Speculoos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Ο διανομέας μπορεί να βλέπει το ποσό του ηλεκτρονικού φιλοδωρήματος όπως συμβαίνει σε άλλες πλατφόρμες (πχ deliveroo);
Salvation81 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Ένα παράδειγμα. Το e-food έχει συνεργασία με τα Mc Donalds για delivery. 1. Τα Mc Dοnalds δεν πληρώνουν μισθούς. εξοπλισμό για να έχουν delivery. Αύξηση πωλήσεων λόγω του delivery. 2. Το e-food φέρνει τα Mc Donalds στην πλατφόρμα του. Αύξηση πωλήσεων + προμηθειών από το κατάστημα. 3. Ο πελάτης πληρώνει μεν 1.5€ για να παραγγείλει από τα Mc Donalds..αλλά έχει τα Mc Donalds στην πόρτα του, κάτι που δεν θα συνέβαινε αλλιώς. Κατά κάποιο τρόπο, είναι win-win για όλους. Έχω ένα φίλο που δουλεύει delivery στο e-food. Τους βάζουν να καλύπτουν μια συγκεκριμένη περιοχή, όχι ένα κατάστημα μόνο, οπότε έχουν δουλειά. Πολύ ευχαριστημένος με το περιβάλλον εργασίας, και ο μισθός είναι ικανοποιητικός για τον κλάδο. Επίσης, τα ηλεκτρονικά tips - που βάζει ως επιλογή πλέον το e-food - τα πληρώνονται κανονικά, κάτι που δεν ισχύει αναγκαστικά για όλους τους διανομείς (που δουλεύουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά). Τραγικο κατεμε, παραγγελνεις 6.5ε 2 burger και πρεπει να πληρωσεις 8ε + Μπουρμπουαρ εννοειται (οκ το εννοειται σχετικο ειναι, καποιοι δεν αφηνουν ουτε λεπτο) οποτε εγω πχ παω στα 9ε, 2.5ε πανω δηλαδη στην τιμη. Γιαυτο και δεν παραγγελνω απο τα MC, προτιμω να οδηγησω 5 λεπτα παρα να τους σκασω 2.5ε.
Dante80 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Τραγικο κατεμε, παραγγελνεις 6.5ε 2 burger και πρεπει να πληρωσεις 8ε + Μπουρμπουαρ εννοειται (οκ το εννοειται σχετικο ειναι, καποιοι δεν αφηνουν ουτε λεπτο) οποτε εγω πχ παω στα 9ε, 2.5ε πανω δηλαδη στην τιμη. Γιαυτο και δεν παραγγελνω απο τα MC, προτιμω να οδηγησω 5 λεπτα παρα να τους σκασω 2.5ε. Το ξαναγράφω, η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε μαγαζιά που δεν θα έκαναν delivery ειδάλλως. 'Η που αν έκαναν (χλωμό), θα άλλαζαν τις τιμές για να πληρώνουν τους διανομείς. Για το παράδειγμα, αν έχεις Mc Donalds στο πεντάλεπτο και θέλεις να πηγαίνεις όταν αγοράζεις..τότε η συγκεκριμένη υπηρεσία σου είναι αδιάφορη. Πάντως τζάμπα delivery από Mc Donalds...δεν θα έβλεπες ποτέ, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 4
