The_Judas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Εχω το TP-Link 8961N ως βασικό modem-router και το speedport 724 σε ρόλο access point. Απενεργοποίησα το DHCP στο speedport, το firewall και το NAT. Του έδωσα στατική ip 192.168.1.1 και στο tplink άφησα την default 192.168.1.254. Εχω βάλει το ίδιο ssid και διαφορετικά κανάλια (7 και 13). Οι LAN θύρες δίνουν κανονικά ιντερνετ. Το wifi δουλεύει αλλά είναι προβληματικό ειδικά κοντά στο speedport. Ορισμένες φορές οι συσκευές δεν μπορούν να πάρουν ip ή έχουν μόνο lan και όχι ιντερνετ (περιορισμένη σύνδεση). Μπορεί η μια συσκευή να δέχεται ip η άλλη όχι. Ολα αυτά γίνονται τελείως σπασμωδικά, άλλοτε δουλεύει άλλοτε όχι. Τι μπορεί να φταίει;
etza Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 O dhcp τι gateway δίνει ;;; θα πρέπει οποίος παίρνει Ip να έχει gateway το speed port !!!
htaccess Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 1 hour ago, The_Judas said: Εχω το TP-Link 8961N ως βασικό modem-router και το speedport 724 σε ρόλο access point. Απενεργοποίησα το DHCP στο speedport, το firewall και το NAT. Του έδωσα στατική ip 192.168.1.1 και στο tplink άφησα την default 192.168.1.254. Εχω βάλει το ίδιο ssid και διαφορετικά κανάλια (7 και 13). Οι LAN θύρες δίνουν κανονικά ιντερνετ. Το wifi δουλεύει αλλά είναι προβληματικό ειδικά κοντά στο speedport. Ορισμένες φορές οι συσκευές δεν μπορούν να πάρουν ip ή έχουν μόνο lan και όχι ιντερνετ (περιορισμένη σύνδεση). Μπορεί η μια συσκευή να δέχεται ip η άλλη όχι. Ολα αυτά γίνονται τελείως σπασμωδικά, άλλοτε δουλεύει άλλοτε όχι. Τι μπορεί να φταίει; Ενεργοποίησε καταρχήν το DHCP relay στο speedport για να δίνεις αυτόματα ips από το speedport μέσω του dhcp server του TP-Link. 1
NikosKallithea Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Εχω το TP-Link 8961N ως βασικό modem-router και το speedport 724 σε ρόλο access point. Απενεργοποίησα το DHCP στο speedport, το firewall και το NAT. Του έδωσα στατική ip 192.168.1.1 και στο tplink άφησα την default 192.168.1.254. Εχω βάλει το ίδιο ssid και διαφορετικά κανάλια (7 και 13). Οι LAN θύρες δίνουν κανονικά ιντερνετ. Το wifi δουλεύει αλλά είναι προβληματικό ειδικά κοντά στο speedport. Ορισμένες φορές οι συσκευές δεν μπορούν να πάρουν ip ή έχουν μόνο lan και όχι ιντερνετ (περιορισμένη σύνδεση). Μπορεί η μια συσκευή να δέχεται ip η άλλη όχι. Ολα αυτά γίνονται τελείως σπασμωδικά, άλλοτε δουλεύει άλλοτε όχι. Τι μπορεί να φταίει; Εγω δεν βλέπω τίποτα περίεργο, κανονικα επρεπε να παιζει χωρις πρόβλημα. Το μονο που θα σου ελεγα ειναι να βαλεις ενα εύρος απο ips στον dscp tou speedport και σε μια απο της υπολοιπες(τις εκτός dscp) να ορίσεις την ip του tplink
htaccess Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 8 hours ago, NikosKallithea said: Εγω δεν βλέπω τίποτα περίεργο, 10 hours ago, The_Judas said: Απενεργοποίησα το DHCP στο speedport, το firewall και το NAT. Του έδωσα στατική ip 192.168.1.1 και στο tplink άφησα την default 192.168.1.254. Εφόσον είναι απενεργοποιημένος ο dhcp server στο speedport, δεν μπορεί να αποδώσει αυτόματα ips στις συσκευές, εκτός αν τις ρυθμίσεις να παίρνουν στατική (καρφωτά). Το dhcp relay, αυτή την λειτουργία θα κάνει μέσω του tplink, δηλαδή το speedport θα μεταβιβάσει την αυτόματη διευθυνσιοδότηση των συσκευών στο tplink 1
The_Judas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ενεργοποίησα το dhcp relay (με την ip του tplink) και θα κάνω δοκιμές τις επόμενες ημέρες να δω αν λύθηκε το πρόβλημα. Η λογική λέει ότι μάλλον αυτό θα ευθύνεται για το πρόβλημα. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από The_Judas
htaccess Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 minutes ago, The_Judas said: Αν κατάλαβα καλά στο dchp relay θα βάλω τη διεύθυνση του tplink ώστε να δίνει από εκεί τις διευθύνσεις? Ναι.
The_Judas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Στις 3/12/2020 στις 10:06 ΜΜ, htaccess είπε τελικά το πρόβλημα παραμένει. για παράδειγμα τώρα έχουν μπει 3 συσκευές στο wifi του speedport αλλά μόλις παω να βάλω ένα ακόμα κινητό δεν παίρνει ip αλλά κολλάει σε "απόκτηση διεύθυνσης ip.." μοιάζει σαν να έχει ένα οριο συσκευων. δεν είναι κάποια συγκεκριμένη συσκευή που κολλάει, αλλες φορές η τηλεόραση άλλες ένα κινητό.
htaccess Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 9 minutes ago, The_Judas said: τελικά το πρόβλημα παραμένει. για παράδειγμα τώρα έχουν μπει 3 συσκευές στο wifi του speedport αλλά μόλις παω να βάλω ένα ακόμα κινητό δεν παίρνει ip αλλά κολλάει σε "απόκτηση διεύθυνσης ip.." μοιάζει σαν να έχει ένα οριο συσκευων. δεν είναι κάποια συγκεκριμένη συσκευή που κολλάει, αλλες φορές η τηλεόραση άλλες ένα κινητό. Ρίξε μία ματιά στο maximum clients.
The_Judas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν το έχω πειράξει, στο 32 είναι. ενεργοποίησα και το DHCP 6 που ήταν κλειστό στο tplink. δεν νομίζω να παίζει ρόλο αλλά πλέον εχω απελπιστει! Θα δοκιμάσω μάλλον και κάποιο άλλο ρουτερ να δω μηπως και δουλέψει... Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από The_Judas
cyberrobot Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) κλασσικό σαπιο ρουτερ παρόχου..... μπορείς αν αλλάξεις το default gateway στο speedport ? εικάζω πως όχι και ώς εκ τουτου το speedport απαυτωνει το δύκτιο γτ δεν καταλαβαινει οτι τα WiFi πακέτα πρέπει να τα βγάλει στο καλώδιο + οτι εχουν σαπιο WiFi τα συγκεκριμένα! Στα 3 μέτρα τρελαίνετε σε μένα και 2.4 Ghz όχι κατι εξωτικό Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από cyberrobot
The_Judas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 το συγκεκριμένο ρούτερ είναι τόσο σαπιο που δεν με αφηνε καν να μπω στο μενού του... κάνει ένα redirect στην διεύθυνση speedport.ip και πρέπει να ρυθμίσεις στο αρχείο hosts την 192.168.1.1 για το δείς.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Εγω εχω το Speedport το αποιο μαλιστα μοιραζει ips σε αλλα 3 aps απροβλημάτιστα εδω και 3-4 χρονια τωρα
cyberrobot Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Εδω το ζητουμενο ειναι το αναποδο, δηλαδη να παρει IP απο αλλο ρουτερ.... @The_Judas Αν σε βολευει δοκίμασε και αυτό, δηλαδή το κεντρικό σου μοντεμ ADSL να ειναι το speedport και το TP-Link να παιζει το ρολο του Access point. Ισως έχεις περισσότερες πιθανότητες.
The_Judas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 το speedport δυστυχώς είναι isdn οπότε δεν μπορώ να το βάλω ως κεντρικό... Μόνο ότι μπαίνει στο wifi του speedport έχει πρόβλημα σύνδεσιμότητας. Επίσης όταν κάποια συσκευή παρουσιάζει πρόβλημα συνδεσιμότητας, δεν έχει ιντερνετ ακόμη και αν βάλω στατική ip. Γι' αυτό όπως είπα θα δοκιμάσω ένα δανεικό ρουτερ μήπως και βγάλω άκρη τι φταίει τελικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα