Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαλλον κακως λετε για "λεπτο", λιγο-πολυ, ολα οσα δεν παιζουν σε κατηγοριες gaming, workstation κλπ μπλα μπλα
ολα περιπου στα ιδια ειναι, δηλαδη λεπτα! Απλως εδω: σε σχεση με τη χρηση, εγινε μια κακη επιλογη επεξεργαστη...

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχατε Macbook που είναι τα ίδια θα το λέγατε feature. Σε windows laptop είναι φτου κακό 😄.

Πέρα από την πλάκα είναι μεγαλύτερες οι θερμοκρασίες από άλλα ανάλογα laptop αλλά πάνω κάτω η λογική του boost είναι έτσι: Στην αρχή βαράμε ταχύτητες μεγαλύτερες από την βασική και πέφτουμε (ταχύτητα και θερμοκρασία) όταν φθάσουμε σε μιά x μεγάλη θερμοκρασία ή μετά από κάποιο x χρόνο. Αν στο laptop η ταχύτητα πέσει κάτω από την βασική λόγω θερμοκρασίας, το λες κακή κατασκευή.

Επεξ/σία από CsIns
Δημοσ.

το desing φέρνει πολλούς περιορισμούς στο hw το λεπτο για να φενεται ωραίο δημιουργεί προβληματα αν θες να κανεις πολλα να εχεις γρηγορο μχν και διάρκεια στην μπαταρια και δυστυχώς τα τελευταια χρονια επεκτασιμότητα (κολλημενες μνημες ssd)

κουμουτσα laptop και ξερο ψωμί 😁

• Like 1
Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες σου είναι σε λογικές τιμές, πολλά laptops τρέχουν 90+ βαθμούς για να παραμένουν αθόρυβα, βλέπε Macbooks και άλλα.

Μην συγκρίνεις θερμοκρασίες σταθερού με λάπτοπ.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, stark είπε

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το laptop είναι καινούριο, παραγγελία 26/11/2020 από το You.gr, παραλαβή χθες 5/12/2020, η κοπέλα άνοιξε το κουτί απλά για να δει ότι όντως είναι αυτό που παρήγγειλε και σήμερα μου το έδωσε να της το στήσω. Είναι αυτό: https://www.you.gr/ypologistes-perifereiaka/laptops/ola-ta-laptops/laptop-dell-vostro-15-6-5501-(i5-1035g1-8gb-256ssd

Το laptop το είχα πάνω στο (ξύλινο) γραφείο μου σε νορμάλ θερμοκρασία δωματίου, δεν θεωρώ ότι δικαιολογούνται τέτοιες θερμοκρασίες. Έχω που έχω το μικρόβιο να ελέγχω τα πάντα, άκουγα και το ανεμιστηράκι λίγο πιο "δραστήριο" και ευτυχώς μπήκα στη διαδικασία να δω τις θερμοκρασίες.

Πριν κάνω οτιδήποτε άλλο θα καλέσω αύριο της υποστηριξη της DELL για να κάνουν έλεγχο και θα τους πιέσω για αντικατάσταση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι λαπτοπ 1000 ευρώ έχει τόσο κακή θερμική διαχείριση. Ίσως η ψύκτρα να μην είναι κολλημένη καλά. Θα δούμε.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/196603/intel-core-i5-1035g1-processor-6m-cache-up-to-3-60-ghz.html

15W TDP 10ης γενιάς δεν δικαιολογήται να ανεβάζει τόσο πολύ αν το έχεις πάνω σε λεία επιφάνεια (γραφείο)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

δεν δικαιολογήται να ανεβάζει τόσο πολύ αν το έχεις πάνω σε λεία επιφάνεια (γραφείο)

Γι' αυτό ρώτησα κι εγώ που το έχει ακουμπημένο. Αν το βάλει στα πόδια της και φράξει τις γρίλιες θα σβήσει από υπερθέρμανση.

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα δεν ειναι η cpu αλλα ολα τα αλλα διπλα gpu πυκνωτες και η μπαταρια στο σακουλακι πλεον κ.α.

Screen-Shot-2018-07-18-at-15.17.43.jpg

Δημοσ.

τσαμπα ασχολείσαι. Έτσι δουλεύουν πολλά απο αυτά, και throttlαρουν εκεί και ειναι το μαξ τους. Τα δίπλα υποσυστήματα πχ πυκνωτές αντέχουν παραπάνω. Ναι καλό είναι το πιο κρύο αλλα μια χαρά και έτσι.

Για το reball που αναφερε κάποιος, δεν είμαστε σε εποχές που η nvidia κολλαγε με κολληση μολύβδου στα bga της και είχαμε φαινόμενα microcracs. 

να ασχολείσαι όταν τα idle temp ανέβουν και απο εκεί που τώρα είσαι 40  idle πας στα 50 με 60 και θα πρέπει να βγεί η σκούλα απο τα φιν της ψήκτρας.

Το μόνο θα ελεγα μικρότερη ζωή μπαταρίας αλλα και πάλι σήκωσέ το απο πίσω με καπάκια κοκακολας, βιβλίο ή βάλε καμια βάση απο κάτω. δεν θα τρέχει και συνέχεια στα τερμα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, thn είπε

Για το reball που αναφερε κάποιος, δεν είμαστε σε εποχές που η nvidia κολλαγε με κολληση μολύβδου στα bga της και είχαμε φαινόμενα microcracs. 

