NickTheGreek Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Είναι κάποιος που γνωρίζει να μου πει που στο περίπου κυμαίνεται?
Highlander Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Άστο αυτό είναι πικρή ιστορία. Αν είσαι τεχνικός και όχι παιδί για όλες τις δουλειές θα πρέπει να καθαρίζεις τουλάχιστον 1000 Euros. Εννοείτε με γνώσεις και εμπειρία. Η δουλειά του τεχνικού συνήθως δεν πληρώνετε. Στην επαρχία δε, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Σπάνια βλέπεις να παίρνουν πάνω από 700 euro με το ζόρι. Αν πάλι το ωράριο δεν είναι κανονικό και είναι πάνω από το όριο, τότε δεν φτάνουν 1000. Φυσικά ο τεχνικός θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του σωστά και όχι να χαζεύει ή να κάνει 4 ώρες για μία εγκατάσταση Windows. Μπορεί επειδή έχω μαγαζί να μην με βολεύει που τα λέω αλλά έτσι είναι.
madsc Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Δημοσ. 11 Μαΐου 2004 Η απάντηση είναι πολύ απλή, γιατί φυσικά είναι ερώτηση 1. Τί σόι τεχνικός είσαι (ή μηχανικός μάλλον), δηλ σε τι επίπεδο βρίσκεσαι; 2. Πόσο γρήγορα μπορείς να βγάλεις μία δουλειά (χωρίς να ρίξεις επίπεδο πάντα); Οι μισθοί μπορεί να είναι μηνιάτικα μπορεί κ ωρομίσθια. Μπορεί να είναι ο βασικός, μπορεί κάλλιστα να είναι ο βασικός x5!!! Μη σου φαίνεται παράξενο το x5 ή κ παραπάνω μερικές φορές. Εξαρτάται αν είσαι freelancer (ελεύθερος επαγγελματίας) ή μισθωτός. Εξαρτάται από το αφεντικό σου, ή την πελατεία σου. Η λογική είναι πολύ απλή. Αν έχεις πολλούς ευχαριστημένους πελάτες (ως freelancer) θα πληρώνεσαι καλά, κ κάποια στιγμή ίσως να έχεις κ το "δικαίωμα της επιλογής" (στο πελατολόγιο) . Αν είσαι μισθωτός, όσα περισσότερα βγάζεις στο αφεντικό σου, τόσα περισσότερα θα παίρνεις. sc
BLISS Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Αν είσαι μισθωτός' date=' όσα περισσότερα βγάζεις στο αφεντικό σου, τόσα περισσότερα θα παίρνεις.[/quote'] spanies periptwseis autes, kai tis sunantas se mikres kuriws epixeirhseis me sobarous An8rwpous sto timoni.... Stis mikromesaies einai anuparkto. Stis megales uparxoun bonus paragwgikothtas, etsi sxediasmena wste na einai sxedon apiasta. Einai mia agria zougkla ekei e3w...
tzoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Για τρία χρόνια έπαιρνα τον βασικό με τις νόμιμες αυξήσεις. Τώρα είμαι ευχαριστημένος χωρίς όμως να πιάνω το 1000άρικο (καθαρά) που αναφέρει ο highlander.
sarisn Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Στο Πλαίσιο ας πούμε ξέρει κανείς πόσα παίρνει ο τεχνικός ή ακόμα και ο πωλητής? Ευχαριστώ.
Ntinsky Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 NickTheGreek, χαίρομαι που κάποιος postaρε ένα τόσο ωραίο θέμα που πιστεύω ότι πραγματικά έλειπε απο τη Γενική Συζήτηση Hardware επειδή τυχαίνει να έχω επιλέξει το επάγγελμα του τεχνιού Η/Υ για να βγάζω το ψωμί μου σου λέω απλώς ότι αυτή η δουλειά όπως και πολλές άλλες τη σήμερον ημέρα βασίζεται στο φιλότιμο περισσότερο και συνήθως δεν αποφέρει τα κέρδη που πραγματικά αξίζει. Όπως είπε ο Highlander, Αν είσαι τεχνικός και όχι παιδί για όλες τις δουλειές θα πρέπει να καθαρίζεις τουλάχιστον 1000 Euros. Εννοείτε με γνώσεις και εμπειρία..Ο μισθός σε πληροφορώ μαζί με όλα τα παραπάνω μόλις που ξεπερνά τα 700 € που δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ για το επάγγελμα αυτό.Τώρα θα μου πείς "και γιατί ρε φίλε κάνεις ακόμα αυτή τη δουλειά".Γιατί 1ον Το γουστάρω πολύ το κατσαβίδι φίλε NickTheGreek(οι περισσότεροι τεχνικοί έχουν αυτό το μικρόβιο στο αίμα τους) και 2ον δεν βρίσκεις εύκολα δουλειά σήμερα στην Ελλαδίτσα μας,εκτός και αν έχεις κάποια μικρή προυπηρεσία και ξέρεις άτομα που σε εμπιστεύονται και γνωρίζουν καλά κατα πόσο είσαι καλός σε αυτό που κάνεις για να μπορέσουν να σε εμπιστευτούν όταν εσύ ψάξεις για κάποια θέση εργασίας στα πρόσωπά τους Και μιά τελαυταία φιλική συμβουλή για αυτό που λέει ο sarisn,Μακριά απ το ΠΛΑΙΣΙΟ.Για το τεχνικό κομμάτι έχω προσωπική εμπειρία(Για πωλητής δεν ξέρω).Εκτός και αν θές να χαραμίσεις τα νιάτα σου και τις γνώσεις σου.
Typhoon Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 1. Τί σόι τεχνικός είσαι (ή μηχανικός μάλλον)' date='....[/quote'] Μην μπερδεύουμε την π***** με τη βούρτσα... Αν αναλογιστείτε ότι μηχανικοί παίρνουν δεν παίρνουν 1000 Euro πρώτο μισθό τότε δεν νομίζω ότι μπορεί τεχνικός να απαιτεί αυτά τα λεφτά.
raid_av Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Παιδιά κακά τα ψέματα αλλά είναι μία από τις δουλειές που δεν αμοίβεται καθόλου καλά στην Ελλάδα.Φίλος από England μου λέει ότι αντίστοιχη δουλειά εκεί (service on site δηλ.) πληρώνεται τρελά λευτά γι αυτό και δεν γύρισε Ελλάδα να παίρνει ψίχουλα. Το μόνο καλό με αυτό το επάγγελμα είναι ότι βρίσκεις αν πάσα στιγμή δουλειά (εφόσον έχεις προυπηρεσία) αλλά τι σόι δουλειά βρίσκεις είναι άλλο θέμα. Εγώ με 5χρόνια προυπηρεσία (δεν μιλάω για το ότι ασχολούμαι με υπολογιστές από εποχή Amstrad και 8088) ένα διάστημα που έψαχνα για δουλειά με έπερναν στην InfoQuest για τεχνικό δικτύων και εξωτερικό service με 9μηνη σύμβαση (το μπούλ.... δηλ μετά το 9μηνο) με 600ευρώ.Δεν πάνε καλά τα άτομα. Γενικά επικρατεί ένα χάος έξω και πολλά άτομα που ξέρω κάνουνε και 2ες δουλειές για να τα βγάζουν πέρα. Το 8άρο έχει φυσικά πεθάνει.Οι μόνοι που καλοπερνάνε συνήθως είναι οι administrator σε κάποιες εταιρείες που τα πιο πολλά άτομα που έχω συναντήσει δεν κάνουν σχεδόν τίποτα και σε πολλές περιπτώσεις οι γνώσεις τους δεν ξεπερνάνε αυτές ενώς παιδιού 15χρονών που κάθεται 5ώρες την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή του και το έχει σαν χομπι. Απλά έχουν παρακολουθήσει κανά 2 σεμινάρια για SQL ή για κανά Windows server 2000-03 και είναι εκεί που είναι με βύσμα κάποιον γνωστό και τσεπόνουν κανα 1500αρι το μήνα. Γι αυτό και πιστέυω ότι και στην ζωή ταιριάζει ένα ρητό που λέγαμε στον στρατό "Αν έχεις βύσμα διάβαινε Αν έχεις κόλο στήσε και αν δεν έχεις τίποτα την τελαμόνα σκήσε" :wink:
Cataphract Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 ego pados doulevo san texnikos h/y kai diktion (mono ipostiriksi sta peripou 200 pc tou ktiriou) se poli megali idiotiki AE. ime stin etairia 2 xronia (exo teliosi TEL, exo ebiria 10 xronia) arxisa me 700 euro kai tora ime sta 1000 (kathara) mazi me epidomata etous,gamou,teknou kai othonis. vevea ean douleva sto eksoteriko tha eperna ta dipla. pados oi megales idiotikes plironoun kala tora kati magazakia px: stournari shops den dinoun pano apo 600 euro kai se exoun na trexis sinexia stous dromous(to ekena kai afto gia ena fegari), kai oso gia 8oro kai iperories sta mikra magazakia oute logos.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 raid_av, σωστός 100%. Το παράδειγμα με τους admins είναι αρκετά γνωστό ακόμη και στην εταιρεία που εργάζομαι. Είναι "πανούκλα"....
Cataphract Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 raid_an v sosto afto pou les ala den isxiei pada.. min ta isopedonis ola...
netcrawler Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Παιδιά είμαι τεχνικός εδω και δύο χρόνια και τον τελευταίο μήνα κατάφερα να πάω στα 600 euros η κατάσταση είναι δραματική και αναγκάζομαι να κάνω και δευτερη δουλειά για να τα βγάλω πέρα. Το θέμα είναι οτι δέν αρκούμαι στο κατσαβίδι μόνο αλλα κάνω και δουλειές που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πληρόνονται αδρά. (Server Setup , Administrative Tasks , VPN , etc...)
opstic Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Filei mou ta nea einai ta ekseis oti gia na pareis kalo mistho asxeto me to epipedo sou i tis gnoseis sou prepei na exeis kalo visma opote tha pareis kai 1000 kai 1500 euro, Asxeto apo auto to thema einai oti se poli liges eteries metarei i gnosei san proto kritirio na kserete kai kati allo i gnoseis einai kalo alla i empiria einai auti pou se kanei magka opote osei pernete tora liga fraga ipomoni kati tha ginei kai ego auto perimeno kai psaxnomai panda na psaxneste kai min klegeste iparxoune kai anthropi pou pinane
Cataphract Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Δημοσ. 12 Μαΐου 2004 Παιδιά είμαι τεχνικός εδω και δύο χρόνια και τον τελευταίο μήνα κατάφερα να πάω στα 600 euros η κατάσταση είναι δραματική και αναγκάζομαι να κάνω και δευτερη δουλειά για να τα βγάλω πέρα. Το θέμα είναι οτι δέν αρκούμαι στο κατσαβίδι μόνο αλλα κάνω και δουλειές που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πληρόνονται αδρά. (Server Setup , Administrative Tasks , VPN , etc...) afto kai an ine adikia.. kai ego edo stin etairia mou ferane enan neo giati xriazomastan kai trito texniko (den exi aniksi pote tou pc kai den kseri oute format na kani..) kai tou dinoun 800 euro. :evil: TA NEVRA MOU... krima re paidia pou den ime diefthinits mixanografisis stin etairia pou doulevo. tha ixa apolisi polous asxetous/es. gia na min arxiso na leo gia ta koritsakia pou ta fernoun kai den kseroun oute apo pou anigi to PC (kai ta proslavanoun mono kai mono epidi fenete to string tous) katarameno eliniko "aksiokratiko" sitima.... :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.