DimosthenisG Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Το ξαναγράφω, η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε μαγαζιά που δεν θα έκαναν delivery ειδάλλως. 'Η που αν έκαναν (χλωμό), θα άλλαζαν τις τιμές για να πληρώνουν τους διανομείς. Για το παράδειγμα, αν έχεις Mc Donalds στο πεντάλεπτο και θέλεις να πηγαίνεις όταν αγοράζεις..τότε η συγκεκριμένη υπηρεσία σου είναι αδιάφορη. Πάντως τζάμπα delivery από Mc Donalds...δεν θα έβλεπες ποτέ, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Εποχές 2007...το mcdonald's έκανε delivery. Αχ θυμηθηκα τα big tasty που τσακιζα
dooley Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Λοιπόν, όσα μαγαζιά συνεργάζονται με το e-food και δεν εχουν δικους τους διανομείς η προμήθεια ειναι νομιζω 25% ενω σε όσα μαγαζια εχουν δικους 12%. Μπορείς να επιλέξεις αναμεσα σε 4-5-6 ημέρες εργασίας. Απλώς στο 4ωρο-6ωρο βγάζεις εσυ το δικο σου προγραμμα οπως σε βολευει ενω στους 8ωρους στο διαμορφωνει η ιδια εταιρεια. 6 ώρες πριν, dimo69 είπε Προφανώς και το ποδήλατο είναι για ποιο μικρές πόλεις. τα χιλιόμετρα έχουν κάποια σχέση με τον μισθό και το αναφέρεις? Ο μισθός είναι fix και απλά περιμένεις το 4ωρο σου να έρθουν παραγγελίες? Οταν λέμε ικανοποιητικός? δουλευεις κάθε μέρα? Κάθε μήνα παίρνεις αποζημίωση βάση των χιλιομέτρων που έχεις διανύσει, η εφαρμογή ομως δεν μετράει την απόσταση που θα κανεις να πας στο μαγαζί παρα μόνο την απόσταση μαγαζί-πελάτης. Ο μισθός δεν ειναι ποτέ φιξ, οπως ειπα αν δουλέψεις βράδυ-κυριακές κλπ εχουν τις νομιμες προσαυξήσεις. Μισθός 4ωρου γύρω στα 500€ χωρις τιπς αλλά συνήθως ειναι γύρω στα 5€ ανα ημέρα στον 4ωρο. Για οτιδήποτε χρειαστείς στείλε μου pm 1
george kesoglu Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) η υπηρεσια ντελιβερι ειναι ακριβη και πρεπει να χρεωνεται εξτρα , δεν ειναι τυχαιο που το μακντοναλντ το χρεωνουν 1,50€ τοσο περιπου ειναι το κοστος του ντελιβερι ανα παραγγελια , δυστυχος στο Ελλαδισταν εχουμε μαθει στο τσαμπα , αυτο πρεπει να αλλαξει και γιαυτο ευθυνονται οι κυβερνήσεις , απο τους μαγαζατορες δεν θα γινει ποτε γιατι φοβουνται οτι θα χασουν πελατες γιαυτο πρεπει να υπαρξει νομοθετικο πλαισιο με ελαχιστη χρεωση ανα παραγγελια , ετσι θα λυθει ενα χρόνιο προβλημα με την μαυρη εργασια, επισης το ντελιβερι θα γινει κανονικο επαγγελμα , με επαγγελματιες ντελιβεραδες που θα σεβονται την δουλεια τους και τον πελατη , οχι ο καθε τυχαιος πιτσιρικας να δουλευει για κανα 6μηνο για χαρτζιλικι και να πηγαινει του σκοτωμού κοντρα μονοδρομο . Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από george kesoglu 4 2
telis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Τραγικο κατεμε, παραγγελνεις 6.5ε 2 burger και πρεπει να πληρωσεις 8ε + Μπουρμπουαρ εννοειται (οκ το εννοειται σχετικο ειναι, καποιοι δεν αφηνουν ουτε λεπτο) οποτε εγω πχ παω στα 9ε, 2.5ε πανω δηλαδη στην τιμη. Γιαυτο και δεν παραγγελνω απο τα MC, προτιμω να οδηγησω 5 λεπτα παρα να τους σκασω 2.5ε. Καλά κάνεις. Και σου προτείνω να πηγαίνεις στο κατάστημα μας το παραλάβεις με την δική σου μηχανή τις ημέρες που ρίχνει κουβάδες ο ουρανός 4 1
