Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/12/2020 στις 1:33 ΜΜ, GEORGIA993 είπε

Γεια σας!!!πηρα τν ιουλιο μεταχειρισμενο skoda fabia 1200cc 2010 μοντελο κ πρεπει να αλλαξω επειγοντως λαστιχα...κ θα ηθελα τη βοηθεια σας τι μαρκα να επιλεξω!!!αυτη τη στιγμη εχει kormoran 195/55 R15 85H...δεν κανω κ πολλα χλμ το χρονο!!ευχαριστω!!

23 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε

Htp ειναι...

Γλιστρανε φουλ...τα ειχε αλλαξει το 2015 ο προηγουμενος..αλλα τωρα μαζεψα τα χρηματα κ θελω επειγοντως να τα αλλαξω!!!ναι θα κοιταξω στο εγχειριδιο..ιδεα δεν εχω απο αυτα!!goodyear σκεφτομουν...

8 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε

Σας ευχαριστω ολους!!!Μου ειπε γνωστος που δουλευει σε λαστιχαδικο να βαλω 195/50 για να μου βγουν πιο οικονονικα ενω αυτα που φοραει τωρα ειναι 195/55..θα εχω προβλημα αν τα αλλαξω;;;;

Κοιτα στα ελαστικα δεν ειναι και ακριβως οτι πληρωνεις-παιρνεις. Για να κερδισεις χρηματα θα βαλεις ενα ελαστικο με βαση τις απαιτησεις σου..!

πχ. Αν κανεις λιγα χλμ τον χρονο με νορμαλ οδηγηση δεν σε συμφερει να βαλεις ακριβο λαστιχο..

Τα λαστιχα εχουν ''ημερομηνια ληξης''.. Δηλαδη χωρις να κανεις χλμ χανουν με τον καιρο την αρχικη τους προσφυση..! Σημαντικος παραγοντας στον περιορισμο της φθορας τους ειναι οι εξωτερικες συνθηκες περιβαλλοντος.. Δηλαδη αν εχεις κλειστο παρκιν ειναι οτι καλυτερο..!

Επειδη ανεφερες για 195/50/15 δινουν σε προσφορα τα nereus  στα 160ευρω με τοποθετηση,βαλβιδες,ζυγοσταθμιση https://cheaptyres.gr/

(Οσο μικραινεις την διαμετρο του τροχου χανεις σε βημα.. κερδιζεις ομως σε νευρο κατι θετικο για μεσα στην πολη!)

Με το που τα βαλεις θα δεις μια πολυ καλη προσφυση δηλαδη σε level ενος καλου-ακριβου ελαστικου!!! Επειδη ομως ειναι οικονομικο ελαστικο θα χασει πιο γρηγορα στον χρονο την αρχικη προσφυση και αν κανεις πολλα χλμ θα τα καραφλιασεις περισσοτερο γιατι το παχος του πελματος ειναι μικροτερο απο ενα ακριβο!

Και για του λογου το αληθες αν πουμε οτι εσυ βαζεις λαστιχα με κοστος 300ευρω για χρονικη διαρκεια 6 ετων! εγω αν παιξω με nereus θα αλλαξω στην 3ετια και θα εχω καλυτερη προσφυση απο σενα για τα επομενα 3 χρονια με τα ιδια χρηματα!!! Αναφερω τα nereus γιατι ειναι τιμια για τα λεφτα τους!

Δημοσ.

Η 195/50/15 είναι από τις πιο οικονομικές σειρές.

Αν έχεις κλειστό πάρκινγκ τα επώνυμα ελαστικά μπορεί να κρατήσουν και 6 χρόνια, ένα φτηνό θα έχει τον μισό χρόνο ζωής, αν όχι μικρότερο. Αν είναι έξω και τα βλέπει ο ήλιος το πολύ 4 τα επώνυμα και για φτηνά έχω ακούσει ότι δεύτερο καλοκαίρι δεν έβγαλαν...

Εγώ θα έβαζα μια επώνυμη eco σειρά που βγάζει και πολλά χλμ 80 με 90 χιλιάδες π.χ. Pirelli Cinturato P1 Verde με περίπου 230€ και θα βγάλει τα 6 χρόνια. Εγώ τα είχα 4 σε εσωτερικό πάρκινγκ και το πούλησα με αυτά και ακόμα δεν τα έχει αλλάξει. Αλλιώς λίγο πιο οικονομικά είναι τα Toyo Proxes CF2 κοντά στα 200€. Λίγο πιο πάνω θα βρεις και michelin και continental... 

Δημοσ.

https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/

Σε αυτή την σελίδα θα βρεις σχεδόν όλους τους κατασκευαστές ελαστικών χωρισμένα σε 4 κατηγορίες. Premium, Mid Range,  Economy και Budget ελαστικά. Θα σου πρότεινα να κινηθείς στην Mid range κατηγορία και σε Economy αλλά με προϋποθέσεις ότι αν επιλέξεις κάποιο ελαστικό σε αυτή την κατηγορία να είναι όντως καλό. 

Budget λάστιχα ακόμα και να μου τα χάριζαν δεν θα τα τοποθετούσα στο αυτοκίνητο μου. 

Μην ξεχνάμε ότι τα λάστιχα είναι μαζί με την ανάρτηση ο συνδετικός κρίκος του αυτοκινήτου με τον δρόμο. Αυτά είναι που σε κρατάνε ασφαλή στην οδήγηση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει κάποιος εκπτώσεις στην ασφάλεια του. 

Πριν φορούσα στο αυτοκίνητο μου τα Hankook Ventus V12 Evo2. Ένα πολύ καλό ελαστικό με άριστες εντυπώσεις δικές μου και αρκετά καλές κριτικές σε περιοδικά και sites. Μετά από 4 χρόνια και 30 Χιλ χλμ. είχαν αρχίσει να ξεραινονται και να γλυστρανε αν και είχαν αρκετό πέλμα ακόμα. 

Ένα φθηνό ελαστικό πέρα από την μειωμένη διάρκεια στον χρόνο, θα έχει και μειωμένη απόδοση τόσο στο φρενάρισμα αλλά και στο κράτημα του αυτοκινήτου. Ειδικά με τους δρόμους που διαθέτει το οδικό μας δίκτυο με την μειωμένη τριβή του οδοστρώματος δεν είσαι σωστή επιλογή να επιλέξει κάποιος ένα φθηνό ελαστικό για να μέγιστοποιήσει το πρόβλημα της πρόσφυσης. 

Υπάρχουν αρκετά συγκριτικά βίντεο ανάμεσα σε φθηνά και καλά ελαστικά στο YouTube για όποιον θέλει να δει την διαφορά τους 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, madboy είπε

https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/

Σε αυτή την σελίδα θα βρεις σχεδόν όλους τους κατασκευαστές ελαστικών χωρισμένα σε 4 κατηγορίες. Premium, Mid Range,  Economy και Budget ελαστικά. Θα σου πρότεινα να κινηθείς στην Mid range κατηγορία και σε Economy αλλά με προϋποθέσεις ότι αν επιλέξεις κάποιο ελαστικό σε αυτή την κατηγορία να είναι όντως καλό. 

Budget λάστιχα ακόμα και να μου τα χάριζαν δεν θα τα τοποθετούσα στο αυτοκίνητο μου. 

Μην ξεχνάμε ότι τα λάστιχα είναι μαζί με την ανάρτηση ο συνδετικός κρίκος του αυτοκινήτου με τον δρόμο. Αυτά είναι που σε κρατάνε ασφαλή στην οδήγηση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει κάποιος εκπτώσεις στην ασφάλεια του. 

Πριν φορούσα στο αυτοκίνητο μου τα Hankook Ventus V12 Evo2. Ένα πολύ καλό ελαστικό με άριστες εντυπώσεις δικές μου και αρκετά καλές κριτικές σε περιοδικά και sites. Μετά από 4 χρόνια και 30 Χιλ χλμ. είχαν αρχίσει να ξεραινονται και να γλυστρανε αν και είχαν αρκετό πέλμα ακόμα. 

Ένα φθηνό ελαστικό πέρα από την μειωμένη διάρκεια στον χρόνο, θα έχει και μειωμένη απόδοση τόσο στο φρενάρισμα αλλά και στο κράτημα του αυτοκινήτου. Ειδικά με τους δρόμους που διαθέτει το οδικό μας δίκτυο με την μειωμένη τριβή του οδοστρώματος δεν είσαι σωστή επιλογή να επιλέξει κάποιος ένα φθηνό ελαστικό για να μέγιστοποιήσει το πρόβλημα της πρόσφυσης. 

Υπάρχουν αρκετά συγκριτικά βίντεο ανάμεσα σε φθηνά και καλά ελαστικά στο YouTube για όποιον θέλει να δει την διαφορά τους 

Οχι φιλε μου δεν ειναι ετσι.. Υπαρχουν λαστιχα οικονομικα που οταν ειναι φρεσκαδουρα και για ενα χ χρονικο διαστημα ειναι super!

Απο την αλλη ειναι παράταιρο να βαζει καποιος λαστιχα brand και να τα κραταει 5 και 6 χρονια! Μου βγαζει αντιφαση κατι που το μεταφραζω σε κομπλεξ..

Δημοσ.
10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Κοιτα στα ελαστικα δεν ειναι και ακριβως οτι πληρωνεις-παιρνεις. Για να κερδισεις χρηματα θα βαλεις ενα ελαστικο με βαση τις απαιτησεις σου..!

πχ. Αν κανεις λιγα χλμ τον χρονο με νορμαλ οδηγηση δεν σε συμφερει να βαλεις ακριβο λαστιχο..

Τα λαστιχα εχουν ''ημερομηνια ληξης''.. Δηλαδη χωρις να κανεις χλμ χανουν με τον καιρο την αρχικη τους προσφυση..! Σημαντικος παραγοντας στον περιορισμο της φθορας τους ειναι οι εξωτερικες συνθηκες περιβαλλοντος.. Δηλαδη αν εχεις κλειστο παρκιν ειναι οτι καλυτερο..!

Επειδη ανεφερες για 195/50/15 δινουν σε προσφορα τα nereus  στα 160ευρω με τοποθετηση,βαλβιδες,ζυγοσταθμιση https://cheaptyres.gr/

(Οσο μικραινεις την διαμετρο του τροχου χανεις σε βημα.. κερδιζεις ομως σε νευρο κατι θετικο για μεσα στην πολη!)

Με το που τα βαλεις θα δεις μια πολυ καλη προσφυση δηλαδη σε level ενος καλου-ακριβου ελαστικου!!! Επειδη ομως ειναι οικονομικο ελαστικο θα χασει πιο γρηγορα στον χρονο την αρχικη προσφυση και αν κανεις πολλα χλμ θα τα καραφλιασεις περισσοτερο γιατι το παχος του πελματος ειναι μικροτερο απο ενα ακριβο!

Και για του λογου το αληθες αν πουμε οτι εσυ βαζεις λαστιχα με κοστος 300ευρω για χρονικη διαρκεια 6 ετων! εγω αν παιξω με nereus θα αλλαξω στην 3ετια και θα εχω καλυτερη προσφυση απο σενα για τα επομενα 3 χρονια με τα ιδια χρηματα!!! Αναφερω τα nereus γιατι ειναι τιμια για τα λεφτα τους!

Που τα ανακάλυψες αυτά τα λάστιχα; Nereus????Κινέζικα λάστιχα, site της συμφοράς με ορθογραφικά λάθη ....

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Οχι φιλε μου δεν ειναι ετσι.. Υπαρχουν λαστιχα οικονομικα που οταν ειναι φρεσκαδουρα και για ενα χ χρονικο διαστημα ειναι super!

Απο την αλλη ειναι παράταιρο να βαζει καποιος λαστιχα brand και να τα κραταει 5 και 6 χρονια! Μου βγαζει αντιφαση κατι που το μεταφραζω σε κομπλεξ..

Δεν μας παραθέτεις με αποδείξεις και τα λεγόμενα σου για να μην λέμε απλά λόγια του αέρα;;; 

Τα οικονομικά λάστιχα πρέπει να είναι τελευταία επιλογή κάποιου που θέλει να είναι ασφαλής αυτός και όποιον άλλο βάζει στο αυτοκίνητο του. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο επώνυμο λάστιχο όσον αφορά κρατήματα, φρενάρισμα και στις επιδόσεις για όποιον ενδιαφέρεται και γι'αυτο. 

Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου και στο να έχει κάποιος τα ίδια λάστιχα για 6 χρόνια. 

Αν διάβασες την περίπτωση μου και τα 4 χρόνια μπορεί να είναι αρκετό διάστημα ώστε τα λάστιχα να μην έχουν σωστή απόδοση. 

Δημοσ.

σχετικα με την διασταση, 50 ή 55. αυτο το νουμερο δηλωνει ποσο ψηλο ειναι το ελαστικο σε σχεση με το πλατος του. ενα ψηλοτερο ελαστικο δεινει καλυτερα χαρακτηριστικα ανεσης σε ανωμαλιες του οδοστρωματος, εγω δεν θα πηγαινα σε 50 αν ο κατασκευαστης ειχε 55 εκτος αν ηθελα πιο σπορ αισθηση.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, madboy είπε

Δεν μας παραθέτεις με αποδείξεις και τα λεγόμενα σου για να μην λέμε απλά λόγια του αέρα;;; 

Τα οικονομικά λάστιχα πρέπει να είναι τελευταία επιλογή κάποιου που θέλει να είναι ασφαλής αυτός και όποιον άλλο βάζει στο αυτοκίνητο του. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο επώνυμο λάστιχο όσον αφορά κρατήματα, φρενάρισμα και στις επιδόσεις για όποιον ενδιαφέρεται και γι'αυτο. 

Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου και στο να έχει κάποιος τα ίδια λάστιχα για 6 χρόνια. 

Αν διάβασες την περίπτωση μου και τα 4 χρόνια μπορεί να είναι αρκετό διάστημα ώστε τα λάστιχα να μην έχουν σωστή απόδοση. 

Μην τα τσουβαλιαζεις ολα.. Δεν ειναι ολα τα οικονομικα λαστιχα μαπα.. Ετσι ξεκινησε και η falken και τωρα εχει τσιμπησει τις τιμες της!!!

Να σου παραθεσω τι? Εχουν καλο δεικτη στη βροχη! Εχουν καλες δημοσιες αξιολογησεις.. Αν εχεις την οικονομικη ανεση φορα 2 μπροστινα και ελα μετα απο 1 χρονο να μας πεις την εμπειρια σου..!  Σε αυτο το διαστημα θα βγαλεις το συμπερασμα οτι το ακριβο λαστιχο ειναι ''καλυτερο'' αλλα υπερκοστολογημενο!!! Και για να μην βγαζουμε λαθος συμπερασματα θα πεις το καλο ελαστικο τα καταφερνει πολυ καλυτερα στην σπορ οδηγηση! Ο μεσος χρηστης ζηταει να εχει προσφυση σε νορμαλ συνθηκες.. 

Και να ερθουμε στην πραγματικοτητα.. Οι περισσοτεροι που βαζουν καλα ελαστικα δεν τ αλλαζουν στην ωρα τους! Γιατι??? Γιατι τους πονοει η τιμη αγορας! Τα κρατανε παραπανω για να αξιοποιησουν τα χρηματα που εδωσαν..  Εκει βεβαια δεν λενε τιποτα για την προσφυση.. Τσαμπα μαγκες!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε Mazda 6 άλλαξα 4 ελαστικά και έβαλα διαστάσεις οτι προτείνει ο κατασκευαστής . Δηλαδή 205/55/16 . Ως εταιρεία επέλεξα Pirelli  τα CINTURATO P7.  Το αμάξι προορίζεται για καθημερινή χρήση , και τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι εκτός πόλης .

Δημοσ.

Falken απλα ΜΕΤΡΙΑ......Ειχα βαλει τα F510 η FK510 (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως) στο αμαξι μου και σπινιαρε συνεχεια.....

Μετα εβαλα δυο φορες Bridgestone S001 και ολα καλα.

Προχθες εβαλα Goodyear Eagle F1 Assymetric 5 και προς το παρον κολαει στον δρομο.

Καλως η κακως παντου οτι πληρωνουμε παιρνουμε, μπορει οχι στο ιδιο βαθμο παντα αλλα ισχυει.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Falken απλα ΜΕΤΡΙΑ......Ειχα βαλει τα F510 η FK510 (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως) στο αμαξι μου και σπινιαρε συνεχεια.....

Μετα εβαλα δυο φορες Bridgestone S001 και ολα καλα.

Προχθες εβαλα Goodyear Eagle F1 Assymetric 5 και προς το παρον κολαει στον δρομο.

Καλως η κακως παντου οτι πληρωνουμε παιρνουμε, μπορει οχι στο ιδιο βαθμο παντα αλλα ισχυει.

Την   συγκεκριμενη   σειρα   δεν  την  γνωριζω   για   ναμαι   ειλικρινης.

Παντως   αυτος  ο  τυπος  εχει  δεικτη  Υ  οποτε   ειναι   για   αυτοκινητα  που  φτανουν   τα   300  χλμ/ωρα.

Δεν   γνωριζω   σε  τι  αυτοκινητο   μπηκαν   ουτε   αν  τα   αλλα   ειχαν   τον   ιδιο   δεικτη.....

Αυτο   που   γνωριζω   ειναι   πως   ελαστικα   με   δεικτη   Υ   πρεπει   να   φτασεις   στο   σχηματαρι🤣

για   να   φτασουν   στην   σωστη   θερμοκρασια   λειτουργιας   τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...