Leleouras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 ως έχει η πρώτη και άμεση αλλαγή που πρέπει να κάνει είναι η οθόνη καλά λέει ο @leros2004 ιδανικά αν αλλάξει mobo και βάλει απο 3000 series και πάνω cpu πρέπει να αλλάξει και μνήμες και αργότερα τροφοδοτικό για "χοντρές" gpu να τα πουλήσει σαν σετ να πάρει νέα (mobo,cpu,ram) αλλά ακόμα δεν είναι η ώρα τους
PappaJim23 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Για τους εξυπνάκηδες που έχουν σχολιάσει, απαξιώ να απαντήσω... Όσο για τους υπόλοιπους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.... Ψάχνω καλή μητρική μέχρι 150-160 ευρώ... Να αλλάξω την μητρική μου, ενώ παράλληλα να έχω μία καλή βάση για να αλλάξω κάποια στιγμή επεξεργαστή και κάρτα γραφικών... Το αν χαραμίζω τα λεφτά μου, βάση των συνθηκών, είναι καθαρά δικό μου ζήτημα, όχι δικό σας
triplex1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, PappaJim23 είπε -Αυτή τη στιγμή το build μου είναι: Case: CoolerMaster MB510L Mobo: Asus Prime A320M-K CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB Gaming OC PSU: CoolerMaster MasterWatt 500 lite RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GVRB) Θέλω να αναβαθμίσω την Μητρική μου κάρτα και στο σύντομο μέλλον να πάω σε Ryzen5 3600XT ή 5600X. Πουλα τον 2600 και βαλε τον 3600xt γιατι ν'αλλάξεις μητρικη?
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, PappaJim23 είπε Για τους εξυπνάκηδες που έχουν σχολιάσει, απαξιώ να απαντήσω... Όσο για τους υπόλοιπους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.... Ψάχνω καλή μητρική μέχρι 150-160 ευρώ... Να αλλάξω την μητρική μου, ενώ παράλληλα να έχω μία καλή βάση για να αλλάξω κάποια στιγμή επεξεργαστή και κάρτα γραφικών... Το αν χαραμίζω τα λεφτά μου, βάση των συνθηκών, είναι καθαρά δικό μου ζήτημα, όχι δικό σας Κλασικά την Tomahawk B450 ΜΑΧ. Έχει βγει και μια νεότερη έκδοση η Tomahawk Β450 ΜΑΧ ΙΙ. Οι διαφορές στο παρακάτω λινκ. ¨Οπου να ναι θα σκάσει μύτη και στο skorutz. https://forums.guru3d.com/threads/msi-b450-tomahawk-max-ii.434692/ Αν θέλεις την Β550 Tomahawk τότε επισήμως δεν υποστηρίζει τον επεξεργαστή σου. Υπάρχουν όμως αναφορές ότι εν τέλει τον υποστηρίζει.
PappaJim23 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, triplex1 είπε Πουλα τον 2600 και βαλε τον 3600xt γιατι ν'αλλάξεις μητρικη? Γιατί αργότερα θα βάλω και μία 3070
triplex1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, PappaJim23 είπε Γιατί αργότερα θα βάλω και μία 3070 Όταν βαλεις την 3070 αλλάζεις και μητρική , μεχρι τότε θα έχουν πέσει οι τιμές , η τιμη τού 3600xt αυτή τη στιγμή είναι μιά χαρα
PappaJim23 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, triplex1 είπε Όταν βαλεις την 3070 αλλάζεις και μητρική , μεχρι τότε θα έχουν πέσει οι τιμές , η τιμη τού 3600xt αυτή τη στιγμή είναι μιά χαρα όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο, θέλω να ξεκινήσω με την μητρική που είναι και το πιο οικονομικό κομμάτι αυτή τη στιγμή ΑΛΛΑ και να μην μου πέσουν πολλά μαζεμένα(λεφτά)... για να έχω έτοιμη την βάση, μετά να πάω σε τροφοδοτικό και επεξεργαστή και στο τέλος την κάρτα γραφικών... Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από PappaJim23
radiohead Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Φίλε παπατζιμ πάνω κάτω όλοι έχουν δίκιο. Παρολαυτά έτσι όπως ειναι τώρα το σύστημα που έχεις, τη μεγαλύτερη διαφορά θα στην έκανε ένα καλύτερο μόνιτορ μέχρι να πέσουν οι τιμές εκεί που πρέπει και στις μητρικές και στις κάρτες και στα cpu. Πρόκειται να βάλεις κάτι καλύτερο από 1080p 144hz; Αν όχι συμπληρώνεις κάτι παραπάνω στα 150 και θα δείξει περισσότερο από καθετί άλλο. 1