christos4 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, dooley είπε Λοιπόν, όσα μαγαζιά συνεργάζονται με το e-food και δεν εχουν δικους τους διανομείς η προμήθεια ειναι νομιζω 25% ενω σε όσα μαγαζια εχουν δικους 12%. Μπορείς να επιλέξεις αναμεσα σε 4-5-6 ημέρες εργασίας. Απλώς στο 4ωρο-6ωρο βγάζεις εσυ το δικο σου προγραμμα οπως σε βολευει ενω στους 8ωρους στο διαμορφωνει η ιδια εταιρεια. Κάθε μήνα παίρνεις αποζημίωση βάση των χιλιομέτρων που έχεις διανύσει, η εφαρμογή ομως δεν μετράει την απόσταση που θα κανεις να πας στο μαγαζί παρα μόνο την απόσταση μαγαζί-πελάτης. Ο μισθός δεν ειναι ποτέ φιξ, οπως ειπα αν δουλέψεις βράδυ-κυριακές κλπ εχουν τις νομιμες προσαυξήσεις. Μισθός 4ωρου γύρω στα 500€ χωρις τιπς αλλά συνήθως ειναι γύρω στα 5€ ανα ημέρα στον 4ωρο. Για οτιδήποτε χρειαστείς στείλε μου pm Από περιέργεια.. Στα McDonald's που αποτι κατάλαβα υπάρχει έξτρα χρέωση 1.50 ευρώ ανά παραγγελία, το efood παίρνει και το 1.50 ευρώ και προμήθεια από την υπόλοιπη παραγγελία;
Salvation81 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, telis είπε Καλά κάνεις. Και σου προτείνω να πηγαίνεις στο κατάστημα μας το παραλάβεις με την δική σου μηχανή τις ημέρες που ρίχνει κουβάδες ο ουρανός Δουλεια ειναι φιλε, μην το κανεις και ακουγεται σαν να παρεχει κοινωνικο λειτουργημα το ντελιβερι. Οπως το κουριερ, οπως ο ταχυδρομος, οπως χιλια δυο επαγγελματα που εχουν τον αλλο στον δρομο, ετσι ειναι και το ντελιβερι. Επισης αν μπορουσες να ρωτησεις οσους ερχονται σπιτι μου θα εβλεπες οτι κατω απο 1ε μπουρμπουαρ δεν εχω δωσει ποτε μου και οταν παραγγελνω τουλαχιστον 3-4 φορες την εβδομαδα αυτα τα λες χρηματα και φυσικα τα παιδια πλεον με ξερουν (οπως λενε και οι ιδιοι καποιοι αφηνουν 20 λεπτα και θεωρουν πως κανουν κατι). Οπως και να εχει ομως ειναι επαγγελμα, πληρωνονται για αυτο, εγω οταν θα παω McDonalds με το αμαξι μου, θα πληρωσω απο πανω. 1 1
dooley Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, christos4 είπε Από περιέργεια.. Στα McDonald's που αποτι κατάλαβα υπάρχει έξτρα χρέωση 1.50 ευρώ ανά παραγγελία, το efood παίρνει και το 1.50 ευρώ και προμήθεια από την υπόλοιπη παραγγελία; Χωρίς να είμαι σίγουρος επειδή οι συμφωνίες δεν ειναι στάνταρ που κανει η e-food με το εκάστοτε κατάστημα φαντάζομαι πως για τα mc δεν υπάρχει περίπτωση να παίρνει κατι παραπάνω απο αυτό το 1,5€.
