stathiskar Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά σε όλους. έχω το εξής πρόβλημα εδώ και 2 βδομάδες. ανοίγω τον υπολογιστή και μετά από κάποιες ώρες παγώνει η οθόνη ή κάνει restart μόνο του. κοινώς κόβεται η λειτουργία του σκληρού δίσκου που έχει τα windows πάνω. όλα τα υπόλοιπα συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά. δηλαδή και ο επεξεργαστής συνεχίζει να δουλεύει και η κάρτα γραφικών δουλέυει.πήγα σε τεχνικό και μου είπε να κάνω ένα φορματ γιατί μάλλον εκεί εντοπίζεται το θέμα. τα ρεύματα τα μέτρησε οκ, η μητρική οκ, οι μνήμες οκ, η κάρτα γραφικών οκ, το τροφοδοτικό οκ και ο δίσκος επίσης σε καλή κατάσταση. έκανα το φορμάτ και ξανά τα ίδια. παρήγγειλα έναν δίσκο m2 να κουμπώσω πάνω και να περάσω εκεί το λειτουργικό να δω τι παίζει. καμία ιδέα; να πω επίσης ότι κάτι τέτοια κόλπα μου έκανε και πριν κάνα οχτάμηνο αλλά μετά κατά μαγικό τρόπο σταμάτησε!!! κοινώς θέλει να με τρελάνει το μηχάνημα. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από stathiskar
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Παρόλο που μέτρησε τα ρεύματα αν μπορείς δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό από μέτριο και πάνω. Από κάποιον φίλο/γνωστό. Αν έχεις κουράγιο μπες στο BIOS και άσε εκεί το μηχάνημα μια μέρα. Μπακαλίστικός τρόπος αλλά είναι ένας τρόπος να μάθουμε αν είναι hardware, software ή θέμα BIOS. Ποια έκδοση BIOS έχει η μητρική? Εγκατέστησε το HD Sentinel και ανέβασε ένα screenshot από την καρτέλα SMART. Γράψε από τι κομμάτια αποτελείται το μηχάνημα. Αφού παρήγγγειλες Μ.2 (και καλά έκανες) βάλει εκεί windows και μετά κάνε όλα τα παραπάνω 1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε Παρόλο που μέτρησε τα ρεύματα αν μπορείς δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό από μέτριο και πάνω. Από κάποιον φίλο/γνωστό. Αν έχεις κουράγιο μπες στο BIOS και άσε εκεί το μηχάνημα μια μέρα. Μπακαλίστικός τρόπος αλλά είναι ένας τρόπος να μάθουμε αν είναι hardware, software ή θέμα BIOS. Ποια έκδοση BIOS έχει η μητρική? Έχεις κάνει oc? Εγκατέστησε το HD Sentinel και ανέβασε ένα screenshot από την καρτέλα SMART. Γράψε από τι κομμάτια αποτελείται το μηχάνημα. Αφού παρήγγγειλες Μ.2 (και καλά έκανες) βάλει εκεί windows και μετά κάνε όλα τα παραπάνω
stathiskar Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Επανέρχομαι στο θέμα μας μετά από ενα δεκαήμερο που δεν έβγαλα άκρη. Λοιπόν. Το μηχάνημα ξαναπήγε στον τεχνικό, μπήκε πάνω ο m2 έγινε περιποιημένο φορματ και μετά απο έλεγχο εκεί κατέληξε ότι 99,9% είναι θέμα κάρτας γραφικών και κόβει το σύστημα απότομα. Έβαλε μια δική του πάνω, το δούλεψε όλα καλά. Ρύθμισε bios όλα σούπερ. Φέρνω το μηχάνημα σπίτι και μαντέψτε. Άρχισε ξανά τα ίδια. Εκεί που δουλεύει σβήνει οθόνη και δεν ανταποκρίνεται τίποτα. Μόνο με reset. Άλλαξα πρίζα και καλώδια μπας και είναι θέμα ρεύματος αλλά τίποτα. Επόμενη κίνηση η μητρική. Ειλικρινά έχω απηυδήσει.
stathiskar Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 επανήλθα πάλι. ο υπολογιστής πήγε στον τεχνικό, δούλεψε στο φουλ και δεν έσβησε ούτε μία φορά. μου λέει ο τεχνικός ότι κάτι δικό μου που δεν έχει εκείνος παίζει ρόλο και κόβει το ρεύμα. αμέσως ο νους μας πήγε σε usb,κάμερες,ασύρματα ποντίκια και λοιπά. αγόρασα ενσύρματο ποντίκι,αφαίρεσα ένα ριντεράκι usb να δω τι γίνεται και σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια. η επόμενη κίνηση ήταν να αλλάξω το πολύμπριζο και να αφαιρέσω την κάμερα και τον εκτυπωτή. αναμένουμε. έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία με τέτοια κουλά; 41 λεπτά πριν, stathiskar είπε επανήλθα πάλι. ο υπολογιστής πήγε στον τεχνικό, δούλεψε στο φουλ και δεν έσβησε ούτε μία φορά. μου λέει ο τεχνικός ότι κάτι δικό μου που δεν έχει εκείνος παίζει ρόλο και κόβει το ρεύμα. αμέσως ο νους μας πήγε σε usb,κάμερες,ασύρματα ποντίκια και λοιπά. αγόρασα ενσύρματο ποντίκι,αφαίρεσα ένα ριντεράκι usb να δω τι γίνεται και σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια. η επόμενη κίνηση ήταν να αλλάξω το πολύμπριζο και να αφαιρέσω την κάμερα και τον εκτυπωτή. αναμένουμε. έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία με τέτοια κουλά; έχω ξεχάσει να σας πω από τι αποτελείται ο υπολογιστής. μητρική Asrock AB350M Pro4, επεξεργαστήςAMD Ryzen5 1600, και η κάρτα που μας άφησε χρόνους Gigabyte Geforce GT710 2GB 43 λεπτά πριν, stathiskar είπε εδώ και πάλι. ο υπολογιστής πήγε στον τεχνικό, δούλεψε στο φουλ και δεν έσβησε ούτε μία φορά. μου λέει ο τεχνικός ότι κάτι δικό μου που δεν έχει εκείνος παίζει ρόλο και κόβει το ρεύμα. αμέσως ο νους μας πήγε σε usb,κάμερες,ασύρματα ποντίκια και λοιπά. αγόρασα ενσύρματο ποντίκι,αφαίρεσα ένα ριντεράκι usb να δω τι γίνεται και σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια. η επόμενη κίνηση ήταν να αλλάξω το πολύμπριζο και να αφαιρέσω την κάμερα και τον εκτυπωτή. αναμένουμε. έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία με τέτοια κουλά; έχω ξεχάσει να σας πω από τι αποτελείται ο υπολογιστής. μητρική Asrock AB350M Pro4, επεξεργαστήςAMD Ryzen5 1600, και η κάρτα που μας άφησε χρόνους Gigabyte Geforce GT710 2GB
crc2 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Κάνε μια δοκιμή , σύνδεσε μόνο τα βασικά , οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα για να δεις αν και τι σου προκαλεί το πρόβλημα...
stathiskar Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 case is closed, που λένε και στο χωριό μου! Μητρική!!!! Αντίο Asrock, καλωσήρθες Gigabyte 🤪
Aris_ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 13/12/2020 στις 7:18 ΜΜ, stathiskar είπε Το μηχάνημα ξαναπήγε στον τεχνικό, μπήκε πάνω ο m2 έγινε περιποιημένο φορματ .... Στις 4/12/2020 στις 3:26 ΜΜ, stathiskar είπε Γεια χαρά σε όλους. ....πήγα σε τεχνικό και μου είπε να κάνω ένα φορματ ..... για όλα λύση το format ωραίοι τεχνικοί 🤣 ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρώνω Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2020 από Aris_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα