Προς το περιεχόμενο

Μισθός Τεχνικού Η/Υ

NickTheGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eno an zitate lefta kai aftos kserei oti den exete katsei oute mia fora parapano apo to 8oro, oti pote den kanate kati extra, tote ti lefta na eisigithei?

Ξέρω ότι πολύ εργοδότες δεν πληρώνουν υπερωρίες, γιατί να τους κάνουμε το χατίρι και να καθόμαστε παραπάνω και απλήρωτοι; Το έχω κάνει αυτό, δεν βγάζω την ουρά μου έξω αλλά πρέπει να μας σέβονται και να τειρούμε όλοι τους εργατικούς νόμους.

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί που είναι έξω από τον χώρο νομίζουν ότι πληρωνόμαστε καλά και είμαστε περιζήτητοι. Όλα αυτά περί πληροφορικής, ότι έχει πέραση και ότι είναι επιστήμη του μέλλοντος είναι ένας ΜΥΘΟΣ. Και όσοι μιλάνε για σεμινάρια και να αφιερώνουν πολλές ώρες μετά την δουλειά να ενημερωθούν, ας σκεφτούν ότι υπάρχει και η προσωπική ζωή και πως αν το έτερον ήμισυ σε βλέπει όλη την ώρα πάνω από το PC θα σου πει "ANTE ΓΕΙΑ!"

Δημοσ.
Και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί που είναι έξω από τον χώρο νομίζουν ότι πληρωνόμαστε καλά και είμαστε περιζήτητοι. Όλα αυτά περί πληροφορικής, ότι έχει πέραση και ότι είναι επιστήμη του μέλλοντος είναι ένας ΜΥΘΟΣ. Και όσοι μιλάνε για σεμινάρια και να αφιερώνουν πολλές ώρες μετά την δουλειά να ενημερωθούν, ας σκεφτούν ότι υπάρχει και η προσωπική ζωή και πως αν το έτερον ήμισυ σε βλέπει όλη την ώρα πάνω από το PC θα σου πει "ANTE ΓΕΙΑ!"

poly pikra diakrinw...Oti exei perasi i pliroforiki exei akomi alla poy 8a paei 8a korestei kai ayto se kapia stigmi.

Kai 8a symfwnisw me to The_player kai emena "mou ta xwnei" kamia fora oxi mono to eteron imisi alla kai i parea mou alla gia ola yparxei xronos an 8eleis arkei na yparxei kai katanoisi.

Aliws xreiazesai eteron imisi synadelfo :)

Δημοσ.
Παιδιά είμαι τεχνικός εδω και δύο χρόνια και τον τελευταίο μήνα κατάφερα να πάω στα 600 euros η κατάσταση είναι δραματική και αναγκάζομαι να κάνω και δευτερη δουλειά για να τα βγάλω πέρα. Το θέμα είναι οτι δέν αρκούμαι στο κατσαβίδι μόνο αλλα κάνω και δουλειές που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πληρόνονται αδρά. (Server Setup ' date=' Administrative Tasks , VPN , etc...) :([/quote']

afto kai an ine adikia.. kai ego edo stin etairia mou ferane enan neo giati xriazomastan kai trito texniko (den exi aniksi pote tou pc kai den kseri oute format na kani..) kai tou dinoun 800 euro. :evil: TA NEVRA MOU... krima re paidia pou den ime diefthinits mixanografisis stin etairia pou doulevo. tha ixa apolisi polous asxetous/es.

gia na min arxiso na leo gia ta koritsakia pou ta fernoun kai den kseroun oute apo pou anigi to PC (kai ta proslavanoun mono kai mono epidi fenete to string tous)

katarameno eliniko "aksiokratiko" sitima.... :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

se poia etairia douleuhs Cataphract ?? na erthw na ginoume sinergates ? :)

Na deis pou den ta forane tsampa ta string! Tha tis simpathisis tha deis... :)))

Δημοσ.
Παιδιά είμαι τεχνικός εδω και δύο χρόνια και τον τελευταίο μήνα κατάφερα να πάω στα 600 euros η κατάσταση είναι δραματική και αναγκάζομαι να κάνω και δευτερη δουλειά για να τα βγάλω πέρα. Το θέμα είναι οτι δέν αρκούμαι στο κατσαβίδι μόνο αλλα κάνω και δουλειές που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πληρόνονται αδρά. (Server Setup ' date=' Administrative Tasks , VPN , etc...) :([/quote']

afto kai an ine adikia.. kai ego edo stin etairia mou ferane enan neo giati xriazomastan kai trito texniko (den exi aniksi pote tou pc kai den kseri oute format na kani..) kai tou dinoun 800 euro. :evil: TA NEVRA MOU... krima re paidia pou den ime diefthinits mixanografisis stin etairia pou doulevo. tha ixa apolisi polous asxetous/es.

gia na min arxiso na leo gia ta koritsakia pou ta fernoun kai den kseroun oute apo pou anigi to PC (kai ta proslavanoun mono kai mono epidi fenete to string tous)

katarameno eliniko "aksiokratiko" sitima.... :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

se poia etairia douleuhs Cataphract ?? na erthw na ginoume sinergates ? :)

Na deis pou den ta forane tsampa ta string! Tha tis simpathisis tha deis... :)))

xexexexe :lol:

Δημοσ.