devanir Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, Dante80 είπε Πάντως τζάμπα delivery από Mc Donalds...δεν θα έβλεπες ποτέ, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Μέχρι πρόσφατα πάντως δεν χρέωναν έξτρα το ντελίβερι. Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς άλλαξε αυτό αλλά όλο τον Οκτώβριο που έπαιρνα συνέχεια από τα μακ μέσω efood ίσχυε η στάνταρ ελάχιστη στα πεντέμισι χωρίς καπέλο. Θα πρέπει να πέτυχα την καλή περίοδο. Για να απαντήσω και στον OP, οι ντελιβεράδες από το efood μου μοιάζουν πάντα πιο ευδιάθετοι από τους άλλους. Δεν έχουν αυτή την εξαντλημένη και ηττημένη έκφραση των περισσοτέρων. Κυκλοφορούν και με τα ποδηλατάκια τους, πολυ kewl η φάση. 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δουλεια ειναι φιλε, μην το κανεις και ακουγεται σαν να παρεχει κοινωνικο λειτουργημα το ντελιβερι. Οπως το κουριερ, οπως ο ταχυδρομος, οπως χιλια δυο επαγγελματα που εχουν τον αλλο στον δρομο, ετσι ειναι και το ντελιβερι. Απλά αυτό
george kesoglu Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δουλεια ειναι φιλε, μην το κανεις και ακουγεται σαν να παρεχει κοινωνικο λειτουργημα το ντελιβερι. Οπως το κουριερ, οπως ο ταχυδρομος, οπως χιλια δυο επαγγελματα που εχουν τον αλλο στον δρομο, ετσι ειναι και το ντελιβερι. εννοείται οτι ''θα επρεπε'' να ειναι δουλεια και δεν ειναι λειτούργημα , αλλα στην πραγματικότητα ειναι μια αρρωστη εργασιακη κατασταση , οσοι ειναι στον χωρο της εστιασης ξερουν πολυ καλα τι εννοώ . Ο πελατης αγνοεί το τι πραγματικα γινετε σε αυτον τον χώρο το οτι δουλευουν πολλοι πακιστανοι αλβανοι και γενικα μεταναστες ειναι μια σοβαρη ένδειξη μαυρης εργασιας αναρχίας και ανοργανωσιάς στον χώρο επίσης εχει τεραστια διαφορα με αυτα που συγκρίνεις ο κουριερ και ο ταχυδρομος εχει συγκεκριμενα δεματα προς παραδωση τα οποια ομαδοποιεί και τα διανεμει με χρέωση 3-5-10€ ενω ο ντελιβερας πρεπει να σου παραδωσει μεσα σε λιγα λεπτα αυτο που θελεις ανα πασα στιγμη ζεστο αρτιο με ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικα ειναι σαν να λεμε οτι στο λεωφορειο το εισητηριο κοστίζει πχ 5€ και το ραδιοταξι ειναι δωρεαν , απο αυτο και μονο καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα με το θεμα ντελιβερι. και φυσικα πολλοι θα αντιδρασουν για εξτρα χρεωση γιατι απλα τους βολευει το τζαμπα και εθελοτυφλούν οταν βλεπουν αλλοδαπους ντελιβεραδες Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από george kesoglu
christos4 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, devanir είπε Για να απαντήσω και στον OP, οι ντελιβεράδες από το efood μου μοιάζουν πάντα πιο ευδιάθετοι από τους άλλους. Δεν έχουν αυτή την εξαντλημένη και ηττημένη έκφραση των περισσοτέρων. Κυκλοφορούν και με τα ποδηλατάκια τους, πολυ kewl η φάση. Ειναι μέρος του job description φαντάζομαι.. Ο ντελιβερας του efood πρέπει να αφήσει ικανοποιημένο τον πελάτη, έτσι ώστε να αφήσει καλή κριτική στο μαγαζι και το μαγαζί με τη σειρά του να κρατήσει την υπηρεσια delivery μέσω efood.. Από την άλλη, ο ντελιβερας που είναι 5 χρόνια στο μαγαζί της γειτονιάς, και να έχει τις μαύρες του και να τον πεις αγενή σε μια κριτική, δεν νομίζω να νοιαστει ιδιαίτερα ούτε ο ίδιος ούτε ο ιδιοκτήτης.. 1
