Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-Ποσό που διαθέτουμε: 150 ευρώ

-Χρήση υπολογιστή: Gaming

-Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη:
Έχω μία Curved Samsung C24F390FHU 24". Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παρθεί και δεύτερο monitor, μία 22'-24'.

-Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?
Όχι, δεν θα χρειαστεί να αγοραστούν περιφερειακά.

-Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
Εντός Αττικής

-Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα?
Δεν με ενδιαφέρει να είναι από ένα ή πολλά καταστήματα, αρκεί να είναι ετοιμοπαράδοτα τα προιόντα.

-Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο?
Μόνος μου θα τοποθετήσω τα κομμάτια

-Αυτή τη στιγμή το build μου είναι:
Case: CoolerMaster MB510L
Mobo: Asus Prime A320M-K
CPU: AMD Ryzen 5 2600
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB Gaming OC
PSU: CoolerMaster MasterWatt 500 lite
RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GVRB)

Θέλω να αναβαθμίσω την Μητρική μου κάρτα και στο σύντομο μέλλον να πάω σε Ryzen5 3600XT ή 5600X.
Και θέλω τη γνώμη σας, αν χρειάζεται να αλλάξω τροφοδοτικό, να βάλω πιο μεγάλο.
Η μητρική θέλω να είναι ΑΤΧ και να είναι όμορφη, διότι το κουτί μου έχει παράθυρο στα πλάγια και θα προσθέσω RGB στο εσωτερικό, οπότε θέλω να είναι όμορφη.

Υπάρχει κάποια άλλη αναβάθμιση που θα κάνατε εσείς, αυξάνοντας το budget βέβαια!?

Επεξ/σία από PappaJim23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μας είπες ποιο είναι το θέμα στο setup σου όμως. Παίζεις 1080p σε 60hz οθόνη. Τι θες να αλλάξεις και γιατί? Το setup που έχεις για μια τέτοια οθόνη είναι υπεραρκετο. Το 2ο μόνιτορ τι θα είναι και για τι χρήση θα το έχεις?

Και σίγουρα αν έχεις να κερδίσεις κάτι σε gaming θα είναι από αλλαγή κάρτας, όχι επεξεργαστή. Αν θες να κρατήσεις την 1660s, ακόμα και 5900Χ να βάλεις η διαφορά σε fps θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τώρα. Πρέπει να αποφασίσεις και να διευκρινήσεις λίγο κάποια πράγματα.

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να κάτσεις όπως είσαι τώρα διότι εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές και δεδομένου ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να βγούμε από τα σπίτια μας δεν πρόκειτε να δούμε εξορθολογισμό άμεσα.
Κάτσε πρώτα να έρθουν οι τελευταίοι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών της κόκκινης, του χρόνου κάποια στιγμή δηλαδή και μετά βλέπεις πώς θα πορευτείς.

Εξάλλου με 2600 και 1660s είσαι μια χαρά τώρα όπως ήδη σου έγραψαν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Δεν μας είπες ποιο είναι το θέμα στο setup σου όμως. Παίζεις 1080p σε 60hz οθόνη. Τι θες να αλλάξεις και γιατί? Το setup που έχεις για μια τέτοια οθόνη είναι υπεραρκετο. Το 2ο μόνιτορ τι θα είναι και για τι χρήση θα το έχεις? Πρέπει να αποφασίσεις και να διευκρινήσεις λίγο κάποια πράγματα.

Και σίγουρα αν έχεις να κερδίσεις κάτι σε gaming θα είναι από αλλαγή κάρτας, όχι επεξεργαστή. Με την 1660s και 5900Χ να βάλεις, η διαφορά σε fps θα είναι ελάχιστη. Αν θες να τα αλλάξεις όλα πάλι, άλλο θέμα.

3 λεπτά πριν, dpolal είπε

Εγώ θα σου έλεγα να κάτσεις όπως είσαι τώρα διότι εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές και δεδομένου ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να βγούμε από τα σπίτια μας δεν πρόκειτε να δούμε εξορθολογισμό άμεσα.
Κάτσε πρώτα να έρθουν οι τελευταίοι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών της κόκκινης, του χρόνου κάποια στιγμή δηλαδή και μετά βλέπεις πώς θα πορευτείς.

Εξάλλου με 2600 και 1660s είσαι μια χαρά τώρα όπως ήδη σου έγραψαν.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η οθόνη μου είναι στα 60Hz και 1080p, η δεύτερη που θα βάλω τώρα, γλυκοκοιτάζω την AOC C24G1 που είναι στα 144Hz. Στις οθόνες θα παίζουν σίγουρα η μία κάποιο game, ενώ η δεύτερη θα είναι εντελώς βοηθητική(fb,messenger,telegram,youtube,twitch κλπ) 
Σιγά σιγά θέλω να αλλάξω το pc μου για να μην μου πέσουν μαζεμένα τα λεφτά, για αυτό πρώτα θα αλλάξω την μητρική μου, να έχω μία καλή σχετικά βάση για να χτίσω πάνω σε αυτή αυτό που θέλω, ώστε μετά να κουμπώσω καλύτερο ακόμα επεξεργαστή(αυτούς που ανέφερα) και αργότερα αν οικονομικά μπορέσω και οι τιμές έρθουν στα επίπεδα τους, να βάλω μία 3060-3070...

Επεξ/σία από PappaJim23
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PappaJim23 είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η οθόνη μου είναι στα 60Hz και 1080p, η δεύτερη που θα βάλω τώρα, γλυκοκοιτάζω την AOC C24G1 που είναι στα 144Hz.
Σιγά σιγά θέλω να αλλάξω το pc μου για να μην μου πέσουν μαζεμένα τα λεφτά, για αυτό πρώτα θα αλλάξω την μητρική μου, να έχω μία καλή σχετικά βάση για να χτίσω πάνω σε αυτή αυτό που θέλω, ώστε μετά να κουμπώσω καλύτερο ακόμα επεξεργαστή(αυτούς που ανέφερα) και αργότερα αν οικονομικά μπορέσω και οι τιμές έρθουν στα επίπεδα τους, να βάλω μία 3060-3070...

Το κουτί που έχεις, το είχα πάρει για τους γιούς μου, είναι απλά τεράστιο, οποιοδήποτε μπόρντ και αν του βάλεις μέσα.
Θέλει τουλάχιστον διπλή υδρόψυξη μπροστά για να δέιξει γεμάτο. 😮

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dpolal είπε

Το κουτί που έχεις, το είχα πάρει για τους γιούς μου, είναι απλά τεράστιο, οποιοδήποτε μπόρντ και αν του βάλεις μέσα.

To κουτί για αρχή είναι πανέμορφο(κατ'εμέ) και με τα κατάλληλα fans έχεις πάρα πολύ καλό airflow, θα παίξω μπάλα με μία ταινία LED για να δείξει όμορφο(στο θέμα φωτισμού). 
Η μητρική που θα βάλω τώρα, θέλω να είναι ATX για τον ίδιο λόγο, θέλω να "απλώσω"  λίγο το setup μου μέσα στο θηρίο και να μην φαίνεται μαζεμένο σε μια γωνίτσα του case, όπως είναι τώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, PappaJim23 είπε

To κουτί για αρχή είναι πανέμορφο(κατ'εμέ) και με τα κατάλληλα fans έχεις πάρα πολύ καλό airflow, θα παίξω μπάλα με μία ταινία LED για να δείξει όμορφο(στο θέμα φωτισμού). 
Η μητρική που θα βάλω τώρα, θέλω να είναι ATX για τον ίδιο λόγο, θέλω να "απλώσω"  λίγο το setup μου μέσα στο θηρίο και να μην φαίνεται μαζεμένο σε μια γωνίτσα του case, όπως είναι τώρα...

Μία ταινία δεν φτάνει.
Κάνε κλίκ στο θέμα που παρέθεσα. (3 ταινίες του έβαλα για να δείξει έτσι :)  )

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν είναι τεράστιο το κουτί. Σχετικά κανονικές διαστάσεις έχει. Σε καμία περίπτωση τεράστιο.

Μια καλύτερη μητρική να πω την αλήθεια μάλλον και εγώ θα έπαιρνα.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Δεν είναι τεράστιο το κουτί. Σχετικά κανονικές διαστάσεις έχει. Σε καμία περίπτωση τεράστιο.

Μια καλύτερη μητρική να πω την αλήθεια μάλλον και εγώ θα έπαιρνα.

Αναλογιστείς την μητρική που έχω μέσα, φαίνεται δυσανάλογο το μέγεθος σε σχέση με το κουτί, είναι όλα μαζεμένα αριστερά και πάνω στο κουτί....
Και επί ευκαιρία, της αλλαγής μητρικής για μία καλύτερη βάση για την αναβάθμιση τους συστήματος μου, είπα να πάω σε ATX μητρική...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PappaJim23 είπε

-Ποσό που διαθέτουμε: 150 ευρώ

-Χρήση υπολογιστή: Gaming

-Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη:
Έχω μία Curved Samsung C24F390FHU 24". Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παρθεί και δεύτερο monitor, μία 22'-24'.

-Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?
Όχι, δεν θα χρειαστεί να αγοραστούν περιφερειακά.

-Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
Εντός Αττικής

-Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα?
Δεν με ενδιαφέρει να είναι από ένα ή πολλά καταστήματα, αρκεί να είναι ετοιμοπαράδοτα τα προιόντα.

-Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο?
Μόνος μου θα τοποθετήσω τα κομμάτια

-Αυτή τη στιγμή το build μου είναι:
Case: CoolerMaster MB510L
Mobo: Asus Prime A320M-K
CPU: AMD Ryzen 5 2600
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB Gaming OC
PSU: CoolerMaster MasterWatt 500 lite
RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GVRB)

Θέλω να αναβαθμίσω την Μητρική μου κάρτα και στο σύντομο μέλλον να πάω σε Ryzen5 3600XT ή 5600X.
Και θέλω τη γνώμη σας, αν χρειάζεται να αλλάξω τροφοδοτικό, να βάλω πιο μεγάλο.
Η μητρική θέλω να είναι ΑΤΧ και να είναι όμορφη, διότι το κουτί μου έχει παράθυρο στα πλάγια και θα προσθέσω RGB στο εσωτερικό, οπότε θέλω να είναι όμορφη.

Υπάρχει κάποια άλλη αναβάθμιση που θα κάνατε εσείς, αυξάνοντας το budget βέβαια!?

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την αναβάθμιση, και το παω και λίγο παρακάτω:
- Γιατί 22-24 οθόνη? Το πολύ 19 και αν ψαχτείς και 15αρη βρίσκεις.
- Τροφοδοτικό επιβάλλεται να αλλάξεις, 900+watt για καλύτερο gaming.
- Όπως και μητρική, μια 200plus € για καλύτερο gaming.
- Κοίτα και σε κάρτα κάτι σε 1030, είναι και energy efficient αυτές, δεν θα ζορίζουν το καινούργιο τροφοδοτικό. 

Αυτά απο μένα για μια σωστή αναβάθμιση 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 minutes ago, leros2004 said:

- Κοίτα και σε κάρτα κάτι σε 1030, είναι και energy efficient αυτές, δεν θα ζορίζουν το καινούργιο τροφοδοτικό. 

τα rgb fas ξέχασες φίλτατε που δίνουν min +10-15 fps

αν βγαίνουν τα κουκιά

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, leros2004 είπε

4 λεπτά πριν, Leleouras είπε

τα rgb fas ξέχασες φίλτατε που δίνουν min +10-15 fps

αν βγαίνουν τα κουκιά

Κάντε το εξής. Δώστε την δική σας μητρική και να πάρετε την δική του. Τι λέτε?

Απλά απαράδεκτοι. Ξανά διαβάστε το πρώτο ποστ που έγραψε ο φίλος. Και ούτε έβαλε κανά τρελό budget.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Κάντε το εξής. Δώστε την δική σας μητρική και να πάρετε την δική του. Τι λέτε?

Απλά απαράδεκτοι. Ξανά διαβάστε το πρώτο ποστ που έγραψε ο φίλος. Και ούτε έβαλε κανά τρελό budget.

Tι να διαβάσουμε βρε συ, το θέμα βρωμάει από μακριά .  
Θα κάνει δλδ αναβάθμιση cpu για να παίζει σε 22αρο-τεσσερο μόνιτορ των 60hz, και ο 2600 δεν φτάνει να ταΐσει το κτήνος 1660 super? 
Ακόμα και αν αληθεύει όλη αυτή η παρωδία (είναι και Παρασκευούλα ζάχαρη Παρασκευούλα μέλι βεβαίως...), η μητρική του υποστηρίζει κανονικά και με τον νόμο τον 3600, (Θέλει και τον XT μάλιστα).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Tι να διαβάσουμε βρε συ, το θέμα βρωμάει από μακριά .  
Θα κάνει δλδ αναβάθμιση cpu για να παίζει σε 22αρο-τεσσερο μόνιτορ των 60hz, και ο 2600 δεν φτάνει να ταΐσει το κτήνος 1660 super? 
Ακόμα και αν αληθεύει όλη αυτή η παρωδία (είναι και Παρασκευούλα ζάχαρη Παρασκευούλα μέλι βεβαίως...), η μητρική του υποστηρίζει κανονικά και με τον νόμο τον 3600, (Θέλει και τον XT μάλιστα).

Πάλε από το μυαλό σου τα βγάζεις τα βγάζεις όλα. Άλλα γράφει στο 1ο ποστ ο φίλος και δεν τα αναφέρεις καθόλου. Συνεχίζεις να είσαι προκλητικός.

Και ξαναρωτάω. θα του δώσεις την μητρική σου και να πάρεις τη δική του? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε

Πάλε από το μυαλό σου τα βγάζεις τα βγάζεις όλα. Άλλα γράφει στο 1ο ποστ ο φίλος και δεν τα αναφέρεις καθόλου. Συνεχίζεις να είσαι προκλητικός.

Και ξαναρωτάω. θα του δώσεις την μητρική σου και να πάρεις τη δική του? 

Τεσπα συγχίστηκα απο το 1ο πόστ του... Στο 2ο τα λέει λίγο καλύτερα....

Να του δώσω τη δική μου για να βάλει τον 2600 ? Θα δει διαφορά δλδ ? Να βάλει και τον 3600XT , θα δει κάποια διαφορά δλδ απο αυτή που έχει (όσο και σάπια να είναι) ?  

Εκτός αν σκοπεύει να δώσει 150€ για μητρική με λαμπάκια επάνω, που και πάλι δεν έχει πολλά η δική μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...