Παιδια ακουτε να δειτε ! Οταν θελει καποιος να αποκτησει χρημα πρεπει να ξεπερασει το φραγμα του 8ωρου! Εγω να σκεφτειτε την περασμενη Πεμπτη μου εσκασε ο Server και από το πρωί έφυγα την αλλη μέρα στις 02 και μιση

Παραλληλα ειχα ραντεβου στη κηφισια για να αλλαξω ενα mobo οπου εκανα ενα τριωρο (μαζι με τα προγράμματα ) Δεν λεω καλα τα λεφτακια αλλα η προσωπική ζωή που ειναι ?? Λοιπον ή διαλεγει κανεις τα φραγκάκια ή τα στριγκάκια ....

Φιλικα

Υ.Γ. Βεβαια μπορεις να πας σε πελατη να του φτιαξεις το pc και να φοραει στριγκακι αλλα αυτο ειναι αλλο ανεκδοτο ... :D

Δημοσ.

as erthoun lipon ta 15xrona na sidirisoun diktio 200 ipologiston + 1000 ypologiston se 400 katastimata (panevropaika) me linux ktlp kai meta ta leme.. na do ti alo tha diavaso edomesa. :evil:

etsi bravo na ta isopedosoume ola epitelous :X .. se pliroforo ta 15xrona (plin elaxiston eksereseon) pera apo na kanoun install kana game den kseroun tpt alo.

Φϊλε Καταφράκτη, δεν ξέρω αν κατανοείς αυτά που έγραψα, αλλά έχε

υπ'όψιν σου οτι υπάρχουν ν το πλήθος καλύτεροι απο εσένα στον

τομέα που ασχολείσαι, κάποιοι ξεκίνησαν απο τα 15 τους και ακμάζουν τώρα, άλλοι έχουν ξεκινήσει ήδη και θα ακμάσουν σε λίγο.

Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι άσχετος, γιατί το πλήθος που ασχολείται είναι πολύ μεγάλο, και ακριβώς γι' αυτό τον λόγο θα προκύψουν και

αρκετοί με πάρα πολλές γνώσεις.

Οσο για το δίκτυο με Linux μην θεωρείς οτι είναι κατι το άπιαστο, για να κάνεις τον έξυπνο στους άσχετους. Εγω στη θέση σου θα ντρεπόμουνα

να εκθέσω τις γνώσεις και εμπειρίες μου απέναντι σε άλλους πολύ καλύτερούς μου.

Δημοσ.

[quote="Cataphract

as erthoun lipon ta 15xrona na sidirisoun diktio 200 ipologiston + 1000 ypologiston se 400 katastimata (panevropaika) me linux ktlp kai meta ta leme.. na do ti alo tha diavaso edomesa. :evil:

etsi bravo na ta isopedosoume ola epitelous :X .. se pliroforo ta 15xrona (plin elaxiston eksereseon) pera apo na kanoun install kana game den kseroun tpt alo.

oi eksereseis einai ta 15xrona pou mporoun na kanoun KAI egkatastasi mIrc?

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Και ενα μικρο bump για να ξανανεβει αυτο το θεμα ψηλα για συζητηση μιας και ο καιρος νομιζω πως ειναι καταλληλος για μεγαλυτερη αναλυση. Για να ακουσουμε εμπειριες και συμβαντα αυτες τις "δυσκολες" μερες για ολους εμας τους τεχνικους.

Αρχιζω λοιπον εγω. Δεν ξερω αν ειμαι ο μονος η οχι αλλα βλεπω πως το επαγγελμα μας λειαν επιεικως ειναι σχεδον "ανυπαρκτο". Προσφατα απολυθηκα μαζι με πολλα αλλα ατομα απο μεγαλη ΑΕ λογο "οικονομικης κρισης" μετα απο 2 χρονια. Εχω λοιπον ηδη 2 μηνες στο ψαξιμο και δεν υπαρχει τιποτα. Τι συμβαινει? Εχει κορεστει τοσο πολυ η δουλεια μας η απλα ο καθε εργοδοτης προσπαθει να γλιτωσει οσα γινεται περισσοτερα δινοντας εξτρα καθηκοντα (απληρωτα φυσικα) σε οποιον "υπαλληλο γραφειου" βρει μπροστα του?