Εγώ. Πριν λίγο αυτό σκεφτόμουν. Είχα δει βίντεο πριν 4-5 μήνες για το πόσο δύσκολα λιώνει η νέα κόλληση χωρίς μόλυβδο.

Δημοσ.

ναι ειναι στους 186 βαθμούς περίπου ενώ αυτές χωρίς μόλυβδο ανάλογα με τις  προσμείξεις απο 207 με 228 αν θυμαμαι σωστά.

Όχι ότι όταν βάζανε με μόλυβδο επιτρεπόταν μιας και είχε απαγορευτεί η χρήση της απο πολύ πιο πρίν.

Νομίζω τα τελευταία δείγματα με τέτοιες εξυπνάδες ήταν σε m8ΧΧΧ και m9XXX της Nvidia. Στις ATI κάπου πιο πριν στην 3ΧΧΧ σειρά σταμάτησαν.

Και όχι το reballing δεν ήταν ούτε λύση μιας και δεν δούλευε συνήθως για πάντα. Γιαυτό και η εγγύηση στην επισκευή ήταν συνήθως μικρή σε όσους ήξεραν. Οι τυχάρπαστοι επισκευαστές έδειναν μέχρι και ένα χρόνο και άντε βρές τον μετά.

• Like 1
Δημοσ.

Μίλησα με DELL support.
Κάναμε το διαγνωστικό της DELL (Bios level) και φυσικά όλα success.
Με το που μπήκα windows όπως ήταν "ζορισμένο" από τα τεστ και βάζοντας YouTube 1080p + Windows defender full search είχα πάλι τις παρακάτω θερμοκρασίες.
Τους τις έστειλα σε email - μου είπαν ότι συγκεκριμένα το HWiNFO το δέχονται (τα άλλα όχι).

IMG_20201207_160030.jpg.6f4271bdc2a874df6303370dff8d4d2a.jpg

Δημοσ.

Δεν προκειται να βγαλεις ακρη, ετσι ειναι σχεδιασμενα αυτα τα λαπτοπ και κανουν Throttling στους 90.

Ουσιαστικα μπορει να πηρες i5 αλλα ιδια επιδοση με εναν i3 θα εχεις (πανω κατω).

(και ) γιαυτο παιρνουμε Ryzen.

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κατεβασεις το Intel xtreme tuning utility και να κανεις undervolt το core του cpu οσο παει χωρις να κρασαρει.

Και χαμηλοτερες θερμοκρασιες θα εχεις (οχι τιποτα τρομερο ομως) αλλα και καλυτερες επιδοσεις επειδη θα κραταει το max boost παραπανω.

Οταν το ζοριζεις ομως θα εχεις τις ιδιες θερμοκρασιες, απλα δεν θα πηγαινει τοσο ευκολα εκει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο περιορισμός ισχύος της cpu δεν μπορεί να γίνει από τα power plan των Windows ;
(εκεί έχει option για max power στη cpu)
Πρέπει να γίνει μόνον μέσα από ειδικά utilities ;

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

+ οτι ο scheduler των win10 ειναι για τα μπαζα ιδιες εφαρμογες σε linux multicore Βλεπεις 3-5c διαφορά μικρη αλλα εισαι λίγο κατω απο το Throttling 

το undervolt δεν ειναι λύση θελει πολυ καλο voltage regulation και ψάξιμο σταθερότητας δεν ειναι για απλούς user 

βαση alum το καλοκαιρι και γράψε email ζητώντας αλλο μοντελο αν ειναι λίγο πιο ακριβο μπορεί να γινει  

36 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Ο περιορισμός ισχύος της cpu δεν μπορεί να γίνει από τα power plan ;
(εκεί έχει option για max power στη cpu)
Πρέπει να γίνει μόνον μέσα από ειδικά utilities ;

-

γραψε ενα τεστ 2-3 εφαρμογες που ανοιγεις και βλεπεις αυτες τις θερμοκρασιες να το κανω στο δικο μου laptop και να συγκρινω αν θες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά.
Μίλησα ξανά σήμερα και με διαβεβαίωσαν ότι είδαν τα screenshots και θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το laptop. Μάλιστα ο υπάλληλος μίλησε με τον προιστάμενό του και μου είπε ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αντικατάσταση γιατί δεν θεωρείται προβληματική η κατάσταση του laptop.
Τους έβαλα και μου το έστειλαν γραπτώς σε email αυτό για να το έχω.

Ο υπάλληλος που μίλησα μου είπε ότι εφόσον το laptop δεν θα έχει βαριά χρήση (βασικά Word, Browsing και Netflix, Youtube) θα ήταν καλό να απενεργοποιήσω το Turbo Boost της Intel μέσα από το Bios. Το έκανα, και αν βρω χρόνο θα τεστάρω να δω πόσο μειώνει αυτό την ταχύτητα του επεξεργαστή και κατά συνέπεια και την απόκριση του όλου συστήματος.

Ποια είναι η γνώμη σας σε αυτό; Off ή ON το Turbo Boost; Έχοντάς το OFF θα δω διαφορά σε ταχύτητα και ...θερμοκρασίες;

Άλλη πρόταση που διάβασα online είναι αυτό:

Advanced Power Management Settings
The second technique I found is to set the maximum processor state to 99%. By default the max processor state is 100% and Intel Turbo Boost kicks off when the CPU reaches 100% usage. If we set the max processor state to 99%, the Turbo Boost technology is disabled.

To set the max processor state, open the Advanced setting panel of the Power Options:

Control Panel > Power Options > Change Plan Settings > Change Advanced Power Settings

Επεξ/σία από stark

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...