Salvation81 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε Kαι συνυπολόγισε οτι ο ντελιβερας/κουρριερ κτλπ ειναι με ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΑΚΙ στο 99% των μαγαζιων με δικες του βενζινες και σερβις που ανέρχονται περίπου στα 0,097 ευρώ ανα χιλιόμετρο και ΠΡΕΠΕΙ να τα πληρώνει απο την τσέπη του γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ σχεδον δεν δίνει τα νόμιμα αλλα ουτε το 15% για το όχημα κτλπ. Και μην μας συγκρίνεις με άλλα επαγγέλματα δεν είναι το ίδιο...Δεν πάει ο ψήστης τις ψησταριές απο το σπίτι του και το κρέας να δουλέψει το μαγαζί.Ούτε ο μηχανικός τα εργαλεία απο το σπίτι του να σου φτιάξει το αμάξι,ούτε τα ράφια τα δικά του στο σουπερμαρκετ και το περίπτερο ο υπάλληλος κοκ.... Στο τελος θα ακουσω πως εχετε ολοι τα τελευταια τα Aprilia πχ για να κανετε ντελιβερι...Κοστος για το μηχανακι ο φιλος μου ειχε λιγοτερο απο 500ε αγορα.....Κοστος συντηρησης αστο, ελεινο και αποτι βλεπω οι περισσοτεροι δεν ενδιαφερονται καν, τα περισσοτερα κανουν θορυβο και λες τωρα θα σβυσει πχ...... Επισης ΚΑΠΟΙΑ καταστηματα παρεχουν ΚΑΙ μηχανακι παντως.....Αλλα παρεχουν το 15%......Η πλειοψηφια οχι βεβαια αλλα οκ να μιλαμε τωρα για service για κατι μηχανακια που τα αγοραζεις με 200-300ε ειναι καπως, σορρυ κιολας. Δεν υποτιμαω το επαγγελμα, αλλα δεν το θεωρω και λειτουργημα, μην τρελαθουμε κιολας. 1
dooley Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Στο τελος θα ακουσω πως εχετε ολοι τα τελευταια τα Aprilia πχ για να κανετε ντελιβερι...Κοστος για το μηχανακι ο φιλος μου ειχε λιγοτερο απο 500ε αγορα.....Κοστος συντηρησης αστο, ελεινο και αποτι βλεπω οι περισσοτεροι δεν ενδιαφερονται καν, τα περισσοτερα κανουν θορυβο και λες τωρα θα σβυσει πχ...... Επισης ΚΑΠΟΙΑ καταστηματα παρεχουν ΚΑΙ μηχανακι παντως.....Αλλα παρεχουν το 15%......Η πλειοψηφια οχι βεβαια αλλα οκ να μιλαμε τωρα για service για κατι μηχανακια που τα αγοραζεις με 200-300ε ειναι καπως, σορρυ κιολας. Δεν υποτιμαω το επαγγελμα, αλλα δεν το θεωρω και λειτουργημα, μην τρελαθουμε κιολας. φίλε κάπου νομίζω το έχεις χάσει στο θέμα κόστους συντήρησης/απόκτησης, χωρίς παρεξήγηση για κατι αξιοπρεπές για την δουλειά σου θα σου στοιχίσει μπορεί και το τριπλάσιο απο το προαναφερθέν ποσό. Το θέμα της συντήρησης ποικίλει ανάλογα τον τύπο του οχήματος (σκούτερ που ειναι πιο κοστοβόρο - παπί που ειναι αρκετά πιο οικονομικό).