Τελικα τι συμφερει περισσοτερο εμας τους τεχνικους? Δουλεια σε καποια εταιρια η να κυνηγησουμε να κανουμε δικια μας δουλεια/ μαγαζι/ επιχειρηση? Μια απλη ματια στο skywalker & kariera διχνει οτι δεν υπαρχει ιχνος ζητησης για τεχνικους Η/Υ. Ειναι κατι που δεν βλεπω εγω η απλα η κατασταση για εμας ειναι "ζωρισμενη" ?

Αυτα τα λιγα.

Δημοσ.

Η δικιά μου ιστορία και άποψη....

Πριν 12 περίπου χρόνια που ασχολήθηκα με τα τεχνικά το επάγγελμα "πέταγε", πιτσιρικάς ήμουνα και έβγαζα ένα σκασμό λεφτά πηγαίνοντας σε δικούς μου πελάτες από εδώ και από εκεί με εργασίες του στύλ: απλό format, επίδειξη του Word, αλλαγή modem κ.λ.π. τότε ήταν πιστεύω πολύ ωραίες εποχές για τους Τεχνικούς.

Σήμερα δηλώνω ελεύθερος επαγγελματίας (freelancer) και ειλικρινά πασχίζω να πληρώνω το ΤΕΒΕ που μου πίνει το αίμα ανά δίμηνο, καθώς και δεν δέχομαι με τίποτα να πάω να δουλέψω σε μια εταιρία για 700-1000 ευρώ και πάνω από 12 ώρες την ημέρα. Είναι απλά εκμετάλευση...

Εδώ και αρκετά χρόνια το επάγγελμα αυτό έχει κορεστεί, ο κάθε ένας πλέων δηλώνει τεχνικός (και χωρίς παρεξήγηση οι μισοί και παραπάνω είναι παντελώς άσχετοι), εγώ προσωπικά μέσα από την εταιρεία που δούλευα έχω γνωρίσει "τεχνικό" που δεν μπορούσε να βγάλει το καλώδιο του PSU από την Mobo :fear:

Από την άλλη πλέων ένας Τεχνικός Η/Υ δεν είναι δυνατόν να ξέρει μόνο να κάνει ένα format, μια αλλαγή πλακέτας κ.λ.π. αλλά πρέπει να ξέρει να γδύνει ένα server, να συνδέει ένα μηχάνημα πάνω σε switch με οπτικές ίνες και 1000 άλλα δύο που δεν είναι εύκολο για έναν νέο πλέων να τα μάθει και να πληρώνεται χωρίς να τα ξέρει.

Το επάγγελμα ήδη έπρεπε να έχει χωριστεί σε διάφορους τομείς (όπως είναι στο εξωτερικό), π.χ. τεχνικοί helpdesk, hardware, infrastructure, network κ.λ.π., freelancer είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις λόγω των μεγάλων εταιρειών που μας τρώνε πελάτες και ας μην κάνουν καλή δουλειά (γεγονός).

Δημοσ.

Και εγω αυτο πιστευω φιλε Don. Θα επρεπε να εχει χωριστει η δουλεια μας (ορθως) σε διαφορους τομεις γιατι οι απαιτησεις ειναι οντως παρα πολλες απο ενα "all-arround" τεχνικο και σιγουρα απο καποιον που ξεκιναει τωρα τη δουλεια ειναι σχεδον αδυνατον να γνωριζει τα μεγαλυτερα project.

Πεταγονται απο παντου καθε μερα νεες τεχνολογιες που ενω θελεις σαν τεχνικος να πιασεις στα χερια σου και να τις δουλεψεις δεν υπαρχει η ευκαιρια ή η δυνατοτητα με αποτελεσμα να μενεις "πισω" και οσο περναει ο καιρος να χανεις τη μπαλα. Μηπως θα πρεπει να σκεφτουμε την εμπορια και υποστηριξη παραπλησιων ειδων (κινητα τηλεφωνα, ταμειακες μηχανες, φορολογικους μηχανισμους κτλ) σαν μια καλυτερη ενασχοληση (επαγγελματικα παντα) χωρις να χαθεις εντελως απο το αντικειμενο που αγαπας και που δουλεψες τοσα χρονια.

Δημοσ.

Το γεγονός ότι πάρα πολλοί ασχολούνται με τους υπολογιστές γενικά, δεν τους καθιστά αυτομάτως και τεχνικούς που θα έχουν και απατήσεις από την αγορά (ωράρια μισθοί κτλ). Οι καλοί τεχνικοί είναι καλώς η κακώς λίγοι. Και αυτό πρώτα απ όλα έχει να κάνει με την εμπειρία – γνώσεις – χαρακτήρα – αντίληψη.

Το ότι πας κάθε μέρα στα μπουζούκια δε σημαίνει πως έμαθες – ξέρεις να παίζεις μπουζούκι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...