Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!έχοντας ένα πεζό 307 με το οποίο έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά στην επίλυση κάποιων θεμάτων τα οποία υπάρχουν ακόμα,θα ήθελα να μου προτείνετε ένα συνεργείο αυτοκινήτων/τοποθέτησης υγραερίου το οποίο θα ασχολείται με τον πελάτη,όχι ξεπέτες και αναμονές 2 ωρών,με αποτέλεσμα και λογικές τιμές. Μου έχει κάνει εντύπωση που ολόκληρη αθήνα,σε όσους έχω πάει για την ώρα είτε σε ξεπετάνε,είτε αν είναι συνεργείο που δεν τοποθετεί υγραέριο σου λέει ότι φταίει αυτό. Δυστυχώς σε βλέπουν σαν νούμερο. Θα ήθελα κάποιες προτάσεις εδώ ή αν υπάρχει θέμα με κανόνες,διαφήμιση κλπ με προσωπικό μήνυμα. Το ιδανικό θα ήταν ένας τίμιος μηχανικός που εξυπηρετεί και υγραέριο(στο υγραέριο έχω πάει σε 4 διαφορετικούς και δεν ασχολήθηκε κανένας).

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Δημοσ.

Φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό που ψάχνεις.

Το μεράκι έχει οριστικά εκλείψει, τα έξοδα έχουν εκτιναχθεί, η "δουλειά" έχει πέσει και όλοι κυνηγούν το γρήγορο κέρδος (όπως φαντάζομαι και συ στον επαγγελματικό τομέα σου), ώστε να επιβιώσουν. Άλλος υπερκοστολογεί τα ανταλλακτικά, άλλος την εργασία, άλλος είναι τσαπατσούλης ώστε να τους προλάβει όλους, κλπ.

Οι εξαιρέσεις εικάζω ότι είναι ελάχιστες, προσωπικά δεν έχω συναντήσει ούτε έναν μάστορα που δεν έχει υποκύψει σε αυτή τη λογική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και ειμαι του χωρου ,θα στο πω απλα... το υγραεριο σε ενα αυτοκινητο  που δεν ειναι εργοστασιακο, ειναι πατεντα με οτι αυτο συνεπαγεται. Σε ενα σερβις αυτοκινητου, σε 3 ωρες θα κερδισει απο τα ανταλλακτικα κ την εργασια ,με την εργατοωρα να ναι στο 25αρι περιπου. Αν με το αυτοκινητο σου φαει 5 ωρες για να βρει τι εχει...κ αν βρει...κ αν δουλεψει...κ αν βρει τι εχει κ θελει ανταλλακτικο που εσυ δεν θες να δωσεις τα λεφτα να το φτιαξεις...θα του δωσεις 125 ευρω για τον χρονο του? Αν το αμαξι σου εχει καποιες παιδικες ασθενειες που απαιτουν χρονο αρκετο για να φτιαχτουν, νομιζεις οτι θα πληρωθει αναλογικα με τον χρονο που θα αφιερωσει? Γι αυτο κ δεν βρισκεις καποιον να ασχοληθει. Ο καθενας εχει δικαιωμα να πουλαει οσο θελει κ αν θελει τον χρονο του

Σκεψου οτι υπαρχει κ το μετα...αν ασχοληθει κ μετα απο 10 μερες,ενα μηνα αρχισει παλι τα ιδια,μιας κ η πατεντα ειναι πατεντα,θα το ξαναπας με την απαιτηση οτι πληρωσες κ δεν εγινε δουλεια κ εκεινος πρεπει να ξανασχοληθει τσαμπα...κ η ταλαιπωρια ξεκιναει, οποτε επειδη τα εχουν φαει στην μαπα, οι καλοι κ σωστοι μηχανικοι η θα αρνηθουν να ασχοληθουν η θα σου ζητησουν λεφτα που δεν θα θες να τα δωσεις. Γιατι δεν το πας στην αντιπροσωπεια? Εκει βεβαια θα χρειαστει να δωσεις κανενα νεφρο για να το φτιαξεις αλλα ισως σου πουν οτι με το υγραεριο δεν ασχολουμαστε κ καλα κανουν

