adok13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπερα , ο καυστηρατζης μου εχει ρυθμησει τον λεβητα πετρελαιου στους 80 βαθμους. ο λεβητας δινει σε μια μεζονετα μια γκαρσανιερα και ενα τριαρι. η καταναλωση ειναι μεγαλη. μηπως οφειλεται στη θερμοκρασια του λεβητα; μου ειπαν οτι πρεπει να τη κατεβασω στους 70 βαθμους. επισης ο κυκλοφορητης δουλευει συνεχεια και δεν σταματαει και φωναξα να μου αλλαξουν τον υδροστατη του, επηρεαζει στην καταναλωση πετρελαιου αν δοπυλευει συνεχεια ο κυκλοφορητης η μονο στο ρευμα ;
meletis_m Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, adok13 είπε Καλησπερα , ο καυστηρατζης μου εχει ρυθμησει τον λεβητα πετρελαιου στους 80 βαθμους. ο λεβητας δινει σε μια μεζονετα μια γκαρσανιερα και ενα τριαρι. η καταναλωση ειναι μεγαλη. μηπως οφειλεται στη θερμοκρασια του λεβητα; μου ειπαν οτι πρεπει να τη κατεβασω στους 70 βαθμους. επισης ο κυκλοφορητης δουλευει συνεχεια και δεν σταματαει και φωναξα να μου αλλαξουν τον υδροστατη του, επηρεαζει στην καταναλωση πετρελαιου αν δοπυλευει συνεχεια ο κυκλοφορητης η μονο στο ρευμα ; Ο Καυστηρατζής έκανε συντήρηση κιόλας ; Το λέω γιατί οι περισσότεροι αλλάζουν ενα μπέκ και φέυγουν . Υπάρχει μια σειρά απο εργασίες ( την είχα πατήσει στο παρελθόν - από καυστηράτζη και παιδεύτηκα ) : ανοιγμα του λέβητα , καθάρισμα τους επιβραδυντές καυσαερίων , και τη πόρτα πίσω στην καπνοδόχο , έλεγχος της καπνοδόχου ή και καθάρισμα εάν χρειάζεται, μέτρηση αντλίας , και γενικά να θέσει το καυστήρα σε θέση Service και να το καθαρίσει - ρυθμίσει, και τέλος φίλτρο πετρελαίου . Συνήθως το ρυθμίζουν ο κυκλοφορητής να ανοίγει στους 45 βαθμούς και ο καυστήρας να σταμάταει στους 65-70 βαθμούς . Συμβουλέψου και το εγχειρίδιο του κατασκευαστή . Ο κυκλοφορητής καλό είναι να μην δουλεύει συνέχεια . Εμένα του έχει βάλει εμβαπτιζόμενο θερμοστάτη αντι για θερμοστάτη επαφής για μεγαλύτερη ακρίβεια στην θερμοκρασίανερουτο έχει ρυθμίσει ο κυκλοφορητής να ανοίγει στους 45 βαθμούς . Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από meletis_m 1
adok13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 δυστυχώς ο πεθερός μου έφερε έναν για να αλλάξει τον κυκλοφορητή. επειδή όταν το ανοίγαμε έπεφτε η ασφάλεια και του είπαν ότι φταίει ο κυκλοφορητής και τον άλλαξε. ο πεθερός μου τι είπε να τσεκάρει όλο το σύστημα επειδή είχε καιρό να δουλέψει το καλοριφέρ δεν ήμουνα μπροστά αλλά από ότι μου είπε το μόνο που έκανε ήταν να αλλάξει το μπεκ. όταν πήγα στο λεβητοστάσιο είδα το κυκλοφορητής δουλεύει συνέχεια και μετά από διάβασμα κατάλαβα ότι πρέπει να φταίει ο θερμοστάτης του.θα δοκιμάσω να κατεβάσω τη θερμοκρασία στους 70 να βάλω τον καινούργιο θερμοστάτη και να τον ρυθμίσω 45 για να δω τι κατανάλωση θα έχω κι αν συνεχίσω να καίει πολύ θα φωνάξω άλλο καυστηρατζή να μου κάνει μία καλή συντήρηση
xsterg Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 οι περισσοτεροι συντηρητες δεν κανουν τιποτα! ειδικα αυτοι που ειναι απο γραφεια διαχειρισης! το μονο που κανουν ειναι να κοψουν την αποδειξη και να την προσκομισουν στο γραφειο για πληρωμη! για να γινει σωστη δουλεια χρειαζεται χρονος. επισης οι περισσοτεροι δεν κανουν τον κοπο να μετρησουν τα καυσαερια! αυτο φαινεται απο το οτι δεν υπαρχει τρυπα μετρησης καυσαεριων στην καμιναδα! 1
