Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σε ένα σπίτι (ανακαίνιση ή και καινούριο) θέλω να έχω σε 3 χώρους (τους ονομάζω Α Β Γ) 4 τηλεοράσεις και συγκεκριμένα στον Α να έχω 2 τηλεοράσεις, στον Β 1 τηλεόραση και στον Γ άλλη μια. Η κεντρική TV που θα παίζει το NOVA θα είναι στον Α. Επειδή θέλω οι γραμμές να είναι ανεξάρτητες ώστε αν χαλάσει κάτι να μην στουκάρουν όλες είπα στον ηλεκτρολόγο να τραβήξει 1 γραμμή από κεντρική κεραία προς Α η οποία εσωτερικά θα διακλαδίζεται σε 2, μία στον Β και μία στον Γ. Επίσης του είπα να τραβήξει άλλη μια καλωδίωση από κεραία προς τον Α να υπάρχει (θα ενωθεί στο πιάτο όταν μπει) ώστε μετά όταν βάλω δορυφορικό να είναι έτοιμη και να μην τρυπάει η ΝΟVA.  Οποτε συνολικά

έχουμε 2 καλώδια άσπρα προς Α όπου το ένα διακλαδίζεται σε 2 μέσα, 1 προς Β και 1 προς Γ. Βλέπετε κάποιο λάθος? Ο ηλεκτρολόγος μου είπε αρχικά να φέρει ότι φέρει στο πατάρι και μετά να κάνω ότι θέλω αλλά δεν ήθελα να ασχολούμαι με το πατάρι κάθε φορά που θέλω κάτι γιατί είναι και στενό.Επίσης δεν ήθελα με 1 γραμμή να ανεβαίνουν - κατεβαίνουν ολα.

Βλέπετε κάποιο λάθος? Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο? Να σημειώσω εδώ ότι στην περίπτωση αυτή που το σχεδιάζω όλες οι ενώσεις θα γίνουν στην ταράτσα σε κουτάκια κάτω απο την κεραία. Επίσης βάζω ξεχωριστό καλώδιο να έρχεται από το πιάτο ώστε να έχει καλύτερη απόδοση και να μην μπουκώνει η κατάσταση με τόσα πολλά.

Εσείς τι λέτε?

Επεξ/σία από greeneye
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον ενισχυτή που θα τον βάλεις γιατί για τοσες τηλεοράσεις  μια κεραια δεν φτανει ηηη καθε τηλ θα εχει δικια της κεραια

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι 1 κεντρική κεραία θα βάλω καινούρια. Αν χρειαστεί ενισχυτης θα τον βαλω στο χώρο Α λογικά... (σε νησι ειμαι οχι Αθηνα)

* Δεν το γνωρίζω αυτό με τον ενισχυτή, γενικά εδώ δεν χρειάζεται ενισχυτής γιατί είναι κοντα η εκπομπη σηματος αλλα δεν ξερω αν θελει επειδη παω σε 4 τηλεορασεις και δε θα αντεξει το σημα να ειναι δυνατο?

Επεξ/σία από greeneye
Δημοσ.

Σχετικά με τη συνδεσμολογία θα ηθελα τη γνωμη σας. Υπαρχει κατι καλυτερο που μπορω να κανω για να τα βρει ετοιμα η NOVA και να μη σκαβω σε τελειωμενο σπιτι η να μην ανοιγω τρυπες γενικα? Εκει νομιζω ειναι και η ουσια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...