Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια, τι 90 και 100 βαθμους σε καινουριο λαπτοπ? Τι προσδοκιμο ζωης να εχει ενα τετοιο λαπτοπ? Σε Honor(3500u) 6μηνου μεχρι 63 βαθμους εχει φτασει σε αρκετο ζορι...Τοσο χαλια ειναι οι intel ή φταιει η κατασκευη του Dell?

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκίμασα με το Turbo Boost απενεργοποιημένο. Μπορεί να ήταν ιδέα μου αλλά νομίζω ότι είδα μεγάλη πτώση στην ταχύτητα απόκρισης του συστήματος συνολικά. 
Τελικά μπήκα ξανά Bios, το ενεργοποίησα και μετά κατέληξα να ρίξω στο 99% το max processor state μέσα από τα power options του control panel. Εχω την εντύπωση ότι ήταν πιο ισσοροπημένα έτσι τα πράγματα. 

Στις θερμοκρασίες είδα επίσης αρκετά μεγάλη διαφορά με τους δύο παραπάνω τρόπους σε κάποια σύντομα τεστ που έκανα.
Τώρα για το πως θα πάει όλο αυτό, θα δείξει. 

Δημοσ.

Μία όμορφη βάση με ανεμιστήρες βοηθάει και την εργονομία και την σωστή ψύξη πάντως σε όλες τις καταστάσεις και φόρτο της cpu.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/12/2020 στις 4:49 ΜΜ, Apostol. είπε

Δεν προκειται να βγαλεις ακρη, ετσι ειναι σχεδιασμενα αυτα τα λαπτοπ και κανουν Throttling στους 90.

Ουσιαστικα μπορει να πηρες i5 αλλα ιδια επιδοση με εναν i3 θα εχεις (πανω κατω).

(και ) γιαυτο παιρνουμε Ryzen.

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κατεβασεις το Intel xtreme tuning utility και να κανεις undervolt το core του cpu οσο παει χωρις να κρασαρει.

Και χαμηλοτερες θερμοκρασιες θα εχεις (οχι τιποτα τρομερο ομως) αλλα και καλυτερες επιδοσεις επειδη θα κραταει το max boost παραπανω.

Οταν το ζοριζεις ομως θα εχεις τις ιδιες θερμοκρασιες, απλα δεν θα πηγαινει τοσο ευκολα εκει.

Γι' αυτο του εγραψα -και γι' αυτη τη χρηση μαλιστα πολυ περισσοτερο- οτι επρεπε να παρει...i3!
H και Ryzen ναι μεν, αλλα αποκλειστικα απο τη 4αρα σειρα!

To undervolting παντοτε ΒΟΗΘΑ! Εγινε προσπαθεια δυστυχως να το κλειδωσει η Intel, υποτιθεται εχει προσφατα ξεπεραστει αυτο? Αν ναι, βουρ!

Δεν ξερω για τον συγκεκριμενο, αλλα η διαφορα (με Throttlestop) σε θερμοκρασιες ειναι μεγαλη 😁

Δημοσ.
7 ώρες πριν, stark είπε

Δοκίμασα με το Turbo Boost απενεργοποιημένο. Μπορεί να ήταν ιδέα μου αλλά νομίζω ότι είδα μεγάλη πτώση στην ταχύτητα απόκρισης του συστήματος συνολικά. 
Τελικά μπήκα ξανά Bios, το ενεργοποίησα και μετά κατέληξα να ρίξω στο 99% το max processor state μέσα από τα power options του control panel. Εχω την εντύπωση ότι ήταν πιο ισσοροπημένα έτσι τα πράγματα. 

Στις θερμοκρασίες είδα επίσης αρκετά μεγάλη διαφορά με τους δύο παραπάνω τρόπους σε κάποια σύντομα τεστ που έκανα.
Τώρα για το πως θα πάει όλο αυτό, θα δείξει. 

Τι εννοεις <πως θα πάει όλο αυτό, θα δείξει>..? Αγορασες εναν επεξεργαστη για να τον.... "πετσοκοψεις"? Βεβαια σε τετοιες εργασιες της πιθανοτατα δεν θα γινει αυτο αντιληπτο!
Αλλα ειδικα αν η τιμη αγορας του ηταν και
919,00 €, ε τοτε "αμαρτια"... 🤕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Τι εννοεις <πως θα πάει όλο αυτό, θα δείξει>..? Αγορασες εναν επεξεργαστη για να τον.... "πετσοκοψεις"? Βεβαια σε τετοιες εργασιες της πιθανοτατα δεν θα γινει αυτο αντιληπτο!
Αλλα ειδικα αν η τιμη αγορας του ηταν και
919,00 €, ε τοτε "αμαρτια"... 🤕

Αν ήταν για δική μου χρήση θα ήμουν σαφώς απογοητευμένος όσο δεν πάει. Βέβαια εγώ 900+ ευρώ δεν θα έδινα εξ' αρχής, αλλά αυτό δεν με αφορά και είναι μεγάλη ιστορία (το πως κατέληξε να πάρει τώρα, στη χειρότερη εποχή laptop).

Εκανα ό,τι μπορούσα, τους πίεσα, δεν δέχτηκαν ότι είναι προβληματικό, μου το έστειλαν και σε email, κι αν κάτι συμβεί μέσα στην 3ετή εγγύηση, θα τους το τρίψω στη μουρη. Για μετά την 3ετία δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Επίσης όπως ανέφερα, η χρήση είναι ελαφριά, πολύ ελαφριά. Γι' αυτό και κατέβασα στο 99% το CPU performance.

Επεξ/σία από stark
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα περισσοτερα συνηθως μικρα laptop ετσι δουλευουν, σε loads συνεχεια throttle και 95αρια σε θερμοκρασιες, οπως τα λενε παραπανω τα παιδια. Ακομα και στους διπυρινους 6ης κ 7ης γενιας intel i5 i7 κλπ πραγμα ανεπιτρεπτο μεν, αλλα δυστυχως συμβαινει. Μαλιστα οσο συρικνωνονται τα ηλεκτρονικα σε λεπτα και μικρα (πχ 13.3) laptops τα πραγματα γινονται ακομα χειροτερα, επισης εχουν τα συστηματα ψυξης ειναι τραγικα σχεδιασμένα. 

Επειδη είδα να αναφερονται και οι βασεις με ανεμιστηρες, δυστυχως στα περισσοτερα laptop τελευταιων ετων, λογω σχεδίασης (ειναι κλειστα απο κάτω ή εχουν μια πολυ μικρη σίτα σε καποιο ασχετο σημειο κλπ) αυτες δεν κανουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα και ισως να κανουν και τα πραγματα χειροτερα.

Εχω παρα πολλα να πω σε αυτο γιατι εχω φαει πολλες ωρες για να δω πως θα το αντιμετωπισω, και για να μην πλατιαζω, εαν εχεις σκοπο να δουλευεις το laptop απαιτητικα που σημαινει οτι θα εχεις συχνα τετοια φαινομενα, η λύση λεγεται THROTTLESTOP. 

Με undervolting, σωστη ρυθμιση των σχεδιων με εμφαση στα turbo και στα speedshift EPP, και με τη χρηση alarm βαση θερμοκρασιών, το προβλημα λυνεται μονιμα, με πολυ καλυτερη αποδοση και θερμοκρασίες. Απλα θελει λιγο εως πολυ ψάξιμο που ειναι λογικο να μην ειναι ο καθενας διατεθημενος ή ικανός να κανει.

Δυστυχως οι εταιρειες βγάζουν ημιτελή προιοντα στην αγορά και αφηνουν τον καταναλωτη εκτεθειμένο.

Επεξ/σία από vamvakoulas
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...