meletis_m Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, adok13 είπε δυστυχώς ο πεθερός μου έφερε έναν για να αλλάξει τον κυκλοφορητή. επειδή όταν το ανοίγαμε έπεφτε η ασφάλεια και του είπαν ότι φταίει ο κυκλοφορητής και τον άλλαξε. ο πεθερός μου τι είπε να τσεκάρει όλο το σύστημα επειδή είχε καιρό να δουλέψει το καλοριφέρ δεν ήμουνα μπροστά αλλά από ότι μου είπε το μόνο που έκανε ήταν να αλλάξει το μπεκ. όταν πήγα στο λεβητοστάσιο είδα το κυκλοφορητής δουλεύει συνέχεια και μετά από διάβασμα κατάλαβα ότι πρέπει να φταίει ο θερμοστάτης του.θα δοκιμάσω να κατεβάσω τη θερμοκρασία στους 70 να βάλω τον καινούργιο θερμοστάτη και να τον ρυθμίσω 45 για να δω τι κατανάλωση θα έχω κι αν συνεχίσω να καίει πολύ θα φωνάξω άλλο καυστηρατζή να μου κάνει μία καλή συντήρηση Πρέπει να δείς και σε τι κατάσταση είναι μέσα ο λέβητας αφού έχει καιρό να δουλέψει - συντηρηθεί . Δυστυχώς οι περισσότεροι δέν κάθονται να κάνουν σωστή συντήρηση . Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από meletis_m 1
adok13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 άλλαξα τον θερμοστάτη του κυκλοφορητή. το πρόβλημα τώρα είναι ότι τα νερά στο λέβητα δεν πέφτουν κάτω από τους 60 ποτέ. δεν δουλεύει ο καυστήρας αλλά τα νερά μένουν στους 60. το έχω κλείσει εδώ και 4 ώρες και η θερμοκρασία δεν πέφτει. ο κυκλοφορητης δουλεύει, οι θερμοστάτες χώρου είναι κλειστοί.ο θερμοστάτης του κυκλοφορητή που άλλαξα επίσης δουλεύει γιατί αν τον γυρίσω στους 70 τον σταματάει .υπάρχει περίπτωση να δουλεύει συνέχεια ο καυστήρας σαν stand by? και να μου κάνει πετρέλαιο χωρίς λόγο.
GPOWERR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Ισως να χρειάζεται να περιμένεις περισσότερο χρονο να πεσει η θερμοκρασία νερου εαν ειναι μεγαλη η εγκατάσταση οπως προειπες.Παρεπιμπτοντως σε μαντεμενιους λεβητες πρεπει ο κυκλοφορητης να ξεκιναει αμεσως με την εναρξη θερμανσης του λεβητα μιας και το μαντέμι είναι ευαίσθητο στην μεγαλη διαφορά θερμοκρασίας
LouCi4er Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, adok13 είπε άλλαξα τον θερμοστάτη του κυκλοφορητή. το πρόβλημα τώρα είναι ότι τα νερά στο λέβητα δεν πέφτουν κάτω από τους 60 ποτέ. δεν δουλεύει ο καυστήρας αλλά τα νερά μένουν στους 60. το έχω κλείσει εδώ και 4 ώρες και η θερμοκρασία δεν πέφτει. ο κυκλοφορητης δουλεύει, οι θερμοστάτες χώρου είναι κλειστοί.ο θερμοστάτης του κυκλοφορητή που άλλαξα επίσης δουλεύει γιατί αν τον γυρίσω στους 70 τον σταματάει .υπάρχει περίπτωση να δουλεύει συνέχεια ο καυστήρας σαν stand by? και να μου κάνει πετρέλαιο χωρίς λόγο. Τι stand by να δουλευει ο καυστηρας,πως μπορει να γινει αυτο?Οι καυστηρες on και off εχουν.Μηπως απλα δεν δουλευει ο κυκλοφορητης?60 βαθμοι ειναι αρκετοι και μπορεις να τους καταλαβεις στα σωματα,αν πιασεις τα σωματα δλδ καινε με τον θερμοστατη χωρου να ειναι 4 ωρες κλειστος?
