Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Εδώ και ένα χρόνο είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος σε πολυκατοικία με συνολικά 10 διαμερίσματα. Τα κοινόχρηστα είναι αρκετά σε κοστος και μερικοί λένε για κλέψιμο του διαχειριστή που είναι χρόνια και λοιπα. Πρόσφατα κάναμε συνέλευση και δεν συμφωνεί κανείς να πάρει τα Κοινόχρηστα και λέμε αρκετοί να τα δώσουμε εξω, ο διαχειριστής διαφωνεί κάθετα και λέει όχι ήδη πληρώνουμε πολλά και θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερα και πάρτε τα εσεις, ξαναδιαφωνουμε δεν γινετε κάτι και έρχεται αλλή στιγμή τυχαία στο σπίτι μου και μου λέει, θέλω να γίνεις εσύ διαχειριστής έστω και για ένα χρόνο μετά ξαναμπαινω εγώ και επειδή είσαι νέος και δεν ξέρεις θα γράψουμε απλά το όνομα σου και απλά θα μαζεύεις τα χρήματα και εγώ θα κάνω τα υπολοιπα. Τι φάση ; Επισης η γυναίκα του είναι η καθαρίστρια κάτι το οποίο δεν φενεται πουθενά .. δεν θα έπρεπε ;  Επίσης, επειδή δεν γνωρίζω θα μπορούσε κάποιος να μου πει ακριβώς ποσα και τι καθήκοντα έχει ο διαχειριστής και αν αμοίβεται ; Επίσης πως κλέβει; τι τρόποι υπάρχουν γιατί το έχω ακούσει και από άλλους και δεν μπορώ να σκεφτώ τι πονηρό μπορεί να κάνει ; Να σημειώσω πως το ποσό μηνιαίως το βγάζει μια εταιρία, όλα τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι άλλο τα κάνει ο διαχειριστής έτσι μας ειπε. Είμαι σχετικά νέος σε τέτοια θέματα διότι προέρχομαι από επαρχία και μου λείπει πολυ η ησυχία.. χαχα

Επεξ/σία από xaloulis90
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xaloulis90 είπε

Καλησπέρα σας. Εδώ και ένα χρόνο είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος σε πολυκατοικία με συνολικά 10 διαμερίσματα. Τα κοινόχρηστα είναι αρκετά σε κοστος και μερικοί λένε για κλέψιμο του διαχειριστή που είναι χρόνια και λοιπα. Πρόσφατα κάναμε συνέλευση και δεν συμφωνεί κανείς να πάρει τα Κοινόχρηστα και λέμε αρκετοί να τα δώσουμε εξω, ο διαχειριστής διαφωνεί κάθετα και λέει όχι ήδη πληρώνουμε πολλά και θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερα και πάρτε τα εσεις, ξαναδιαφωνουμε δεν γινετε κάτι και έρχεται αλλή στιγμή τυχαία στο σπίτι μου και μου λέει, θέλω να γίνεις εσύ διαχειριστής έστω και για ένα χρόνο μετά ξαναμπαινω εγώ και επειδή είσαι νέος και δεν ξέρεις θα γράψουμε απλά το όνομα σου και απλά θα μαζεύεις τα χρήματα και εγώ θα κάνω τα υπολοιπα. Τι φάση ; Επισης η γυναίκα του είναι η καθαρίστρια κάτι το οποίο δεν φενεται πουθενά .. δεν θα έπρεπε ;  Επίσης, επειδή δεν γνωρίζω θα μπορούσε κάποιος να μου πει ακριβώς ποσα και τι καθήκοντα έχει ο διαχειριστής και αν αμοίβεται ; Επίσης πως κλέβει; τι τρόποι υπάρχουν γιατί το έχω ακούσει και από άλλους και δεν μπορώ να σκεφτώ τι πονηρό μπορεί να κάνει ; Να σημειώσω πως το ποσό μηνιαίως το βγάζει μια εταιρία, όλα τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι άλλο τα κάνει ο διαχειριστής έτσι μας ειπε. Είμαι σχετικά νέος σε τέτοια θέματα διότι προέρχομαι από επαρχία και μου λείπει πολυ η ησυχία.. χαχα

Για να γινεις διαχειριστης πρεπει να γινει συνελευση και να σε ψηφισουν. Αυτα γραφονται σε χαρτι οχι με τα λογια..!

Βαση νομου πρεπει ολες οι δαπανες(υποχρεωτικο φπα) να φαινονται στον πινακα ανακοινωσεων! Αλλιως τρως προστομο καπου στα 1500-2000ε αν σου κανουν καταγγελια!

Μπορεις να κλεβεις απο παντου αν δεν σε ελεγχουν οι συνιδιοκτήτες..!

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο σύνηθες είναι υπερκοστολογιση εργασιών. Πιο παλιά στην πολυκατοικία μου εντελώς τυχαία όταν έγινε ολική βαφή της πολυκατοικίας την ίδια περίοδο με το ίδιο συνεργείο ο διαχειριστής έβαψε το διαμέρισμα του.

Δημοσ.

Να ξέρεις αυτά τα περί ενός έτους μόνο είναι τρίχες κατσαρές, απλά θέλει να σε βάλει στα πράγματα σιγά σιγά και μετά από ένα έτος τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι θα σου πούνε ε αφού τα έμαθες κάτσε κι άλλο τώρα για να γλιτώσουν ευθύνες. Επίσης για όλα θα υπάρξει απόφαση από την γενική συνέλευση δεν κάνεις τίποτα προφορικά και με τα λόγια, μην μπεις στην διαδικασία να συνεννοηθείς μεταξύ του κρυφά χωρίς να γίνει ΓΣ και να τεθεί το θέμα για ψηφοφορία γιατί θα σε βλέπουν με μισό μάτι μετά και κατ' εμέ θα έχεις αλλα θέματα δυσπιστίας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσεχε. θελει να βγαλει το αγγουρι απο αυτον και να το βαλει καπου...

Επεξ/σία από xsterg
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, xsterg είπε

προσεχε. θελει να βγαλαι το αγγουρι απο αυτον και να το βαλει καπου...

Συμφωνώ, αλλά τι να γίνει ?

Να ρίξουν κλήρο ποιος θα αναλάβει η να το κάνουν εκ περιτροπής ?

Δημοσ.

Στα παλιά τουλάχιστον καταστατικά αναφερόταν ότι διαχείριση αναλαμβάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες υποχρεωτικά και εκ περιτροπής και είναι αμισθη υπηρεσία. Απλά κανείς δεν θέλει γιατί έχει κάποιο τρέξιμο και κάποια ευθύνη και ειδικά τώρα που υπάρχουν κακοπληρωτες είναι ένας λόγος παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Στα παλιά τουλάχιστον καταστατικά αναφερόταν ότι διαχείριση αναλαμβάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες υποχρεωτικά και εκ περιτροπής και είναι αμισθη υπηρεσία. Απλά κανείς δεν θέλει γιατί έχει κάποιο τρέξιμο και κάποια ευθύνη και ειδικά τώρα που υπάρχουν κακοπληρωτες είναι ένας λόγος παραπάνω.

Οι ιδιοκτήτες η οι ενοικιαστές ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xsterg είπε

προσεχε. θελει να βγαλαι το αγγουρι απο αυτον και να το βαλει καπου...

To "αγγούρι" πρέπει να μπαίνει σε όλους τους ιδιοκτήτες και όχι μόνο σε έναν,  ειδικά αν μπαίνει και χωρίς κάποιο όφελος για  αυτόν που το "τρώει"....

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.