Salvation81 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, george kesoglu είπε εννοείται οτι ''θα επρεπε'' να ειναι δουλεια και δεν ειναι λειτούργημα , αλλα στην πραγματικότητα ειναι μια αρρωστη εργασιακη κατασταση , οσοι ειναι στον χωρο της εστιασης ξερουν πολυ καλα τι εννοώ . Ο πελατης αγνοεί το τι πραγματικα γινετε σε αυτον τον χώρο το οτι δουλευουν πολλοι πακιστανοι αλβανοι και γενικα μεταναστες ειναι μια σοβαρη ένδειξη μαυρης εργασιας αναρχίας και ανοργανωσιάς στον χώρο επίσης εχει τεραστια διαφορα με αυτα που συγκρίνεις ο κουριερ και ο ταχυδρομος εχει συγκεκριμενα δεματα προς παραδωση τα οποια ομαδοποιεί και τα διανεμει με χρέωση 3-5-10€ ενω ο ντελιβερας πρεπει να σου παραδωσει μεσα σε λιγα λεπτα αυτο που θελεις ανα πασα στιγμη ζεστο αρτιο με ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικα ειναι σαν να λεμε οτι στο λεωφορειο το εισητηριο κοστίζει πχ 5€ και το ραδιοταξι ειναι δωρεαν , απο αυτο και μονο καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα με το θεμα ντελιβερι. και φυσικα πολλοι θα αντιδρασουν για εξτρα χρεωση γιατι απλα τους βολευει το τζαμπα και εθελοτυφλούν οταν βλεπουν αλλοδαπους ντελιβεραδες Σε χανω λιγο, τα 3-5-10ε του κουριερ δεν μπαινουν στην τσεπη του κουριερ, αλλα στις εταιρειας. Το κουριερ θα παρει το μισθο του στο τελος του μηνα και αυτο ειναι, οχι μπουρμπουαρ, οχι μαυρα εξτραδακια, τιποτα. Αντιθετα (και επειδη ειχα φιλο ντελιβερι) τα ντελιβερι θα παρουν ειτε τελος του μηνα ειτε καθημερινα τον μισθο τους, θα παρουν τα μπουρμπουαρ τους (που σε 5 να πεφτουν σαν εμενα την ημερα - που δεν παιζει να ειναι μονο 5, ο φιλος μου εβγαζε πανω απο 10ε μπουρμπουαρ την ημερα αλλα οκ - μιλαμε για 5ε+ εξτραδακι), μπορει να παρουν και μαυρα καποιες φορες και φυσικα δεν τρεχουν τις αποστασεις που θα τρεξει ενα κουριερ (πχ πριν κατι μερες η UPS νωρις το πρωι μου εφερε πακετο, φευγει, παει στην αποθηκη που αν θυμαμαι καλα ειναι σπατα, φορτωνει και αλλα πακετα και το απογευμα ξαναηρθε, καταλαβαινεις ποσα χιλιομετρα μιλαμε ετσι;). Φαντασου απλα πως ο φιλος μου εβγαζε περισσοτερα σαν ντελιβερι απο οτι σαν αποθηκαριος σε μεγαλη αλυσιδα (για να μην λεμε οτι τα ντελιβερι ψωμολυσανε πχ).
TsoliasGR Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Kαι συνυπολόγισε οτι ο ντελιβερας/κουρριερ κτλπ ειναι με ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΑΚΙ στο 99% των μαγαζιων με δικες του βενζινες και σερβις που ανέρχονται περίπου στα 0,097 ευρώ ανα χιλιόμετρο και ΠΡΕΠΕΙ να τα πληρώνει απο την τσέπη του γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ σχεδον δεν δίνει τα νόμιμα αλλα ουτε το 15% για το όχημα κτλπ. Και μην μας συγκρίνεις με άλλα επαγγέλματα δεν είναι το ίδιο...Δεν πάει ο ψήστης τις ψησταριές απο το σπίτι του και το κρέας να δουλέψει το μαγαζί.Ούτε ο μηχανικός τα εργαλεία απο το σπίτι του να σου φτιάξει το αμάξι,ούτε τα ράφια τα δικά του στο σουπερμαρκετ και το περίπτερο ο υπάλληλος κοκ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις