jcd313 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή ακούγονται πολλά λάθος πράγματα: Ο ΑΔΜΗΕ (που δεν ανήκει στη ΔΕΗ), στο δίκτυο Υ/Τ έχει ήδη παντού οπτική ίνα. Το δίκτυο αυτό ανήκει στον ΑΔΜΗΕ φυσικά. Ο ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική ΔΕΗ), μάλλον έχει στη Μ/Τ αλλά όχι στη Χ/Τ. Η δυσκολία (και το κόστος) για να πάει και στη Χ/Τ δεν είναι τραγικά (σε σχέση πάντα με το όφελος). Άλλωστε ή όλη φασαρία με τα smart meters που σιγά σιγά θα αρχισουν να εγκαθιστούν, απαιτεί τέτοια υποδομή. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από jcd313 1
dimitrio14 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Γερμανική η ΔΕΗ παρτε και ενα τμημα επικοινωνίας γερμανικό και σας κανουμε οτι θελουμε. και τα βρακιά μας θα πουλήσουμε στη μερκελ. Ολες οι κυβερνήσεις υπόδουλη τοων Γερμανών. 1
The_Judas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, dimitrio14 είπε Γερμανική η ΔΕΗ παρτε και ενα τμημα επικοινωνίας γερμανικό και σας κανουμε οτι θελουμε. και τα βρακιά μας θα πουλήσουμε στη μερκελ. Ολες οι κυβερνήσεις υπόδουλη τοων Γερμανών. μακάρι!
johniem Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Με τόσες διακοπές και πτώσεις της τάσης έχει να πέσει τρελό κράξιμο.
StavrosD Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Είναι λίγο άδικο. Νομίζω είναι και λίγο αθέμιτος ανταγωνισμός. Όλοι οι πάροχοι πληρώνουν στην ΔΕΗ για το ρεύμα των υποδομών τους. Η ΔΕΗ θα έχει την ενέργεια κυριολεκτικά σε τιμή κόστους. 16 ώρες πριν, chrisSerres είπε Προς το παρόν στο χωριό μου γίνονται πάνω από 1000 διακοπές ρεύματος κάθε χρόνο με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μέρα μεσημέρι! Ρήμαξαν τον κόσμο! Μόνο στην Ελλάδα κλαίγονται τέτοιες εταιρείες. Αυτό συμβαίνει επειδή μπαίνουν οι πολιτικοί στην δουλειά του μηχανικού. Ο μηχανικός της ΔΕΗ λέει "Δεν σηκώνει ο μετασχηματιστής της περιοχής άλλες συνδέσεις" και λέει στον τεχνικό της ΔΕΗ να μην πάει να κάνει νέα σύνδεση. Ο ιδιοκτήτης που θέλει ρεύμα πηγαίνει στον πολιτικό του. Ο πολιτικός για να πάρει την ψήφο του ιδιοκτήτη παίρνει τηλέφωνο τον διευθυντή της ΔΕΗ και απαιτεί να γίνει η σύνδεση. Ο διευθυντής της ΔΕΗ διατάζει τεχνικό να πάει να κάνει την σύνδεση. Αν αυτό γίνει μερικές φορές τότε το δίκτυο απλά καταρρέει τις ώρες αιχμής. Το μεσημέρι μαγειρεύουν οι περισσότεροι και γι'αυτό πέφτει τέτοια ώρα. 15 ώρες πριν, htaccess είπε Οπτικές ίνες πάνω από τα υπάρχων καλώδια θα περάσουν. Βλέπω 5χλμ/ώρα. Με 7 ώρες ανά βάρδια είναι 35χλμ/μέρα. Τον μήνα με 20 εργάσιμες είναι 700χλμ. Άντε να ξεκινήσουν και σε μισό μήνα θα έχω και εγώ οπτική ίνα. 5 ώρες πριν, duende είπε συντομα κοντα σας 😄 Υπάρχουν και χειρότερα
Bourdoulas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, tsagas_lr είπε Στην πρακτική μου στον ΟΤΕ όταν το πρότεινα οι παλιοί γελούσανε. Βέβαια σταματήσανε όταν τους εξήγησα ότι αυτό έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια με επιτυχία στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. Το οπτικό θέμα είναι καθαρά του ποιος μαλάκας θα αναλάβει την εργολαβία. Αν το κάνεις σωστά δε γίνεται μακαρονάδα. Και όπως είπε κάποιος πιο πάνω, μαζί με το εναέριο υπάρχει και τεράστιο υπόγειο δίκτυο. Το δίκτυο δεν είναι πλέον ιδιόκτητο. Βλέπε ΔΕΔΔΗΕ Γέλαγαν οι παλιοί ε; Μάλλον επειδή η λέξη Internet τους είναι άγνωστη.