leros2004 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, PappaJim23 είπε για να έχω έτοιμη την βάση, μετά να πάω σε τροφοδοτικό και επεξεργαστή και στο τέλος την κάρτα γραφικών... Πάμε για τελευταία φορά μπας και βγάλουμε άκρη. Συνήθως κάνουμε μια αναβάθμιση για να κερδίσουμε κάτι. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι περιμένεις να κερδίσεις, χτίζοντας με τον τρόπο που σκέφτεσαι. - Να πάρεις μητρική: (Εκτός του εικαστικού), κέρδος 0. - Να πάρεις επεξεργαστή: Μια απο τα ίδια, παίζεις με μια καλή καρτούλα, σε 1080 60hz, πάλι κέρδος 0. - Τροφοδοτικό δεν είναι το καλύτερο που έχεις αλλά δεν είναι και σάπιο turboX, πάλι κέρδος 0. - Kάρτα γραφικών, στην οθόνη που παίζεις μια χαρά τα πάει η κάρτα σου. Δυστυχώς είναι τόσο ρευστά τα πράματα στη τεχνολογία, που μέχρι να φτάσεις στο τελευταίο βήμα της αναβάθμισης σου θα χρειαστεί να ξανά αλλάξεις μητρική. Θα έχουμε φθάσει στο DDR5... Δεν υπάρχουν σταθερές να επενδύσεις... Στη τεχνολογία δεν χτίζουμε λες και είναι σπίτι με γερά θεμέλια, και σιγά σιγά σηκώνουμε ορόφους. Ούτε είναι κελάρι με κρασιά να επενδύσουμε σ' αυτό... Έχεις μαζέψει 150€, πάρε τις λεντοταινίες σου και ότι άλλο μπιμπλίκι θέλεις, πχ: πάρε μια ψύκτρα που θα σου μείνει έτσι και αλλιώς και για μετά, πάρε έναν μεγαλύτερο ssd, και τα ρέστα (αν μείνουν) κράτησε τα κάβα για την αναβάθμιση. Μάζεψε το συνολικό ποσό που έχεις αποφασίσει να διαθέσεις και όταν είσαι έτοιμος τότε βλέπεις τι υπάρχει για αγορά και τι πρέπει να αλλάξεις. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από leros2004
peiraiask Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, PappaJim23 είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η οθόνη μου είναι στα 60Hz και 1080p, η δεύτερη που θα βάλω τώρα, γλυκοκοιτάζω την AOC C24G1 που είναι στα 144Hz. Στις οθόνες θα παίζουν σίγουρα η μία κάποιο game, ενώ η δεύτερη θα είναι εντελώς βοηθητική(fb,messenger,telegram,youtube,twitch κλπ) Σιγά σιγά θέλω να αλλάξω το pc μου για να μην μου πέσουν μαζεμένα τα λεφτά, για αυτό πρώτα θα αλλάξω την μητρική μου, να έχω μία καλή σχετικά βάση για να χτίσω πάνω σε αυτή αυτό που θέλω, ώστε μετά να κουμπώσω καλύτερο ακόμα επεξεργαστή(αυτούς που ανέφερα) και αργότερα αν οικονομικά μπορέσω και οι τιμές έρθουν στα επίπεδα τους, να βάλω μία 3060-3070... μπορεις να παρεις καλυτερη μητρικη για μελλοντικη αναβαθμιση τωρα, αλλα οταν πεσουν πολυ οι τιμες των 3080 καρτων πχ φθινοπωρο 2021 πιθανως θα εχει αξια μπρελοκ γιατι ισως εχουν κυκλοφορησει ddr5! και νεοι ρυζεν.κ ιντελ. κ νεες μπατζετ καρτες των 500 ευρω απο αμδ κλπ. τωρα εσυ αποφασιζεις. Μόλις τώρα, peiraiask είπε μπορεις να παρεις καλυτερη μητρικη για μελλοντικη αναβαθμιση τωρα, αλλα οταν πεσουν πολυ οι τιμες των 3080 καρτων πχ φθινοπωρο 2021 πιθανως θα εχει αξια μπρελοκ γιατι ισως εχουν κυκλοφορησει ddr5! και νεοι ρυζεν.κ ιντελ. κ νεες μπατζετ καρτες των 500 ευρω απο αμδ κλπ. τωρα εσυ αποφασιζεις. και πιθανως να χρειαστει παλι να αγορασεις μητρικη. οπως πολλοι πιθανως θα ξαναγορασουν καρτες 3070 3080 κλπ μολις τις βγαλουν σε low profile κλπ
turbat0s Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Θα έχουμε φθάσει στο DDR5... Συγγνώμη για την παρέμβαση, πότε ακούγεται ότι θα έρθουν τέτοιες ram ευρέως στην αγορά? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από turbat0s
leros2004 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, turbat0s είπε Συγγνώμη για την παρέμβαση, πότε ακούγεται ότι θα έρθουν τέτοιες ram ευρέως στην αγορά? Σε κανα χρόνο+ εύκολα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα