Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, μετα τον πιασαρικο τιτλο ισως καταλαβατε οτι εχω iphone και αναρωτιεμαι αν θελω να ξαναπαρω η οχι. Ειμαι κατοχος iphone 6 16gb εδω και πολλα χρονια, ποτε δε με ενδιεφερε το τρεντ, απλα τη δουλεια μου θελω να κανω. Νομιζω αυτο το κινητο ηταν η καλυτερη αγορα που εχω κανει σε smartphone, ο μονος λογος που θελω να το αλλαξω ειναι επειδη μου εχει πεσει τοσες φορες στα τελευταια χρονια και την τελευταια φορα που επεσε πολυ ασχημα ενω οδηγουσα μηχανακι μου εβγαλε ενα θεμα στην οθονη και παρολο που δεν εσπασε μου βγαζει κατι χρωματιστες γραμμες. Το ανοιξα να το καθαρισω και να τα ξανασυνδεσω ολα αλλα τιποτα. Εαν δεν ειχε βγαλει προβλημα δε θα το αλλαζα γιατι στις χρησεις που κανω εγω δεν κολλαει καθολου (viber messenger google maps safari youtube κλπ). Να ξαναδωσω λοιπον το premium ποσο του iphone η να παρω κανενα φθηνοτερο ανδροιδ να κανω τη δουλεια μου; Θα μου βγαλει τοσα χρονια το ανδροιδ η θα ψαχνω κινητο σε 1-2 χρονια; Θα μπορεσω να το συνηθισω; 1000ρικο για νεο iphone δε θελω να δωσω (το 6αρη το ειχα παρει φθηνοτερα) , αλλα ελεγα ισως κανενα iphone X / iphone 11? Ναι η οχι και γιατι; Ενα ανδροιδ των 200 ευρω ειναι γρηγοροτερο απο το 6αρι μου; Φιλος μου εχει ενα xiaomi note 7 και σερνεται. Σορρυ για το μεγαλο κειμενο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την χρήση σας εγώ θα πήγαινα σε android. Αλλά το θέμα είναι θα μπορέσετε να δουλέψετε το android? Αυτό είναι το βασικό ερώτημα... Αν ναι τότε στα 200€ υπάρχουν πολλά ικανά κινητά με ανώτερο το poco x3 (απλά είναι παντόφλα). Από την άλλη μπορείτε να πάτε στο redmi note 8 pro που είναι ακόμα πιο φθηνό και θα σας καλύψει πλήρως. Θα μπορούσατε να κατέβετε ακόμα και στα 150€ και θέματα να μην έχετε για την χρήση που το θέλετε πιστεύω. Όσον αφορά το πόσα χρόνια κρατάει ένα smartphone είναι καθαρά το πόσο είναι κάποιος διατεθειμένος  να το κρατήσει. Εγώ αλλάζω κινητό πολύ σπάνια, αυτό που έχω τώρα θα το κρατήσω σίγουρα για 5 ή και 10 χρόνια (εκτός και αν το αλλάξω για να πάρω κινητό με σταθεροποιητή στην κάμερα) παρόλο που η υποστήριξη θα λήξει πολύ πιο νωρίς. Εκεί μετά επειδή κάποιες εφαρμογές δεν θα υποστηρίζουν το κινητό σας από το play store (όχι άμεσα, μπορεί και να περάσουν 3-5 χρόνια) , μπορείτε να βάλετε apk apps που είναι ακριβώς το ίδιο απλα δεν θα έχουν τις τελευταίες ενημερώσεις. Επίσης δεν θα έχουν τα τελευταία updates για να καλύψουν τα κενά ασφαλείας κάτι που προσωπικά δεν θεωρώ πως είναι ακόμη σοβαρό. Το προηγούμενο κινητό μου 8 χρόνια το είχα με android 4, δεν μου συνέβη τίποτα παράξενο όσον αφορά τα κενά ασφαλείας, και ούτε έχω ακούσει κάποιο περιστατικό...

Από περιέργεια ο φίλος σας έχει το note 7 με τα 4gb ram ή με τα 3gb?

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Καλησπερα, μετα τον πιασαρικο τιτλο ισως καταλαβατε οτι εχω iphone και αναρωτιεμαι αν θελω να ξαναπαρω η οχι. Ειμαι κατοχος iphone 6 16gb εδω και πολλα χρονια, ποτε δε με ενδιεφερε το τρεντ, απλα τη δουλεια μου θελω να κανω. Νομιζω αυτο το κινητο ηταν η καλυτερη αγορα που εχω κανει σε smartphone, ο μονος λογος που θελω να το αλλαξω ειναι επειδη μου εχει πεσει τοσες φορες στα τελευταια χρονια και την τελευταια φορα που επεσε πολυ ασχημα ενω οδηγουσα μηχανακι μου εβγαλε ενα θεμα στην οθονη και παρολο που δεν εσπασε μου βγαζει κατι χρωματιστες γραμμες. Το ανοιξα να το καθαρισω και να τα ξανασυνδεσω ολα αλλα τιποτα. Εαν δεν ειχε βγαλει προβλημα δε θα το αλλαζα γιατι στις χρησεις που κανω εγω δεν κολλαει καθολου (viber messenger google maps safari youtube κλπ). Να ξαναδωσω λοιπον το premium ποσο του iphone η να παρω κανενα φθηνοτερο ανδροιδ να κανω τη δουλεια μου; Θα μου βγαλει τοσα χρονια το ανδροιδ η θα ψαχνω κινητο σε 1-2 χρονια; Θα μπορεσω να το συνηθισω; 1000ρικο για νεο iphone δε θελω να δωσω (το 6αρη το ειχα παρει φθηνοτερα) , αλλα ελεγα ισως κανενα iphone X / iphone 11? Ναι η οχι και γιατι; Ενα ανδροιδ των 200 ευρω ειναι γρηγοροτερο απο το 6αρι μου; Φιλος μου εχει ενα xiaomi note 7 και σερνεται. Σορρυ για το μεγαλο κειμενο!

Τη δουλειά σου θα την κάνεις τώρα με ένα android των 200€ αλλά μην περίμενες να το κρατήσεις 5 χρόνια όπως θα κρατήσεις ένα iphone! Σε δύο χρόνια το πολύ θα θέλει αλλαγή πρώτον γιατί θα σέρνεται και δεύτερον δεν θα έχεις καμιά υποστήριξη σε updates. Καλά το να κρατήσεις android για 10 χρόνια όπως διάβασα πιο πάνω είναι αστείο απλά. Δύο χρόνια το πολύ, ειδικά αν είναι του 200αρικου και όχι ναυαρχίδα!

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια, τωρα τα παιζει και η αφη σιγα σιγα, εσεις ποιο μπατζετ ανδροιδ θα μου προτεινατε; Για να κανω τη δουλεια μου παντα, δε με ενδιαφερουν οι φωτο κλπ. Το gps να δουλευει σωστα ειναι το κυριοτερο, και να εχει δυνατο ακουστικο.

Δημοσ.

όλα ξεκινούν από το τι budget έχεις/θέλεις να διαθέσεις. 

επίσης πόσο δεμένος είσαι με το οικοσύστημα της apple; γιατί πχ εφαρμογές που ίσως έχεις αγοράσει δε μεταφέρονται στο android. 

έχεις επίσης επαφή με android τα τελευταία 1-2 χρόνια;

με δεδομένο ότι τόσο καιρό είσαι με smartphone με 16 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και με τη χρήση που κάνεις, ένα android smartphone των 200-250 ευρώ σε καλύπτει άνετα για 2-3 χρόνια, αν όχι παραπάνω. 

από την άλλη, αν είναι προγραμματισμένο να δώσεις 500-700 ευρώ για καινούριο smartphone και δεν σε ενοχλεί να δώσεις τέτοιο ποσό, πάρε ένα iphone, που ξέρεις το οικοσύστημα και τι ακριβώς να περιμένεις  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανενα τηλεφωνο δεν αξιζει τα χρηματα που ζητανε τα flagship android κ τα iphone

Ολα τα παρακατω ειναι απροβληματιστα γρηγορα κ πολυ καλα τηλεφωνα για τα λεφτα τους,σε σειρα προτιμησης (κ το πιο οικονομικο να παρεις ανετα κ απροβληματιστα θα κανεις οσα θελεις για αρκετο καιρο αν δεν τα φορτωσεις με οτι βρισκεις στο app store)

Huawei Nova 5t

https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna.html?keyphrase=huawei+nova+5t&o=Huawei+Nova+5t

Xiaomi mi 10 lite

https://www.skroutz.gr/s/23471412/Xiaomi-Mi-10-Lite-64GB-Aurora-Blue.html

Realme 6s

https://www.e-shop.gr/kinito-realme-6s-64gb-4gb-dual-sim-black-gr-p-TEL.092892?fbclid=IwAR1u5yS40KQgeqvmssFOtfl1GdIRArZVISYAWfHsywhqEOHtQPYx7tLpwuQ

edit 

αν αγοραζα τωρα κ δεν εβρισκα καποια καλη προσφορα στα 2 πρωτα θα επαιρνα το realme πολυ ευκολα

Επεξ/σία από Neural_handshake
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

κανενα τηλεφωνο δεν αξιζει τα χρηματα που ζητανε τα flagship android κ τα iphone

Ολα τα παρακατω ειναι απροβληματιστα γρηγορα κ πολυ καλα τηλεφωνα για τα λεφτα τους,σε σειρα προτιμησης (κ το πιο οικονομικο να παρεις ανετα κ απροβληματιστα θα κανεις οσα θελεις για αρκετο καιρο αν δεν τα φορτωσεις με οτι βρισκεις στο app store)

Huawei Nova 5t

https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna.html?keyphrase=huawei+nova+5t&o=Huawei+Nova+5t

Xiaomi mi 10 lite

Realme 6s

https://www.e-shop.gr/kinito-realme-6s-64gb-4gb-dual-sim-black-gr-p-TEL.092892?fbclid=IwAR1u5yS40KQgeqvmssFOtfl1GdIRArZVISYAWfHsywhqEOHtQPYx7tLpwuQ

edit 

αν αγοραζα τωρα κ δεν εβρισκα καποια καλη προσφορα στα 2 πρωτα θα επαιρνα το realme πολυ ευκολα

Θα τον καλύψει και ενα Android βεβαια επειδη το μέλος που ανοιξε το θεμα,λεει οτι το κινητο δεν το αλλαζει συχνά,ισως να τον βόλευε και καποιο iPhone,ιδανικά το 11 ή το 12Mini.
Για τα επόμενα 5 χρονια καλυμμένος θα ειναι.

Βεβαια και ενα Android με 200€ θα τον καλύψει αλλα καθε 2-3 χρονια θα θελει αλλαγή.

Εγω ειχα Xiaomi Redmi Note 7 4/64 και στον 1 χρονο το άλλαξα για iPhone SE 2nd Generation.

Τρομερη συσκευη,ιδιο με το iPhone 8 αλλα πιο αναβαθμισμένο.

Το Android ειναι καλογραμμένο αλλα και παλι το iOS ειναι ενα κλικ παραπανω.

Επεξ/σία από NikolasKon14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/12/2020 στις 2:48 ΜΜ, Neural_handshake είπε

Huawei Nova 5t

Xiaomi mi 10 lite

Realme 6s

edit 

Είναι καλός ο συγκεκριμένος επεξεργαστής του 6s σε αυτονομία, διαχείριση μνήμης και θερμοκρασία;Δηλαδή σε σχέση με τους παλιούς;Απο ποιόν Mediatek και μετά βελτιώθηκαν;

Θα πάρουν άραγε τα φθηνά μοντέλα της Realme 6+6s με τους Mediatek 2 κύριες αναβαθμίσεις;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Είναι καλός ο συγκεκριμένος επεξεργαστής του 6s σε αυτονομία, διαχείριση μνήμης και θερμοκρασία;Δηλαδή σε σχέση με τους παλιούς;Απο ποιόν Mediatek και μετά βελτιώθηκαν;

Θα πάρουν άραγε τα φθηνά μοντέλα της Realme 6+6s με τους Mediatek 2 κύριες αναβαθμίσεις;

ειναι ο ιδιος με του redmi note 8 pro που εχει αποδειξει την αξια του ,ουσιαστικα ειναι ενα redmi note 8 pro με 90hz οθονη ,μαλλον καλυτερο λειτουργικο κ -2 gb ram ,δλδ τηλεφωνο value που θα αντεξει στον χρονο ,στα 150€ ειναι no brainer ,το παιρνεις κ λες κ ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

ειναι ο ιδιος με του redmi note 8 pro που εχει αποδειξει την αξια του ,ουσιαστικα ειναι ενα redmi note 8 pro με 90hz οθονη ,μαλλον καλυτερο λειτουργικο κ -2 gb ram ,δλδ τηλεφωνο value που θα αντεξει στον χρονο ,στα 150€ ειναι no brainer ,το παιρνεις κ λες κ ευχαριστω

Α εντάξει, αν έχει το ίδιο cpu με το Note 8 Pro μια χαρά.Μάλλον αυτό θα πάρω για την μητέρα μου και τον αδερφό μου που κάνουν απλή χρήση, θα τους είναι υπεραρκετό.Αν έχουν και 3 χρόνια εγγύηση και προεγκατεστημένη ζελατίνα όπως έμαθα μια χαρά, θα γλιτώσω τις παραγγελίες η να τρέχω σε καταστήματα, αν ανοίξουν...

Στο antutu θα με νικούν. 😆

Η προσφορά όμως έχει λήξει στο e-shop.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Α εντάξει, αν έχει το ίδιο cpu με το Note 8 Pro μια χαρά.Μάλλον αυτό θα πάρω για την μητέρα μου και τον αδερφό μου που κάνουν απλή χρήση, θα τους είναι υπεραρκετό.Αν έχουν και 3 χρόνια εγγύηση και προεγκατεστημένη ζελατίνα όπως έμαθα μια χαρά, θα γλιτώσω τις παραγγελίες η να τρέχω σε καταστήματα, αν ανοίξουν...

Στο antutu θα με νικούν. 😆

Η προσφορά όμως έχει λήξει στο e-shop.

το πρωι που ειδα ηταν στα 155 ,αυτα τα πραγματα δεν τα σκεφτεσαι πολυ ,το ψαχνεις ,σκρουτζαρεις κ τιμες κ πυροβολας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις, βρηκα κατι να κανω τη δουλεια μου και θα αφησω την αγορα για 20 μερες απο τωρα. Να σημειωσω οτι θελω κατι μικρο, οχι τα μεγαλα τηλεφωνα. Θελω να χοραει στη τσεπη και να γραφω με ενα χερι. Το πολυ μεγεθος iphone 6 δηλαδη. Ειδα το 12 το μινι και μου αρεσε, ειναι και σε μια πιο λογικη τιμη απ τα μεγαλα. Εμπειρια ανδροιδ δεν εχω εδω και χρονια, τελευταιο το νοτε 3 της ξιαομι που το ειχα παρει για δευτερο αλλα δε με βολεψε, κολλουσε και καπως και το ξεφορτωθηκα. Αυτο το realmi 7 ειναι πανεμορφο αλλα νομιζω ξεφευγει σε μεγεθος. Δεν αποκλειω τιποτα αλλα δεν ξερω ακομα, κοιτα και το iphone se2020 το οποιο ειναι σε πιο βολικο μεγεθος σε αυτα που θελω. Κοιταω και αγγελιες μεταχειρισμενων iphone κυριως, δε με πειραζει να παρω και ενα 8πχ να κανω τη δουλεια μου, αλλα θα δουμε. Τωρα μου λεει η δικια μου να παρω το 7αρη της και να παρει αυτη κανα 11 η 12, αρα παιζει και αυτο, εγω δε θελω το πιο νεο η δυνατο, να μη κολλαει και να κανει τη δουλεια του (αυτο δηλαδη που εκανε το 6αρη μεχρι πριν λιγες μερες που χαλασε). 

Επισης θελω κατι να το εχω καιρο γιατι βαριεμαι τη διαδικασια αλλαγης, εχω αρχεια μεσα που τα χρειαζομαι(οχι φωτο και βιντεο προφανως).

Ps: το μπατζετ μου ειναι τελειως αοριστο, μπορει να δωσω 200 μπορει 800, παιζει και η πιστωτικη για τετοιες αγορες. Αοριστο γιατι δε ξερω το θελω ακομα. Τα ανδροιδ τα φοβαμαι λιγο, βεβαια ενα παλιοτερο flagship που υπαρχει στο οικογενειακο περιβαλλον δε μασαει ακομα, αλλα εκανε και ενα σωρο λεφτα καποτε.. 

Επεξ/σία από TRILOBYTER
Δημοσ.

Είχα το πάρει το Xiaomi Mi5 και το άλλαξα μετά από 3.5-4 χρόνια λόγω μπαταρίας και επειδή ήθελα κάτι καινούριο, όχι λόγω επιδόσεων. 

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ για κανένα κινητό ότι θα είναι οκ μετά από 5 χρόνια (μια κακή αναβαθμίσει αρκεί για να χαλάσει όλη την εμπειρία), αλλά δε νομίζω ότι θα πάρεις ένα mid range Android και θα σου κρατήσει λιγότερο από 3 χρόνια. 

Από την άλλη, επειδή το σκέφτεσαι πολυ, νομιζω ότι πρέπει να πας σε iPhone για να είσαι ο ίδιος πιο σίγουρος και πιο ήρεμος με την επιλογή σου 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...