Nigas20 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, chrisSerres είπε Προς το παρόν στο χωριό μου γίνονται πάνω από 1000 διακοπές ρεύματος κάθε χρόνο με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται μέρα μεσημέρι! Ρήμαξαν τον κόσμο! Μόνο στην Ελλάδα κλαίγονται τέτοιες εταιρείες. μάντεψε, τώρα θα γίνονται άλλες τόσες διακοπές και στο ίντερνετ χαχαχ 😅 1
oceanborngr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Ωραία, τώρα οι μοσχοπληρωμένοι και πασοκοθρεμμένοι υπάλληλοι και 50χρονοι συνταξιούχοι θα έχουν και τσάμπα internet εκτός από τσάμπα ρεύμα, όλα αυτά στις πλάτες μας φυσικά. 1 1 1
cmvrgr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Ας αφήσουμε στους ειδικούς να δούνε αν το μοντέλο αυτό μπορεί να βελτιώσει το θέμα της πρόσβασης. Από την άλλη είδαμε και τις ιδιωτικές προσπάθειες. Πάλι αλλά 120 εκατ. έφαγε η Aegean μας πείραζε που ήταν κρατική κάποτε η Ολυμπιακή. παραδειγματα χιλιάδες. 1
Choulio Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/12/2020 στις 1:42 ΠΜ, MitsosDaBest13 είπε Θ' αρχίσουν να κρεμάνε οπτικές ίνες, μαζί με τα καλώδια του ρεύματος; Αν είναι ν' αποκτήσει FTTH ή FTTB και η κουτσή Μαρία, έστω και 100 Mbps, μακάρι να γίνει. Το κόστος θα είναι μικρότερο και πιο γρήγορο από το σκάψιμο. Προς το παρόν ακούγεται αστείο όμως. Μιλάμε για μια δημόσια εταιρία σχεδόν χρεοκοπημένη. This is last year. 900 εκατ. ευρω κερδη το 2020 Στις 4/12/2020 στις 3:59 ΠΜ, tsagas_lr είπε Στην πρακτική μου στον ΟΤΕ όταν το πρότεινα οι παλιοί γελούσανε. Βέβαια σταματήσανε όταν τους εξήγησα ότι αυτό έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια με επιτυχία στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. Το οπτικό θέμα είναι καθαρά του ποιος μαλάκας θα αναλάβει την εργολαβία. Αν το κάνεις σωστά δε γίνεται μακαρονάδα. Και όπως είπε κάποιος πιο πάνω, μαζί με το εναέριο υπάρχει και τεράστιο υπόγειο δίκτυο. Το δίκτυο δεν είναι πλέον ιδιόκτητο. Βλέπε ΔΕΔΔΗΕ Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ που ανήκει; 100% θυγατρική της ΔΕΗ είναι. Μια χαρά ιδιοκτητο είναι το δίκτυο (διανομής) Στις 4/12/2020 στις 7:51 ΠΜ, htaccess είπε Εύχομαι να μην το δούμε αυτό στην Ελλάδα. + τα 0 (μηδέν) μέτρα ασφαλείας. Τι μας δείχνεις ακριβώς; Είπαμε μπανανία αλλά τέτοια πράγματα δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα. Δένουν τις σκάλες μεταξύ τους και δεν παίρνουν καθόλου μέτρα ασφάλειας κάποιοι τύποι κάπου στον κόσμο. Και; Ούτε το 1960 δεν ήταν τόσο χάλια τα πράγματα στην Ελλάδα. Έλεος κάπου με το αυτομαστίγωμα. Στις 4/12/2020 στις 10:15 ΠΜ, Tazman_NeW είπε Σιγά την γνώση οποιοδήποτε οικονομικό site κοιτάξεις θα διαβάσεις για τα οικονομικά χάλια της ΔΕΗ τα έχει κάνει σκατά τόσα χρόνια στην αγορά του ρεύματος ,αλλά επειδή δεν μπορεί να κερδίσει πίσω το χαμένο πελατολόγιο σου λέει να βάλω και net κάποιος θα τσιμπήσει και για το ρεύμα. Το πρότζεκτ για να τραβήξει θέλει χρήματα και Μάνατζερ οχι δημόσιους υπαλλήλους - συνδικαληστές που θα κατεβάζουν τους διακόπτες. Ναι αν διαβάζεις τα περυσινά και τα προπερυσινα θα βρίσκεις οικονομικά χάλια. Αν διαβάσεις τα φετινά αποτελέσματα θα δεις άλμα κερδοφορίας κοντά στο 1 δις. Στις 4/12/2020 στις 11:12 ΠΜ, nvel είπε η δεη δεν διαθέτει δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας... Ναι Ok το δικτυο διανομης εννοει. Στις 4/12/2020 στις 3:05 ΜΜ, StavrosD είπε Είναι λίγο άδικο. Νομίζω είναι και λίγο αθέμιτος ανταγωνισμός. Όλοι οι πάροχοι πληρώνουν στην ΔΕΗ για το ρεύμα των υποδομών τους. Η ΔΕΗ θα έχει την ενέργεια κυριολεκτικά σε τιμή κόστους. Αυτό συμβαίνει επειδή μπαίνουν οι πολιτικοί στην δουλειά του μηχανικού. Ο μηχανικός της ΔΕΗ λέει "Δεν σηκώνει ο μετασχηματιστής της περιοχής άλλες συνδέσεις" και λέει στον τεχνικό της ΔΕΗ να μην πάει να κάνει νέα σύνδεση. Ο ιδιοκτήτης που θέλει ρεύμα πηγαίνει στον πολιτικό του. Ο πολιτικός για να πάρει την ψήφο του ιδιοκτήτη παίρνει τηλέφωνο τον διευθυντή της ΔΕΗ και απαιτεί να γίνει η σύνδεση. Ο διευθυντής της ΔΕΗ διατάζει τεχνικό να πάει να κάνει την σύνδεση. Αν αυτό γίνει μερικές φορές τότε το δίκτυο απλά καταρρέει τις ώρες αιχμής. Το μεσημέρι μαγειρεύουν οι περισσότεροι και γι'αυτό πέφτει τέτοια ώρα. Βλέπω 5χλμ/ώρα. Με 7 ώρες ανά βάρδια είναι 35χλμ/μέρα. Τον μήνα με 20 εργάσιμες είναι 700χλμ. Άντε να ξεκινήσουν και σε μισό μήνα θα έχω και εγώ οπτική ίνα. Υπάρχουν και χειρότερα Η αγορά ενέργειας έχει απελευθερωθεί εδώ και χρόνια. Υπάρχουν παρά πολλοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας πλέον. Οι τηλεπικοινωνιακοι πάροχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι στην ΔΕΗ και δεν μπορεί η ΔΕΗ με κανέναν τροπο να τις ελέγξει με αθέμιτο τροπο. Υπάρχει η ΡΑΕ και δεν είναι σαν την ΕΕΤΤ Για την ιστορία με την ΔΕΗ και τον πολιτικό, τον μηχανικό, και τον ιδιοκτήτη απλά αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα πως λειτουργεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Έχεις λίγο μπερδεμένες τις έννοιες της παραγωγής, της προμήθειας, της μεταφοράς, της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και το σημαντικότερο τη ρύθμιση της αγοράς. Δεν τα κάνει πλέον όλα αυτά η ΔΕΗ. Αυτό που περιγράφεις είναι απίστευτα απλοϊκό και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πως λειτουργεί η αγορά. ΥΓ Δεν εργάζομαι στην ΔΕΗ ούτε έχω καμία σχέση με τον τομέα της ενέργειας δηλαδή οδοντίατρος είμαι, 5 απλά πράγματα ξέρω και δεν μ'αρέσει να διαβάζω ανακρίβειες. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από Choulio 1 1
mariosCS Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Choulio είπε This is last year. 900 εκατ. ευρω κερδη το 2020 Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ που ανήκει; 100% θυγατρική της ΔΕΗ είναι. Μια χαρά ιδιοκτητο είναι το δίκτυο (διανομής) Τι μας δείχνεις ακριβώς; Είπαμε μπανανία αλλά τέτοια πράγματα δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα. Δένουν τις σκάλες μεταξύ τους και δεν παίρνουν καθόλου μέτρα ασφάλειας κάποιοι τύπου κάπου στον κόσμο. Και; Ούτε το 1960 δεν ήταν τόσο χάλια τα πράγματα στην Ελλάδα. Έλεος κάπου με το αυτομαστίγωμα. Ναι αν διαβάζεις τα περυσινά και τα προπερυσινα θα βρίσκεις οικονομικά χάλια. Αν διαβάσεις τα φετινά αποτελέσματα θα δεις άλμα κερδοφορίας κοντά στο 1 δις. Ναι Ok το δικτυο διανομης εννοει. Η αγορά ενέργειας έχει απελευθερωθεί εδώ και χρόνια. Υπάρχουν παρά πολλοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας πλέον. Οι τηλεπικοινωνιακοι πάροχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι στην ΔΕΗ και δεν μπορεί η ΔΕΗ με κανέναν τροπο να τις ελέγξει με αθέμιτο τροπο. Υπάρχει η ΡΑΕ και δεν είναι σαν την ΕΕΤΤ Για την ιστορία με την ΔΕΗ και τον πολιτικό, τον μηχανικό, και τον ιδιοκτήτη απλά αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα πως λειτουργεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Έχεις λίγο μπερδεμένες τις έννοιες της παραγωγής, της προμήθειας, της μεταφοράς, της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και το σημαντικότερο τη ρύθμιση της αγοράς. Δεν τα κάνει πλέον όλα αυτά η ΔΕΗ. Αυτό που περιγράφεις είναι απίστευτα απλοϊκό και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πως λειτουργεί η αγορά. ΥΓ Δεν εργάζομαι στην ΔΕΗ ούτε έχω καμία σχέση με τον τομέα της ενέργειας δηλαδή οδοντίατρος είμαι, 5 απλά πράγματα ξέρω και δεν μ'αρέσει να διαβάζω ανακρίβειες. Μπράβο ρε φίλε. Τα είπες έξω απ' τα δόντια 😉 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Ότι δίκτυο και να ετοιμάσει η ΔΕΔΔΗΕ και όχι η ΔΕΗ ( άμεσα τουλάχιστον ) θα οφελειθούν όλοι , θα αναβαθμιστεί το grnet ή θα λειτουργεί επικουρικά , και θα φτάσει last mile FTTH πιο γρήγορα από ότι με τον ΟΤΕ. Έχω την εντύπωση πως θα χρηματοδοτηθεί εν μέρη και από ΕΣΠΑ . Θα δείξει.
babality Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 καλα ας προσφερουν πρωτα πανακριβο ρευμα που βρεχει και πεφτουν οι ασφαλειες και το συζηταμε και για ftth.
neosstoforum Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλοι γράφουν για την μεταφορά των οπτικών ινών. Δεν βλέπω να το ανέφερε κανείς αλλά εγώ πιστεύω ότι η ΔΕΗ σιγά σιγά οδεύει προς την καθιέρωση του LiFi. Βέβαια θέλει χρόνο μέχρι να μπει σε αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις. Στις 3/12/2020 στις 11:12 ΜΜ, htaccess είπε Οπτικές ίνες πάνω από τα υπάρχων καλώδια θα περάσουν. Κάποια στιγμή οι οπτικές ίνες θα συνδεθούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Είναι αναπόφευκτο. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από neosstoforum
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα