρώτη από αυτές τις πολύ λεπτές καφέ γραμμές (που έχει η μητρική τριγύρω παντού) στα δεξιά από την τρύπα όπως βλέπεις τη φωτό. Χρειάζεται όντως να τα λύσω πάλι να βάλω μανό νυχιών όπως είπες; .. Είναι και η μητρική καινούργια και έχω ξενερώσει φουλ.. Όχι δεν την έχω ξεκινήσει.. είναι καινούργια. Έτσι μου έρχεται να τη πετάξω σκουπίδια να πάρω άλλη.. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από Mank
SPYRER_007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Τι να σου πω ΑΝ εχεις κανει ζημια ετσι και αλλιωσ δεν επισκευάζεται η γραμμη.Αν η βιδα ακουμπαει το γδαρμένο βγαλτην και βαλε ανάμεσα μια πλαστική ροδελα για να σιγουρέψεις οτι δεν θα γινει κάποιο βραχυκύκλωμα.Μετα ξεκινα την και θα δεις....... 1 1
Mank Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Τι να σου πω ΑΝ εχεις κανει ζημια ετσι και αλλιωσ δεν επισκευάζεται η γραμμη.Αν η βιδα ακουμπαει το γδαρμένο βγαλτην και βαλε ανάμεσα μια πλαστική ροδελα για να σιγουρέψεις οτι δεν θα γινει κάποιο βραχυκύκλωμα.Μετα ξεκινα την και θα δεις..... Έγινε.. ευχαριστώ πολύ!!!
Mank Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε Τι να σου πω ΑΝ εχεις κανει ζημια ετσι και αλλιωσ δεν επισκευάζεται η γραμμη.Αν η βιδα ακουμπαει το γδαρμένο βγαλτην και βαλε ανάμεσα μια πλαστική ροδελα για να σιγουρέψεις οτι δεν θα γινει κάποιο βραχυκύκλωμα.Μετα ξεκινα την και θα δεις....... Τώρα μια πιο καθαρή άποψη;
SPYRER_007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οτι σου ειπα παραπανω ροδελα πλαστικη και δοκιμη.Η αλλη λυση ειναι να μετρήσεις με πολυμετρο η σε περιπτωση που ειναι κομενη να κολλήσεις συρματακι.Αλλα πρωτα δοκιμη, αν αποκλείσεις τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος το πολυ να μην ξεκινησει αν η βλαβη ειναι σοβαρη. Παιζει και να την έχεις γλυτωσει αν δουλεψει δεν έχεις καποιο αλλο προβλημα Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από SPYRER_007 1 1
leros2004 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφου την πουλάει, τι να ασχοληθεί παραπάνω? Και εσυ βρε αδελφέ μου αφου βλέπεις δεν σε πάει, μια η μητρική, μια η ψύκτρα που δεν χωράει στο κουτί σου. Πάρε μια κονσόλα να ησυχάσεις Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από leros2004
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κι εγώ σκέφτομαι να επιχειρήσω να αλλάξω καμμένα VRM mosfet σε scrap μητρικές μου... Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
Mank Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Δοκιμάσατε το σύστημα; Καλησπέρα, την έδωσα σε έναν άνθρωπο. Θα την μόνωσει και δοκιμάσει το σκ. Αν δεν δουλεύει θα την πάρω πίσω και θα του δώσω τα λεφτά πίσω! Θα ενημερώσω έτσι να ολοκληρώσει. 1
doakes Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Mank είπε Καλησπέρα, την έδωσα σε έναν άνθρωπο. Θα την μόνωσει και δοκιμάσει το σκ. Αν δεν δουλεύει θα την πάρω πίσω και θα του δώσω τα λεφτά πίσω! Θα ενημερώσω έτσι να ολοκληρώσει. Ακριβά την πούλησες 90 ευρώ με κομμένη γραμμή. Είναι σοβαρή βλάβη!
Mank Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, doakes είπε Ακριβά την πούλησες 90 ευρώ με κομμένη γραμμή. Είναι σοβαρή βλάβη! Δεν είναι κομμένη η γραμμή. Σκέψου και διάβασε πριν γράψεις. Την έδωσα 80* Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από Mank
Προτεινόμενες αναρτήσεις