AthThanasis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Εχω το εξης gaming pc: Cpu I7 4770K intel Graphics evga gtx 770 2gb Motherboard asus maximus vi formula Ram 8 Gb x2 corsair vengeance ddr3 One hdd 1TB One ssd 500GB Psu corsair rm1000 Το pc το εχω 5-6 χρονια καθως ομως δε παιζει πλεον τα τελευταια games σε high settings, αποφασισα ειτε να αγορασω καινουργιο με budget κοντα στα 1000 ευρώ ειτε να αναβαθμίσω το υπάρχων. Μπορείτε να προτείνετε καποια αναβάθμιση η ενα νεο build εξολοκλήρου;(Το budget δεν ειναι αυστηρο) Ευχαριστω εκ των προτέρων! Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από AthThanasis
AthThanasis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παραδείγματος χάρη το Red dead redemption 2 σε ultra . Με πολυ καλο optimization το εφτασα με το ζόρι στα medium-high ωστε να εχω 35-50 fps. . Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από AthThanasis
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο επεξεργαστής είναι εντάξη. Με τη μητρική και το τροφοδοτικό που έχετε με ένα ελαφρύ O.C. μπορεί να πάρει μία παράταση η αναβάθμιση, καθώς τώρα δεν είναι καλή περίοδος. Η κάρτα γραφικών όμως θέλει αναβάθμιση. Ίσως και άλλο ένα σετ ραμ. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α. 3
radiohead Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, AthThanasis είπε Παραδείγματος χάρη το Red dead redemption 2 σε ultra . Με πολυ καλο optimization το εφτασα με το ζόρι στα medium-high. Μια κάρτα γραφικών χρειάζεσαι προς το παρόν και oc τον επεξεργαστή αν έχεις ψυκτρα πέραν της στοκ. Το θέμα είναι ότι στην παρούσα φάση η μόνη που κρατάει τιμή είναι η 5600xt στα 300€. Κάτι άλλο δεν αξίζει λόγω συγκυριών. Καλύτερα κάνε υπομονή. 2
AthThanasis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παλιοτερα τον εκανα OC με υδροψυξη custom. Επειδη ηταν ομως αρκετα μεγαλος μπελας (αλλαγη υγρών, οχι τοσο εντονη χρηση) εβαλα μια ψυξτρα noctua Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από AthThanasis
radiohead Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δες βέβαια και στις αγγελίες. Παίζει και μια αγγελία ζήτησης για τ 770 2gb https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1690443-ζητηση-msi-nvidia-geforce-gtx-770-2gb-2/ 2 λεπτά πριν, AthThanasis είπε Παλιοτερα τον εκανα OC με υδροψυξη custom. Επειδη ηταν ομως αρκετα μεγαλος μπελας (αλλαγη υγρών, οχι τοσο εντονη χρηση) εβαλα μια ψυξτρα noctua Και με αέρα κάνεις oc δεν έχεις θέμα. 1
AthThanasis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Οποτε να περιμένω να βγει κάποια προσφορα η να αναβαθμισω την καρτα γραφικών. Το τροφοδοτικο δεν θα εχει θεμα σε ενα νεο build μετα απο 6 χρονια εντονης χρήσης;
Τέρης Α. Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, AthThanasis είπε Το τροφοδοτικο δεν θα εχει θεμα σε ενα νεο build μετα απο 6 χρονια εντονης χρήσης; Στο συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει ξεπεράσει τα 500W. Γενικά στα 10 χρόνια αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα (κάνουν επανεκκίνηση στο gaming).