Σε κάποιες πολυκατοικίες ο διαχειριστής πληρώνεται. Και κάποιες φορές σε μεγάλες πολυκατοικίες (στη δικιά μου πχ με 64 διαμερίσματα μπαίνουν 3 διαχειριστές και τους πληρώνουμε 280 ευρώ σύνολο). Τα καθήκοντα του διαχειριστή είναι ότι έχει σχέση με τη πολυκατοικία. Από την είσπραξη κοινοχρήστων, επισκευές, συντηρήσεις, να καλέσεις το μάστορα για μια ζημιά, σύγκληση γενικών συνελεύσεων για αποφάσεις που αφορούν επισκευές στην πολυκατοικία, αγορά πετρελαίου κτλ. Ο τρόπος που μπορεί να κλέψει απλός και εύκολος όπως στο είπαν πιο πάνω. Υπερκοστολόγηση εργασίας. Στο πετρέλαιο γίνεται η τρελή κλοπή καθώς τα συμφωνεί με αυτόν που κάνει τη διανομή, σου βάζει άλλα, κόβει απόδειξη για άλλα και είναι πετρελαιάς και διαχειριστής χαρούμενοι και οι δυο. Γενικώς το διαχειριστιλίκι όπως έχει χιλιοειπωθεί είναι μια μέγιστη αγγαρεία. Ο καθένας μπορεί να έρθει ότι ώρα του καπνίσει να σου χτυπήσει το κουδούνι (ΝΑΙ και σε ώρες κοινής ησυχίας) για να σου πληρώσει κοινόχρηστα ή να σου πει τη μαλακία του. Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι όταν κάποιος δε πληρώνει κοινόχρηστα, όπου μαζεύονται πολλά και για να τα πάρεις ξεκινάς διαδικασίες με εξώδικα κτλ και μέχρι να τα πάρεις έχεις πληρώσει περισσότερα με δικηγόρους κτλ. Και να τα δώσετε σε γραφείο το κακό είναι ότι θα πληρώνεις κάποια λεφτά ούτως ή άλλως και πάλι στη πολυκατοικία χρειάζονται κάποιοι τύπου αντιπρόσωποι, που θα τρέχουν για τις ζημιές κτλ και θα ενημερώνουν το γραφείο. Γενικώς η κατάσταση είναι λίγο μπάχαλο. Απλά όσο το δυνατόν λιγότερα διαμερίσματα, τόσο καλύτερο για σας. Εμείς με 64 καταλαβαίνεις ότι δεν βγαίνει άκρη και γίνεται κάθε φορά χαμός. Με τα 10 διαμερίσματα νομίζω ότι είναι πιο βατή η κατάσταση. 

• Like 1
Δημοσ.

τα πραγματα ειναι οπως τα ειπε ο φιλος παραπανω. η διαχειριση ειναι χαμαλικι. αναγκαιο μεν, χαμαλικι δε. το οποιο ειναι υποχρεωση μονο των ιδιοκτητων. 

αληθεια που ειναι αυτη η πολυκατοικια με τα 64 διαμερισματα? μην μου πεις οτι ειναι καπου στο κεντρο της αθηνας. μου ειχε κανει εντυπωση καποια στιγμη που ειχα δει τοσο ψηλο κτηριο για τα ελληνικα παντα δεδομενα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xsterg είπε

τα πραγματα ειναι οπως τα ειπε ο φιλος παραπανω. η διαχειριση ειναι χαμαλικι. αναγκαιο μεν, χαμαλικι δε. το οποιο ειναι υποχρεωση μονο των ιδιοκτητων. 

αληθεια που ειναι αυτη η πολυκατοικια με τα 64 διαμερισματα? μην μου πεις οτι ειναι καπου στο κεντρο της αθηνας. μου ειχε κανει εντυπωση καποια στιγμη που ειχα δει τοσο ψηλο κτηριο για τα ελληνικα παντα δεδομενα.

Ζωγράφου είναι. Είναι 6-όροφη αλλά τύπου οικοδομικό τετράγωνο απο τις παλιές και σε κάθε όροφο έχει καμια δεκαρία διαμερίσματα. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, seventh_son είπε

Ζωγράφου είναι. Είναι 6-όροφη αλλά τύπου οικοδομικό τετράγωνο απο τις παλιές και σε κάθε όροφο έχει καμια δεκαρία διαμερίσματα. 

αυτη απεναντι απο την πανεπιστημιουπολη

Δημοσ.

έχει στην αχαρνων απέναντι από τον cosmote ένα συγκρότημα 4ων πολυκατοικιών με 100 διαμερίσματα η κάθε μια.

Έχουν κοινή διαχείριση

Δημοσ.

Υπάρχουν ψηλές και μεγάλες πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης. Στο Ηράκλειο μένω εγώ, έχει δύο τεράστιες (για τα δεδομένα της περιοχής) πολυκατοικίες - αδελφάκια. 9όροφη η μία, 12όροφη η άλλη, οι Ηρακλειώτες ξέρουν. 6 διαμερίσματα ανά όροφο, καταλαβαίνετε ότι 54 + 72 = 126 σπίτια. Εύχομαι από θέμα διαχείρισης να τα βγάζουν πέρα αλλά δύσκολο μου φαίνεται, χαχα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...