Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δει τα μαύρα Mercedes vito στο αεροδρόμιο. Παίρνεις άδεια από τον ΕΟΤ που κοστιζει 1100€. Και το vito tourer κάνει 35.000€ περίπου. Το θέμα είναι η δικτύωση και πως συνεργάζεσαι με ξενοδοχεία και tour operators για ξεναγήσεις. Γνωρίζω άτομο που ξεκίνησε με 1 van και τώρα έχει 5 και προσλαμβάνει οδηγούς. Προφανώς όμως δεν λέει πως κατάφερε να δικτυωθει

Δημοσ.

Θα δίνει μέλι και γάλα για να έχει πελάτες ... και εννοώ ποσοστά. Υπάρχουν tour operators που παίρνουν για 3 ώρες 100 ευρώ , και άλλοι με 35. Ταξιδιωτικά γραφεία , νέοι στο επάγγελμα tour operators , θα βοηθούσε αν υπάρχει και ανοικτή οροφή , γενικά έχει πολλά περιθώρια , όμως είμαστε χωρίς τουρίστες , άρα δεν θα κάνεις τώρα τώρα τώρα κάτι.

Δημοσ.
Στις 4/12/2020 στις 4:11 ΜΜ, Yperaspisths είπε

Έχω δει τα μαύρα Mercedes vito στο αεροδρόμιο. Παίρνεις άδεια από τον ΕΟΤ που κοστιζει 1100€. Και το vito tourer κάνει 35.000€ περίπου. Το θέμα είναι η δικτύωση και πως συνεργάζεσαι με ξενοδοχεία και tour operators για ξεναγήσεις. Γνωρίζω άτομο που ξεκίνησε με 1 van και τώρα έχει 5 και προσλαμβάνει οδηγούς. Προφανώς όμως δεν λέει πως κατάφερε να δικτυωθει

Μήπως πρέπει να ξεκινήσεις από οδηγός; είναι επάγγελμα που θέλει γνωστούς και δημόσιες σχέσεις, πιστεύω ότι πρέπει να μπεις σιγά σιγά με τις γνωριμίες που θα αποκτήσεις σαν οδηγός. 

Δημοσ.
Στις 4/12/2020 στις 4:11 ΜΜ, Yperaspisths είπε

Μήπως αυτό δουλευει μόνο με μισθώσεις και όχι να παίρνεις τυχάρπαστους απο το δρόμο?

Ενημερωτικά:

• Οι κλασικοί ταξιτζίδες, πλέον ούτε καν το μεροκάματο δεν βγάζουν στις πόλεις. Στην επαρχία είναι άλλο μεγάλο θέμα
  • Τα ξενοδοχεία έχουν δικούς τους. Με κάθε κλήση ο ρεσεπιονίστ, παίρνει και τη σχετική του προμήθεια.

Οπότε μόνο αν έχεις γνωριμίες προχωράς. Αν δεν έχεις, κάτσε εκεί που είσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει γεμίσει η Αθήνα βανάκια. Πολλοί ανοίχτηκαν και η πανδημία τα ισοπέδωσε όλα. Αν σκεφτούμε ότι ούτε το 2021 θα έχουμε σοβαρό τουρισμό (2022 αν πιάσουμε επίπεδα 2018 θα λέμε ευχαριστώ) είναι κακό άνοιγμα τώρα σαν δεν έχεις άκρες. Πολλοί βαράνε μύγες, και το τουριστικό όχημα που έχει ημερομηνία λήξης (7ετία νομίζω) απλά θα χάνει αξία.

Το 2020 όσα βανάκια δούλεψαν, ήταν λόγω περιορισμένων στα άτομα στα ταξί, οπότε κάποιες οικογένειες τα προτιμούσαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε καθόλου βανακια, όπως αυτά τα μαύρα της Αθήνας. Έλα Θεσσαλονίκη να κάνεις τέτοια δουλειά, να πηγαίνεις τουρίστες Χαλκιδική - Κατερίνη για μπάνιο, ή στα λουτρά Πόζαρ ή άλλα πολλά ιαματικά λουτρά στη Μακεδονία ή και μέχρι τα μετέωρα που πάνε πάρα πολλοί Ρώσοι.

3 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Επεξ/σία από DimosthenisG
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Μήπως αυτό δουλευει μόνο με μισθώσεις και όχι να παίρνεις τυχάρπαστους απο το δρόμο?

Ενημερωτικά:

• Οι κλασικοί ταξιτζίδες, πλέον ούτε καν το μεροκάματο δεν βγάζουν στις πόλεις. Στην επαρχία είναι άλλο μεγάλο θέμα
  • Τα ξενοδοχεία έχουν δικούς τους. Με κάθε κλήση ο ρεσεπιονίστ, παίρνει και τη σχετική του προμήθεια.

Οπότε μόνο αν έχεις γνωριμίες προχωράς. Αν δεν έχεις, κάτσε εκεί που είσαι.

Εννοείται ότι δεν παίρνεις τουρίστες από τον δρόμο γιατί απαγορεύεται. Τα βαν είναι μισθωμένα από ξενοδοχεία και tour operators με προκαθορισμένες τιμές για τους τουριστες. Απλά σκεφτόμουν πως να δικτυωθω. Π.χ να πάρω σβαρνα τα ξενοδοχεία και να προτείνω συνεργασίες. Να τους προτείνω ποσοστό από κάθε πελάτη κ.τ.λ. Και ιστοσελίδα σκεφτόμουν να φτιάξω ,αλλά ποιος θα σε επιλέγει χωρίς reviews...

Διαθέτω κεφαλαιω 35-40.000€. Θεωρητικά θα μπορούσα να ασχοληθώ με franchise για καφετέριες, donuts κ.α ,αλλά τα μισά που ανοίγουν κλείνουν σε μερικούς μήνες ,οπότε θα κλαίω τα λεφτά μου. Στο ταξί τουλάχιστον τα 25.000€ θα πάνε για το αμάξι που ακόμα και αν δεν πάει καλά η ιδέα μου θα μου μείνει. Η άδεια από τον ΕΟΤ είναι 1100€. Ανοίγεις ατομική επιχείρηση και κάνεις αίτηση για την άδεια.

3 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε καθόλου βανακια, όπως αυτά τα μαύρα της Αθήνας. Έλα Θεσσαλονίκη να κάνεις τέτοια δουλειά, να πηγαίνεις τουρίστες Χαλκιδική - Κατερίνη για μπάνιο, ή στα λουτρά Πόζαρ ή άλλα πολλά ιαματικά λουτρά στη Μακεδονία ή και μέχρι τα μετέωρα που πάνε πάρα πολλοί Ρώσοι.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να παίρνω τουρίστες από τον δρόμο. Είναι μισθωμένα με συγκεκριμένες υπηρεσίες. Η θα έχω ιστοσελίδα και θα μισθώνουν το ταξί ή θα συνεργάζομαι με ξενοδοχεία και tour operators. Το πρόβλημα είναι πως δικτυωνεσαι

Επεξ/σία από Yperaspisths
Δημοσ.

Αν δεν έχεις γνωριμίες καλύτερα να πας οδηγός σε κάποιο γραφείο.Προ covid εποχή σεζόν είχε καλά λεφτά αλλά ξεχνάς προσωπική ζωή, πολλές ώρες δουλειά χωρίς ρεπό κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Συνεργατης   απο   μεγαλη   τραπεζα   με  ενημερωσε   σε  σχετικη   συζητηση   οτι   θα   βγουν   σε   πλειστηριασμο   καμμια

30αρια   τετοια   γιατι   οι  ιδιοκτητες   τους   δεν  μπορεσαν   επι   6   μηνες   να   πληρωσουν   κατι....

Οσο   για   το  μελλον   θα   ειναι   εξ  ισου  μαυρο   οπως   τα   βανακια.

Και   το   χειροτερο   ειναι   οτι   υπαρχουν   μεγαλες   τουριστικες   εταιρειες   απο  πισω....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το 2018/2019 είχα κάποια "κανονισματα" με εταιρίες βαν.

Οι τιμές που είχαν για 9αρια βαν ήταν πάρα πολύ χαμηλές(ίσως και λιγότερα από οτι χρέωνε το ταξί->45 ευρω για 35χλμ) και είχαν την φασαρία να πρέπει να περιμένουν στο αεροδρόμιο άσχετα από το εάν είχε καθυστέρηση το αεροπλάνο.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζανε χρήματα.Ισως μόνο να κανονίζαμε transit και προς τα "πίσω".

Υ.γ Πόσα lt καίνε αυτά τα minibus στο περίπου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, @topos είπε

Το 2018/2019 είχα κάποια "κανονισματα" με εταιρίες βαν.

Οι τιμές που είχαν για 9αρια βαν ήταν πάρα πολύ χαμηλές(ίσως και λιγότερα από οτι χρέωνε το ταξί->45 ευρω για 35χλμ) και είχαν την φασαρία να πρέπει να περιμένουν στο αεροδρόμιο άσχετα από το εάν είχε καθυστέρηση το αεροπλάνο.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζανε χρήματα.Ισως μόνο να κανονίζαμε transit και προς τα "πίσω".

Υ.γ Πόσα lt καίνε αυτά τα minibus στο περίπου?

Οικονομικά είναι. Το mercedes vito 1.7 102 ps καίει γύρω στα 7-8 λίτρα.Ως επαγγελματίας θα το πάρεις με λίγα τέλη ταξινόμησης και χωρίς ΦΠΑ. Το extra long 9θεσιο κάνει καινούργιο 25.000€. 35€ χρεώνουν από αεροδρόμιο για συνταγμα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω. Και για ψιλικατζιδικο ψάχνονται να το δουλεύω με την αδερφή μου. Κεφάλαιο έχω γύρω στις 35000 €

1 λεπτό πριν, Yperaspisths είπε

Επεξ/σία από Yperaspisths
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Yperaspisths είπε

Οικονομικά είναι. Το mercedes vito 1.7 102 ps καίει γύρω στα 7-8 λίτρα.Ως επαγγελματίας θα το πάρεις με λίγα τέλη ταξινόμησης και χωρίς ΦΠΑ. Το extra long 9θεσιο κάνει καινούργιο 25.000€. 35€ χρεώνουν από αεροδρόμιο για συνταγμα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω. Και για ψιλικατζιδικο ψάχνονται να το δουλεύω με την αδερφή μου. Κεφάλαιο έχω γύρω στις 35000 €

Εγώ πάντως βλέπω ότι κοστίζουν σημαντικά περισσότερο από το ποσό που αναφέρεις.Επισης τι εννοείς χωρίς ΦΠΑ?Θα πληρώσεις κανονικά και ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης.

Δημοσ.
Στις 5/12/2020 στις 10:04 ΜΜ, DimosthenisG είπε

Στη Θεσσαλονίκη έχει δεκάδες μικρά "ταξιδιωτικά" γραφεία που έχουν πούλμαν και τους πάνε με 5€ για μπάνιο με επιστροφή. Φαντάσου πιο ακριβά βγαίνει να πας με το λεωφορείο στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και να πάρεις από εκεί ΚΤΕΛ για χαλκιδική, παρά με τα ιδιωτικά πούλμαν.

Ο ζορπίδης επίσης έχει δεκάδες ημερήσιες εκδρομές με 10-15€ ακόμη και μέχρι Γιάννενα κτλ. Δεν υπάρχει χώρος (και λόγος) για βανάκια στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος τα MET, Macedonia Palace, Electra Palace, Regency και κανα 2 ακόμα ξενοδοχεία έχουν δικά τους ιδιωτικά βανάκια/Mercedes για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Στη Θεσσαλονίκη έχει δεκάδες μικρά "ταξιδιωτικά" γραφεία που έχουν πούλμαν και τους πάνε με 5€ για μπάνιο με επιστροφή. Φαντάσου πιο ακριβά βγαίνει να πας με το λεωφορείο στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και να πάρεις από εκεί ΚΤΕΛ για χαλκιδική, παρά με τα ιδιωτικά πούλμαν.

Ο ζορπίδης επίσης έχει δεκάδες ημερήσιες εκδρομές με 10-15€ ακόμη και μέχρι Γιάννενα κτλ. Δεν υπάρχει χώρος (και λόγος) για βανάκια στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος τα MET, Macedonia Palace, Electra Palace, Regency και κανα 2 ακόμα ξενοδοχεία έχουν δικά τους ιδιωτικά βανάκια/Mercedes για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

δεν εχουμε αυτα που εχουν στην αθηνα, φυσικα και εχουμε αλλου ειδους λεοφορια.

Δεν εχουμε μαυρα, 9θεσια, μερσεντες βανακια (+με φιμε τζαμια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...