AthThanasis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Στο συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει ξεπεράσει τα 500W. Γενικά στα 10 χρόνια αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα (κάνουν επανεκκίνηση στο gaming). Ευχαριστώ δε το γνωριζα αυτο. 19 λεπτά πριν, radiohead είπε Δες βέβαια και στις αγγελίες. Παίζει και μια αγγελία ζήτησης για τ 770 2gb https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1690443-ζητηση-msi-nvidia-geforce-gtx-770-2gb-2/ Και με αέρα κάνεις oc δεν έχεις θέμα. Άρα κοιτάω προσφορές για μια αναβάθμιση της καρτας γραφικων και αναμένω για την ώρα;
radiohead Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το τροφοδοτικό σου είναι υπεραξιοπιστο. Μένοντας με αυτό τον επεξεργαστή και βάζοντας midrange κάρτα μη σε απασχολεί καθόλου. Προσφορά δε το λες. Να επανέλθουν εκεί που πρέπει το λες. Την αγγελία με την 5600xt στα 270 αν ήμουν στη θέση σου θα την κοιτούσα σοβαρά. https://youtu.be/yuuJ-NqxwxQ Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από radiohead
AthThanasis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, radiohead είπε Το τροφοδοτικό σου είναι υπεραξιοπιστο. Μένοντας με αυτό τον επεξεργαστή και βάζοντας midrange κάρτα μη σε απασχολεί καθόλου. Προσφορά δε το λες. Να επανέλθουν εκεί που πρέπει το λες. Την αγγελία με την 5600xt στα 270 αν ήμουν στη θέση σου θα την κοιτούσα σοβαρά. https://youtu.be/yuuJ-NqxwxQ Το σκέφτομαι σοβαρα για την κάρτα. Απλα τωρα μεσα στη καραντινα είναι δύσκολη η αγορα καθως ειμαστε και σε διαφορετικες πόλεις με το παλικάρι που την πουλάει. Εκτος ομως απο αυτο δεν θα ηταν καλύτερα να κρατούσα τα λεφτα και να πήγαινα κατευθείαν για ενα build με μια 5700xt. Διοτι αν αγορασω μια midrange 5600xt θα εχω μπει ηδη μεσα λιγο στο budget και θα εχω ''ξεμεινει'' με αυτη οταν θα πέσουν οι τιμες. Οι γνωμη σας ποια είναι;
radiohead Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, AthThanasis είπε Το σκέφτομαι σοβαρα για την κάρτα. Απλα τωρα μεσα στη καραντινα είναι δύσκολη η αγορα καθως ειμαστε και σε διαφορετικες πόλεις με το παλικάρι που την πουλάει. Εκτος ομως απο αυτο δεν θα ηταν καλύτερα να κρατούσα τα λεφτα και να πήγαινα κατευθείαν για ενα build με μια 5700xt. Διοτι αν αγορασω μια midrange 5600xt θα εχω μπει ηδη μεσα λιγο στο budget και θα εχω ''ξεμεινει'' με αυτη οταν θα πέσουν οι τιμες. Οι γνωμη σας ποια είναι; Ξέρεις πότε θα πέσουν οι τιμές με αυτή την κατάσταση; Καταρχήν είναι καλη κάρτα και η πιο ισορροπημένη επιλογή με το σύστημα σου τι εννοείς να ξεμείνεις; Βρήκες 5700xt καλή υλοποίηση gigabyte oc sapphire nitro powercolor msi gaming x σε νορμάλ τιμη; Αν ναι go for it. Η οθόνη σου πόσα hz είναι και δε σε καλύπτει η 5600xt η οποία είναι χαοτική σε διάφορα από την 770;
AthThanasis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, radiohead είπε Ξέρεις πότε θα πέσουν οι τιμές με αυτή την κατάσταση; Καταρχήν είναι καλη κάρτα και η πιο ισορροπημένη επιλογή με το σύστημα σου τι εννοείς να ξεμείνεις; Βρήκες 5700xt καλή υλοποίηση gigabyte oc sapphire nitro powercolor msi gaming x σε νορμάλ τιμη; Αν ναι go for it. Η οθόνη σου πόσα hz είναι και δε σε καλύπτει η 5600xt η οποία είναι χαοτική σε διάφορα από την 770; 120hz. H 5600xt ειναι υπερ αρκετη και το γνωριζω. Απλως αν προκειται να αλλαξω ολο το build μου θα προτιμουσα να παω σε κατι πιο futureproof συνολικα. Αυτο το λεω εχοντας στο μυαλο μου οτι 2060 σε απλα bench test βγαινει ισαξια με την 5600xt.(Για την πραξη δε γνωριζω και δεν εχω να εκφερω καποια αποψη). Η ερωτηση μου ειναι και συγγνωμη αν σας εχω κουρασει ειναι αν η προσωρινη αναβαθμιση της καρτας απο 770 σε 5600 ειναι futureproof και αν μια 5600xt θα χρειαζεται αλλαγη σε ενα νεο εξολοκληρου build στο μελλον. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από AthThanasis
radiohead Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Είναι καλύτερη επιλογή από την απλή 2060 ξεκάθαρα αν συγκρίνεις τις τιμές τους. Δε χρειάζεται να αλλάξεις κάτι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα