Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικά για διαβατήριο νομίζω είναι χάσιμο χρόνου.
Κατά καιρούς απορρίπτουν μέχρι και φωτογραφίες διαβατηρίου επαγγελματιών πχ φαίνεται λίγο χαμόγελο, κάνει σκιά η μύτη, δεν έχει το σωστο περιθώριο κλπ. Γενικά οι απαιτήσεις είναι υψηλές γιατι πρέπει να επεξεργαστεί ψηφιακά απο τις αρχές ή κατι τετοιο για να ειναι διεθνών προδιαγραφών, θα πάρει υδατογράφημα νομίζω ή κάπως έτσι.
Επίσης αν θυμάμαι καλα δεν πρεπει να κατατεθεί στην υπηρεσία διαβατηρίων φωτογραφία που έχει υποστεί εστω και ελάχιστο editing, ακομα και ειλικρινά καλοπροαίρετο.
Τα παλιά τα χρόνια ήταν πολύ χαλαροί στο θέμα φωτογραφίας διαβατηρίου, πια όχι και τόσο. Κάποιες φορες απορρίπτουν προκαταβολικά για μικρολεπτομέρειες παρά να υπάρχει πρόβλημα στην πορεία (πχ παρεξηγησιμα λαθος καδραρισμα)
Ολα αυτά απο προσωπική εμπειρία στην υπηρεσία διαβατηρίων της πολής μου. Εβγαλα προ ετών νεο διαβατήριο ταυτόχρονα μαζί με την μητέρα μου στον ίδιο έμπειρο συνοικιακό φωτογράφο και τα καταθέσαμε την ίδια μέρα σε διαδοχικά ραντεβού και οι δικές της απορρίφθηκαν γιατι νομίζω έκανε το μαλλί ελάχιστη σκια πανω απο το αυτί της ή κατι τέτοιο.
Αλλα έχω ξανακούσει απο γνωστό να του ζηταν να ξαναβγαλει λίγο διαφορετικά φωτογραφία για διαβατήριο επειδή απορρίφθηκε για κάποια τεχνική λεπτομέρεια.
Για δίπλωμα δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχουν, ίσως λόγω πανευρωπαϊκής πια ισχύος είναι και εκεί λεπτολόγοι, εγω έχω το παλιό το ελληνικό.

Επεξ/σία από tsifotis
Δημοσ.
23 ώρες πριν, musan είπε

Στα σουπερ μαρκετ ολοι φορανε μασκα, ειναι πολυ μεγαλυτερος ο χωρος, οταν πανε το πρωι δεν υπαρχει κανενας, εχουν συστημα ανανεωσης αερα, τα φωτογραφεια ειναι συνηθως τρυπες κτλ. Απλα να ειναι καλυμμενοι.

Σε κανένα σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει "σύστημα ανανέωσης αέρα" όπως το φαντάζεσαι. Οι ανακυκλοφορίες των ΚΚΜ σε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι πολύ υψηλές. Δε στο ότι μπορεί να είναι μεγάλος χώρος και σε πούμε τα τετραγωνικά ανά άτομο να είναι περισσότερα από μια τρύπα με 2 άτομα, αλλά από πλευράς ανανέωσης αέρα, μια τρύπα με ανοικτή πόρτα να κάνει ρεύμα έχει πολύ μεγαλύτερη ανανέωση αέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωτογραφίες για βιβλιάρια υγείας κλπ, βγαζω μόνος  μονος μου γιατί δεν έχουν ούτε έλεγχο , ούτε ουσια.

Φωτογραφίες για ταυτότητα / διαβατήριο ακόμα και φωτογράφου να είναι, αν δεν καλύπτουν τις απόλυτες προδιαγραφές που θέλουν στις γυρνάνε πίσω. Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν δικές σου. Παίζει ρόλο μέχρι και το χρώμα της μπλούζας που φορας

Για δίπλωμα δεν ξέρω, γιατί νομίζω τα νέα διπλώματα δεν έχουν ξεχωριστή φωτογραφία αλλά είναι σαν πιστωτικές κάρτες με φωτογραφια 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Φωτογραφίες για βιβλιάρια υγείας κλπ, βγαζω μόνος  μονος μου γιατί δεν έχουν ούτε έλεγχο , ούτε ουσια.

Φωτογραφίες για ταυτότητα / διαβατήριο ακόμα και φωτογράφου να είναι, αν δεν καλύπτουν τις απόλυτες προδιαγραφές που θέλουν στις γυρνάνε πίσω. Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν δικές σου. Παίζει ρόλο μέχρι και το χρώμα της μπλούζας που φορας

Για δίπλωμα δεν ξέρω, γιατί νομίζω τα νέα διπλώματα δεν έχουν ξεχωριστή φωτογραφία αλλά είναι σαν πιστωτικές κάρτες με φωτογραφια 

Και για τα διπλώματα φωτό με τις ίδιες προδιαγραφές ζητάνε.Αλλωστε η ιδια υπηρεσία τυπωνει διαβατήρια και διπλωματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...