adok13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ξεκινάει μετά απο μισό λεπτό. απλά με προβληματίζει ότι δεν πέφτει η θερμοκρασία απτό νερό. το είχα 4 ώρες κλειστό κ ήταν στους. 60. έχω κλείσει την ασφάλεια από τις 5 και έχει πάει 50. 57 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Τι stand by να δουλευει ο καυστηρας,πως μπορει να γινει αυτο?Οι καυστηρες on και off εχουν.Μηπως απλα δεν δουλευει ο κυκλοφορητης?60 βαθμοι ειναι αρκετοι και μπορεις να τους καταλαβεις στα σωματα,αν πιασεις τα σωματα δλδ καινε με τον θερμοστατη χωρου να ειναι 4 ωρες κλειστος? τα σώματα είναι κρύα μετά από κάνα μισάωρο γιατί κλείνει η ηλεκτροβανα.ο λέβητας έχει 60 βαθμούς. κ τα νερά είναι ζεστά στο σωλήνα στον κυκλοφορητή. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2020 από adok13
LouCi4er Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Εχεις εναν κυκλοφορητη και 3(?) ηλεκτροβανες οι οποιες δινουν μεζονετα γκαρσονιερα και τριαρι αντιστοιχα,σωστα?Οποιο ζητησει,ανοιγει η αντιστοιχη ηλεκτροβανα,αφου δεν ζηταει κανενα λογικο να μην πεφτει η θερμοκρασια του νερου.Το θεμα ειναι γιατι συνεχιζει και δουλευει ο κυκλοφορητης,με ολες τις ηλεκτροβανες κλειστες που σπρωχνει νερο?
adok13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 ο κυκλοφόρησ συνεχίζει να δουλεύει γιατί τα νερά δεν ρίχνουν θερμοκρασία. ενώ είναι όλες οι ηλεκτροβανες κλειστές το νερό στο λέβητα. μένει στους 60 βαθμούς.
dollyyy19 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 αν τον κυκλοφορητη τον εχεις βαλει στους 55,δεν θα σταματησει να δουλευει αν η θερμοκρασια δεν πεσει κατω απο τους 55.οποτε,βαλτον στους 60,που ειναι και το σωστο,βαλε και τον καυστηρα στους 75,και κανε την ζωη σου ευκολη....
xsterg Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 τα παντα εξαρτωνται απο την εγκατασταση! αλλη ρυθμιση σε πολυκατοικια αλλη σε μονοκατοικια. αλλη σε 2 οροφους αλλη σε 10. αλλη στην ορεστειαδα αλλη στην καλαματα! αλλη με ανοικτο κυκλωμα αλλη με κλειστο κυκλωμα! αλλη με ενδοδαπεδια και αλλη με κλασικα σωματα! το καλυτερο ειναι να συμβουλευτεις εναν θερμουδραυλικο. οχι υδραυλικο. παντως μια γενικη ρυθμιση σε καυστηρα ειναι ο κυκλοφορητης 35-45 βαθμους και ο λεβητας 65-80 μαξιμουμ. καλο ειναι τα νερα του λεβητα να μην πιανουν πολυ υψηλες θερμοκρασιες για να μην καταπονειται η ολη εγκατασταση. αν βαλεις υψηλα την θερμοκρασια ταλαιπωρουνται τα στεγανωτικα λαστιχα και φιμπερακια. ταλαιπωρουνται οι σωληνωσεις. ανοιγουν ολη την ωρα οι βαλβιδες εκτονωσης. γενικα δεν ειναι καλο να δουλευει τσιτα το κυκλωμα. εγω προσωπικα αν και δεν ειμαι του επαγγελματος προτιμω να δουλευει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες και για περισσοτερη ωρα παρα το αντιστροφο.
adok13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) σήμερα που πήγα στο λεβητοστάσιο τα νερά είχαν πέσει στους 25. αργούν πάρα πολύ να κρυώσουν. σκέφτηκα μήπως έχει χαλάσει ο θερμοστάτης του λέβητα και δεν δείχνει σωστή θερμοκρασία , αλλά όντως όταν πιάνω το σωλήνα στο κυκλοφορητή είναι ζεστός. θα φέρω καυστηρατζη να το δει γιατί δεν βγάζω άκρη. έναν που ρώτησα μου είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό κ ότι μετά από λίγη ώρα θα έπρεπε να κρυώνουν. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από adok13
sphinxgr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Διαβάζω ότι για να δουλεύει σωστά στους 60C και χωρίς επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής του λέβητα, θα πρέπει να συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις. πχ αν ν ο λέβητας είναι σχετικά παλιός και η καμινάδα αμόνωτη, κινδυνεύει ο λέβητας από τα συμπυκνώματα. Υπάρχει κάτι σε τέτοιες περιπτώσεις που μπορούμε να κάνουμε ή κάτι που μπορώ να αποβάλω τα συμπυκνώματα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα