Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για χαρά.

Έχω βγει στο ψάξιμο για καινούργιο desktop, έχω διαβάσει δεξιά-αριστερά πράγματα, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη κάποιων που γνωρίζουν καλύτερα. Ένα μεγάλο θέμα για εμένα είναι η CPU. Έχω κάνει focus στους Intel, χωρίς να απορρίπτω τους AMD, αλλά σε αυτό το post ας επικεντρωθούμε στους i-core.

Καταρχάς το PC (πέρα από internet, mail κτλ) το θέλω σίγουρα για την εργασία μου: σχεδιαστικά πλακετών, ολίγον από corel (πολύ απλά γραμμικά σχέδια) και κυρίως embedded compilers, για τους οποίους από όσο το έψαξα πιο σημαντικό ρόλο παίζει ο SSD και η RAM και δευτερευόντως η CPU speed (και όχι τόσο ο αριθμός των πυρήνων). Επίσης ο γιος μου παίζει κάνα παιχνιδάκι, αλλά είναι μικρός ακόμα, οπότε όχι και κάτι πολύ extreme.

To “καυτό” ερώτημα για εμένα είναι αν η διαφορά τιμής μεταξύ i7 και i5 ανταποκρίνεται και στη διαφορά επιδόσεων. Ως έμπειρος χρήστης στους embedded CPUs και βλέποντας τα συγκριτικά , δεν βλέπω λόγο να πάω σε i7. Ενδεικτικά παραθέτω δύο επεξεργαστές, που η διαφορά στην τιμή τους ξεπερνάει τα 150Ε. Θα ήθελα τη γνώμη σας εάν για το σύστημα που θέλω, αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα αυτά. Ευχαριστώ.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199271/intel-core-i5-10400-processor-12m-cache-up-to-4-30-ghz.html

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/186604/intel-core-i7-9700k-processor-12m-cache-up-to-4-90-ghz.html

Δημοσ.

O 10400 (μπορείς να πάρεις και τον 10400f αν βαλεις και κάρτα γραφικών) είναι από τους πιο value for money επεξεργαστές σήμερα. Αν δεν πας σε 10400(f), πας σε 10700(f) - διπλή τιμή, όμως + 2 πυρήνες, καλύτερα boost clocks και λίγο ταχύτερη ραμ χωρίς να χρειαστεί να πας σε z490 board.

Ο 9700k είναι προηγούμενης γενιάς και χωρίς hyperthreading, δεν θα τον συνιστούσα με το κόστος που έχει.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...