Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας!!!πηρα τν ιουλιο μεταχειρισμενο skoda fabia 1200cc 2010 μοντελο κ πρεπει να αλλαξω επειγοντως λαστιχα...κ θα ηθελα τη βοηθεια σας τι μαρκα να επιλεξω!!!αυτη τη στιγμη εχει kormoran 195/55 R15 85H...δεν κανω κ πολλα χλμ το χρονο!!ευχαριστω!!

Επεξ/σία από GEORGIA993
Δημοσ.

Αν είναι με το tsi που είναι και τούρμπο και έχει δύναμη, εγώ θα έβαζα 205/55/16 σε Bridgestone turanza ή Continental sportcontact. Το πλεονέκτημα από 195 σε 205 είναι >100€ διαφορά η τετράδα (260€ με 320€ οι γνωστές εταιρίες).

Ναι μεν θα ανέβει λίγο η κατανάλωση +-5% (τόσο είχα εγώ αλλά και φίλος με ΜΙΤΟ 120) αλλά αν κάνεις λίγα χλμ τον χρόνο θα βγει σου πιο φτηνά συνολικά και πιο ασφαλές. Εγώ που κάνω >20χιλχλμ μου βγαίνει το ίδιο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θα σε συμβούλευα να απαλλαγείς όσο το δυνατόν συντομότερα από τα kormoran που φοράς τώρα καθώς υστερούν αισθητά σε κρατήματα ιδιαιτέρως σε βρεγμένο οδόστρωμα και τα πέλματά τους φθείρονται γρήγορα. Καλή επιλογή για περιορισμένο μπάτζετ είναι τα uniroyal rainexpert 3. Ειδάλλως αν σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου κινήσου σε michellin, goodyear και bridgestone. Άποψή μου πάντα, ότι στα λάστιχα και στα φρένα δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις γιατί μια φορά που θα σε χρειαστούν, αυτά πρέπει να ανταποκριθούν στο έπακρο.

Επεξ/σία από MikeToumpa
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filarhos είπε

Αν είναι με το tsi που είναι και τούρμπο και έχει δύναμη, εγώ θα έβαζα 205/55/16 σε Bridgestone turanza ή Continental sportcontact. Το πλεονέκτημα από 195 σε 205 είναι >100€ διαφορά η τετράδα (260€ με 320€ οι γνωστές εταιρίες).

Ναι μεν θα ανέβει λίγο η κατανάλωση +-5% (τόσο είχα εγώ αλλά και φίλος με ΜΙΤΟ 120) αλλά αν κάνεις λίγα χλμ τον χρόνο θα βγει σου πιο φτηνά συνολικά και πιο ασφαλές. Εγώ που κάνω >20χιλχλμ μου βγαίνει το ίδιο... 

Nα αλλάξει ζάντες?

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε

Γεια σας!!!πηρα τν ιουλιο μεταχειρισμενο skoda fabia 1200cc 2010 μοντελο κ πρεπει να αλλαξω επειγοντως λαστιχα...κ θα ηθελα τη βοηθεια σας τι μαρκα να επιλεξω!!!αυτη τη στιγμη εχει kormoran 195/55 R15 85H...δεν κανω κ πολλα χλμ το χρονο!!ευχαριστω!!

Συμβουλέψου τι διαστάσεις δίνει ο Κατασκευαστής του οχήματος και βάλε οτι δίνει . Το αναφέρουν στο εγχειρίδιο .

Επειδή είχα Kormoran δέν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένος , δες michellin, goodyear και bridgestone όπως γράφτηκε κιόλας και απέφυγε θυγατρικές εταιρείες .

Πρίν βάλεις ελαστικα καλό ειναι να γίνει ένας έλεγχος σε ράμπα συνεργείου μήπως κάτι στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος χρειάζεται αντικατάσταση , πρίν βάλεις νέα ελαστικά.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, filarhos είπε

Htp ειναι...

45 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Συμβουλέψου τι διαστάσεις δίνει ο Κατασκευαστής του οχήματος και βάλε οτι δίνει . Το αναφέρουν στο εγχειρίδιο .

Επειδή είχα Kormoran δέν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένος , δες michellin, goodyear και bridgestone όπως γράφτηκε κιόλας και απέφυγε θυγατρικές εταιρείες .

Πρίν βάλεις ελαστικα καλό ειναι να γίνει ένας έλεγχος σε ράμπα συνεργείου μήπως κάτι στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος χρειάζεται αντικατάσταση , πρίν βάλεις νέα ελαστικά.

Γλιστρανε φουλ...τα ειχε αλλαξει το 2015 ο προηγουμενος..αλλα τωρα μαζεψα τα χρηματα κ θελω επειγοντως να τα αλλαξω!!!ναι θα κοιταξω στο εγχειριδιο..ιδεα δεν εχω απο αυτα!!goodyear σκεφτομουν...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GEORGIA993 είπε

Htp ειναι...

Γλιστρανε φουλ...τα ειχε αλλαξει το 2015 ο προηγουμενος..αλλα τωρα μαζεψα τα χρηματα κ θελω επειγοντως να τα αλλαξω!!!ναι θα κοιταξω στο εγχειριδιο..ιδεα δεν εχω απο αυτα!!goodyear σκεφτομουν...

Σε 16αρα ζάντα ο κατασκευαστής εγκρίνει για το αμάξι σου μόνο την διάσταση 205/45/16 σε 6.5αρα ζάντα.Οποτε για μένα μείνει στη διάσταση που έχεις,δεν το λες και μικρό το 195 λάστιχο σε 15αρα ζάντα σε ένα Fabia 1.2.

Απο εκεί και πέρα για ελαστικά βάλε κάτι επώνυμο.Η μάρκα δεν παίζει ρόλο,αρκεί να είναι επώνυμο μαμα και όχι θυγατρική,όπως Michelin,good year,pirelli,Bridgestone,Continental κλπ.

Σε ελαστικά μην ψάχνεις φθηνιαρικα και κινέζικα,ψάξε σε επώνυμο οικονομικό.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/7453188/Toyo-Proxes-CF2-195-55R15-85H.html

https://www.skroutz.gr/s/7317649/Falken-Ziex-ZE914-Ecorun-195-55R15-85H.html

https://www.skroutz.gr/s/14870872/Falken-Ziex-ZE310-Ecorun-195-55R15-85H.html

https://www.skroutz.gr/s/7324724/Goodyear-EfficientGrip-Performance-195-55R15-85H.html

Σου παραθέτω 4 επιλογές με πολύ καλές κριτικές και τιμή μέχρι 300 ευρώ. Το να ανέβεις σε κάποιο λάστιχο πιο ακριβό και ελάχιστα καλύτερο δεν νομίζω οτι αξίζει. 

Εκτός απο τιμές στο Skroutz, πάρε και σε 4-5 λαστιχάδικα να σου πούν και αυτοί τιμή πώλησης. Πιθανόν να βρείς ακόμα καλύτερες τιμές.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους!!!Μου ειπε γνωστος που δουλευει σε λαστιχαδικο να βαλω 195/50 για να μου βγουν πιο οικονονικα ενω αυτα που φοραει τωρα ειναι 195/55..θα εχω προβλημα αν τα αλλαξω;;;;

Δημοσ.

Άκυρο για τις 16άρες... Είχα την εντύπωση ότι είχε 16άρες και δεν το είδα...

195/55/15 με 195/50/15 δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά (μέχρι 3% διαφορά θεωρούν σωστό) και πολλοί κατασκευαστές το προτείνουν. Βάλε το πιο φτηνό (το 50άρι) και μια χαρά θα είναι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, omegals είπε

Με διαφορετική διάσταση δεν θα δείχνει λάθος χλμ/ώρα στο κοντέρ;

Είναι τόσο μικρές οι διαφορές που σε αναλογικό ταχύμετρο δεν τις βλέπεις. Και οι ανεκτή διαφορά είναι = - η διαφορά που έχουν και από την φθορά!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, GEORGIA993 είπε

Σας ευχαριστω ολους!!!Μου ειπε γνωστος που δουλευει σε λαστιχαδικο να βαλω 195/50 για να μου βγουν πιο οικονονικα ενω αυτα που φοραει τωρα ειναι 195/55..θα εχω προβλημα αν τα αλλαξω;;;;

Αν ειναι να γλυτωσεις κανα 20αρι-30αρι εγω θα σου ελεγα να μεινεις στην μαμα διασταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...