Επεξ/σία από bill_zaf
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 5/12/2020 στις 2:55 ΜΜ, giannos13 είπε

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι; 

Καλησπέρα. Βρίσκομαι βόρεια προάστια αλλά αν είναι να πάω κάπου μέσα στην Αθήνα δεν με ενοχλεί,φτάνει να εξυπηρετηθω σωστά.

Στις 5/12/2020 στις 11:08 ΜΜ, bill_zaf είπε

Μιας και ειμαι του χωρου ,θα στο πω απλα... το υγραεριο σε ενα αυτοκινητο  που δεν ειναι εργοστασιακο, ειναι πατεντα με οτι αυτο συνεπαγεται. Σε ενα σερβις αυτοκινητου, σε 3 ωρες θα κερδισει απο τα ανταλλακτικα κ την εργασια ,με την εργατοωρα να ναι στο 25αρι περιπου. Αν με το αυτοκινητο σου φαει 5 ωρες για να βρει τι εχει...κ αν βρει...κ αν δουλεψει...κ αν βρει τι εχει κ θελει ανταλλακτικο που εσυ δεν θες να δωσεις τα λεφτα να το φτιαξεις...θα του δωσεις 125 ευρω για τον χρονο του? Αν το αμαξι σου εχει καποιες παιδικες ασθενειες που απαιτουν χρονο αρκετο για να φτιαχτουν, νομιζεις οτι θα πληρωθει αναλογικα με τον χρονο που θα αφιερωσει? Γι αυτο κ δεν βρισκεις καποιον να ασχοληθει. Ο καθενας εχει δικαιωμα να πουλαει οσο θελει κ αν θελει τον χρονο του

Σκεψου οτι υπαρχει κ το μετα...αν ασχοληθει κ μετα απο 10 μερες,ενα μηνα αρχισει παλι τα ιδια,μιας κ η πατεντα ειναι πατεντα,θα το ξαναπας με την απαιτηση οτι πληρωσες κ δεν εγινε δουλεια κ εκεινος πρεπει να ξανασχοληθει τσαμπα...κ η ταλαιπωρια ξεκιναει, οποτε επειδη τα εχουν φαει στην μαπα, οι καλοι κ σωστοι μηχανικοι η θα αρνηθουν να ασχοληθουν η θα σου ζητησουν λεφτα που δεν θα θες να τα δωσεις. Γιατι δεν το πας στην αντιπροσωπεια? Εκει βεβαια θα χρειαστει να δωσεις κανενα νεφρο για να το φτιαξεις αλλα ισως σου πουν οτι με το υγραεριο δεν ασχολουμαστε κ καλα κανουν

Καλησπέρα. Δεν θα συμφωνήσω με την οπτική σας. Αν είσαι σωστός επαγγελματίας και θες να έχεις πελάτες θα πρέπει να είσαι 100 της εκατό σωστός και τυπικός απέναντι τους,αλλιώς κάποια στιγμή θα χάσεις τη πελατεία σου και θα "ψάχνεσαι" και καλά να βρεις τι φταίει και θα τα ρίχνεις όλα στη κρίση. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πληρώσω κάτι παραπάνω για να λυθεί το πρόβλημα μου.  Δικαιολογίες τύπου ασχολήθηκα με το αμάξι σου χω ώρες και δεν βρήκα το πρόβλημα και μάλλον φταιει γιατί έχει υγραέριο ενώ δεν έχει ασχοληθεί καθόλου δεν τις δέχομαι. Υπάρχει ένας επαγγελματίας αλλά είναι Τρίπολη και όχι Αθήνα. Όσο αφορά το κόστος-επιλυση του προβλήματος  ένας καλός μηχανικός μπορεί να βρει οποιαδήποτε βλάβη και εννοείται ότι προσωπικά δίνω χρόνο δεν είμαι κουτός,εσείς δηλαδή στη δουλειά σας λέτε στους πελάτες σας κοίτα δεν ξέρω που είναι το πρόβλημα αλλά μπορεί  να χρειαστεί να αλλάξουμε και το μισό αμάξι...και τελικά το πρόβλημα να μη λυθεί. Εξηγα λοιπόν από την αρχή και άσε στον πελάτη την ευθύνη για το τι θα γίνει μετά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, DeathBoy είπε

Καλησπέρα. Βρίσκομαι βόρεια προάστια αλλά αν είναι να πάω κάπου μέσα στην Αθήνα δεν με ενοχλεί,φτάνει να εξυπηρετηθω σωστά.

Καλησπέρα. Δεν θα συμφωνήσω με την οπτική σας. Αν είσαι σωστός επαγγελματίας και θες να έχεις πελάτες θα πρέπει να είσαι 100 της εκατό σωστός και τυπικός απέναντι τους,αλλιώς κάποια στιγμή θα χάσεις τη πελατεία σου και θα "ψάχνεσαι" και καλά να βρεις τι φταίει και θα τα ρίχνεις όλα στη κρίση. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πληρώσω κάτι παραπάνω για να λυθεί το πρόβλημα μου.  Δικαιολογίες τύπου ασχολήθηκα με το αμάξι σου χω ώρες και δεν βρήκα το πρόβλημα και μάλλον φταιει γιατί έχει υγραέριο ενώ δεν έχει ασχοληθεί καθόλου δεν τις δέχομαι. Υπάρχει ένας επαγγελματίας αλλά είναι Τρίπολη και όχι Αθήνα. Όσο αφορά το κόστος-επιλυση του προβλήματος  ένας καλός μηχανικός μπορεί να βρει οποιαδήποτε βλάβη και εννοείται ότι προσωπικά δίνω χρόνο δεν είμαι κουτός,εσείς δηλαδή στη δουλειά σας λέτε στους πελάτες σας κοίτα δεν ξέρω που είναι το πρόβλημα αλλά μπορεί  να χρειαστεί να αλλάξουμε και το μισό αμάξι...και τελικά το πρόβλημα να μη λυθεί. Εξηγα λοιπόν από την αρχή και άσε στον πελάτη την ευθύνη για το τι θα γίνει μετά. 

ο σωστος επαγγελματιας ειναι κατ αρχην σωστος σαν ανθρωπος και αυτο εξηγω. ειναι απολυτα τιμιο να σου πει δεν ασχολουμε παρα να σου πει φερτο και να μην δωσει την δεουσα προσοχη η να μην γνωριζει και να τον πληρωσεις και απο πανω. το οτι δεν το αναλαμβανουν τοσα συνεργεια οπως λες και σκεφτεσαι να τραβηχτεις στην Τριπολη ,αυτο κατι σημαινει. επισης ,παρουσιαζεις τα πραγματα, μιας και μας λες τον προβληματισμο σου, με την δικη σου οπτικη. αν το αμαξι πχ, ειναι γενικως ρημαδι, και εσυ ζητας να φτιαχτουν κατι βλαβες που σε ενοχλουν, τοτε ενας λογος παραπανω που δεν ασχολουντε.για παραδειγμα, ερχεται καποιος και θελει το οχημα του λαστιχα ,δισκοπλακες ,τακακια, αλυσιδογραναζα, οι τσιμουχες στις μπουκαλες να τρεχουν λαδια πανω στα δισκοφρενα και να σου ζηταει να του ρυθμισεις βαλβιδες γιατι "τις ακουει " λεει....ε πες μου εσυ, θα ασχοληθεις με αυτο το ρημαδι? εγω λεφτα θα παρω αλλα δεν γινοντε ετσι οι δουλειες.

επισης πες μας τι προβλημα εχει το αμαξι? για να πουμε κ εμεις μια γνωμη ...κ πως ξερεις οτι δεν φταιει το αεριο? 

να ξερεις οτι τα θεματα με τα υγραερια υπαρχουν μονο σε αυτο το κωλοχανειο που λεγεται Ελλαδα. πουθενα στην ευρωπη δεν αντιμετοπιζουν τοσα προβληματα και ο λογος ειναι απλος. εξω οι τοποθετησεις γινοντε απο πιστοποιημενα συνεργεια και βαζουν πιστοποιημενα συστηματα, εδω στην Ελλαδα μας, μολις εγινε η μοδα με το αεριο, τοποθετουσε αεριο ο καθε ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ, επερνε ενα τρυπανι και τρυπαγε την πολλαπλη εισαγωγης οπου τον βολευε χωρις να την βγαλει και ετοιμο...ψαξανε οι ελληνες κ βρηκανε παμφηνα συστηματα κινεζικα χωρις καμια πιστοποιηση και ζητας τωρα απο το καθε συνεργειο να σου βγαλει το φιδι απο την τρυπα... 

Επεξ/σία από bill_zaf
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, DeathBoy είπε

Θα σου στειλω σε προσωπικο μηνυμα για να μη θεωρηθει διαφημιση καποιο συνεργειο στο Ηρακλειο Αττικης... 

Στις 5/12/2020 στις 9:08 ΜΜ, bill_zaf είπε

Δε ξερω αν ειναι σωστο ή λαθος, απλα μου εδωσες πατημα να αναφερω οτι στην Αγγλια η εργατοωρα εχει απο 60 λιρες και πανω και ναι θα σε χρεωσει για τον χρονο του ο μηχανικος ακομα και αν δε σου λυσει το προβλημα - κατι που προσωπικα το θεωρω ισως και λιγο λαθος για να ειμαι ειλικρινης.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, merkon είπε

Θα σου στειλω σε προσωπικο μηνυμα για να μη θεωρηθει διαφημιση καποιο συνεργειο στο Ηρακλειο Αττικης... 

Δε ξερω αν ειναι σωστο ή λαθος, απλα μου εδωσες πατημα να αναφερω οτι στην Αγγλια η εργατοωρα εχει απο 60 λιρες και πανω και ναι θα σε χρεωσει για τον χρονο του ο μηχανικος ακομα και αν δε σου λυσει το προβλημα - κατι που προσωπικα το θεωρω ισως και λιγο λαθος για να ειμαι ειλικρινης.

Το γνωριζω, δεν.εχουν καμία σχεση οι τιμες σε αλλα ευρωπαικα κρατη. Δεν θα μιλησω για συνεργεια της γειτονιας σε φτωχες χωρες οπως βουλγαρια,ρουμανια,πολωνια κτλ εκει ειναι τσαμπα 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, merkon είπε

Λογικό δεν είναι; 
Σε κάθε επαγγελματικό τομέα σε χρεώνουν τον χρόνο που διαθέτουν για το πρόβλημα σου. 
Από τους γιατρούς έως τους freelance devs, όλοι απαιτούν χρήμα για τον χρόνο που ξόδεψαν σε εσένα, ανεξάρτητα του τι θεωρείς ως ικανοποιητική λύση. 
Εκτός φυσικά και εάν έγινε συμφωνία από πριν για μη καταβολή εάν δεν γίνει δεκτό το αποτέλεσμα. 
|
Η φτήνια τρώει τον παρά λέω εγώ, κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν πετάει τον χρόνο του για μηδενικό αντίκρισμα.
Ή τουλάχιστον είναι πολύ σπάνιο να το δεις. Αυτοί που το αξίζουν το ξέρουν και χρεώνουν ανάλογα (συνήθως).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...