Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nakata1954 είπε

Atmos από eAC3 (Netflix και τοπικά αρχεία) σου δίνουν τα  νέα nvidia shield και amazon cube,  Atmos από DD TrueHD 7.1 μόνο τα νέα nvidia shield (pro και cube).

Από pc ξέρεις τι γίνεται;  windows 10 netflix app και τοπικά αρχεία δίνει  Atmos από hdmi; Θέλει κάποια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών; Πληροφοριακά ρωτάω για να έχω μια εικόνα σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης 

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αναπαραγωγή αρχείων ήχου και εικόνας σε/από pc οπότε δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω επ'αυτού.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Badass είπε

My 2 cents...Έχω τη παραπάνω ηχόμπαρα με το woofer. Είναι πολύ καλή αλλά οχι για τα 400 και  ευρώ, κατά τη γνώμη μου.  Τα τσίμπησα καθώς χάζευα στα 279 + 138 τα πίσω.Επίσης αν δε βάλεις τα πίσω μη περιμένεις ούτε κατά διάνοια κάτι κοντά σε 5.1 με ενισχυτή, αν είχες τέτοια εμπειρία. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει με περιεχόμενο Dolby Atmos καθώς περιμένω τα  HDMI 2.1 καλώδια να μου έρθουν αύριο για να συνδεθούν μέσω eARC.

Edit: Πλαίσιο-Κωτσος στα 299 σπεύσε 🤪

απο που πηρες τα πισω ηχεια με 138 ευρω?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nakata1954 είπε

Atmos από eAC3 (Netflix και τοπικά αρχεία) σου δίνουν τα  νέα nvidia shield και amazon cube,  Atmos από DD TrueHD 7.1 μόνο τα νέα nvidia shield (pro και cube).

Άρα αυτό κάνει; 
https://www.amazon.es/nuevo-fire-tv-cube-reproductor-multimedia-en-streaming-con-control-por-voz-a-traves-de-alexa-y-ultra-hd-4k-negro/dp/B083VVZ8VX/ref=sr_1_1?__mk_es_ES=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=amazon+cube&qid=1608222994&s=amazon-devices&sr=1-1

Και ποια η διαφορά του με το παρακάτω;
https://www.amazon.es/amazon-amazon-fire-tv-stick-4k-alexa-reproductor-de-contenido-multimedia-en-streaming/dp/B07PW9VBK5/ref=sr_1_2?__mk_es_ES=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=amazon+cube&qid=1608222994&s=amazon-devices&sr=1-2

Ρωτάω γιατί στον ήχο και τα 2 λένε Dolby Atmos

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, manoskost είπε

απο που πηρες τα πισω ηχεια με 138 ευρω?

Στο Skroutz τα περισσότερα εκεί παίζουν και τώρα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, judge_manos είπε

το δεύτερο, το στικ δεν νομίζω ότι θα παίξει ατμος εφόσον η τηλεόραση σου δεν παίζει, για να πάρεις ατμος πρέπει να το συνδέσεις απευθείας πάνω σε ατμος ενισχυτή - ηχομπάρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, judge_manos είπε

Το πρώτο περνάει Atmos από αρχεία DD+ ( eAC3 ) σε Netflix και τοπικά δεν περνάει Atmos από αρχεία  DD TrueHD 7.1.

Το δεύτερο περνάει μόνο από  τοπικά αρχεία DD+.Περνουσε και από netflix μέσω kodi με addon το οποίο είχε γραφεί με την άδεια του netflix αλλά σταμάτησε να δουλεύει μετά την τελευταία αναβάθμιση του fire tv 4k,και τα δυο περνανε dolby vision.

Επεξ/σία από nakata1954
Δημοσ.
Στις 6/12/2020 στις 2:33 ΠΜ, judge_manos είπε

Καλησπέρα, είμαι σε αναζήτηση είτε soundbar είτε home cinema. Θα φτιάξω μια φόρμα για να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι ψάχνω και να με συμβουλέψετε.

Τηλεόραση που έχω: https://www.skroutz.gr/s/13735490/Sony-KD-55XF9005-Smart-4K-UHD-55.html (σε 65")

Χρήση: Μόνο ταινίες/παιχνίδια

Ασύρματα/Ενσύρματα: Ασύρματα/Soundbar

Μπάτζετ: 300-350€

Γενικά, αυτό που θέλω να πετύχω είναι το surround του ήχου και όχι η μεγάλη ένταση καθώς ζω σε πολυκατοικία και συνήθως βλέπω ταινίες αργά το βράδυ (μετά τις 12).
Από ότι κατάλαβα αφού η τηλεόραση δεν υποστηρίζει Atmos, θα πρέπει να πάρω ενισχυτή που θα υποστηρίζει, καθώς και θα έχει και bluetooth έτσι ώστε να πάρω ασύρματα ηχεία και να γλιτώσω τα καλώδια. Νομίζω ότι αυτό το σενάριο ξεφεύγει αρκετά από πλευράς μπάτζετ οπότε το αφήνω στην άκρη προς το παρόν.

Σχετικά με την ηχόμπαρα, δεν είμαι σίγουρος αν δεν συνοδεύεται από ακόμα 2 ηχεία, αν θα μπορεί να πετύχει τη surround αίσθηση του ήχου. Αν από την άλλη έχει τα ηχεία (όπως για παράγειγμα αυτή -> https://www.skroutz.gr/s/12996772/Sony-HT-RT4-Μαύρο.html) δεν είμαι σίγουρος αν τα πίσω ηχεία έχουν καλώδια ή είναι με bluetooth.

Η τηλεόραση σου δίνει σήμα Dolby atmos από το Netflix , από το ενσωματωμένο video app μέσω usb επίσης dolby atoms music από το tidal app.

To media player της αν και αργό είναι πολύ καλό και ολοκληρωμένο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Η τηλεόραση σου δίνει σήμα Dolby atmos από το Netflix , από το ενσωματωμένο video app μέσω usb επίσης dolby atoms music από το tidal app.

To media player της αν και αργό είναι πολύ καλό και ολοκληρωμένο

Dolby atmos μεσω USB?  δεν το εχω ξανακούσει αυτό που ξέρω είναι ότι για να οδηγήσεις  Dolby atmos από μια τηλεόραση σε μια soundbar με δυνατότητα αναπαραγωγής ATMOS η  σε έναν ανάλογο ενισχυτή θα πρέπει και τα δυο να έχουν θύρες hdmi που υποστηριζουν eARC

Επεξ/σία από nakata1954
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nakata1954 είπε

Dolby atmos μεσω USB?  δεν το εχω ξανακούσει αυτό που ξέρω είναι ότι για να οδηγήσεις  Dolby atmos από μια τηλεόραση σε μια soundbar με δυνατότητα αναπαραγωγής ATMOS η  σε έναν ανάλογο ενισχυτή θα πρέπει και τα δυο να έχουν θύρες hdmi που υποστηριζουν eARC

Η τηλεόραση έχει πάντως μια υποδοχή που λέει HDMI/ARC. 
Γενικά από ότι κατάλαβα δεν θα χρειαστώ media player;
Τα υπόλοιπα που θα χρειαστώ είναι ένα HDMI 2.1, σωστά;

Επίσης τα extra ηχεία σκέφτομαι να τα βάλω στον τοίχο που ακουμπάει ο καναπές (δηλαδή θα τα έχω 10-20 εκατοστά πίσω μου), μπορεί να προτείνει κάποιος stand για τον τοίχο στον οποίο να χωράνε τα ηχεία;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nakata1954 είπε

Η ταινία μπορεί να είναι σε usb stick . Από την hdmi/arc πηγαίνει σε ενισχυτή ή sound bar με ικανότητα αποκωδικοποίησης του παταπάνω φορμά

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ερώτηση. Ήρθε η ηχόμπαρα αλλά όχι τα ηχεία. Υπάρχει κάποιος τρόμος να επιβεβαιώσω ότι παίρνω dolby atmos ήχο;
Φίλος που πήρε την ίδια ηχόμπαρα και η τηλεόραση του υποστηρίζει atmos, μου είπε ότι όταν παίζει κάτι που είναι atmos του κλειδώνει στην ηχόμπαρα τις επιλογές ήχου στο atmos (οι υπόλοιπες επιλογές είναι movie, gaming κ.λπ). Εμένα δεν μου το κάνει αυτό.
Έχω πάρει HDMI 2.1 και το έχω βάλει στην ARC θύρα.

Να πω ότι του φίλου μου του πήγαν και τα ηχεία, αλλά δεν νομίζω να αλλάζει κάτι.

Worst case scenario είναι να πάρω το παρακάτω, απλά μην το πάρω τσάμπα :P
https://www.amazon.es/nuevo-fire-tv-cube-reproductor-multimedia-en-streaming-con-control-por-voz-a-traves-de-alexa-y-ultra-hd-4k-negro/dp/B083VVZ8VX/ref=sr_1_1?__mk_es_ES=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=amazon+cube&qid=1608222994&s=amazon-devices&sr=1-1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το θες μόνο για dolby atmos από netflix και δικά σου αρχεία με DD+ με atmos metadata η DTS MA ,DTS X πάρ'το (θα έχεις και την alexa hands free) αλλά αν έχεις και αρχεία με dolby TrueHD 7.1 με η χωρίς atmos τότε τα nvidia pro/cube είναι μονόδρομος.

https://www.amazon.de/-/en/945-12897-2505-101-NVIDIA-SHIELD-TV-Pro/dp/B07Z6RD4M9/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=nvidia+pro&qid=1609047865&s=computers&sr=1-1

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07Z7Y8QRT/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Έχω τα fire tv 4k,fire tv cube mi tv box και mi tv box s και περιμένω την κόρη μου ν'αξιωθεί να μου στείλει το nvidia cube και ο μόνος λόγος που αγόρασα το nvidia είναι αυτός που σου αναφέρω παραπάνω,κατά τα άλλα το fire tv cube αξίζει τα λεφτά του.

Επεξ/σία από nakata1954
Δημοσ.

καλησπερα, ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει παρει την ηχομπαρα που μιλαμε παραπανω την lg sn7y και την εχει συνδεσει σε hdmi arc σε τηλεοραση samsung και εχει παρει ηχο.

Δημοσ.

Και εγω για την sn7y ενδιαφέρομαι (διαβάζοντας κάποια review φαίνεται πολύ καλό vfm) αλλά  έχω μια απορία.  

Η tv μου έχει earc έξοδο υποστηρίζει atmos κτλ . 

Βλεπω ότι η sn7y έχει  hdmi 2.1 passthrough αλλά η θύρα της ειναι απλή arc και δεν αναφέρεται σαν earc πουθενά . 

Αν δηλαδή θέλω να παρω ηχο atmos , dts κτλ κτλ θα πρέπει μόνο από πχ tv box ή xbox και όχι κατευθείαν από την  tv ?

DLhSzp3ad5vzgn9TNWCYGJ-1200-80.jpg.339708689080e27b16274cbb6e66691a.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...