Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά χαρά !

Χθες ενημέρωσα το λογισμικό ''AMD Drivers Chipset'', που είναι εγκατεστημένο στο P.C. μου, εδώ και μερικούς μήνες.

Μετά από αυτό, είδα μέσα από το λογισμικό ''NZXT CAM'' ,

ότι η CPU μου φορτώνει πολύ περισσότερο από πριν και επίσης αυξάνεται και η θερμοκρασία της.

Σήμερα, απεγκατέστησα το λογισμικό ''AMD Drivers Chipset'' , για να δω αν αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιστεί, αλλά δεν συνέβη τίποτα το θετικό.

Έτσι, το εγκατέστησα ξανά και το έχω στο PC μου τώρα.

Μετά από όλα, γιατί η CPU μου φορτώνει περισσότερο με μεγαλύτερη θερμοκρασία από πριν ;

Υπάρχει κάποια λύση για αυτό ;

Επεξ/σία από j.g.!!!
Δημοσ.

Οι drivers για το chipset ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν.Δες απο το task manager ποιες εφαρμογες φορτωνουν τον επεξεργαστη σου.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Crybal είπε

Οι drivers για το chipset ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν.Δες απο το task manager ποιες εφαρμογες φορτωνουν τον επεξεργαστη σου.

Το θέμα βασικά ξέρεις ποιό είναι ;

Πήγα να κάνω ένα σκανάρισμα για ιούς με το Windows Security

και σε κάποια φάση η θερμοκρασία έφτασε στους 70 βαθμούς Κελσίου με το ποσοστό φόρτωσης να φτάνει το 97 % . 

Ο θόρυβος που έφτιαχνε ο υπολογιστής ήταν υπερβολικά έντονος και πάτησα τερματισμό του σκαναρίσματος στο Windows Security !

Αυτή η φάση , με το Windows Security scan , πρώτη φορά μου έγινε σήμερα και δεν μου έχει ξαναγίνει ποτέ !

Τώρα , με βάση αυτό που λες , δεν πιστεύω πως φταίει κάποια εφαρμογή ...

Χθες πάντως που έκανα την ενημέρωση του ''AMD Drivers Chipset'' ,

παρατήρησα αρχικά την διαφορά θερμοκρασίας , από την περιήγηση στο ίντερνετ ! 

Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσα να έφτιαχνα από 'δω και πέρα ;

Δημοσ.

Αναλογα με το πιον επεξεργαστη εχεις,πιθανότατα να ειναι φυσιολογικο αυτο όταν τρεχει για πολύ ωρα 100%.Επίσης μπορεί να εχει ξεκουμπωθεί η ψυκτρα.Υπάρχει πιθανοτητα να εχει κανει overclocking?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Crybal είπε

Αναλογα με το πιον επεξεργαστη εχεις,πιθανότατα να ειναι φυσιολογικο αυτο όταν τρεχει για πολύ ωρα 100%.Επίσης μπορεί να εχει ξεκουμπωθεί η ψυκτρα.Υπάρχει πιθανοτητα να εχει κανει overclocking?

Η ψύκτρα φαίνεται να μην έχει ξεκουμπωθεί , καθώς όλα τα ανεμηστηράκια της λειτουργούν κανονικά...

Όσον αφορά το overclocking , που πρέπει να κοιτάξω για να δω αν προέκυψε κάποια καινούργια ρύθμιση ;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Crybal είπε

Βαλε το cpu-z και δες σε τι ταχυτητες τρεχεις ο επεξεργαστης σου

Σε περίπτωση που δω , σε τι ταχύτητες τρέχει ο επεξεργαστής μου , τι μπορώ να κανώ μετά ;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, duffyduck είπε

Control Panel --> Power Options --> απο AMD Ryzen Balanced άλλαξε το σε Balanced

O.K. ,

θα κάνω αυτήν τη ρύθμιση , ελπίζωντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα της CPU !

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, duffyduck είπε

επισης στο BIOS το PBO (Precision Boost Overdrive) καντο disabled

Με τη βοήθεια του παρακάτω βίντεο , μόλις είδα ότι μέσα στο BIOS μου , δεν υπάρχει PBO (Precision Boost Overdrive)

Mήπως υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια ανάλογη ρύθμιση , μέσα από το BIOS μου ;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, j.g.!!! είπε

Mήπως υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια ανάλογη ρύθμιση , μέσα από το BIOS μου ;

Αν δεν αναφέρεις το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορούν να σε βοηθήσουν!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Αν δεν αναφέρεις το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορούν να σε βοηθήσουν!

Asus ROG Strix B450-F Gaming

Δημοσ.

Αν και στο manual δεν τα εξηγεί όλα για το BIOS.

Βάλε το BIOS το Advanced Mode για να δείχνει όλες τις επιλογές (και όχι τις βασικές του EZ Mode).

Στην καρτέλα "AI Tweaker" (έχει φωτογραφία στο manual σελίδα 3-3) κοίταξε τι επιλογές έχουν τα "Performance Enhancer" και "Core Performance Boost".

Επίσης ψάξε τι υπάρχει και στην καρτέλα "Advanced".

Δημοσ.
Στις 4/12/2020 στις 8:54 ΜΜ, j.g.!!! είπε

Γειά χαρά !

Χθες ενημέρωσα το λογισμικό ''AMD Drivers Chipset'', που είναι εγκατεστημένο στο P.C. μου, εδώ και μερικούς μήνες.

Μετά από αυτό, είδα μέσα από το λογισμικό ''NZXT CAM'' ,

ότι η CPU μου φορτώνει πολύ περισσότερο από πριν και επίσης αυξάνεται και η θερμοκρασία της.

Σήμερα, απεγκατέστησα το λογισμικό ''AMD Drivers Chipset'' , για να δω αν αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιστεί, αλλά δεν συνέβη τίποτα το θετικό.

Έτσι, το εγκατέστησα ξανά και το έχω στο PC μου τώρα.

Μετά από όλα, γιατί η CPU μου φορτώνει περισσότερο με μεγαλύτερη θερμοκρασία από πριν ;

Υπάρχει κάποια λύση για αυτό ;

Εγώ αρχικά θα διέγραφα το NZXT CAM. Κατέβασε το hwinfo64 για να βλέπεις θερμοκρασίες. 

Στο BIOS αν βρεις το pbo μπορείς να το απενεργοποιήσεις, μην πειράξεις όμως το Core Performance Boost, αυτό το θέλεις ενεργοποιημένο οπωσδήποτε.

Ένα γρήγορο benchmark που μετράει και επιδόσεις και ζορίζει και τον επεξεργαστή είναι το Cinebench, μπορείς να το τρέξεις και με το HWinfo64 ανοιχτό να βλέπεις θερμοκρασίες. Αν είσαι πάλι στα 70-75 και εκεί με την στοκ ψύκτρα είσαι μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...