TsoliasGR Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα σου μιλήσω ΜΟΝΟ για παπιά γιατί στα σκούτερ το κόστος πολλαπλασιάζεται.Και όχι δεν ισχύει αυτό που λες...οι περισσότεροι.Αρκετοί ναι αλλά δεν είναι επαγγελματίες.Είναι κυρίως πιτσιρικάδες που κάνουν 2-3 μήνες τη δουλειά και μετά γειά σας. Έχουμε και λέμε τι πρέπει να γίνεται στο μηχανάκι Αλυσιδογράναζα AFAM 35Ε+15 ΕΡΓΑΣΙΑ =50 ανα 30.000 0,0066 Λάδια ipone 13,5 +10 εργασία = 23,5 ανα 1.000 0,0235 Ντίζα γκαζιού 13 (μ.ο.) + 10 εργασία = 23 ανα 20.000 0,0011 Υγρά φρένων 5+5 εργασία =10 ανα 20.000 0,005 Τακάκια εμπρός 15+5 = 20 εργασία ανα 2.000 0,01 Σιαγώνες ή Τακάκια πίσω 10+5 εργασία = 15 ανα 5.000 0,003 Ελαστικά Michelin City Pro 2.5/17 + 2.75/17 με εργασία 70 ανα 30.000 0,002 Σαμπρέλες 12 ευρώ οι michelin ή 5 οι κινέζικες αλλά να ΜΗΝ τις χρεώσω ακόμα Μέχρι τώρα είμαστε ΜΟΝΟ για σέρβις 0,0515 ευρώ ανα χιλιόμετρο ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΑ.Δεν έχω υπολογίσει ακόμα πόσες φορές θα πάθει λάστιχο ένα ντελιβεράς στα περίπου 100 χλμ που κάνει σε μια 8ωρη-9ωρη βάρδια ούτε ακόμα τις βενζίνες ούτε ακόμα ζημιές απο τυχαίες πτώσεις του οχήματος (πόσες φορές έχουμε ανέβει να παραδώσουμε παραγγελία και έχουμε βρεί το μηχανάκι ξάπλα...άστο).Πάμε παρακάτω λοιπόν....Αν έχουμε ένα παπί πχ που καίει 3lt/100khm έχουμε χοντρικά 4.5 βενζίνη με τις διακυμάνσεις πάνω κατω στην τιμή του καυσίμου σε απλή αμόλυβδη όπερ και σημαίνει 0,045 ανα χιλιόμετρο κόστος καυσίμου.Άρα 0,045+0,0515=0,0965 ανα χιλιόμετρο κόστος της μοτοσυκλέτας ΜΟΝΟ. Και φυσικά δεν εχω υπολογίσει πόσες φορές θα πρέπει να ρυθμίσεις βαλβίδες (15-20 ευρώ ανα 12-15.000,)άλλες βλάβες τυχαίες πχ διακόπτες,λάμπες,δίσκους σασμάν η ακόμα και γενική επισκευή..... Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από TsoliasGR 3 1
Salvation81 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, dooley είπε φίλε κάπου νομίζω το έχεις χάσει στο θέμα κόστους συντήρησης/απόκτησης, χωρίς παρεξήγηση για κατι αξιοπρεπές για την δουλειά σου θα σου στοιχίσει μπορεί και το τριπλάσιο απο το προαναφερθέν ποσό. Το θέμα της συντήρησης ποικίλει ανάλογα τον τύπο του οχήματος (σκούτερ που ειναι πιο κοστοβόρο - παπί που ειναι αρκετά πιο οικονομικό). Ποσοι εχουν κατι αξιοπρεπες; Γιατι παντα πρεπει να μιλαμε για το 20% και οχι για το 80%;
TsoliasGR Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε Ποσοι εχουν κατι αξιοπρεπες; Γιατι παντα πρεπει να μιλαμε για το 20% και οχι για το 80%; Πόσοι ΜΠΟΡΟΥΝ να πάρουν κάτι αξιοπρεπές οταν έχουν να ταίσουν οικογένεια;
Salvation81 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, TsoliasGR είπε Πόσοι ΜΠΟΡΟΥΝ να πάρουν κάτι αξιοπρεπές οταν έχουν να ταίσουν οικογένεια; Δεν καταλαβαινω αυτο πως αναιρει οτι λεω, επισης κανε μια σουμα τα εξοδα που εβαλες ανα μηνα, επισης κανε μια σουμα (μεσο ορο) ποσα μπουρμπουαρ παιρνει ενας ντελιβερας μεσα σε ενα μηνα. Ακομα μην ξεχναμε πως καποιοι τα εχουν ηδη τα μηχανακια τους, δεν πανε να αγορασουν ενα για δουλεια. Οποτε πρακτικα το μονο κοστος ειναι τα σερβις. Και ξαναλεω, δεν υποτιμαω το επαγγελμα, αλλα μην το παρουσιαζουμε και σαν κοινωνικο λειτουργημα η πως οσοι το κανουν δεν βγαζουν. Οταν εχω ατομο που μου ειπε στα ισια πως βγαζει περισσοτερα σαν ντελιβερας απο οτι σαν αποθηκαριος ε οκ θεωρω πως καποιοι τα πανε πολυ καλα.
TsoliasGR Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Salvation81 είπε Δεν καταλαβαινω αυτο πως αναιρει οτι λεω, επισης κανε μια σουμα τα εξοδα που εβαλες ανα μηνα, επισης κανε μια σουμα (μεσο ορο) ποσα μπουρμπουαρ παιρνει ενας ντελιβερας μεσα σε ενα μηνα. Ακομα μην ξεχναμε πως καποιοι τα εχουν ηδη τα μηχανακια τους, δεν πανε να αγορασουν ενα για δουλεια. Οποτε πρακτικα το μονο κοστος ειναι τα σερβις. Και ξαναλεω, δεν υποτιμαω το επαγγελμα, αλλα μην το παρουσιαζουμε και σαν κοινωνικο λειτουργημα η πως οσοι το κανουν δεν βγαζουν. Οταν εχω ατομο που μου ειπε στα ισια πως βγαζει περισσοτερα σαν ντελιβερας απο οτι σαν αποθηκαριος ε οκ θεωρω πως καποιοι τα πανε πολυ καλα. Αμ δεν είναι το ίδιο ο αποθηκάριος με τον διανομέα.Επειδή κάνω χρόνια αυτή την δουλειά να στο πώ και εγώ ευθέως.Βγάζω περισσότερα απο τον αποθηκάριο...ΑΛΛΑ τρώω στα μούτρα τις καιρικές συνθήκες,την κίνηση,έχω τον κίνδυνο να ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΩ ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο σπίτι μου στην γυναίκα και το παιδί μου κάθε αναθεματισμένο δευτερόλεπτο και ξέρεις κάτι;Άνετα την αντάλλαζα με άλλη δουλειά με 800 ευρώ το μήνα, Ας βγάζω με τα τιπς 40 ευρώ στο 5ωρο.Μου μένουν κάπου στα 33 αν βγάλω τα έξοδα του παπιού.33 ευρώ στο 5ωρο είναι καλά.Σε μαγαζί όμως που καλύπτει αν ξέρεις απο Αθήνα τις περιοχές Κουκάκι,τη μισή καλλιθέα,Νεο Κόσμο,Νέα Σμύρνη,Δάφνη άνω και κάτω,Άγιο Δημήτριο,το μισό Άλιμο και Ηλιούπολη.Πολλά τα χλμ,πολλοί οι κίνδυνοι.Χωρίς δώρα,με 2 4ωρα ένσημα την εβδομάδα,με τα γόνατα και την μέση να πονάει,με 2 φορές ενχείρηση κύστη κόκκυγα....με...με...με...Όχι δεν είναι ρόδινα. Και σε ότι αφορά το μηχανάκι ναι έχουμε απο πριν δικό μας μηχανάκι.Γιατί να τρώει την απαξία και την ταλαιπορία για να πλουτίζει ο κάθε εργοδότης;Ας βάλει δικά του.Τα τιπς τα δίνει ο πελάτης γιατί ετσι γουστάρει,γιατί τρέχω να του πάω το φαι ζεστό,γιατί με συμπαθεί 3
eidikos33 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Σε όλες τις δουλειές μπορεί να μη γυρίσεις σπίτι σου είτε είσαι φορτιγατζης είτε αστυνομικός είτε πυροσβέστης είτε στρατιωτικός είτε εργάτης οπότε... 1
george kesoglu Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 εσεις μιλάτε για το δεντρο (ντελιβερας), εγω μιλάω για το δάσος (υπηρεσια ντελιβερι) δυσκολια επικοινωνιας !!!! χάος !!!!! αποχωρώ.
polaki Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Στις 7/12/2020 στις 3:23 ΜΜ, Salvation81 είπε Τραγικο κατεμε, παραγγελνεις 6.5ε 2 burger και πρεπει να πληρωσεις 8ε + Μπουρμπουαρ εννοειται (οκ το εννοειται σχετικο ειναι, καποιοι δεν αφηνουν ουτε λεπτο) οποτε εγω πχ παω στα 9ε, 2.5ε πανω δηλαδη στην τιμη. Γιαυτο και δεν παραγγελνω απο τα MC, προτιμω να οδηγησω 5 λεπτα παρα να τους σκασω 2.5ε. Εξυπηρετεί άλλο κοινό που μπορεί να μην είχε αμάξι ή να έκανε κάτι άλλο και ακόμα και τα 5-10 λεπτά να του ήταν δύσκολο να πάει (πχ champions league βραδιά). Ουσιαστικά βολεύει γιατί με λίγο αυξημένο κόστος (σε σχέση με το να τα πάρεις εσύ) έχεις το συγκεκριμένο φαγητό στο σπίτι σου. Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές για Starbucks (ναι είμαι αμερικανάκι ώρες ώρες!!), που δεν έχουν φυσικά δικό τους delivery. Δεν είναι κακή υπηρεσία.. αλλά φυσικά δεν είναι για κάθε μέρα!
AntiCambeR Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 7/12/2020 στις 2:04 ΜΜ, Dante80 είπε Ένα παράδειγμα. Το e-food έχει συνεργασία με τα Mc Donalds για delivery. 1. Τα Mc Dοnalds δεν πληρώνουν μισθούς. εξοπλισμό για να έχουν delivery. Αύξηση πωλήσεων λόγω του delivery. 2. Το e-food φέρνει τα Mc Donalds στην πλατφόρμα του. Αύξηση πωλήσεων + προμηθειών από το κατάστημα. 3. Ο πελάτης πληρώνει μεν 1.5€ για να παραγγείλει από τα Mc Donalds..αλλά έχει τα Mc Donalds στην πόρτα του, κάτι που δεν θα συνέβαινε αλλιώς. Κατά κάποιο τρόπο, είναι win-win για όλους. Έχω ένα φίλο που δουλεύει delivery στο e-food. Τους βάζουν να καλύπτουν μια συγκεκριμένη περιοχή, όχι ένα κατάστημα μόνο, οπότε έχουν δουλειά. Πολύ ευχαριστημένος με το περιβάλλον εργασίας, και ο μισθός είναι ικανοποιητικός για τον κλάδο. Επίσης, τα ηλεκτρονικά tips - που βάζει ως επιλογή πλέον το e-food - τα πληρώνονται κανονικά, κάτι που δεν ισχύει αναγκαστικά για όλους τους διανομείς (που δουλεύουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά). Στις 7/12/2020 στις 8:21 ΜΜ, dooley είπε Χωρίς να είμαι σίγουρος επειδή οι συμφωνίες δεν ειναι στάνταρ που κανει η e-food με το εκάστοτε κατάστημα φαντάζομαι πως για τα mc δεν υπάρχει περίπτωση να παίρνει κατι παραπάνω απο αυτό το 1,5€. Τα tips για τον διανομέα είναι 1.5€ ανά παραγγελία;Πως τα πληρώνεται εφόσον η παραγγελία έχει ήδη εξοφληθεί με κάρτα;Του τα δίνει μαζεμένα το.e-food; Στις 8/12/2020 στις 3:26 ΠΜ, eidikos33 είπε Σε όλες τις δουλειές μπορεί να μη γυρίσεις σπίτι σου είτε είσαι φορτιγατζης είτε αστυνομικός είτε πυροσβέστης είτε στρατιωτικός είτε εργάτης οπότε... Δηλαδή τον ίδιο κίνδυνο έχει ο φορτηγατζής και ο στρατιωτικός με τον διανομέα.Ούτε καν, συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης εντάξει... Εχεις οδηγήσει ποτέ σου μηχανάκι; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από AntiCambeR 2
DimosthenisG Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Τα tips για τον διανομέα είναι 1.5€ ανά παραγγελία;Πως τα πληρώνεται εφόσον η παραγγελία έχει ήδη εξοφληθεί με κάρτα;Του τα δίνει μαζεμένα το.e-food; Δηλαδή τον ίδιο κίνδυνο έχει ο φορτηγατζής και ο στρατιωτικός με τον διανομέα.Ούτε καν, συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης εντάξει... Εχεις οδηγήσει ποτέ σου μηχανάκι; Να ξεκαθαρίσω γιατί πήρα mcdonald's προχθές από e food το έξτρα κόστος ήταν 2 ευρώ. 15 το φαγητό και 2 σύνολο 17. Πλήρωσα μετρητά. Μετά μου ήρθε ξεχωριστό mail απόδειξη υπηρεσιών για τα 2 ευρώ. Δηλαδή 1 και κάτι συν ΦΠΑ. Άρα καμία σχέση τα 2 ευρώ με τιπς. Είναι καθαρά μια επαγγελματική συμφωνία μεταξύ των εταιριών. Εμείς σαν καταναλωτες δεν ξέρουμε πόσο πληρώνονται οι μεταφορείς , δεν στο λέει πουθενά η efood. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από DimosthenisG
Papakaliati Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Στις 7/12/2020 στις 2:23 ΜΜ, Salvation81 είπε Τραγικο κατεμε, παραγγελνεις 6.5ε 2 burger και πρεπει να πληρωσεις 8ε + Μπουρμπουαρ εννοειται (οκ το εννοειται σχετικο ειναι, καποιοι δεν αφηνουν ουτε λεπτο) οποτε εγω πχ παω στα 9ε, 2.5ε πανω δηλαδη στην τιμη. Γιαυτο και δεν παραγγελνω απο τα MC, προτιμω να οδηγησω 5 λεπτα παρα να τους σκασω 2.5ε. Ε άμα θέλεις πάνε παρε, εφόσον κοστολογεί τα 15-25 λεπτά (10 λεπτά διαδρομή , μετά παρκάρισμα παραγγελία και τα σχετικα) σου, λιγότερο από 1,5-2,5 ευρώ. Προσωπικά χίλιες φορές να παραγγείλω και να πληρώσω παραπάνωτην ευκολία που μου παρέχετε.
Salvation81 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Papakaliati είπε Ε άμα θέλεις πάνε παρε, εφόσον κοστολογεί τα 15-25 λεπτά (10 λεπτά διαδρομή , μετά παρκάρισμα παραγγελία και τα σχετικα) σου, λιγότερο από 1,5-2,5 ευρώ. Προσωπικά χίλιες φορές να παραγγείλω και να πληρώσω παραπάνωτην ευκολία που μου παρέχετε. Ειμαι 5 λεπτα ακριβως μακρια απο McDonalds οποτε φυσικα και κοστολογω τα 15 λεπτα που θα μου παρει ολο αυτο 1.5ε για το efood και 1ε μπουρμπουαρ. Αλλα δεν ειναι θεμα κοστους αλλα κοροιδιας, ολοκληρη McDonalds (εστω η εταιρεια που εχει τα δικαιωματα εδω) δεν μπορουσε να εχει 2 μηχανακια και να κανει ντελιβερι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις